Şimdi Ara

Bakanlık uyardı: “WhatsApp yerine yerlisini kullanmalıyız” (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi çakallar sizi bizimi dinlemek istiyorsunuz ? ??

• Açık kaynak kodu sorun değil mi ? Güvenlik açısından çok problem bir durum açık kaynak bir yazılım. Ki bu bence açık kaynağın güvensizliği tartışmaya da kapalı.
  • Ben aksini düşünmüyorum. Gerek açık kaynak koda sahip 3. parti yazılımlar gerekse kapalı kaynak koda sahip 3. parti yazılımlar ikisinde de bu bahsettiğin şeyler olabilir. Sonuçta devlet adından bahsediyorsun. Ulaşabilir. Açık kaynak kodlu programlar zaten başlı başına güvensiz. Kapalılarda da kişisel menfaatlere bakar. Kaldı ki facebook a gelene kadar cebinde kullandığın operatör hatları dahi log tutuyor ve devletle istediği zaman paylaşıyor. İşin anlaşılması gereken tarafı şu. İletişim araçlarının tamamı güvensizdir. Şu güvenli şu değil diye ayırmak saçma. İletişim eğitimi alan kişiler daha iyi anlayacaktır bu dediğimi. Çünkü kaynak - ileti - alıcı döngüsünde hiç bir şey gizli kalamaz.
  • Yerliyi kullanın ki kim muhalif kim değil izlenmesi daha kolay olsun. Çin de öyle yaptı whatsappı falan yasakladı zamanında,
    vatandaşlarını izliyor şimdi, hükümetten farklı düşünenleri "yeniden" eğitiyor.
  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    İletişimde güvenli ve güvensiz diye ayırım vardır: quakenet.org bile vatsaptan 100x güvenli örneğin cunku ne cep ne email girmeden proxy den girip mesajlaşabiliyorsun. İletişim eğitimi alanlar internet servis sağlayıcılara "operatör hatları" diyor galiba; quakenet den istediğim kadar mesaj gönderirim ve operatör hatları ancak sinek avlar. Bu işin sana göresi bana göresi yok. İletişim eğitimim var diyerek insanlarda algı yönetimi yapmaya gerek yok. Güvenlik ders kitaplarında öğretildiği gibi değil.
  • Ben anlamıyorum ki whatsapp üzerinden bu kadar gizli ne konuşuyorsunuz da okunmasından korkuyorsunuz? İşi gücü bırakıp hükümete mi sövüyorsunuz, siyaset mi konuşuyorsunuz nedir endişeniz? Benim bildiğim whatsappta eşinle dostunla sohbet edersin, iş için konuşursun, konum atarsın o kadar. En fazla müstehcen konuşursun ki o da kimsenin umrunda olmaz. Sonra zaten nerdeyse bütün iletişimin ya turkcellden ya telekomdan geçiyor. Hangi siteye girdiğin nerde gezdiğin zaten servis sağlayıcında kayıt altında. Biraz mantıklı olun. Yerli olan her şeye destek olun. Tabi yerliyseniz!

• Başkasının bulduğu açık hakkında mı uyarıda bulunmuş bakan?

• Bence sen az bi sakin ol :) İletişim eğitimi aldım demedim ki ben alan arkadaşlar daha iyi bilir dedim hiddetine sağlık :) Ayrıca Yine boş beleş anlamalarından bir tanesine daha cevap vereyim. İnternet sağlayıcı lardan değil operatör firmalarından bahsettim. Hani sms felan atılıyor ya? hani tuşlara basarak belirli karakterler ile iletiler oluşturduğun ? Kusura bakma böyle ince detayına kadar anlatıyorum malum sonra anlamadan yazıyorsun. İşte o sms lerin bile kayıtları tutuluyor dedim. Çok merak ettiğinde bir suç duyurusunda felan bulunduğunda savcılık kararı ile güzelce döküman haline getirilip servis edilebiliyor. İletişimde güvenli ya da güvensiz yok dedim. Hala da aynı düşünüyorum. Sen önce bu şundan 100 kat daha güvenli dediğin şeylere sırf mail adresi kaydettirmedin diye güvenli olduğunu sana öğretenlere bir git de hacım hayırdır de. Kaynak belli, iletici belli, iletilen belli de iletilen mesajmı güvenli. Neyse iletişimi bir zaman ders konum olarak görsemde uzmanı değilim. Sen quakenet den bol bol mesajlaş zaten senin tedirgin olmanı gerektirecek bir alanın yok onu anlayabildim :)

• Hacxtr kullanıcısına yanıt
    Ah sahi mi, SMS kaydı tutuluyor muydu? Tüh yaa :::)

Aaa, email adresi kaydettirmeyince güvenli olmuyor muydu? Bak bunu da senden öğrendim şimdi! V

Mesajım kısa olsun diye ayrıntıya girmeden verdiğim örneklerden kendi çapında çıkarımlarla ve (bakma böyle ince detayına kadar anlatıyorum...) gibi demode laf aritmetikleriyle, iletişim eğitimi alanlar güvenlik işini daha iyi bilir'lerle bilgisizliğini örtmek için epey bi uğraşmışsın :)

Yarım sayfalık bu güvenlik dersine karşı bir tek Ricochet
    Ricochet
    Ricochet
    https://ricochet.im

desem, o ne yav dersin sen şimdi. Ricochet'i de sadece kısa örnek olarak verdim, %5'ini anlayıp yeni bir güvenlik dersine başlama sakın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hidayetcaliskan

Ben anlamıyorum ki whatsapp üzerinden bu kadar gizli ne konuşuyorsunuz da okunmasından korkuyorsunuz? İşi gücü bırakıp hükümete mi sövüyorsunuz, siyaset mi konuşuyorsunuz nedir endişeniz? Benim bildiğim whatsappta eşinle dostunla sohbet edersin, iş için konuşursun, konum atarsın o kadar. En fazla müstehcen konuşursun ki o da kimsenin umrunda olmaz. Sonra zaten nerdeyse bütün iletişimin ya turkcellden ya telekomdan geçiyor. Hangi siteye girdiğin nerde gezdiğin zaten servis sağlayıcında kayıt altında. Biraz mantıklı olun. Yerli olan her şeye destek olun. Tabi yerliyseniz!
    Yerliye niye özellikle destek olunsun? Kaliteli hizmet sunarsan insanlar seve seve alır zaten, sırf yerli olduğu için bir ürünü kullanmanın herhangi bir mantığı yok. Ha sen istiyorsan kullan tabii de saçma bir davranış.

• Vaz V kullanıcısına yanıt
    Maksat sadece propaganda yapmak. Geçenlerde ters ozmoz su filtremiz eskidiği için yeni filtre almaya gittim... Şimdi her birşeyin yerlisi var ya, fiyatları uygun ya. Dükkana girdim yerli ters ozmoz filtresi var mı diye sordum, "onun yerlisi üretilmedi" dediler. Okey, peki 5 mikron kaba filtre var mı yerli? Yok. Karbon filtre var mı yerli? Yok. Karbon filtre kartuşu var mı yerli? Yok. Hindistan cevizi filtresi var mı yerli? O da yok. Ters ozmoz cihazı artık cok gerekli ve cok yaygın bir cihaz. Onun yerli parçası yok. Su basınç tankının membranı eskidi, yenisini almam gerekmişti, o da Tayvan malıydı.

Bu bakanlar yerli üretimi o kadar destekliyorsa önce temelden başlamalılar. Ancak onlar en seksi, en çekici alanlarda yazılım teknoloji vitrininde propaganda ve reklam dan başka birşey yapmıyorlar. Sonuç: Bir RO filtresi 200TL, diger 3 filtre 140TL, 340TL ödeyip dükkandan cıktım. Ne o, yerli üretimmiş...
  • WhatsApp verileri CIA veya Amerikan hükümeti ile paylaşılıyor olsa bile, Amerika da hiç bir davada veri tabanından bu bilgiler alınarak delil vb olarak kullanılmamaktadır

WhatsApp dünyada ki en iyi uçtan uça şifrelemeli kripto yazılımlardan biridir bunu da unutmayın
  • Dün gördüğümüz yerli milli roketimizi göklerde gördükten sonra ikna oldum, yerli malı kullanmamız lazım. kafalar güzel tabi
  • En güvenli 3 mesajlaşma uygulaması

Signal
    Wickr Me
    Telegram

https://www.securemessagingapps.com/

Türkçesi
    https://www.gencyolcu.com/anlik-mesajlasma-im-chat-uygulamalarinin-guvenilirligi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Mayıs 2019; 2:47:34 >
  • Güvenli dediğiniz o uygulamalarda tüm mahremi bilgilerinizi başkasına (uygulama üreticisine) emanet etmiş oluyorsunuz. Örneğin... ben sevgilime mesaj attım diyelim. O mesaj ben ve sevgilimle birlikte uygulama üreticisinin de bildiği birşey oluyor.

Bunun üstüne ek olarak diyelim ki o uygulama üreticileri iflas etti / devlet tarafından el konuldu / savaş çıktı düşmanın eline geçti / ödeme güçlüğüne girip özel bilgileri satma kararı aldı ... (dikkat edin hack'lendi demiyorum) tüm mahremi bilgileriniz 3. şahısların eline geçti bile.

Güvenliğin sadece sizin elinizde olduğu uygulamalar, gerçekten güvenlidir. örneğin: Tox , Jami, Ricochet bunlar sunucusuz çalışır. Kaynak kodları 100% açıktır. İsterseniz kendi versiyonunuzu üretip kullanabilirsiniz. Bunlar arasında en pratik olanı ve güncel şekilde geliştirilen Tox ile ilgili ayrıntılı bilgi için:https://forum.donanimhaber.com/yeni-nesil-chat-platformu-tox--138319076

• Hee bylock kullanalımda herkesı ıcerınalın dımı yemezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen önce adam gibi bir telefon yap be...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle kullan diyince kullanılmaz bakan efendi özendirmek lazım. Vericen 100 bin öro gün başkana oda müthiş bir program diye mesuta yorum yaptıracak.

• kesinlikle doğru datalar emin ellerde olur.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.