Şimdi Ara

Baldur's Gate Yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TomAmca Brenwen ile Viconia arasında kalmıştım zaten ama her ne kadar evil de olsa Viconia hoşuma gitti yahu Gerçi neutral yapma olayı varmış diyaloglarla ama sanırım ikinci oyundaymış o siberarmiden duyduğum kadarıyla. Yalnız Hakikaten Kivanla hiç anlaşamıyorlar ya Bir iki atışmaya şahit oldum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dendo -- 19 Mayıs 2011; 15:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dendo

TomAmca Brenwen ile Viconia arasında kalmıştım zaten ama her ne kadar evil de olsa Viconia hoşuma gitti yahu Gerçi neutral yapma olayı varmış diyaloglarla ama sanırım ikinci oyundaymış o siberarmiden duyduğum kadarıyla. Yalnız Hakikaten Kivanla hiç anlaşamıyorlar ya Bir iki atışmaya şahit oldum şahsen.

Elf vs drow, ne olmasını bekliyorsun ki :) Şaka bir yana, dexterity puanı, magic resistance olayı ile viconia gerçekten de oyunun en sağlam karakterlerinden biridir, çok da güzel kurgulanmıştır. Ama oyundaki biraz gerçek hayatı yansıtan parti sistemi dolayısıyla, diğer karakterlerle pek de fazla anlaşamıyor. (aslında bütün evil karakterler ve onların karakterleri çok ilginçtir, korgan, edwin, viconia... )

Bu arada o hatun da Shartel'di sanırım ama ben de emin değilim, hiç oynamadım kendisi ile, sie deyip yollamıştım :D

• Şu ankheg zırh hakkında yorumlarınız nasıl arkadaşlar? Rahat rahat kesebildiğim için artık eğer bir işe yarayacaksa kellerini alıp zırh yaptıracağım Davaeorn u büyülü asalar olmadan yenmek istiyorum. Ama ona ulaşana kadar şu battle horrorlar fena can götürüyor warriorlardan. Belki bu zırh işe yarar. Sizce daha iyi bir alternatif var mı?
  • Battle Horror Battle horror.
    İlk karakterimle 1 gün kesmek için uğraşmışımdır o pijleri.
    Elinde ne varsa kullan onlara karşı melee karakterleri tereyağı gibi keser şerefsizler.Zırh, resistance save hak getire.
    Yüksek hp li bir tankın varsa o damage i alırken arkadan büyü,ok,pabuç,taş ne varsa at.Tankın dayanamıyorsa boots of speed ver etrafta kite yapmaya çalış.
    Ankheg plate iyidir daha iyisi 1 ya da 2 tane var oyunda.
  • O zaman kaç tane ankheg kafasıyla nereye gidip yaptırabileceğimi biliyor musun?
  • quote:

O zaman kaç tane ankheg kafasıyla nereye gidip yaptırabileceğimi biliyor musun?

1 kelle ve de para gerekiyordu, para miktarını hatırlamıyorum. Kelleyi zırha çeviren zat da Beregost'taki demirci emmi... Zaten konuşma sırasında sana ankheg kafaları ile ilgili bir bilgi de veriyor. Bu arada zırhın hazır olması da bir kaç gün sürüyor, hazırlıklı ol... Unutmadan, o demirci sendeki ankheg kafalarını da belli bir fiyata satın alıyor, ama birden fazla alıyor mu onu hatırlamıyorum... (ülenn bir yazı yazdım, yarısı belirsiz, unutmuşum olayları, bilgileri be :(( )
  • Cevap için teşekkürler Sanırım 4000 miş armor yapma fiyatı. Ama kafaları kaçtan aldığını daha bilmiyorum. Hiç kayıp vermeden chapter 5 e geçmeyi başardım. Her ne kadar bütün günümü almış olsa da insanın çok hoşuna gidiyor
  • Arkadaşlar şu sarevok u kesme konusunda yardıma ihtiyacım var. 7. bölümdeyim ama son karşılaşmamız değilmiş sanırım bu sarayın içinde konuşma yaparken birden içerdeki insanlar şekil değiştiriyor. İskelet ve diğer yaratıklardan bir ordu yığıyorum araya en az 20 tane ve o şekil değiştirenlerle flaming fist askerlerini rahatça alabiliyorum ama saveroka wand of fire ile saldırdığımda o da bana wand of heaven tarzı birşeyle saldırıyor. Her ne kadar fire ve cold resist yaptırsam da kendime viconia ve diğer cleric cüce yardımıyla yine de hiçbir koruma etkisi olmuyor direkt öldürüyor beni. Kendimi nasıl savunabilirim buna karşı? Şurayı bi atlatsam direkt mazeye geçip sonra da oyunu bitireceğim de arada o kadar kişi varken adamı kesemiyorum. Bir de reputation 1 e kadar düştü umarım yanımdaki good karakterler bundan etkilenmez çünkü senaryo gereği bu durumdayım yani gruptan ayrılma durumları olmaz umarım? Lvl 5 im bu arada tavsiye büyüler için lazım olur diye düşündüm.

Düzeltme : Wand of heaven ı kullanan saverok değil oradaki flaming fist büyücüleriymiş. Herhangi bir saldırı olduğunda saveroğa direkt bana dalıyorlar ve ben onlara dalamıyorum Mavi gözüküyorlar saldırılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dendo -- 22 Mayıs 2011; 18:14:52 >

• Hım çokta iyi hatırlamıyorum o kısmı.Ama sadece sana saldıranları yok edip çıkacaktın galiba dışarı.O mavi clericler Sarevok'u orada kesmemen için konulmuş.
    Sarevokla kozunu daha sonra kapışacaksın.
    Viconia turn undead yapsın zaten iskelet felan kalmaz.

Repin 1 olması çok vahim sen direkt Evil partiye dönmüşsün hocam :)Normalde 3ün altına düşünce Good lar çıkar partiden hatta Ajantis sana saldırır.

Lvl 3 büyülerden direk Fireball derim ben sana bide Lighting bolt.Özellikle LByi koridorlarda atınca katliam çıkarıyor bir ileri bir geri.
    Hold monsterda iş yapar.Haste de kullanabilirsin.
  • Rep konusunda şunu soracağım: Acaba Baldur's Gate şehrine döndüğünde sana saldıran şehir muhafızlarını kesmiş olabilir misin? Eğer kestiysen bu çok yanlış olmuş, onlardan kaçma fırsatın var... Ya da o sarayın içindeki mücadelede ortaya (fireball cinsi :) ) alan büyüsü mü salladın?? Çünkü içeride koruman gereken insanlar da var, onlara zarar verirsen rep'in düşer, sana karşı agresif hale gelirler... Yapacağın şey resis büyüsü çalışıp, haste vs saldırıları yükleyip fighterlara dalman, başka bir yolun yok, oyunun en kazık yeridir, çok dar bir alanda, zayıf insanları koruyup, düşmanı yenmek ve de bunu hazırlanmadan yapmak...
  • Yok ya iskeletler benim partiden zaten viconianın ortaya çıkarttıkları da sorun şu : o büyücüler ölmüyor! Dün 16 saat uğraştım o kadar bölüm geçtim sona bu kadar yaklaşmışken bu olayla karşılaştım defalarca denedim olmuyor, olmuyor, olmuyor... Adamlar o kadar hızlı heaven kullanıyorlar ki görünür olduktan sonra kesmek mümkün olmuyor. Bir kere yanlış hatırlamıyorsam önce saldırmayı başardım wand of fire ile onda da saldırım yetersiz kaldı. Çakallık yapıp saverok görünmeyecek şekilde odada ilerledim detect invisibility yaptım. Adamları yine görmedi. Sanki bir anda ortaya çıkıyorlar?

Ayrıca repin o kadar düşük olması da tamamen flaming fistleri kesmemle alakalı. Adamlar ben hapisten kaçtıktan sonra hiç sorgu sual etmeden direkt dalıyor bana. Yoksa biyolojik babamızla alakamız yok dünya görüşü bakımından

• Peki hangi karakterleri korumam gerekiyor? O dönüşen yaratıklara saldıran normal insanları mı? Onları korumayı başardım bir deneme seferimde ama o yaratıkları kestikten hemen sonra saverok un emri ile flaming fist ve yandaki o iki büyücü dadanıyor başıma. Askerler sorun değil de o iki mage anında öldürüyor beni buna karşı en azından ilk saldırılarına karşı bir koruma büyüsü bulabilsem geçeceğim bölümü. Resist fire işe yaramıyor ne yarar ki başka heaven a karşı ya?
  • Valla o büyücülerle savaşmak zorundamıydım tam emin değilim ama attıkları büyü Flame Stirke diye geçer ve save vs reflex ile yarıya indirebilirsin zararı(tam emin değiim save vs spell de olabilir.)
    Fire+divine damage vurduğu için resistancelar fazla yaramaz işe ama fire res potionı iç gene.
    Ya da scrollar var onları kullanabilirsin. karakterlerinde çok yakın durmasın alan hasarı verir o büyü.
    Büyücüler command,hold person,charm ya da fear ile kontrol etmeye çalış.Charm çok işe yarar özellikle birbirine düşürürsün adamları.

Ben de Arcanum gazına gelip başladım bu arada Ultima Edition bu oyunda başka bir klasik :)

Değiştirme:Türkçeyi unutmuşuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Mayıs 2011; 16:08:24 >
  • Ortalıkta bir ton potion var: potion of magic resitance, potion of magic shielding, vs... Artık deneme yanılma yapacaksın. Çünkü ben hiç öyle bir büyü kullandığını hatırlamıyorum, bana pata küte dalmıştı, canıma okumuştu :) Koruman gerekenler de Dük ve düşes idi sanırım, ya da Kont ve kontes, öyle iki tane soylu, hatırladığım kadarıyla duke eltan'ın oğlu ile kızıydı. Zaten o partideki tuzak da sana değil, onlara kurulmuştu, sen ortaya çıkınca dalıyorlardı.
  • Sarevok şerefsizi ve onun hain planları!
    O yıllarda o zırhıyla ne iz bırakmıştı bende böyle şaherser bir kötü adam yaratamazlar demiştim.
    Ardından BG2 ile Jon İrenicus geldi...

Bu arada konuya dönersek bir sürü summonım var demişsin onları gönder önden büyüleri onlar absorbe etsin?
    Ölü zaten onlar bir daha ölmek koymaz.
  • Tamam da ben ne kadar kendimi köşeye sıkıştırıp saldırılardan saklansam ve önden başkalarını yollasam da bildiğin gökten tepeme silindir şeklinde sadece bana hasar veren bi alev büyüsü iniyor işte. Ondan önce saldırmak istediğimde adamlara diğer elemanlarla dalamıyorum çünkü kırmızı gözükmüyorlar maviler yani dost gözüküyorlar. Anca alan büyüsüyle halletmem gerekiyor galiba. Hiç zarar vermiyorum dük ve kontese ama o maviler yine bana dalıyor. Ayar olmaya başladım.
  • Rep in 1 e düştüğü zamandan daha önceki bir save ile başladım oyuna aşağı yukarı 1 saatlik bir fark olacak belki ama parti evil olduğu için nedensiz yere dalıyorlardır diye düşündüm. Deniyoruz bakalım. Rep 14 şu anda. Gördüğüm flaming fistleri bayıltıyorum hep
  • quote:

Rep in 1 e düştüğü zamandan daha önceki bir save ile başladım oyuna aşağı yukarı 1 saatlik bir fark olacak belki ama parti evil olduğu için nedensiz yere dalıyorlardır diye düşündüm. Deniyoruz bakalım. Rep 14 şu anda. Gördüğüm flaming fistleri bayıltıyorum hep

Bayıltmana bile gerek yok, Boots of speed'e sahip olan bir charı önden yolla, taksın peşine flaming fistleri, dolaştırıp bir yerde bıraksın... Mesafeden çıkınca da takip etme olayları pek olmuyor genelde... Ben genelde partiyi bir eve sokup, boots of speedli charla askerleri dolaştırıyordum işte, sonra da ptyi çıkarıp gideceğim yere gidiyordum...

Bu arada maviler dalıyordu demişsin, olay büyük ihtimalle senin repten kaynaklıdır, o kadar düşük rep ile herkes sana karşı kötü reaksiyon gösterecektir, normaldir... Bu arada dediğim gibi alan etkili yıkım büyüsü atma, gene aynı sonuçla karşılaşırsın, slow filan salla... Zaten sen haste ile daldın mı, fighterlerin ve summonların mobları indirecektir. Sarevok bayağı bir zorlar, onun attığı büyü için de magic resistance potion dene, belki işe yarar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TomAmca -- 23 Mayıs 2011; 17:50:53 >

• Sonunda o bölümü geçmeyi başardım Dük öldüğü için saverok bir anda dikkatleri bizim üstümüze çekiyormuş. Dük öldükten sonra senaryoya aykırı birşey olduğu için de ne kadar kendimi koruyacak büyü yaparsam yapayım öldürecek bir büyüyle beni indiriyormuş o büyücüler tek seferde. Onların yaptığı büyüye karşı kendi kendimi denemiştim çünkü işe yaramıştı koruma büyüleri ama onda sonuç farklı oluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dendo -- 23 Mayıs 2011; 21:51:37 >
  • quote:

Sonunda o bölümü geçmeyi başardım Dük öldüğü için saverok bir anda dikkatleri bizim üstümüze çekiyormuş. Dük öldükten sonra senaryoya aykırı birşey olduğu için de ne kadar kendimi koruyacak büyü yaparsam yapayım öldürecek bir büyüyle beni indiriyormuş o büyücüler tek seferde. Onların yaptığı büyüye karşı kendi kendimi denemiştim çünkü işe yaramıştı koruma büyüleri ama onda sonuç farklı oluyor tabi.

hadi geçmiş olsun, demek ki sorun önceden yapılan bir hata imiş :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.