< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Deniz Memelilerinin Boşaltım Atıkları
Deniz memelileri, balinalar ve yunuslar da dahil olmak üzere, karada yaşayan memelilerden farklı bir boşaltım sistemine sahiptirler. Deniz ortamında yaşadıkları için sudan çok az miktarda su kaybederler ve bu nedenle oldukça konsantre bir idrar üretirler.
Balinaların Boşaltım Atığı
Balinaların boşaltım atığı, ürik asitten oluşan koyu renkli bir sıvıdır. Bu sıvı, balinanın böbreklerinde üretilir ve idrar torbasında depolanır. Balinalar, idrar torbası dolduğunda okyanusa idrarlarını boşaltırlar.
Yunusların Boşaltım Atığı
Yunusların boşaltım atığı da ürik asitten oluşur ve balinalarınki kadar koyu değildir. Yunusların idrarları, balinalarınkinden daha seyrektir ve daha sık idrar yaparlar. Yunusların boşaltım atıkları, doğrudan okyanusa salınır.
Yunuslar Nasıl Boşaltım Yaparlar?
Yunuslar, diğer deniz memelileri gibi üretra yoluyla boşaltım yaparlar. Üretra, idrar torbasından dışarıya uzanan bir tüptür. Yunusların üretra çıkıntıları, karınlarının alt kısmında yer alır.
Balıkların Boşaltım Atığı
Balıklar da deniz memelileri gibi ürik asit içeren boşaltım atıkları üretirler. Ancak balıkların boşaltım atıkları daha az konsantredir ve su ile daha fazla seyreltilir. Balıklar, üretra olmayan bir boşaltım sistemine sahiptir ve boşaltım atıkları doğrudan vücutlarından okyanusa salınır.