Şimdi Ara

Balkon Acisi ve Dis Cephe Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu konu benim icin cok onemli.. Lutfen okuyun..

Oncelikle sunu soyleyecegim tam 1 haftadir kesintisiz bu durumla ugrasiyorum..
    Oturdugum binada Turksat ve Hotbird olmak uzere 2uydulu merkezi sistem var, yukariya canak taktirmiyorlar ben eurobird ve eutelsati izlemek istiyorum ama şoyle bir durum var benim evimin hicbir camindan gorunmuyor bu uydular yani o cephede 1 penceremiz var onun onune de duvar denk geliyor..

Bana tavsiye de bulunabilir misiniz, belki benim aklima gelmeyen birsey dusunebilirsiniz? Baska birinin caminin oralara yada herhangi bir duvara monte edeyim dedim bugun uyducu geldi ama dis cephe yapildigi icin tutmaz canak diyorlar duvara montede edemiyorum, aslinda bir tane yaptirmistik turksat icin diger cepheye onda problem cikmadi gayet guzel montaj yapmisti adam ama bu sefer gelen adam kopuk su alir asagiya kadar iner dedi korktum.. Balkonumuzun tam saginda turksat kaliyor uydu derecesi saga dogru kuculdugu icin bayagi saga donmesi gerekiyor orada da duvar var, simdi dis cepheyi deldirsem mi? Ya da ne bileyim farkli aparatlar var mi canagi duvara tutturmak icin illa delmeleri mi lazim duvari? Birde canagi diger cephelerden arka tarafi gorecek sekilde ileriye cikarma yada daha degisik yontemler var mi? Hic anlamiyorum canak takmaktan..

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..

• Isı yalıtımlı duvara anten takmak için izalosyon dübellerini kullanabilirsiniz 10cm boyundadır çapıda 8 veya 10 mm dir.
    duvarı en az 10cm delip deliklerin içine biraz silikon sıkın dübellerin duvar tarafına gelen başlarınıda silikonlayıp duvara çakın. Plastik dübel çivisi yerine nalburlarda bulabileceginiz anahtar başliklı 6mm çapında 8 cm boyundaki civatalarla anteninizi duvara monte edebilirsiniz ne su alır nede hava ben öyle yaptım. Kolay gelsin.
  • hotbirde bakan antenden evinize direk kablo indirebiliyorsanız aynı çanakta hotbird odak olacak şekilde aparatla eutelsat ve eurobird izleyebilirsiniz. ama ilave edilecek lnblerden çıkacak anten kablosunu evinizin içine kadar götürmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanoz -- 18 Şubat 2012; 12:15:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihakkis

Isı yalıtımlı duvara anten takmak için izalosyon dübellerini kullanabilirsiniz 10cm boyundadır çapıda 8 veya 10 mm dir.
    duvarı en az 10cm delip deliklerin içine biraz silikon sıkın dübellerin duvar tarafına gelen başlarınıda silikonlayıp duvara çakın. Plastik dübel çivisi yerine nalburlarda bulabileceginiz anahtar başliklı 6mm çapında 8 cm boyundaki civatalarla anteninizi duvara monte edebilirsiniz ne su alır nede hava ben öyle yaptım. Kolay gelsin.

Cevabınız için teşekkür ederim , bu dübeli almak için nalbura ne diyeceğim ? Isı yalıtımlı dübel olarak mı geçiyor bunların isimleri?

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanoz

hotbirde bakan antenden evinize direk kablo indirebiliyorsanız aynı çanakta hotbird odak olacak şekilde aparatla eutelsat ve eurobird izleyebilirsiniz. ama ilave edilecek lnblerden çıkacak anten kablosunu evinizin içine kadar götürmeniz gerekir.

Bunu düşündüm hocam çatıdan switchle indirecektim aşağıya ama izin vermediler malesef..

• Daha önceden verilmiş birçok mahkeme kararı var dış cephe yasak bile olsa çatıya ek çanak veya yukarıdaki gibi lnb koymanızı engelleyemezler anayasaya göre haber alma özgürlüğünüz sebebiyle itiraz halinde internetten daha önceki mahkeme kararlarını gösterip çatıya montajınızı yaptırabilirsiniz
  • bende çatıya anten takma yasaklı sitelerden birinde oturuyorum , uydu sistemimi çok sık kullanmadıgım için çözümü balkona ayaklı lambader ayagına çanak takarak hallettim.

olması gerekenler: balkon yönünün istediginiz uyduya müsait olması
    dezavantajları: balkonda işgaliye(hanım kızıyor), antenin yeterli sabitligi olmaması (lambader ayagını yere sabitlemedigim için .

bazen yayın lambadere degdigimizde bozulabiliyor ancak artık ezberlendigi için tek hareketle görüntü geri geliyor veya ,satfinder programı sayesinde yeniden ayarlayabiliyorum, balkona tv, monitör götürmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedoman34 -- 18 Şubat 2012; 17:18:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

Daha önceden verilmiş birçok mahkeme kararı var dış cephe yasak bile olsa çatıya ek çanak veya yukarıdaki gibi lnb koymanızı engelleyemezler anayasaya göre haber alma özgürlüğünüz sebebiyle itiraz halinde internetten daha önceki mahkeme kararlarını gösterip çatıya montajınızı yaptırabilirsiniz

Hocam merkezi sistemden zaten turksat geldigi icin ona itiraz edebilirler mi? Yani haber alma ozgurlugu kismina?
    Ben dedim ki, yukaridaki canagin ucuna multifeedle lnb takip asagiya option switchle kablo cekeyim hala tavir yapiyorlar, yok ben takarsam herkes takarmis bilmemne, milletin cami penceresi canak kayniyor beni en cok uzende hicbir komsunun kendi cephesine izin vermemesi oldu, bayagi insanla aramizda soguk ruzgarlar esiyor su an :)
    Yarin uyducuyu cagirip deldiricem dis cepheyi, yukarida ki arkadasin dedigi gibi uzun dubel ve silikonla yaptiricam.. Bu kararlari google da bulabilir miyim?

Diger cevap veren arkadasa da tesekkur ederim fakat malesef bizim cephelerden gorunmuyor uydu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dis Mekan icin Projeksiyon
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.