Şimdi Ara

Bakanlık uyardı: “WhatsApp yerine yerlisini kullanmalıyız” (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telegram Whatsapp Bip Mip Laff hepsi güvensiz cunku hepsinde bilgilerin bir sunucuda tutuluyor ve sunucu da başkasına emanet. Gerçek güvenli chat ancak sunucusuz, P2P çalışan programlarla mümkün olabilir cunku bilgilerin 3. şahıslara emanet olmuyor. Nitekim 2012'den itibaren P2P çalışan yeni nesil chat programları geliştirilmeye başlandı, önde gelen örnekler Jami ve Tox. Tox 'un Türkçe tanıtımı için:https://forum.donanimhaber.com/guvenli-chat-programi-tox-tanitim--138319076

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guvenlik acigi olsa nolcak moruk devlet sirri konusmuyoruz ki :) havadan sudan muhabbet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ele bir güç geçtiği zaman kullanmayan bir irade bu insan oğlunda olamaz ustam. Facebook bile algı yönlendirip çeşitli veriler çalıp başkalarıyla paylaştı. Elinde bir şey var ve birileri güzel paralar veriyor ise satın alamayacağı şey kalmıyor. Eski örneklerden silah projemizi satan mke yöneticisi aklıma geldi mesela. Fakat yarın bir gün yerli olarak adlandırılan programları kullanan es kaza bir dönem mesajlasanları da olan insanları bu programdan feto vs elemanları kullanmış diye alırlarsa ben yok canım demem. Hiç şaşırmam.
  • Yaygınlaşmadıktan sonra hiçbir anlamı yok çünkü kimse kullanmayacak.
  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    Bu programlarda yerli / yabancı olayının önemi yok. Hepsi iletişimi şifrelemek için SSL ve u.arası programlama araçlarını kullanıyor. Ayrıca gerek vatsap gerek tip mip laff vs hepsi sunucu tabanlı calışıyor; o sunucudaki işletim sistemi ve sunucudaki yardımcı programlar yerli mi? Sunucu donanımının güvenliğe direkt etkisi yok fakat o da yerli değil. Internette güvenlik konusunda yerli / yabancı muhabbeti anlamsız.

• Yanılıyorsun cunku Tox ve Jami yaygınlaşmaya başladı. Yeni platformlar olduğu için başta hep "kimse kullanmayacak" denilir fakat bir şey gerçekten iyi ise o şey yaygınlaşır. Ben Tox 'u kullanıyorum cunku iyi. Vatsap Telegram vs 'yi kullanmıyorum cunku kötü.

• whatsapp uygulamasının kötü olduğu konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Fakat ben senin bahsetmiş olduğun uygulamaların isimlerini bile sen yazdığın zaman öğrendim. Dolayısı ile son 5 yıldır yaşananlardan sonra hiç başımı ağrıtasım gelmiyor. bylock da bir dönemler bu şekilde bir uygulama idi.
  • Saçma sapan iş,
    Paypal'ıda yasakaldılar ülkede,oda ayrı saçma sapan bir işti,kim kullanıyor Troy'u
    Feys, hükümetlere ait sosyal medya. Feys'ten birine özel mesaj attın, onu özel sanıyorsun değil mi, hükümetten biri tek klik ile tüm özel mesajarını görüntüleyebilir. Feys o kadar güvenli yani. Bakanımız bunu açıklasın alnından öperim.

• whatsapp'a sizden daha çok güveniyorum ne kadar acı
    Bahsettiğim programların adını duymadın cunku onların arkasında banker, yatırımcı desteği yok. Vatsap banker ve yatırımcı destekli birşey ve tahmin edesiniz ki bankerler üstüne binmeyeceği şeye para vermez. Tox bağ ağrıtmaz cunku tüm kaynak kodları herşeyiyle açık bir program; yani isterseniz kodlarından derleyip kendi ürettiğiniz versiyonu cep ve bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Vatsap Telegram gibi şeylerin tek satır kaynak kodu dahi açık değildir. Ayrıca özellikle Vatsap, gerekli gereksiz güncellemeler yapar, cebe kurduğunuzda sadece program 100'lerce MB harcar; tam bir Bullshit örneğidir. Hiçbirşey kullanamasam bile Vatsap kullanmam. Gider IRC kullanırım, daha iyi. IRC vatsap, telegram vs takımından kat kat güvenli ancak ne var ki kimse IRC'i de kullanmıyor. Bu vatsap, tip, mip, laff vs kullanan insanlar arsların kucağına doğru koşan geyik gibiler :)

• Hayalci kullanıcısına yanıt
    Her an fetocu diye içeri alınabilirsiniz demedi demeyin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: trgy67

Her an fetocu diye içeri alınabilirsiniz demedi demeyin :D
    Hay fetonun ben,
    İşlerine geldimi yapıştır feto lafını, başka ülkeler bize kıçıyla gülüyor be, ne hale geldik .........
  • cutie elf kullanıcısına yanıt
    yanlış olan nedir?
  • Bir tarafta güvenilirliği ve kullanılabilirliği kanıtlanmış dünyada en fazla kullanıcısı olan whatsapp diğer tarafta kendi ülkesinin en mahrem sırlarını barındıran kozmik odayı bile koruyamayan yöneticilerin yaptığı bip ve laff uygulaması
  • Reisle fişleme qeyfi

• webnettr kullanıcısına yanıt
    Ufak bir yanılsama var: Vatsap güvenli değil. Yanlış anlamayın; bip mip laff falan da güvenli değil cunku bu uygulamalar tüm sohbetleri bir sunucuya kaydeder. Bir cepteki vatsap 'ı silip cebe format atsanız ve başka bir cepte aynı vatsap hesabınıza login olsanız geçmişteki tüm sohbetler, dosyalar, resimleri görebilirsiniz cunku sunucudaki yedeğinden cekilmiştir. Bu durumda vatsap bip mip laff falan kendileri potansiyel bir güvenlik açığı cunku sunucuları hacklense de hacklenmese de bilgileriniz başkalarına peşkeş cekilebilir.

Dolayısıyla sohbetlerinizi ister vatsap ister bip mip laff 'tan yapın dünyadaki herhangi bir istihbarat kuruluşu veya hükümet mensubu, tek klikle tüm sohbetinizi ve dosyalarınızı görebilir. Evet, güvenlik dediğiniz şey işte o kadar güvenli.
  • daha rahat fişleme yaparlar, bu yüzden laf bip kullanmamız lazım. Devletin bekası muhafazakarları kayırıp, tüm Solcu insanları fişlemek lazım.
  • Google yedekleme kapalı, Rehber yedekleme kapalı. Hiç bir araç Google'a yedekleme yapmıyor. Zaten, rehberin büyük bir kısmı sim'de...
  • Her şeyimiz tam bir whatsappımız eksik.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.