Şimdi Ara

Balkonumuzda Rottwieler yada Golden Retriever

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar dediğim gibi balkonumuzda bu iki cinsten birini beslemek istiyorum ancak sorun şu ki balkonumuz baya küçük 1m2 civarında yani alttaki resimdeki yer kadar bi yer buraya yiyecek içeceğini kulubesini koyucam. Sadece geceleri burda olucak onun haricinde hem evin içinde (evimiz 90m2) olucak,hemde bol bol dışarı çıkarıcam. Uygun mudur bu uygunluğa 2 cinsten hangisini alayım? Balkon bu arada üstü falan kapalı üşümez. 2.5-3-4 aylık almayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

• Gündüz evin içinde duracaksa gece neden balkona koymak istiyorsunuz?Evin içinde gezmesi sorun değil madem gece de içerde dursun hayvan.

İlk aldığınızda idrar dışkı problemiyle karşılaşacaksınız öğrenmesi zaman alacak bunları göz önünde bulundurarak karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    İdrar dışkı problemleri sorun değil. Geceleri ailem uykuda olacağı için hem idrar,dışkı hemde güven problemi "başlarda" olacağı için ilk 1 ay falan gece balkonda durmasına müsade ederler. Zaten ailem köpeğe, - köpek eve,aileme alıştıktan sonra köpeğimiz hep evde olacak.
  • Evde köpek beslemek mantıklı değil. Şimdi hergün çıkartırım falan diyorsun ama sonradan azaltırsın bu sayıyı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Evde köpek beslemek mantıklı değil. Şimdi hergün çıkartırım falan diyorsun ama sonradan azaltırsın bu sayıyı.

Evde köpek beslemek tam tersi hemen her ırk için en idealidir. Köpek bahçede de beslense zaten yine her gün gezdirip, spor yaptırmak şart. Bu, evde beslenmesi için bir engel değil haliyle.

Asıl değinmek istediğim nokta ilk kez köpek besleyecek birisi için Rottweiler'ın uygun olmaması ve balkonun çok küçük olmasıdır. Ayrıca bunun yağmuru, karı, yaz sıcağı vs. var. Geceleri de olsa balkona mahkum etmek hayvana eziyet olur.
  • rottweilerkopegim R kullanıcısına yanıt
    Kurduğunuz cümlelerden daha ailenizin bu işe müsade edip etmeyeceği bile belli olmadığını anlıyorum.Yanlışsam kusura bakmayın.Muhtemelen yavru bir köpek alacaksınız; dolayısıyla bu hayvanın kasları henüz gelişmediğinden tuvalet ihtiyacını o an nereye denk gelirse oraya yapacaktır.Sonuç olarak ailenizde bu durumdan rahatsız olacağı için gündüzleride balkona kapama durumunuz olacak ve o hayvan o 1 metre kare yerde müthiş derece mutsuz olucaktır.Bana kalırsa ailenizle durumu görüşün.Güzel yanları kadar zorluklarınıda kendilerine açıklayın.Eğer aynı evde bir cana daha hazırsa tüm aile o şekilde sahiplenmeye yönelin.Aksi halde hiç bulaşmayın derim.
  • Benim oğlan böyle yatıyor bak evin içinde. 11.5 aylık golden, kısırlaştırdık. Öncelikle, balkonda duramaz çok ağlar geceleri hem sen hem ailen tedirgin olur çok sıkıntı olur. Evin içinde 4-5 aya kadar sıkıntı olmaz sonra tüy dökmeye başlar sürekli temizlenmesi lazım evin. Ben 7.ci ayda tuvaletini bezine yapmasını öğretmiştim hasta bezi almıştım ona yapıyordu. Yen'i Yen'i de dışarıya yapmaya başladı. İnşallah alıp atmazsın sokağa barınağa.

• Balkonda köpek beslenmez bahsettiğiniz büyük ırklar hiç beslenmez. Evi 24 saat hayvana açamayacaksanız hiç girişmeyin bu işe hayvana yazık edersiniz
  • Golden hareketli bir köpektir. Bu havanın ev köpeği yapılmasına karşıyım biraz açıkçası. Rottweiler de öyle. Evde hareketsiz kalmaktan sönmüş balon gibi kalıyor köpekler. Size tavsiyem daha sakin harekete ihtiyaç duymayan küçük köpek beslemeniz.

• Asla ve asla balkonda köpek beslenmez. Bırak ki rottan bahsediyorsun. Kesinlikle hayvana yazık edersin yapma !
  • o kadar kucuk balkonda o kadar buyuk kopek beslenmez. bizim balkon evin 2 cephesini boydan boya kapliyordu ve 15-16 metre uzunlukta, 1.5 metre de genislikteydi. golden'imiz hem balkonu hem mutfagi surekli kullandi. mutfagin balkona acilan kapisi surekli acikti. yine de disari cikacagi zaman cilginlar gibi sevinir, geri donup mutfaga/balkona kondugunda uzulurdu. buyuk kopekler hareket alani ister ve her gun 1.5 saat yuruyus olmazsa sikintidan kablolari sandalyeleri masa kenarlarini esyalari kemirmeye baslar. bunlari degerlendirmeye alarak balkonun kucuklugunden dolayi orada kopek beslenmesi hayvana zulüm olur diye dusunuyorum, cok istiyorsaniz ve kararliysaniz da evin icine alabileceginiz tüy dökmeyen kucuk bir cins sahiplenmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanck -- 25 Ekim 2017; 8:29:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • köpek evin içini gördükten sonra o 1 metrekarelik alana girmez. girse de ağlar sızlar. hem sana hem köpeğine eziyet olur. bence şartların değiştiğinde almayı düşün. golden evin içinde olabilir. o da gezdirmek şartıyla.
  • Golden durmaz ki. Zaten çok heyecanlı ve havlayan bir köpek türü. Sen onu oraya koyarsan çok ağlar ki zaten küçücük balkon. Rott zaten bayağı büyüyecek. Evde beslenir ama hapsetme köpeği balkona
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.