Kötü bir durumdayım ve yardım/öneri istiyorum. Yüksek Lisansı 2009 yazında bitirdim ve Ekim ayında askerlik şubesine gidip Aralık celbine dahil olmaya çalıştım.
Ancak mezunu olduğum enstitü bana geçici mezuniyet belgesi veremedi (evran düzenlenmemişmiş) onun yerine "mezun olmaya hak kazanmıştır" belgesi verdi. Bu belgeyle şubeye gittim kabul etmedi memur, bu olmaz dedi.
Belgede şu ibare var "kendisi tezini savunup mezun olmaya hak kazanmıştır. Ancak enstitü yönetmeliği gereği mezuniyet belgesi/diploma ileri bir tarihde verilecektir".
Neyse işte ben de madem sonra verecekler Nisan celbinde giderim dedim. Halihazırda işim gücüm var çünkü... Evime kağıt geldi ve kaynar sular döküldü başımdan aşağı. Bakaya durumundaymışım.
Ben şimdi askerlik şubesine enstitünün bu kağıdını götürsem, savunmamı da bu şekilde yapsam işe yarar mı ?
İşin kötü yanı Nisan'da askere gitmem lazım çünkü evleneceğim ve bütün planlar bunun üzerine yapılmıştı. Ama atıyorum bu bakaya davaları daha uzun sürer de beni nisan'da askere gitmekten mahrum bırakır mı ?
Dostum Aralık celbine katılmak için gittiğinde sana verdikleri askerlik durum belgesinde sevk tarihine bakmadın mı , lisans diploman da yeterliydi Aralık'ta gitmek için :) Senden askerlik şubesinde savunmanı alacaklar : savunmanda bu suçu bilerek ve isteyerek işlemediğinden ve herhangi bir kötü niyetinin olmadığından bahset,Ekim ayında olayın oluşunu özetle ,sana verilen geçici belgenin fotokopisini ekle .
Arkadaslar merhaba, yeni konu acmak istemedim. Banada Şubat ayı celbindeki sevke gitmediginiz için bakaya kalmıssınızdır diye bir mektup geldi. Ben açıkogretim 3. sınıf ögrencisiyim. Kayıt olurken askerlikten durum belgesi alıp aof ye teslim ettim, kaydımı yaptırdım. Bundan sonraki işlemi Aof nin takip etmesi gerekmezmiydi? Bugun aof burosuyla konustum, cok acıklayıcı olmamakla beraber gelip Ek-c belgesi alıp subeye götürün dediler. Sormak istedigim acaba bu yeterli olacakmıdır? Herhangi bir cezaya maruz kalırsam ben bu aof yi ne edeyim... Aof de okuyupta böyle bir mektup alan varmı acaba başka?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme