Şimdi Ara

Bana Bir Elektrikli Motor Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yapmak İstediğim Olay Bu Aksam Aklıma Geldi. Aslında zorda Bir Olay Değil;

Elimdeki Bulunan aşağıda resimdeki değirmene motor bağlamak istiyorum.

Arka Çevirme Kolu Kısmına Bağlayıp Motor Kolu Döndürecek ve Değirmen Elektrıklı olarak Çevirmeye Başlıyacak.
    Buna Göre Aklınızda bulunan Su Motoru v.s Dönen Mili Kolay Monte Edebileceğim bir Motor Biliyormusunuz.

Şimdi ne yapacaksın onu diye soru soran arkadaşlar olacak onuda açıklayayım hemen :)

Hobi olarak tavuk besliyorum.hanım efendıler kırık bugdayı buyuk diye yemiyorlar bende öğüterek veriyorum.Ozaman Yiyorlar bende her ay 50kg yemi elle öğütmekten bıktım artık.bende motor bağlamaya karar verdim.

Not:
    Aklıma Evdeki Matkap Geldi Gayet Güzel Oluyor.Ancak Sonucda 20-30dk aralıksız çalışmak için üretilmemiş.Yani Amacıma Uygun Değil.Su Motoru tarzında uzun süre çalışmaya elverişli bir motor olsun istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 12 Ekim 2013; 1:23:07 >

• şarjlı 9 12 volt arası bir matkap bağla elektirkli matkap cok tehlikeli
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Zaten Sıkıntım Matkap Kullanmak uzun süre aralıksız çalışmak için yapılmamış.Birde Kömür Denilen Teknik Adını Bilmediğim Çalıştırma Mandalında Bulunan Çalışmasını Sağlayan ve zamanla biten bir parça var sürekli onu değiştirmek aşırı maliyet gerektırıyor tum matkap sprel gibi el aletlerinde mevcuttur.yani o motorlar olmuyor o yuzden. @sessizlerin_umudu
  • bygold007 B kullanıcısına yanıt
    nalburda satılıyor kömürleri her yerde var al değiştir o sorun olmaz 3 5 lira birşeydir.hemen bitmez

ağır bir makineyi kömürlü dc motor calıştırır fırcasız motor bulamazsın bu iş için sanmıyorum
    İlgin İçin Teşekkür Ederim Buldum Aradığım Motoru Aşağıdaki Tarzda Motor Alıp Bileme Taşlarını Sökecem.Ondan sonra Aynı Millere Tornacıda Delik Açtırıp içine çengelli vida monte edecem. çengelide değirmenin arkasında kelebek vidaya sorunumu çözdüğümü düşünüyorum.Bakalım Bitirince Resimlerini Atarım Bu Başlığa belki başka arkadaşlarada lazım olur.

Son bir hatırlatma:Oldukça Dikkat Gerektiren bir alet olacak yapacak olan başka arkadaşlarda olacaksa sakın ha öğüteceğiniz gıda ve tahılları tokoz kullanmadan elinizle bastırmayınız.cunku elektırıgı kestıkten sonra motorun durması yaklasık olarak 60-80 sn bulabılıyor ve oldukca hızlı dönecek :) @sessizlerin_umudu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 12 Ekim 2013; 1:52:57 >

• Bu aletin motoru senin yapacagin is icin biraz fazla bence.Ayrica devir ayari yapabilecegin birsey olmasi daha iyi.Sanirim ihtiyacin olan kücük bir mixer yada mutfak robotu.Hem daha ucuz olacaktir-
    bimde 50 liraya gördüm ben bunu neden yapılmışını almıyorsun bu iş için uygun değil bu alet

bıcak bileme motoru rpm yüksektir sizin elle cevirilien aletinizi parcalar ilk calışmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 12 Ekim 2013; 3:07:59 >
    Sonucda Bugday cekiyoruz.Aradaki Zorlanma Payınıda hesaplayın. . .
    Ayrıca Onuda Düşündüm Bobinajcıya götürüp spir sayısını azalttık mı devir düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 16 Ekim 2013; 0:36:00 >
    zorlanma için tork ladım size hız değil
    Bir şekilde yapacam ama bayramın geçmesini bekliyorum malum her taraf kapalı @sessizlerin_umudu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygold007

Bir şekilde yapacam ama bayramın geçmesini bekliyorum malum her taraf kapalı @sessizlerin_umudu

güç isteyen uygulamalara motor direk maruz bırakılmaz araya redüktör denen dişli çarklardan oluşan sistemler kullanılır.

• zokur kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.