Şimdi Ara

bakınide denetleyici hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam.bende ide denetleyicelrinde hata gözöüküyor.ama önce istersen olayın öncesini anlatayım.ilk başta durup dururken arkadaşın bilgisayarında cd-rom gitti.çözmek için bios ayarlarına baktık sorun yok. biosu güncelledik gene düzelmedi. format attık, yüklerken hiç bir sorun olmamasına rağmen windows açılınca hala gözükmüyodu.bunun üzerine arkadaşa yeni bilgisayar aldık.bende arkadaşın hdd aldım ve bugün benim bilgisayara taktım. yalnız ilk başta bhata yaptım,onun hdd master benimkini slave yaptım.bu yüzden bilgisayar açılırken onda kurulu olan windows ile açıldı. hiç birşey tanıtılamdığı için hepsini esc ile iptal ettim. bu seferde bende cd-rom görünmemeye başladı.sonra benimkini master onunkini slave yapptım ama bu seferde bende gözükmüyodu.ayrıca anakart ms-dosta virüs uyarsı vermeye başladı. aygıt yöneticisine baktığımda birinci ve ikinci ide denetleyicilerinde hata olduğunu gördüm. bu sorunu nasıl çözebilirim? (antiviürsle tarat deme 2 tane yükledim hiçbişey bulamadı)

NOT: bunların dışında sistem özelliklerinden başarımda şöyle 2 tane hata var:" Ana önyükleme kaydı değişmiş --Yardımdaki önemli ayrıntılara bakın" ve "Uyumluluk-kipi sayfalaması genel sistem başarımını azaltır"

• siz ne yaptınız karman karışık olmuş

kardeşim sistemleri komple yeniden bi kur daha sonra drivereri yükle sonuç ne ise buraya yaz
  • cd-romu görmüyoken nasıl driverları yüklememi bekliyon????????????
    ayrıca aynı hata arkadaşın bilgisayarda varken 5 kez format atıldı.windowsu yüklerken hiçö bir sorun yok, fakat açılınca gene cd-rom yok,bu yüzden hiç bi driverı yükleyemedik.cd-romların geleceğini bilsem hemen basacam formartı ama gelmiyooooooooooooo
  • anakartın via çipsetli ise internet üzerinden via hyperion sürücülerini ve ide sürücülerini indirmeyi den ve de kur. böylece ide sürücüleri ve udma sürücüleri yüklenecektir bence. fakat çok ilginç bir durum. ana önyükleme kaydı MBR diye tabir edilen bir kavramdır. Master Boot Record yani. istersen bir de DOS ortamına geçip (tabi makinayı kapat komutunu kullandıktan sonra ekrana gelen menüdeki DOS olayından söz ediyorum) şu komutu bir ver bakalım: fdisk/mbr. bunun XP deki karşılığı fix/mbr dir. ama anladığım kadarıyla 98 kullanıyon. ilk verdiğim komutu kullan. sonra burda sonucu bidaha yazıver bir zahmet...
  • magnificent35 söylediklerini yaptım ama hiçbir sonuç yok yine.sadece yazılar ingilizce oldu :-((( fdisk/mbr komutunu yazınca hiçbişey olmuyo.aynı klasörde (windows) kalıyo
  • sonunda dayanamadım.arkadaşın hdd format attıktan sonra benim bilgisayar bağladım ve xp yükledim.şuan cd-romlar gözüküyo.ama hala ne olduğunu anlamış değilimmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.