Şimdi Ara

Balık avına yeni başladım. Tavsiyelere ihtiyacım var. Mesela olta gibi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam (tekadam) merhaba, konuyu okudum Selçuk beye oldukça yardımcı olmuşsunuz, bende birkaç bişey sorsam banada yardımcı olurmusunuz?
    Ben Mersin'de avlanıyorum ara sıra a 101 den alınma dandik bi oltam var, olmuyor artık yeni bir olta yapcam ama surf kamışlı bir oltamı yoksa At çek tarzımı yapmalıyım o konuda kararsızım, çok forum okudum, jig oltaya heves ettim bir ara ama inanılmaz pahalı ve kıyıdan biraz zor galiba. Bir av esnasında bir avcı at çek yaparken şahit oldum, oltanın ucunda top gibi birşey vardı onun ucundaysa yeşil silikon kurt tarzı bişey vardı ve yarım saatte benim bütün gece yakaladığım balıktan fazlasını yakaladı, bu tip takım yapacak olsam ne tavsiye edersiniz acaba? Bütçe 200 TL civarına çıkabilirim, İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atincov1122

Hocam (tekadam) merhaba, konuyu okudum Selçuk beye oldukça yardımcı olmuşsunuz, bende birkaç bişey sorsam banada yardımcı olurmusunuz?
    Ben Mersin'de avlanıyorum ara sıra a 101 den alınma dandik bi oltam var, olmuyor artık yeni bir olta yapcam ama surf kamışlı bir oltamı yoksa At çek tarzımı yapmalıyım o konuda kararsızım, çok forum okudum, jig oltaya heves ettim bir ara ama inanılmaz pahalı ve kıyıdan biraz zor galiba. Bir av esnasında bir avcı at çek yaparken şahit oldum, oltanın ucunda top gibi birşey vardı onun ucundaysa yeşil silikon kurt tarzı bişey vardı ve yarım saatte benim bütün gece yakaladığım balıktan fazlasını yakaladı, bu tip takım yapacak olsam ne tavsiye edersiniz acaba? Bütçe 200 TL civarına çıkabilirim, İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Merhaba.

Jig takımı kıyı için değil tekneden kuzu gibi büyük balıklar için kullanılır.Kıyıdan size lazım olan yemli avlar için surf,atçek avları için spin takımıdır.Siz de at-çek takımı istediğinize göre şöyle bir set önerebilirim:

Makina : Okuma Avenger AV-40b veya Shimano Catana 4000FC

Kamış : Shimano Catana DX Spinning 2,70m 10-30gr veya Daiwa Crossfire 270cm 10-40g

Misina : Okuma Seabass 300Mt 14,50lb 6,59kg 0,285mm Yeşil

200 TL'yi geçebilir ama bunlardan daha düşük bir set yapmanızı tavsiye etmiyorum.

• TEKADAM. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam değerli tavsiyelerinizi değerlendircem, peki bu kombinasyonun ucuna ne takmalıyım, yani silikon yem mi yoksa sahte balıkmı, milyon çeşit sahte yem var, kendi oltanızın ucunda verim aldığınız bir sahte varsa fotoğrafını ve markasını paylaşabilir misiniz?
  • quote:

Teşekkür ederim hocam değerli tavsiyelerinizi değerlendircem, peki bu kombinasyonun ucuna ne takmalıyım, yani silikon yem mi yoksa sahte balıkmı, milyon çeşit sahte yem var, kendi oltanızın ucunda verim aldığınız bir sahte varsa fotoğrafını ve markasını paylaşabilir misiniz?

Kendo Blade Minnow 125 No :13

Barakuda ve levrekte bunu kullanabilirsin.
    Bunu hem gece hem gündüz kullanabilirmiyim hocam, başka alternatiflerde varmı, olur ya kopar falan bir iki tane yedekle gitmek gerekir değil mi
  • quote:

Bunu hem gece hem gündüz kullanabilirmiyim hocam, başka alternatiflerde varmı, olur ya kopar falan bir iki tane yedekle gitmek gerekir değil mi
    Gece,gündüz,bulanık su her türlü iş yapar.Bu sahte yemler koskoca bir dünya ilk etapta ucuzlarından başla işi iyice öğrenince Duo,İma,Daiwa gibi pahalı ama kaliteli sahtelere yönelirsin.Gerçi balık pahalısına,ucuzuna bakmaz ben bu kendo ile çok balık aldım.Buna yedek olarak bu modelin beyazını al yani 24 numaralı olanı.Birde çok dalgalı ve rüzgarlı havalar için kendo seabass minnow 125 no :13 al daha çok dalarlıdır ve daha ağırdır.
    hocam çok teşekkürler, sistemi kurup sonuçları ilk fırsatta paylaşcam. son olarak şunu sormak istiyorum, gittiğiniz avlarda at çek dışında yemli olarakda avlanıyormusunuz? yani at çekle bişey alamıycam galiba deyip b planı olarak yemli ava yöneliyormusunuz yoksa sadece at çek yaparakmı avlanıyorsunuz.
  • Hocam bu sahtenin ağzındaki halkayı klipsli fırdöndünün klips kısmına geçiriyoruz o kadar değil mi?
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben sadece atçek yapıyorum.Zaten at-çeke başladığınızda yemliyle uğraşmazsınız vaktiniz kalmaz.

O kamışta uygundur ihtiyacınızı her türlü karşılar.Okuma markası ömür boyu garantilidir ücretsiz tamir yaparlar.Bütçenizi arttırabilirseniz benimde kullandığım şu kamışa bir bakın.
    www.vurguncapari.com
    Vurgun Capari - Balık Avı Malzemeleri
    http://www.vurguncapari.com/asp/product/385/OKUMA-V-SYSTEM-SPIN-OLTA-KAMISI-270CM-10-40G
    ama dediğim gibi o seçtiğiniz kamışta yeterli olur sıkıntı olmaz.

Sahteyi misinaya o fırdöndüyle bağlayamazsınız onu iptal edin boşuna para vermeyin ya rapala düğümü atarsınız yada rapala klipsi alın.

www.vurguncapari.com
    Vurgun Capari - Balık Avı Malzemeleri
    http://www.vurguncapari.com/asp/product/648/Savage-Gear-Needle-Snaps-Rapala-Klipsi
    Xs boyda olsun.

Ürünlerin hepsini Vurgun Çapari'nin sitesinden de alabilirsiniz.Güvenilirdir aynı gün içinde kargo yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKADAM. -- 2 Kasım 2015; 0:13:49 >

teşekkür ederim hocam, dediğiniz gibi yaparım.
  • selcuklukaratay kullanıcısına yanıt
    :)
    Her atışta tutacağız diye bir şey yok.
    Yaklaşık 3 yıldır kendi çapımda balık tutma merakı bende de var. Güzel bir uğraş. Yaşınız kaç bilmiyorum ama başlangıçta bende ucuz bir takımla başlamıştım. Gerçi halen çok da kaliteli olmayan isimsiz orta sınıf takımlar kullanıyorum. İlk başlarda yeter ki tutayım mantığı bende de vardı, ama şimdilerde de o ilk başlarda tuttuğum balıkların yüzüne bakmıyorum. Eğer ufaksa doğruuuu denize... Zamanla bunu sizde yaparsınız.
    Şimdilik rastgele...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

:)
    Her atışta tutacağız diye bir şey yok.
    Yaklaşık 3 yıldır kendi çapımda balık tutma merakı bende de var. Güzel bir uğraş. Yaşınız kaç bilmiyorum ama başlangıçta bende ucuz bir takımla başlamıştım. Gerçi halen çok da kaliteli olmayan isimsiz orta sınıf takımlar kullanıyorum. İlk başlarda yeter ki tutayım mantığı bende de vardı, ama şimdilerde de o ilk başlarda tuttuğum balıkların yüzüne bakmıyorum. Eğer ufaksa doğruuuu denize... Zamanla bunu sizde yaparsınız.
    Şimdilik rastgele...

Eyvallah hocam :) haklısınız. 3 haftalığına İstanbul dayım. Takımımı yukarıda görmüşsünüzdür. Dönünce sahilden levrege atacağım. İş görür mü acaba. Silikon sahte balıklar var kancalarda. En başında da beyaz yuvarlak bir silindir var. Bu olta ve bu yemlerle olur mu dersiniz. Bir de ucuna kurşun takmak gerekmiyor herhalde at çek yapacağımız için doğru mudur?

• selcuklukaratay kullanıcısına yanıt
    At çek işi en başta bana sabır işi gibi geliyor.
    Daha önce bir kere at çek de balık yakaladım yanlış hatırlamıyorsam. O da bir tane sarpa'nın kuyruğuna benim kaşık yanlışlıkla çarpmış :)
    Bence yukarıda yazan @TEKADAM bu işin ehli bu soruyu onun cevaplaması daha iyi olur.
  • quote:

Daha önce bir kere at çek de balık yakaladım yanlış hatırlamıyorsam. O da bir tane sarpa'nın kuyruğuna benim kaşık yanlışlıkla çarpmış :)
    Bence yukarıda yazan @TEKADAM bu işin ehli bu soruyu onun cevaplaması daha iyi olur.

@TEKADAM.

Hocam ne dersiniz? Olur mu bu malzemelerle
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuklukaratay

quote:

@TEKADAM.

Hocam ne dersiniz? Olur mu bu malzemelerle
    Şamandıra arkası silikon balıklarla levrek avcılığı yapılır.Gece beyaz gündüz ise simli olanları tercih edin.Gece yavaş sarım yaparsanız şansınız artar.Kurşun takmanıza gerek yok yüzüşü bozar fazla ileri atamıyorsanız daha ağır şamandıra alın.Elinizdeki o silikon takımının fotoğrafını atar mısınız ?

Sağolun hocam fazlasıyla ilgilendiğiniz için. Şu anda İstanbul dayım. 2-3 haftaya döneceğim. Takımları Gazipaşa da bıraktım. Beyaz yumuşak silikon balıklar 3-4 cm uzunluğunda. 3 adet var. Samandıra da beyaz plastik. Sallayınca şıngır şıngır ses yapıyor biraz hafif tahminen 20-30 gr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuklukaratay -- 3 Kasım 2015; 23:27:02 >
    Merhaba hocam, makine için bütçemi biraz daha arttırıp Shimano Sedona 4000FE alsam daha fazla verim alırmıyım sizce
  • quote:

Merhaba hocam, makine için bütçemi biraz daha arttırıp Shimano Sedona 4000FE alsam daha fazla verim alırmıyım sizce
    Merhaba, iyi forumlar
    Banada yardımcı olabilecek bir üstadım varmı?
  • quote:

Shimano'nun üst düzey bir makinasını kullanıyorum neredeyse kusursuz bir alet ama Sedona ne kullandım ne kullanan birini gördüm.Okuma Avenger'i uzun süre kullanma fırsatım oldu yağ gibi akıcı ve sorun çıkarmayan bir makinadır.İleri ki zamanlarda orta segment bir makinaya geçerken Shimano düşünürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKADAM. -- 6 Kasım 2015; 23:40:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKADAM.

quote:

Shimano'nun üst düzey bir makinasını kullanıyorum neredeyse kusursuz bir alet ama Sedona ne kullandım ne kullanan birini gördüm.Okuma Avenger'i uzun süre kullanma fırsatım oldu yağ gibi akıcı ve sorun çıkarmayan bir makinadır.İleri ki zamanlarda orta segment bir makinaya geçerken Shimano düşünürsünüz.

Daha iyi bir makina almak istiyorum hocam, okuma rtx40 yada Sedanodan birini alcam. Yani ben şunu anlamıyorum, maddi gücüm yerindeyse shimano stella ile başlamanın ne sakıncası olabilir ki, neden tecrübe kazanmalıyım, iyi makinayla kendimi geliştiremezmiyim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.