Şimdi Ara

BALATA DİSKE SÜREKLİ SÜRTÜYOR ÇÖZÜMÜ NEDİR NORMAL BİR DURUM MU BU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
55.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cok ince zimpara derken hangi numaralari kastediyorsun? İnce olsun farketmez, amaç piston yüzeyini çizmeden temizlemek.
    1200 2000 kum su zimparasi iş görür mü. Görür kullanabilirsin.
    temizliği yaparken başka kimyasala gerek var mi balata spreyi gibi. Bence gerek yok ama yine de bir tüp al, hidrolik bulaşan yerleri temizlersin en son.
    kaliperde bosch yazıyordu sanırım hangi contanin uyacagini nasil bileceğiz contalar standart mi. Standart değil, aracın marka modelini söylersen parçacı verir, ya da sökünce eskisini götür yenisini al.
    keçe ile conta derken aynı sey mi kastediliyor? Evet aynı şey, bir tane conta var zaten pistonun etrafında.
    levye yerine işkence denen aleti kullanarak pistonu itebilir miyiz. Pistonun arkası boş değil, bu yüzden pistonu itmeyecek çekeceksin. İşkence ile yapılamaz diye tahmin ediyorum sökerken tornavida takarken levye kullanılır genelde.

fren kaliperini açacak anahtar var alyan açıyor
    başka hangi anahtarlara ihtiyaç var? Kalipere göre değişir bu açık ağız ve yıldız anahtar seti bulunsun yine de yanında.
    conta tamir takımı olarak mi geçiyor? Tamir takımı da denebilir, sen parçacıya kaliperdeki pistonun etrafındaki conta de yeterli.
    başka degismesi gereken parça si var mi. Hayır yok, hatta yıpranmamışsa contalarıda değiştirmeyebilirsin. Amaç bakım yapmak, alıştırmak pistonları.
    izlenimlerime göre yapılacak işlem cok basit. Tarif ettiğim şekilde yaparsan zor değil evet.
    ilkinde biraz yabancılık olabilir
    sonra kolay diye sanıyorum

piston yuvasına levye sokmak oraya zarar vermez mi. Vermez, zaten kaliperi sökünce levyenin ne işe yarayacağını kendin anlayacaksın. Pistonu alıştırırken geride hidrolik basıncı olduğundan pistonu içeri ittirmek için sağlam basınç uygulamak gerekecek.
    iskence daha uygun sanki. Dene yapabilirsen işkence ile yap, ben hiç denemedim. Tornavida yeterli oluyor.

fren balatalatinin metallere temas eden yerlerini gres türü bir yagla yagliyorlardi videonun birinde öyle bise yapmakgerekmiyor mu? Bunu anlamadım daha açıklayıcı bilgi lazım.

1 bidon derken 500 ml 1 kutu dediniz sanırım. Evet evet 1 kutu hidrolik.
    bir kac ay once degistim hidrolik sivisini eski sıvıyı tekrar koysam olur mu. Olmaz çünkü kaliperleri sökerken içindeki hidroliği bir yere alman zor olur. Bir de kaliperin içinde kurumlanma varsa hidroliğin pislenmiş demektir. Değiştir zaten ucuz malzeme.
    yoksa tekrar mi sıvı almam gerekecek. Yeni hidrolik tavsiye ederim.

ilk kaliperi çıkardık diyelim komple sivi bosalmiyor mu. Frene basmadığınız ve fren hortumunu aşağı doğru tutmadığınız sürece tesisattaki hidrolik boşalmaz.
    ikinciyi kaliperi sokmeden once tekrar sivi eklemesi mi yapıyoruz? Alıştırma yaparken ana merkezin üstündeki hidrolik bidonuna bakarak yap, azaldıkça ekle.

Tüm sorularına yanıt vermeye çalıştım :)

• https://www.youtube.com/watch?v=QXcClOfFmlg&feature=youtube_gdata_player

haci burda eleman 2 conta değişiyor
    basit bir işlem
  • *President* kullanıcısına yanıt
    fren balatalatinin metallere temas eden yerlerini gres türü bir yagla yagliyorlardi videonun birinde öyle bise yapmakgerekmiyor mu? Bunu anlamadım daha açıklayıcı bilgi lazım.

Açıklayıcı bilgi bu videoda mevcut
    balatanin arkasi dahil yaglamis
    hareketli bölgeleri

https://www.youtube.com/watch?v=68Iiag3mKJw&feature=youtube_gdata_player
  • Hidrolik ile yagla gec baska bir seye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benimde aracımda sol ön lastikten 10km gittikten sonra metal sürtme sesi geliyor aracım Opel corsa 2014, fren balatayı yeni değiştik ondan sonra bu ses başladı frene basarken değil gider haldeyken en çokta yokuş çıkarken kesik kesik tiz sürtme sesi geliyor. Usta torna yaptı olmadı balatayı değiştirelim dedi uyumsuz dedi mevcut fren balatasına. Ne yapmalıyım nereye gitsem bakma parası alıyor yapamıyorda torna için 500 verdim uzun yola gidicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.