Şimdi Ara

Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Balık hevesi sardı bir anda. Uygun fiyatlı makaralı bir olta aldım. 35 tl fiyatı lakin 2. balık seferinde sarma kolu kırıldı. Neyse değiştirdi adam ücretsiz ama canımı sıktı.

Sizden beklediğim deniz kıyısında (akdeniz) hangi yem hangi hava hangi saat en uygundur balık tutmak içi. Bir de butcem çok kısıtlı. Eğer bu makara kolu yine sorun çıkarırsa tek satılan uygun fiyatlı makara var mıdır. Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuklukaratay

Merhaba arkadaşlar. Balık hevesi sardı bir anda. Uygun fiyatlı makaralı bir olta aldım. 35 tl fiyatı lakin 2. balık seferinde sarma kolu kırıldı. Neyse değiştirdi adam ücretsiz ama canımı sıktı.

Sizden beklediğim deniz kıyısında (akdeniz) hangi yem hangi hava hangi saat en uygundur balık tutmak içi. Bir de butcem çok kısıtlı. Eğer bu makara kolu yine sorun çıkarırsa tek satılan uygun fiyatlı makara var mıdır. Şimdiden teşekkürler

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Çok heyecanlı bir av sporuna adım attınız.Sizin gibi bu işe yeni başlayanlardan istediğimiz doğayı temiz tutmanız ve limitlere uymanızdır.Ben size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyım.İlk önce şu soruları cevaplarsanız size daha sağlıklı öneriler yapabilirim.

Akdeniz'in hangi şehrinde avlanacaksınız ?
    Deniz kıyısı derken kumsal mı yoksa taşlık bir bölgede mi av yapıyorsunuz ?
    Hedef balıklar neler ?
    Bütçe ne ?

• Sıcak karsilamaniz için tesekkur ederim. :) antalya Gazipaşa ilçesi. avlanmaya başladığım yer kumsala yakın bir dalgakıran. henüz burayı kesfedemedim o yüzden avlanma sahası ileride değişebilir. açık konuşmam gerekirse henüz hangi balığı yakalasam diyecek bir tecrübeye erişemedim. siz de bilirsiniz 'yeter ki tutayim da nd olursa olsun' noktasindayim :) ilk hedefim akşam 2 kişiyi doyuracak kadar tutmak. ilk girisimimde 4 tane küçük balık tuttum. işin insanın midesine hitap eden kısmı bir tarafa gerçekten insan dinleniyor balık.avında. hem kafa hem ruh. bütçe konusu biraz sıkıntı. ne kadar az masraf yaparsam o kadar iyi.

benim.merak ettiğim şeylerden biri de mevcut oltanın sarma kolu değişir mi mesela. her makara her ortaya olur mu. bu açıdan bakınca toplama olta yapabilir mıyız kendimize. sahte balıkla avlanma biraz daha verimli oluyormus. ama int de araştırma yaptım biraz çok pahalı.

daha bir çok soru var ama acele etmemek ve sizi de yormamak için zamana yaymak istiyorum. ilginiz için tekrar tesekkur ederim.

hocam bütçe için net bir rakam söylemek gerekirse su anda olayı değiştirmek istemiyorum. malum 35 lira verdim. mevcut oltaya yapabileceğim azami masraf (haste balık yemi iğne misina gibi) 40 lira.

edit: doğa konusunda hassasimdir hocam. insan faydalandığı şeyi sadece faydalandığı için bile kirletmemeli aslında. pragmatik dusunseniz bile size vereni siz oldurrmemelisiniz. limit konusunda da sınırlara yaklasacagim ve kendimi frenleyecegim günleri iple cekiyorum diyeyim siz anlayin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuklukaratay -- 18 Ekim 2015; 23:01:00 >

• quote:

Sıcak karsilamaniz için tesekkur ederim. :) antalya Gazipaşa ilçesi. avlanmaya başladığım yer kumsala yakın bir dalgakıran. henüz burayı kesfedemedim o yüzden avlanma sahası ileride değişebilir. açık konuşmam gerekirse henüz hangi balığı yakalasam diyecek bir tecrübeye erişemedim. siz de bilirsiniz 'yeter ki tutayim da nd olursa olsun' noktasindayim :) ilk hedefim akşam 2 kişiyi doyuracak kadar tutmak. ilk girisimimde 4 tane küçük balık tuttum. işin insanın midesine hitap eden kısmı bir tarafa gerçekten insan dinleniyor balık.avında. hem kafa hem ruh. bütçe konusu biraz sıkıntı. ne kadar az masraf yaparsam o kadar iyi.

benim.merak ettiğim şeylerden biri de mevcut oltanın sarma kolu değişir mi mesela. her makara her ortaya olur mu. bu açıdan bakınca toplama olta yapabilir mıyız kendimize. sahte balıkla avlanma biraz daha verimli oluyormus. ama int de araştırma yaptım biraz çok pahalı.

daha bir çok soru var ama acele etmemek ve sizi de yormamak için zamana yaymak istiyorum. ilginiz için tekrar tesekkur ederim.

hocam bütçe için net bir rakam söylemek gerekirse su anda olayı değiştirmek istemiyorum. malum 35 lira verdim. mevcut oltaya yapabileceğim azami masraf (haste balık yemi iğne misina gibi) 40 lira.

edit: doğa konusunda hassasimdir hocam. insan faydalandığı şeyi sadece faydalandığı için bile kirletmemeli aslında. pragmatik dusunseniz bile size vereni siz oldurrmemelisiniz. limit konusunda da sınırlara yaklasacagim ve kendimi frenleyecegim günleri iple cekiyorum diyeyim siz anlayin :)
    Ben sizi aslında benim de şu anda uğraş verdiğim at-çek(spin) avına yönlendirecektim ama az bütçe ayırmanızdan dolayı es geçiyorum.İlk etapta hepimizin yaptığı gibi yemli ava başlamanız hem bütçe açısından hem tecrübe edinme hemde başarı açısından daha faydalı olacaktır.Bende Antalya'lıyım genelde Konyaaltı'nda avlanıyorum.Gazipaşa balık popülasyonu açısından merkeze göre cennet sayılır.Kasım'dan itibaren havaların ve denizin bozmasıyla kıyı balıkçılığı kendini gösterecektir.

Hedef balıklarınız çupra,sargoz,melanur,levrek,karakulak,mercan,barbun,mırmır vs.diye uzar gider.Yem olarak size önereceğim suyu alınmış karides ve sülünez,yaniçtir.Bu üç yem her zaman iş yapacaktır En verimli av saatleri akşam ve gece saatleridir.Denizin çalkantılı olduğu günlerde sargoz,çupra,levrek kendini gösterir.Özellikle akarsuların denize döküldüğü yerlerde levrek olur.Çupra ve sargozda kayalık bölgelerde daha çok gezer.4 veya 6 no arası 2 iğneli takımlarla bu balıkları avlayabilirsin.

Ekipmanınıza gelince o fiyata aldığınız makina ve kamış plastik ve kalitesiz malzemelerdir.Tabi bu balık yakalayamayacağınız anlamına gelmez ilk etapta yeterli olur diye düşünüyorum.Siz bana makinanın modelini ve kamışın uzunluğunu,atarını ve modelini yazarsanız kıyı avcılığına uygun olup olmadığını daha iyi değerlendiririz.Kol mevzusu ise her makinanın kolu birbirine uymaz ya herhangi bir av bayisine gidip deneyerek bakacaksınız ya da aynı markanın yedek kol satışı varsa öyle temin edeceksiniz.

• İnşallah dediğiniz gibi olur. Kurşuna kadar dört tane iğne var. Büyüklükleri boydan boya 1 cm. Sahip olduğum 2 adet 150 1 adet 75 ve bir adet 25 gr lik kurşun var.

Oltanın markası starmax sarma makinesinin markası da remixon black cobra. Yapabilirsem fotoğrafları yüklemeye çalışacağım. Uzunluk 280 cm. Lakin atar dediğiniz ne kadar uzağa attığı ise hiçbir fikrim yok. Tahminim 20_30 metre arası uzaklığa atabiliyorum.
  • TEKADAM. kullanıcısına yanıt

Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi. Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi. Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi.

• quote:

Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi. Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi. Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi.
    Kamışınızın atarı 20-40 gr.Yani maksimum 40 gr kurşunla atabilirsiniz.Daha ağır kurşunlar kamışınızı kırabilir dikkat edin.Eğer yemli av yapmak istiyorsanız değiştirme imkanınız varsa 100-200 gr arası atarlı kamışlara bakın.Bu setle daha çok at-çek(spin) avları yapabilirsiniz ama ne kadar sağlıklı olur onu bilemem.15 gr üstü sahte balık ve silikonlarla veya şamandıra arkası 5 cm lik silikon balık atabilirsiniz.Hedef balığınız levrek,ıskarmaz(barakuda) olur.

Anlıyorum. Acemilik dönemini anlatıncaya veya oltayı kırıncaya kadar bu setle devam edeyim diyorum. Sonrasında size tekrar danışacağım hocam. Alakanız için bir kez daha teşekkür ediyorum.
    Son soru olarak görseldeki oltam gibi 100_200 atarlı uygun fiyatlı olta ne önerirsiniz. Spin tercih etmememin sebebi sarmalı daha keyifli geliyor bana.
  • quote:

Son soru olarak görseldeki oltam gibi 100_200 atarlı uygun fiyatlı olta ne önerirsiniz. Spin tercih etmememin sebebi sarmalı daha keyifli geliyor bana.
    Ben bir aralar Albastar Lucky 270 kullanıyordum güzel kamıştı bulabilirsen al.
    Hocam yavaş yavaş tutmaya başladım. Bugün tuttuğum balık görseldeki gibi. Babam çinekop olduğunu söyledi. Yaşadığım bir sıkıntı var. Balık yemi yiyip kaçıyor. İğne de mi bir sıkıntı var yemde mi anlamadım. Eğer kaçanları da tutsaydım eve 10 tane balıkla dönecektim. Ne tavsiye edersiniz. 5 tane tutabildim.  Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi.

• quote:

Hocam yavaş yavaş tutmaya başladım. Bugün tuttuğum balık görseldeki gibi. Babam çinekop olduğunu söyledi. Yaşadığım bir sıkıntı var. Balık yemi yiyip kaçıyor. İğne de mi bir sıkıntı var yemde mi anlamadım. Eğer kaçanları da tutsaydım eve 10 tane balıkla dönecektim. Ne tavsiye edersiniz. 5 tane tutabildim.  Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi.

Çinekop mu? kardes git bi binanin tepesinden atla ciddi buna cinekop mu diyorsunuz uzaktan yakindan alakasi yok basbaya karagoz bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ever think of me 4

quote:

Çinekop mu? kardes git bi binanin tepesinden atla ciddi buna cinekop mu diyorsunuz uzaktan yakindan alakasi yok basbaya karagoz bu

Soru sana sorulmadı. Cevap vermek zorunda da değilsin. Yeni başladığımı belirttim yukarıda. Balık türlerini bilmiyorum.

İmdi hal böyleyken bu çinekop değil demek veya bu balığı şu yöntemlerle tutarsın diye tavsiyede bulunmak yerine binadan atlamamı tavsiye etmene ne demeli

Uzak dur. Soru sana sorulmadı.

• Kaldı ki o balıkların üstü çizgili olanları sargoz ortadaki ise görebildiğim kadarıyla melanur ama tam seçemedim onu.

İğnenin numarası kaç bide kısa pala mı uzun pala mı?
    Hocam iğnenin numarasını bilmiyorum öğrenir öğrenmez yazacağım. Pala dediğiniz materyali bilmiyorum

Bugün akşama doğru tekrar çıkacağım.
  • İğneler 10 numaraymış hocam.

Edit: palayı google dan öğrendim hocam. İğnenin sivri ucu misinaya takılan tarafın yarısını geçiyor. Sanırım kısa pala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuklukaratay -- 26 Ekim 2015; 14:46:22 >
  • quote:

İğneler 10 numaraymış hocam.

Edit: palayı google dan öğrendim hocam. İğnenin sivri ucu misinaya takılan tarafın yarısını geçiyor. Sanırım kısa pala.

10 numara çok küçük kalır 6 veya 7 numara dene.
    Tamam. Bir de deniz dalgalı. Kayalıklardan atıyorum. 40 lik kurşun ideal mıdır.
  • quote:

Tamam. Bir de deniz dalgalı. Kayalıklardan atıyorum. 40 lik kurşun ideal mıdır.
    Takılıyorsa tek iğneli takım yap.İğne kurşundan baya ilerde olsun takılma şansını en aza indirirsin.40 gr kurşun uygundur ne kadar hafif takarsan o kadar iyi olur kayalık bölgede.
    25_30 gr kullanmaya karar verdim. Bugün balıkları besledim hocam. 10-15 atışı boş çektim. Yemi iki üç kere doluyorum iğne ye ama ne hikmetse ya yiyorlar yemi ya da çarpıp bırakıyorlar. İğnede mi hata var yemde mi anlamadım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.