|
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp (Ankara) (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına)
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi (SBÜ Tıp), İçişleri Bakanlığı adına eğitim veren bir yükseköğretim kurumudur. Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan SBÜ Tıp, kız öğrencilere yönelik bir eğitim müfredatı sunmaktadır.
SBÜ Tıp, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık personelinin yetiştirilmesine yönelik olarak kurulmuştur. Bu nedenle, fakülte mensupları kariyerlerine bakanlık bünyesinde devam etmektedirler.
SBÜ Tıp, tıp biliminin tüm alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim vermektedir. Fakülte, modern laboratuvarları, deneyimli öğretim kadrosu ve ileri düzey araştırma imkanlarıyla öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmaktadır.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmek için ÖSYM'nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girilmesi ve yeterli puan alınması gerekmektedir. Fakülte, öğrencilerine burs, barınma ve sosyal imkanlar da sağlamaktadır.
SBÜ Tıp, Türkiye'nin önde gelen tıp fakültelerinden biri olup, mezunları sağlık sektörünün çeşitli alanlarında başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar.