Şimdi Ara

Baloncukta - İlk oyunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amatör olarak iPhone'da oyun geliştirmeye merak saldım. Yazdığım ilk oyunu sizlerle paylaşmak istedim. Menüler ve grafikler berbat. Yine de görüşlerinizi rica ediyorum. Seslendirme oğluma ait :)

https://itunes.apple.com/us/app/baloncukta/id578068868?ls=1&mt=8#

• Ekran görüntülerine bakarak konuşuyorum, arka plan biraz fazla gözü yoruyor gibi. Daha sade bir arka plan resmi düşünülebilir.
    Onun dışında tebrikler, güzel olmuş.
  • Haklısınız, ben de çok sevmedim arka planı. Değiştireceğim bir çok nokta da var. Vakit bulup oyunu güncellemeye çalışacağım. Güzel yorumlarınız için de teşekkürler.
  • Kodlama ve appstore yerleştirmeden biraz daha bahsedebilir misiniz?
  • Cocos2d ve box2d kullandım. iTunes'a app yüklemek için biliyorsunuz geliştirici lisansı gerekiyor. Yıllık 99$. 1 haftalık review sürecinden sonra uygulama kabul edildi.
  • Başlangıç için oldukça iyi :) Sürükleme efekti direkt parmağımın altında çıkmıyor o biraz sinir bozucu sadece o kadar. Bu arada, sürükleme efektini gördüğümde "vaay bunu da koymuş" dedim :)

Ülkede kaliteli iOS developer'a ihtiyaç çok fazla, peşini bırakmazsan güzel yerlere gelebilirsin. Kolay gelsin, yolun açık olsun :)
  • Çok teşekkürler yorumlar için. Ancak bu tür yorumlar ile uygulamayı daha iyi yerlere taşıyabilirim. Zaten yoğun olan işime paralel hobi olarak başladım aslında. Doğal olarak oyun geliştirme şimdiki işimden daha zevkli :). Eğer burada bir şeyler yapabilirsem kariyerimi tekrar gözden geçirebilirim. Henüz nereye kadar gidebileceğimi kestiremiyorum.
  • Mehmet başlanğıç olarak hiçte fena değil support için minik bir sayfa yapsan güzel olur, böyle şeylere dikkat ediyor insanlar uygulamayı indirmeden önce ,bu arada facebook profiline gidiyor support sayfan :) .Çalışmalarında başarılar dilerim.
  • Haklısın dostum, tembelim bu konularda. En azından bir Facebook sayfası yaratıp linki güncelledim :). Uyarın için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wait4it

Başlangıç için oldukça iyi :) Sürükleme efekti direkt parmağımın altında çıkmıyor o biraz sinir bozucu sadece o kadar. Bu arada, sürükleme efektini gördüğümde "vaay bunu da koymuş" dedim :)

Ülkede kaliteli iOS developer'a ihtiyaç çok fazla, peşini bırakmazsan güzel yerlere gelebilirsin. Kolay gelsin, yolun açık olsun :)

Hocam bahsettiğiniz durumu bugün arkadaşın telefonunda gördüm. Gerçekten de çok sinir bozucu. Sanırım retina telefonlarda yaşanıyor, sizinki de retina mıydı? Sadece eski bir 3gs'm olduğu için test kabiliyetim sınırlı, bahanem bu olsun :).

Problemi çözdüğünü düşündüğüm bir geliştirme yaptım. Diğer yeniliklerle paketleyip binary'yi onay için gönderdim. 1 hafta içinde 0.2 sürümünün çıkacağını düşünüyorum.Yeni sürümü yükleyip arkadaşın telefonunda test edeceğim, umarım çözülmüştür. Yeni özellikler şöyle:

1. Game center entegrasyonu - leaderboard
    2. Oyun menüsü - durdurma, yeniden başlama, baştan başlama, müzik aç/kapa
    3. Görsel değişiklik
    4. Rüzgar etkisinin arttırılması
    5. IOS 5.1 desteği

Hızlı bir geliştirme oldu, umarım sorun yaşanmaz. Bu arada Çin'den, Rusya'dan, Meksika'dan vs indirenler var, yakında benzer bir oyun daha çıkabilir :). İşin esprisi tabi, lütfen ciddiye almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: odemisli

quote:

Başlangıç için oldukça iyi :) Sürükleme efekti direkt parmağımın altında çıkmıyor o biraz sinir bozucu sadece o kadar. Bu arada, sürükleme efektini gördüğümde "vaay bunu da koymuş" dedim :)

Hocam bahsettiğiniz durumu bugün arkadaşın telefonunda gördüm. Gerçekten de çok sinir bozucu. Sanırım retina telefonlarda yaşanıyor, sizinki de retina mıydı? Sadece eski bir 3gs'm olduğu için test kabiliyetim sınırlı, bahanem bu olsun :).

Problemi çözdüğünü düşündüğüm bir geliştirme yaptım. Diğer yeniliklerle paketleyip binary'yi onay için gönderdim. 1 hafta içinde 0.2 sürümünün çıkacağını düşünüyorum.Yeni sürümü yükleyip arkadaşın telefonunda test edeceğim, umarım çözülmüştür. Yeni özellikler şöyle:

3. Görsel değişiklik
    5. IOS 5.1 desteği

Hızlı bir geliştirme oldu, umarım sorun yaşanmaz. Bu arada Çin'den, Rusya'dan, Meksika'dan vs indirenler var, yakında benzer bir oyun daha çıkabilir :). İşin esprisi tabi, lütfen ciddiye almayın.

Sizi gördükçe acayip gaza geliyorum. ben de ios için programlamaya başlayacagim. deneyimlerinizi paylaşirsaniz sevinirim.
    ve bir ricam var. biraz daha oyundan bahsederseniz sevinirim cunku ios cihazim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

3. Görsel değişiklik
    5. IOS 5.1 desteği

Geliştirdiğin, çalıştığın sürece hayal etmek hakkın, sınır tanıma :) Özellikler güzel, bir sonraki oyunda da aynı şekilde basit bir senaryo düşünürsün ve ardından dahttp://graphicriver.net/'den karakterler, arkaplan vs satın alırsın oldukça uygun fiyatlara, ortaya çok daha güzel şeyler çıkar :) Yolun açık, koşmaya bak..

• quote:

quote:

quote:

3. Görsel değişiklik
    5. IOS 5.1 desteği

Geliştirdiğin, çalıştığın sürece hayal etmek hakkın, sınır tanıma :) Özellikler güzel, bir sonraki oyunda da aynı şekilde basit bir senaryo düşünürsün ve ardından dahttp://graphicriver.net/'den karakterler, arkaplan vs satın alırsın oldukça uygun fiyatlara, ortaya çok daha güzel şeyler çıkar :) Yolun açık, koşmaya bak..

teşekkürler :)
    umarım güzel bir şeyler ortaya çıkartırım da Allah bana da böyle konu açmayı nasip eder :)

• Selam arkadaşlar,

Yeni versiyon en sonunda onaylandı. Eksiklikleri / yorumlarınızı iletmenizi rica ediyorum. Burada verdiğiniz bilgiler oyuncu deneyimini, olursa diğer oyunlarımda, iyileştirmek için bir fırsat.

https://itunes.apple.com/us/app/baloncukta/id578068868?ls=1&mt=8

Not: Retina telefonda background resmin ortada kaldığını gördüm. Test telefonu olmayınca bu tür aksaklıklar yaşıyorum. Simulatöre de güvenilmiyor.
  • Dostum oyun iyi değil ama senin developerlığın gelecek vaad ediyor, programcılığın çok iyi.
    Simülatörü retina olarak ayarla ve her sprite yada grafiğin 2x çözünürlüklü versiyonuna dosyaadi@2x.png olarak projeye ekle. Sorun çözülür.
    Bence git Corona sdk al, madem box2d biliyorsun, corona ile oyunu bu haliyle baştan yaz. Hem multiplatform olur, hem ufak detaylarla uğraşmazsın, bir sürü hazır obje ve efekt ekleyerek oynunu üst seviyeye getirirsin. Bence bir dene coronayı baktın güzel oldu ozaman satın alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyology

Dostum oyun iyi değil ama senin developerlığın gelecek vaad ediyor, programcılığın çok iyi.
    Simülatörü retina olarak ayarla ve her sprite yada grafiğin 2x çözünürlüklü versiyonuna dosyaadi@2x.png olarak projeye ekle. Sorun çözülür.
    Bence git Corona sdk al, madem box2d biliyorsun, corona ile oyunu bu haliyle baştan yaz. Hem multiplatform olur, hem ufak detaylarla uğraşmazsın, bir sürü hazır obje ve efekt ekleyerek oynunu üst seviyeye getirirsin. Bence bir dene coronayı baktın güzel oldu ozaman satın alırsın.

Değerlendirmelerin ve eleştirilerin için teşekkürler hocam. Corona'yı bir inceleyeyim, dediğin gibi hazır obje ve efektler işime yarar. Bu arada retina için 2x imagelar var aslında, arkadaşın telefonunda da istediğimiz boyutta olduğunu görmüştük. Benim retina bir telefon almam şart oldu :)

Edit: Ekleme yapayım, background'un 2x'ini koymayı unutmuştum, şimdi aklıma geldi :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odemisli -- 8 Aralık 2012; 18:05:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.