Boşa uğraşıyorsunuz diyen arkadaşlara ithafen; Steam forumlarında bu şekilde organize kampanyalarla bir çok oyuna türkçe dil desteği getirdik. Boşa uğraşıyorsunuz diyene kadar 2 kelime yazın ve istek listenize ekleyin... Ya da fazlalık yapmayın. |
Baldur Gate 3 Türkçe Dil Kampanyası (2. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
250 lira para istemeyi biliyorsa oyuna türkçeyi getirmeyede mecbur.Umarım devlet el atar bu işe de türkçe olmayan oyunun satışı olmaz.Altyazısı olmayan filmleri satmak gibi bir şey bu.O zaman filmlerde orjinal dilinde izlensin.
Firmanın dikkatini çekme zahmetini ben niye gösteriyorum?Oyununu satmak istiyorsan firma olarak sen benim dikkatimi çekeceksin.Hikaye tabanlı oyunu 250 liradan sat türkçe dil desteği koyma sonra türkçe dil desteği isteyen 30 40 kişi olsun diye suç olsun.Hele oyunu bir türkçe yap, bunu yapamıyorsan bari eski oyunlarını yap oyunların ülkede tanınsın ondan sonra diğer insanlar tarafından satın alınmaya başlar.Yapmayın etmeyin şu firmaları küçük emrah gibi masum göstermeye çalışmayın lütfen.
-
fıstığı kapmaya çalışan maymun mu Türk oyuncular?
oyuncu, firmanın ilgisini niye çekecek. firmalar satış istiyorsa yerel dil desteğini vermek zorunda
+ olarak devlet, oyuncudan yüklü vergi alıyorsa bunun takibini ciddi şekilde yapmalı. ya dil desteği olacak. yada bu ülkede satış yapmayacak.
-
Dünyadaki tüm devletler "devlet zengindir zengini sever" mottosuyla hareket eder. Dünyadaki hiçbir şirket de faaliyet gösterdiği alanda bilmediği bir pazara ikna edilmedikçe kolay kolay yatırım yapmaz. Sen hem adama "gel benim ülkeme de yatırım yap sana kolaylık da sağlarız" diyeceksin sonra da "mecbur yatırım yapacan, yapmazsan nah alırım senin ürününü" diyeceksin. Senin ve diğerlerinin dediği buna denk geliyo. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
-
Burada mıymıymıymıy konuşmasını biliyorsun alıyormusun o paraya oyunu? İndiriyor musun torrentten? Adam satmadığı yere niye oyunu getirsin korsan ölücüsü.
-
Oyunun dil dosyası budur inceleyin isteyen olursa ekip toplanıp Türkçe yama çalışması yapılabilir. s7.dosya.tc
english.xml dosyas�n� indir - downloadhttps://s7.dosya.tc/server17/stloou/english.xml.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnerclown -- 13 Ekim 2020; 9:47:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben steam konusuna +1 de verdim ama evet boşa uğrasıyorsunuz. Öncelikle bu oyun hem genele hitap etmiyor hem de çok büyük bir oyun. Larian her ne kadar kalbur üstü şirket olsa da buna zaman ayıracaklarını düşünmüyorum, ülkenin itibarı nedir oyunun satışı nedir de dilimizi getirsinler? Demek ki indirimlerde 30 liraya sattıkları divinity 2 bile dogru düzgün satılmamış ülkede..
Bu kadar büyük işe de 2021 yılı gelmiş gönüllü hiç kimse girmez artık. Böyle sonucu belli girişimlerle uğrasacağınıza ücretli çevirecek bir grup kurmaya çalışın hem siz kazanın hem oyuncular kazansın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywalkerx -- 13 Ekim 2020; 9:38:8 > -
quote:
Orijinalden alıntı: akaGWYNBLEIDDBurada mıymıymıymıy konuşmasını biliyorsun alıyormusun o paraya oyunu? İndiriyor musun torrentten? Adam satmadığı yere niye oyunu getirsin korsan ölücüsü.
Sanane arkadaşım?Çetelesini senmi tutmuyorsun kazandığım parayı sen mi veriyorsun?E madem öyle sen söyle bakim kullandığın windows orjinal mi tüm programların oyunların cep telefonundaki uygulamaların orjinal mi?Hadi buyur nasılmış?Sen firmanın avukatımısın?Farzedelim ben veyahut başka birisi oyunu korsan oynadı sana bir zararı varmı?Belki ilerde bütçeme uygun şekilde fiyatlandırılınca steam kütüphaneme ekliyorum.
Ağzı olan konuşuyor.40 yaşındaki dinozor oyuncuya "öndöröyönmö törrönttön körsön ölöcösöööööğğğğk" diye hitap ediyor hiç saygı kalmadı hiç.İnşallah devlet türkçe olmayan oyunların satışını engellerde tüm firmalar türkçe eklemek zorunda kalır.Şu firma avukatlığını yapanlarda teker teker biter.
-
Bunlar oyun çeviri konularında olduğu gibi bu konuları da kendi kafasında kurdukları senaryolarla karıştıran tipler hep aynı kişiler bunları adamdan sayıp cevap verende kabahat.
Mantığa bak oyun Türkçe gelsin diye istek listesine ekleyeceğim, binlerce kişinin oyunu satın almasını bekleyeceğim, üstüne birde oyuna yüksek ücretler ödeyip yapımcının oyuna Türkçe eklesin diye keyfini bekleyeceğim.
Yok öyle bir dünya çok uzun süredir korsanla işim olmuyor. Hep emeğe saygı dedim oyunları gerek forum içinden gerek indirimlerden gerekse çıktığı gibi aldım ama zamanla gördüm ki kazancı yüksek olan firmaların benim emek verip kazandığım paraya hiç saygısı yok o yüzden benimde onlara saygım kalmadı.
Burda orjinal alın orjinal diye boş boş teneke sesi çıkaranların aksine ben artık bir oyun Türkçe ise ve bana hitap ediyorsa anında alıyor benim dilime ve emeğime saygı duyana bende duyuyorum.
Bana hitap eden ama Türkçe çıkmayan bir oyunu ise istek listeme alıp bir süre bekliyorum Türkçe için bir faliyet olmazsa istek listesinden çıkarıyorum.
Sonuçta yok Mgs yok Rdr2 Türkçe çıkmamış hiç umrumda değil sonuçta hayat devam ediyor. Onlar olmaz Cyberpunk 2077 olur Vampire The Masquerade Bloodlines 2 (zaten bu iki oyunda şu anda kütüphanemde çıkışını bekliyorum) olur ama biz yine bir şekilde oyunları Türkçe oynarız.
Burda korsan muhabbeti yapanlar tam vızıltı. Şu an istek listemde olan ve 2 gün sonra çıkacak Raji An Ancient Epic ve yarın çıkacak olan Partisans 1941 oyunlarını kısmetse hemen alacağım çünkü Türkçe ve bana hitap eden oyunlar.
Bu arada idm dahil kullandığım hiç bir yazılım korsan değil. En son iki gün önce Kaspersky Total Security ve Kaspersky Secure Connection bir yıllık üyeliği satın aldım kısaca korsancı yok karşınızda.
Kısaca ben artık bana hitap eden ve Türkçe çıkan oyunları alıyorum. Mesela Dying Light 2 çok istememe rağmen bu oyunu almadım çünkü Türkçe çıkıp çıkacağı belli değil çıkarsa bir şekilde onu da ekleriz kütüphaneye.
Benden bu kadar arkadaşın dediği gibi para verdiğim bir oyun Türkçe çıksın yapımcılara şirin gözükeyim diye türlü taklalar atıp maymunluk yapamam. Türkçe getiren hakkını alır getirmeyip takmayan türlü naza çeken havasını alır.
-
Her zaman derim Türk oyuncuları hiçbir şeyi hak etmiyor. Kedinin ciğere baktığı gibi baksınlar oyunlara Türkçe yama gelecek mi acaba diye. Zamanında yapılan çevirilere köstek olmak yerine estek olunsaydı bu durumlara gelinmezdi. Beter olun. Oyunları anlamadan oynayın bir güzel ya da oynamayın hiç.
-
OpenAI çeviri yapıyorum %50 çivarında çeviri şu an ama oyunda aşırı çok özel isim var bunların listesi olan wiki varmı oyun hakında?
-
Şöyle bir terimler sözlüğü varmış ama işini ne kadar görür bilememhttps://us.v-cdn.net/5019558/uploads/FileUpload/d1/c344a2a0afa6470d7c6ea3d18545ef.pdf?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok333 -- 13 Ekim 2020; 13:50:32 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ragnarok333
Şöyle bir terimler sözlüğü varmış ama işini ne kadar görür bilememhttps://us.v-cdn.net/5019558/uploads/FileUpload/d1/c344a2a0afa6470d7c6ea3d18545ef.pdf?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHabergüzel burdan özel isimleri düzelticez artık olanları :D baya çok var oyunda çünkü oyunda özel isim.
artık yayınladığımda oynadıkça denk gelenleri not almak lazım birde oyun çok büyük ha değince kontrol edilmiyor :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ragnarok333
Şöyle bir terimler sözlüğü varmış ama işini ne kadar görür bilememhttps://us.v-cdn.net/5019558/uploads/FileUpload/d1/c344a2a0afa6470d7c6ea3d18545ef.pdf?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberEğer bu terimler sözlüğü kabul görmüş ve başarılı ise oyunun çevirisi çok kolay hale gelir.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 14 Ekim 2020; 21:3:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A30D8ADAD250 lira para istemeyi biliyorsa oyuna türkçeyi getirmeyede mecbur.Umarım devlet el atar bu işe de türkçe olmayan oyunun satışı olmaz.Altyazısı olmayan filmleri satmak gibi bir şey bu.O zaman filmlerde orjinal dilinde izlensin.
Firmanın dikkatini çekme zahmetini ben niye gösteriyorum?Oyununu satmak istiyorsan firma olarak sen benim dikkatimi çekeceksin.Hikaye tabanlı oyunu 250 liradan sat türkçe dil desteği koyma sonra türkçe dil desteği isteyen 30 40 kişi olsun diye suç olsun.Hele oyunu bir türkçe yap, bunu yapamıyorsan bari eski oyunlarını yap oyunların ülkede tanınsın ondan sonra diğer insanlar tarafından satın alınmaya başlar.Yapmayın etmeyin şu firmaları küçük emrah gibi masum göstermeye çalışmayın lütfen.
Zaten özel fiyatla çıkmış bi oyun. 250 lira 60 dolar ediyor mu ? Türkçe çevirme maliyeti yok mu oyunların ? Satmıyorsa kimse Türkçe yapmak zorunda değil. Sizin cahilliğiniz yüzünden sırf Türkçe çıkmıyor diye engellensin mi oyun ? Sevmiyorsan alma zorla mı aldırıyorlar ? Ne acayipsiniz ya...
-
quote:
Orijinalden alıntı: StoneOceanZaten özel fiyatla çıkmış bi oyun. 250 lira 60 dolar ediyor mu ? Türkçe çevirme maliyeti yok mu oyunların ? Satmıyorsa kimse Türkçe yapmak zorunda değil. Sizin cahilliğiniz yüzünden sırf Türkçe çıkmıyor diye engellensin mi oyun ? Sevmiyorsan alma zorla mı aldırıyorlar ? Ne acayipsiniz ya...
Alıntıları GösterBirader saçma sapan konuşup adamın canını sıkma cahil diyerek.Sen larian studiosun finansman departmanında mı çalışıyorsun da biliyorsun neyin maliyetinin ne kadar olduğunu?İngilizce bilmeyle ordinaryus olunmuyor.Heh iyi ki bir ingilizce biliyorsunuz toplum içinde havanızdan geçilmiyor.Sevmiyorsan alma diye bir şey yok, bu ülkede ortaya bir ürün koyuyorsan bu ülkenin dilinde koymak zorundasın istesen beleşe ver oyununu.Ben bu kafayı anlamıyorum hem hikaye tabanlı oyunu ingilizce bilen birey seviyesi çok düşük bir ülkede satışa sun hemde türkçe olarak çıkarma.İşin daha da acayibi bu ülkenin insanı bu durumu savunsun firmanın avukatlığını yapsın.Kraldan çok kralcılık konusunda galiba en üst seviyeye oynuyoruz.
Özel fiyatla çıkmış oyun halen alınabilir seviyede değil.Ülkenin asgari ücreti baz alınırsa gayet yüksek fiyata.Bir oyuna 100 tl'den fazla veremem ben.Baba parası yiyen adam değiliz alın teriyle para kazanıyoruz sabahın köründe kalkıp akşamaca.
Forum olarak adil kullanım kotasını kaldırtmıştık.Nasipse böyle bir şeyi bu türkçe dil desteği için kullanabiliriz mecliste gerek millevekilleri gerekse bimer cimere ileterek.Tıpkı sinema sektöründe nasıl en az altyazı olma zorunluluğu varsa oyunlarada getirilmeli yoksa satışı yasaklanmalı.Yok öyle ülkeyi insanını ve benim türkçemi adam yerine koymamazlık.
İşletim sistemleri türkçe, programlar türkçe, ilaç prospektüsleri, cihaz kullanım klavuzları, araç bilgisayarları navigasyonları, akıllı telefonlar vs.vs. say say bitmez hep türkçe niyeyse bilgisayar oyunları ingilizce.Vallahi bu işe bir el atmak lazım ağlamayana meme yok hesabı adamlar geçmişten beri iyi alıştılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A30D8ADADBirader saçma sapan konuşup adamın canını sıkma cahil diyerek.Sen larian studiosun finansman departmanında mı çalışıyorsun da biliyorsun neyin maliyetinin ne kadar olduğunu?İngilizce bilmeyle ordinaryus olunmuyor.Heh iyi ki bir ingilizce biliyorsunuz toplum içinde havanızdan geçilmiyor.Sevmiyorsan alma diye bir şey yok, bu ülkede ortaya bir ürün koyuyorsan bu ülkenin dilinde koymak zorundasın istesen beleşe ver oyununu.Ben bu kafayı anlamıyorum hem hikaye tabanlı oyunu ingilizce bilen birey seviyesi çok düşük bir ülkede satışa sun hemde türkçe olarak çıkarma.İşin daha da acayibi bu ülkenin insanı bu durumu savunsun firmanın avukatlığını yapsın.Kraldan çok kralcılık konusunda galiba en üst seviyeye oynuyoruz.
Özel fiyatla çıkmış oyun halen alınabilir seviyede değil.Ülkenin asgari ücreti baz alınırsa gayet yüksek fiyata.Bir oyuna 100 tl'den fazla veremem ben.Baba parası yiyen adam değiliz alın teriyle para kazanıyoruz sabahın köründe kalkıp akşamaca.
Forum olarak adil kullanım kotasını kaldırtmıştık.Nasipse böyle bir şeyi bu türkçe dil desteği için kullanabiliriz mecliste gerek millevekilleri gerekse bimer cimere ileterek.Tıpkı sinema sektöründe nasıl en az altyazı olma zorunluluğu varsa oyunlarada getirilmeli yoksa satışı yasaklanmalı.Yok öyle ülkeyi insanını ve benim türkçemi adam yerine koymamazlık.
İşletim sistemleri türkçe, programlar türkçe, ilaç prospektüsleri, cihaz kullanım klavuzları, araç bilgisayarları navigasyonları, akıllı telefonlar vs.vs. say say bitmez hep türkçe niyeyse bilgisayar oyunları ingilizce.Vallahi bu işe bir el atmak lazım ağlamayana meme yok hesabı adamlar geçmişten beri iyi alıştılar.
Alıntıları GösterBaldurs gate 3 nerede kutulu satılıyor gösterir misin ? Satmıyorsa kimse masrafa girmek zorunda değil. Anlayamadığın nokta burada. Niye hayrına iş yapsınlar ? Ben firmayı savunmuyorum, devlete gidelim yasa çıkartalım diyenlere kızıyorum.
Ben de oyunlara para veriyorum, ben de isterim yapsın daha ucuz ama dolar 8 oluyorken bunları söylemek de biraz komik hani.
Türkçe olmayan indie oyunlar bu masrafa hiç girmez, olan bize olur. Zorla olan her şeye karşıyım.
Adil kullanım kotası hala var. Nereye kalkmış daha beter oldu bi de fiyatlar arttı.
O yazdıkların büyük bi kitle tarafından zorunlu kullanılıyor farkındaysan.
-
Devlet Türkçe dil desteğine sahip oyunların vergi oranlarını düşürmek gibi bir kıyak yapabilir ama sırf Türkçe dil desteği yok diye de satışına engel olmak gibi saçma sapan ağır yaptırım uygulayamaz uygulatamaz. Buradan tek zararlı çıkan biz oluruz durduk yere.
-
Tartışmaya girmek gibi bir durumum yok ama Türkçe altyazı konusunda arkadaşlara katılıyorum. Sen bu ülkede bunun satışını yapıyorsan pekala altyazı koyman gerekir. Güzel reklamlar yapıp insanları oyununa çekebilirsin. Mesela Cyberpunk 2077 hem altyazı desteği hem de özel fiyatlandırmayla geldi. Adamlar 18 dilde altyazı desteği verdiler. İnsanda alma isteği uyandırıyor. Rdr 2 altyazı desteğiyle çıksa kötü mü olurdu? Büyük firmalar için bunlar maliyet falan değil. Geçtiğimiz ay duyurulan Mass Effect remaster versiyonuna EA altyazı koyamaz mı? Sadece Türkçe değil başka diller için de geçerli. O yüzden dışardan birilerinin oyunlara altyazı yapmasına çok saygı duyuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 16 Aralık 2020; 0:15:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X