Şimdi Ara

Bana YARDIM EDİN! ASKER KAÇAĞI OLMUŞUM.POLİS BENİ ARIYORMUŞ :( NAPICAM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: korhanyalcin
    Sağol ghostly :((

Peki bakaya durumuna düşüp ,yani kaçak olup sonra sınava girsem ve diplomamı alsam ondan sonra yine üniversite mezunu gibi askere gideceğim değil mi?

Yani sınava girmek için kaçtığım günler bir şekilde peşimden olumsuz bir şekilde gelmeyecek di mi?

oy oy

valla orasını bilemem ama sanırım yani bu sadece benim şahsi düşüncem yanlış anlama bu duruma pek sıcak bakmazlar zannediyorum ama yanılıyorda olabilirim .
    ama bak bir de şu var şunuda göz önünde bulundur diyelimki sınava şubat 20 de girdin ve kazandın .şubat 20 de sınavı kazandığın için eline tak diye diplomanı vermezler kanaitimce diplomayı alma sürende var zaten sen kayıt yani evrak işlerinde diplomanı ibraz ediceksinki ondan sonra seni üni. mezunu olarak kısa dönem falan alıcaklar. bu durumda birde sınav zamanı zaten kaçak olucak sın ve bir de diploma almayı bekliceksin yani arada uzun bir süreç olucak . bu süreçtede sen gerçekten askerlikten kaçak olarak gözüküceksin .şu andada kaçaksın ama bakaya kaçagısın yani yoklama kaçagısın yoklama kaçagı farklıdır .asker kaçagı farklıdır .
    yoklama kaçagı sana verilen sürede yoklama yapmadıgın için kaçak olarak gözükürsün bu süre sınırlıdır bu süre bitincede (polislerin dediği 7 günlük sürdir bu ) daha sonrada asker kaçagı olursun bu durumda elinde diplomayla dahi gitsen cezayı yersin haberin ola .

aslında cevrende bir tanıdık askeri rütbeli olsa seni bu konuda daha iyi bilgilendirirdi yokmu çevrende kilerin tanıdıgı işyerinde flan ?

• Ne yazık ki tanıdık biri yok @ghostly

Birde şu var tabii askere alınsam acemilikte ne zaman ders çalışacam ki?
    Diyelim sınava girdim geçemedim.
    Oldumu sana 15 aylık askerlik. :(

Aklıma takılan tek şey "sonrada asker kaçagı olursun bu durumda elinde diplomayla dahi gitsen cezayı yersin haberin ola . " dediğin olay.

Yani bakaya durumuna düşsem ,o sırada diplomamı alsam ve askerlik için başvursam cezası ne bunun acaba?

Ben hafiften tombulum olmazsa kilo alayım iyice.
    40 gün veriyorlarmış galiba belli bir oranda olunca.
    O sırada sınava girer çıkarım.
    Hatta daha fazla olursa 1 sene tecil.
    Yemek mi yesem sabah akşam. :)
  • git babannende kal
  • Hemen askere had hadi durma. en büyük asker dh ailesi askeri! en büyük asker dh ailesi askeri! (Polis geldi) adınız ne?? "korhanyalcin" -iyi gidiyoruz beni takip et
  • quote:

Orjinalden alıntı: korhanyalcin

Ne yazık ki tanıdık biri yok @ghostly

Birde şu var tabii askere alınsam acemilikte ne zaman ders çalışacam ki?
    Diyelim sınava girdim geçemedim.
    Oldumu sana 15 aylık askerlik. :(

Aklıma takılan tek şey "sonrada asker kaçagı olursun bu durumda elinde diplomayla dahi gitsen cezayı yersin haberin ola . " dediğin olay.

Yani bakaya durumuna düşsem ,o sırada diplomamı alsam ve askerlik için başvursam cezası ne bunun acaba?

Ben hafiften tombulum olmazsa kilo alayım iyice.
    40 gün veriyorlarmış galiba belli bir oranda olunca.
    O sırada sınava girer çıkarım.
    Hatta daha fazla olursa 1 sene tecil.
    Yemek mi yesem sabah akşam. :)

yanii senin dediğinde mantıklı acemilikte ders çalışman ancak hafta sonları çalışabilirsin tabbi oda sor yeni asker psikolojisi biraz zor yani çalışsanda kafan almaz ..
    dediğim gibi asker kaçagı olayına girdinmi yanarsın . sen zaten şu anda bakaya durumundasın yani yoklama kaçagısın yoklama kaçagı olmasan polis gelmez evine bu yüzden evine geldiler ve sana 7 gün ek süre tanıdılar evraklarını tamamlayıp askerlik şubene teslim etmen için ki bundan sonra sana sülüs falan çıkıcak nerede askerlik yapıcagın ne zaman gidiceğin .işte bu sülüs falan çıktıktan sonra sen eger hala teslim tarıhine kadar birliğine intikal etmezsen o zmanda ek 1 hafta daha çıkıyor yol vs. falan için işte o 1 haftada doldumu artık sen cezaya giriyorsun...ŞU ANDA BAKAYASIN AMA 7 GÜNÜN DAHA VAR EVRAK TESLİMİ İÇİN BU 7 GÜNDEDE BAŞVURMAZSAN ASKER KAÇAGI OLURSUN
    aslında benim düşüncem bana kalırsa hiç kasmam kendimi ha 15 ay ha 8 ay farketmiyor yaww ilk 3 aydan sonra öle bir alışıyorsunki askerliğe sanki doğdugundan beri askersin gibi geliyor insana

ayrıca o şişmanlama falan olayını at kafandan böle bişi olmaz benim zamanımda 120 kg vardı valla herif tezkere alırken 85 kilo oldu yani seni bir şekilde eritirler :)

bu kadar takma kafana

• hocam su anda bakaya kaçağısın.. diploma eline geçene kadar da bayagı bi süre geçer.. ozaman tam asker kaçağı olursun..

cezanı (ne kadar bilmiyorum) çekip, kısa dönem olsan bile sana birliğinde pek hoş bakmayabilirler.. gıcıklar zaten POŞET lere
  • hocam bişi olmaması lazım okulla konus tekrar ben 10 senede bitirdim bişi olmadı eve kagıt geldi askerlik için ama okuldan öğrenci belgesi alırsan yada okul bi yazı yazması lazım öğrencimizdir öğrencilik hakkı vardır diye 3 dersten az kalırsa sınırsız sınaw hakkı veriyorlar 7. senende 3 ten az dersin kaldıysa ek süreye girersin 2 yıl daha öğrencilik hakkın olur okul yönetmeliğini iyi oku ben o sekilde halletmiştim hiç olmadı kacmaya dewam et pek aramazlar rahat 1-2 sene kacarsın polislik olayın olmassa bi yerlerde gözaltına alınmassan bulamazlar evden desinlerki sehir dısında orda calısıyor burda yok o zaman eve gelmezler tekrar. Ama okulla konus öğrencilik hakkın olması lazım ek süreden dolayı... Saygılar...
  • bu arkadaşın akıbeti ne olmuştu acaba sene olmuş 2014 :)
  • Konuyu baştan sona okudum arkadaşın gerilimini iliklerime dek hissettim resmen gerildim ne oldu acaba gitti mi askere okulu bitti mi asla öğrenemeyeceğiz yarıda kesilen dizi gibi
  • Colugu cocugu bile olmustur adamin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanimhaberin eski gunleri bir baskaydi
  • büyük bir istekle okudum konuyu ama abimiz en son 9 sene önce konuya girmiş acaba ne oldu

• Turkiyede askerlik boş maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

büyük bir istekle okudum konuyu ama abimiz en son 9 sene önce konuya girmiş acaba ne oldu

aynen :(
  • konua mesaj atan uyelerde sadece bi tanesi 2 yil once dhye girmiz acaba noldu bu genclere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam suan askerdedir kesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalıSerenİmam

Adam suan askerdedir kesin

Bitirmistir coktan ne suani

• 2006'nın konusunu baştan sona okuttuğun için teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.