Şimdi Ara

Bana scanner kullanma konusunda yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben çizim yapıyorum. Kağıda çizdiğim şeyleri bilgisayara taratıp üstünde photoshop ile düzenlemeler yapıyor.

İlk önce işyerindeki fotokopi/faks makinesinden taratıyordum. Ancak bu tarama sonucunda çizimleri çok kalitesiz atıyordu ve düzenlerken çizimleri mahvoluyordu.

Sonra ucuz bir tarayıcı aldım. Bu da siyahsı gölgeli bir tarama yapıyordu ve rengi açarken çizimler bozuluyordu.

En sonunda kaliteli bir tarayıcı aldım. Bu da kağıttaki hücreleri bile tarıyor. Ben de mecbur görüntüyü netleştirmek, çizgiler harici her şeyi silmek zorunda kalıyorum ve yine çizimler bozuluyor.

Yani sonuç, en ucuzundan en kalitelisine üç tarayıcım var ama halen sorunumu çözemedim.

Dün Samsung s4 ile 14 mp kamerayla fotoğrafını çektim ve bilgisayara attım.

Evet işte bu. Kaymak gibi. Tam istediğim şey. Beyaz kağıttan siyah çizgileri adeta ayırıp tam istediğim netlikte ve güzellikte bilgisayara alabiliyorum. Gel gelelim bunun da şöyle bir sorunu var; çektiğin mesafeye, elinin sallanıp sallanmadığına ve makinenin açısına göre çizimler, küçülüp büyüyor, genişleyip daralıyor...

Çok uzun oldu özür dilerim... BENİM SORUM ŞU:
    14mp samsung telefonum gibi netlikte tarayacak bir tarayıcı ve yöntem biliyor musunuz?

• GitarisT G kullanıcısına yanıt
    Kaliteli tarayıcıda çözünürlüğü düşürerek tarama yapmayı denediniz mi?
  • Evet denedim. Ama türkiyede binlerce çizer var. Sorun bende, bir yerde hata yapıyorum. Kaliteyi düşürüyorum, çizgiler piksel piksel çıkıyor. Kaliteyi yükseltiyorum bu sefer de kağıttaki dokuları, tozları, gölgelenmeleri ve kurşun kalem kalıntılarını alıyor (önce kurşun kalemle çiziyorum, sonra üstünden mürekkep ile geçip kurşun kalemi siliyorum teknik böyle, başka bir yöntemi yok). Bunu temizlemek isterken yine çizgiler piksel piksel oluyor.
  • GitarisT G kullanıcısına yanıt
    Üstad yanlış anlamayın size fikir vermekten ziyade öğrenmek için soruyorum;
    taramayı renkli ya da siyah/beyaz yaptığınızda sonuç farkediyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.