Şimdi Ara

balıklar uyurmu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3-4 yıldan beri Zebra Ciklet balığı ßeslemekteyimm bi kerede uyuduğunu görmedim hatta gözünü kırptığını bile görmedim anca esneyice ağzı açılıyor o kadarr
  • iyi salladın...uyurken seslere otamatik olarak kendini kapatıyormuş..o zaman sen nasıl sabah saatin alarmını kurup sesini duyduğunda ayağa kalkıyorsun..vücut kendini uyku sırasında off konumuna alır.ama dışardaki etkilere her an açıktır..nasıl sen blg kapattıktan sonra power tuşuna basıp blg açabiliyorsan insanda aynı şekildedir...

quote:

Orjinalden alıntı: tülay

MERAK ETTİM ARAŞTIRDIM
    VE BULDUM
    Balıkların göz kapakları yoktur ve bizim gibi gözlerini kapatamazlar. Biz, onları hep gözleri açık olarak gördüğümüz için hiç uyumadıklarını zannederiz.

Çünkü biz uyurken gözlerimizi kapatırız. Ancak böyle bir benzetme bizi yanıltabilir. Meselâ biz de uyurken kulaklarımızı kapatmayız, ama uykumuz gelince beynimiz otomatik olarak kendini seslere kapatır. Uyurken kulaklarımız açık olduğu hâlde, beynimizdeki işitme merkezi kapalı olduğundan hiçbir şey duymayız. İşte bizim kulaklarımız gibi balıkların da uyurken gözleri açıktır. Ancak beyinlerindeki görme merkezi kapalıdır. Yani balıklar da gözleri açık olarak, ama hiçbir şey görmeden uyur.

• mort rahmetli oldu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.