Şimdi Ara

Bana yüksek lisans bulma konusunda yardımcı olur musunuz?(İngiltere'de okuyanlar gelsin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Japonya'yı seviyorum, Japonca'da öğreniyorum zaten.

Çalışma şartları, maaşlar bütün ülkelerde şirkete göre değişiyor, iyisi de var kötüsü de. Gönül ister ki silikon vadisi gibi yerlerde çalışalım ama çok zor tabi. Ülkemizde de maaşı düşük, şartları çok kötü çok yer var. O yüzden şirketler pek bakmamak lazım.

Ilk cumlene katilmiyorum. Kac tane firmada ve ulkede calisarak bu sonuca ulastin (veya kac tane firmanin ofisini gordun) ? Uluslararasi firmalarin bile farkli ulkelerde calisma sartlari farkli oluyor, bunun en buyuk nedeni o ulkenin kulturu, calisma etigi, ulkedeki diger benzeri firmalar, is gucunun yapisi ve ulkenin calisma yasalari. Yani cok az bir kisim firmanin kendisinde bitiyor. Ornegin Facebook ABD'de minimum yillik iznin ustune cikarken Ingiltere'de yasalarin sundugu minimum yillik izni veriyor.

Gelelim Silikon Vadisi olayina, eger Kanada'da vatandaslik alirsan, Silikon Vadisinde illa is bulursun, cunku Silikon Vadisinin deneyimli yazilim muhendislerine her zaman ihtiyaci var.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Çok ülke, firma görmüş değilim elbette. Senin bu konuda tecrübelerin varsa paylaşabilirsin. En basit örnek olarak bizim ülkemizi biliyorum. Bizde 1000 tl maaşa da iş var 3000, 5000 lira maaşa da iş var. Üstelik çalışma şartları çok farklı değil. 9-17/18. Hepsi aynı iş. Tabi ki işten işe maaş farkı var. Bazı işlerin karşılığı yeterli olmayabilir.

Kanada vatandaşlığı konusunda bilgim yok ama silikon vadisine ne kadar deneyimli olursan ol sıradan kişiler almazlar. Ya çok üst düzey okullardan mezun olacaksın yada yıllar içinde kendini çok geliştirmiş, işinden çok iyi durumda olacaksın(bu 40 yaşından önce olmaz). Benim o üst düzeyde okullara gitme şansım yok hatta orta düzeyde kaliteli okullara bile gidemiyorum(amerika da, kanada da) Kanada da vatandaşlık kolay alınıyorsa, orta düzeyde bir okuldan mezun olunca silikon vadisinde yada başka yerde 10 bin dolar civarı iş bulabileceğimi söylersen elbette düşünürüm. Kanada'ya yada başka bir ülkeye karşı herhangi bir ön yargım yok.

• quote:

Çok ülke, firma görmüş değilim elbette. Senin bu konuda tecrübelerin varsa paylaşabilirsin. En basit örnek olarak bizim ülkemizi biliyorum. Bizde 1000 tl maaşa da iş var 3000, 5000 lira maaşa da iş var. Üstelik çalışma şartları çok farklı değil. 9-17/18. Hepsi aynı iş. Tabi ki işten işe maaş farkı var. Bazı işlerin karşılığı yeterli olmayabilir.

Kanada vatandaşlığı konusunda bilgim yok ama silikon vadisine ne kadar deneyimli olursan ol sıradan kişiler almazlar. Ya çok üst düzey okullardan mezun olacaksın yada yıllar içinde kendini çok geliştirmiş, işinden çok iyi durumda olacaksın(bu 40 yaşından önce olmaz). Benim o üst düzeyde okullara gitme şansım yok hatta orta düzeyde kaliteli okullara bile gidemiyorum(amerika da, kanada da) Kanada da vatandaşlık kolay alınıyorsa, orta düzeyde bir okuldan mezun olunca silikon vadisinde yada başka yerde 10 bin dolar civarı iş bulabileceğimi söylersen elbette düşünürüm. Kanada'ya yada başka bir ülkeye karşı herhangi bir ön yargım yok.

Ben anlamadim ilk paragrafini, onceden diyorsun ki firmaya bagli, fakat kendi deneyimlerine gore Turkiye'deki firmalar arasinda pek calisma farki yok, yani calisma sartlari senin deneyimine gore de ulkeye bagli oldugunu anlatmissin.

Sanirim senin bildigin Silikon Vadisi benim bildigimle ayni degil.

Benim bildigim Silkon Vadisi, San Francisco'da bir kac tane birbirine yakin semtin oldugu alana deniyor. Burda da resmi var:
    http://www.bluewiremedia.com.au/wp-content/uploads/2013/09/Map-of-the-Silicon-Valley-based-on-Google-Maps.jpg

Silikon Vadisini sanirim biraz abartiyorsun gozunde. Siradan birini almiyorlar ama kendini gelistiren, ot gibi yasamayan herkese kapisi acik. Zaten 40 yasindan daha az birsuru insan calisiyor orada. Suraya bakarsan zaten cogu firmanin yas ortalmasi 30 civarihttp://memeburn.com/2013/07/is-silicon-valley-ageist-the-young-average-age-of-its-workers-suggests-so/

Orta duzeydeki Kanada okullarina neden gidemiyorsun anlamadim? Hepsine baktin mi ki. Kaldi ki cogu kisi kendini universitede degil is hayatinda gelistirir. Benimde sana anlatmak istedigim olay bu, Kanada'ya git, orda mezun olduktan sonra bir is bul, kendini gelistir, bu esnada vatandaslik almaya bak, zaten bir kac yilini alicak vatandaslik alman. Vatandaslik aldiktan sonra, kendini zaten gelistirmissen gidersin Silikon Vadisine. Silikon Vadisinde de ayda ortalama 10 bin dolardan fazla yaparsin zaten 3-5 yillik deneyimle:

http://www.indeed.com/salary/q-Software-Engineer-l-Silicon-Valley,-CA.html

Eger, ben o kadar calisamam arkadas, tembelim yorulurum diyorsan, Japonya daha beter. Ordaki calisma sarti daha agir, hepsini gectim hani calisma sartina bile kabul desen, sevdigin bir isi yapabilecekmisin orasi da muamma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Ben anlamadim ilk paragrafini, onceden diyorsun ki firmaya bagli, fakat kendi deneyimlerine gore Turkiye'deki firmalar arasinda pek calisma farki yok, yani calisma sartlari senin deneyimine gore de ulkeye bagli oldugunu anlatmissin.

Benim bildigim Silkon Vadisi, San Francisco'da bir kac tane birbirine yakin semtin oldugu alana deniyor. Burda da resmi var:
    http://www.bluewiremedia.com.au/wp-content/uploads/2013/09/Map-of-the-Silicon-Valley-based-on-Google-Maps.jpg

Silikon Vadisini sanirim biraz abartiyorsun gozunde. Siradan birini almiyorlar ama kendini gelistiren, ot gibi yasamayan herkese kapisi acik. Zaten 40 yasindan daha az birsuru insan calisiyor orada. Suraya bakarsan zaten cogu firmanin yas ortalmasi 30 civarihttp://memeburn.com/2013/07/is-silicon-valley-ageist-the-young-average-age-of-its-workers-suggests-so/

Orta duzeydeki Kanada okullarina neden gidemiyorsun anlamadim? Hepsine baktin mi ki. Kaldi ki cogu kisi kendini universitede degil is hayatinda gelistirir. Benimde sana anlatmak istedigim olay bu, Kanada'ya git, orda mezun olduktan sonra bir is bul, kendini gelistir, bu esnada vatandaslik almaya bak, zaten bir kac yilini alicak vatandaslik alman. Vatandaslik aldiktan sonra, kendini zaten gelistirmissen gidersin Silikon Vadisine. Silikon Vadisinde de ayda ortalama 10 bin dolardan fazla yaparsin zaten 3-5 yillik deneyimle:

Eger, ben o kadar calisamam arkadas, tembelim yorulurum diyorsan, Japonya daha beter. Ordaki calisma sarti daha agir, hepsini gectim hani calisma sartina bile kabul desen, sevdigin bir isi yapabilecekmisin orasi da muamma.

O silikon vadisinde gördüğün geç insanların geçmişine bakarsan çok iyi okullar olduğunu görürsün. Hatta bir çoğunda mit, caltech gibi okullar var. Orada çalışan arkadaşım var, kendisi mitte yüksek lisans yaptı.

Yukarıda dediğim gibi kanada okullarının hepsini tanımıyorum o yüzden sıralamalarda ismi olan okullara baktım çoğu 3 gerisi 2.8 not istiyor. Bana uygun olacak okullar için epey daha düşmem gerek.Zaten yukarıda sende okulları 3'e ayırmışsın. Orta dediğin waterloo, sfu gibi üniversiteler benim için imkansız. Senin dandik dediğin üniversitelerden mezun olunca ne olacak?

Anlaşılan Kanada senin özel ilgi alanına giriyor. Dediğim gibi bana uygun, mezun olunca iş yapacak bir okul bulursan düşünürüm. Yoksa şimdi de iş hayatında kendimi geliştiririm ama ne kadar geliştirirsem geliştireyim 3-5 sene içinde vadide iş bulamam herhalde. Kanada yada Amerika vatandaşı olsam da bir şey değişiceğini pek sanmıyorum ne yazık ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

O silikon vadisinde gördüğün geç insanların geçmişine bakarsan çok iyi okullar olduğunu görürsün. Hatta bir çoğunda mit, caltech gibi okullar var. Orada çalışan arkadaşım var, kendisi mitte yüksek lisans yaptı.

Yukarıda dediğim gibi kanada okullarının hepsini tanımıyorum o yüzden sıralamalarda ismi olan okullara baktım çoğu 3 gerisi 2.8 not istiyor. Bana uygun olacak okullar için epey daha düşmem gerek.Zaten yukarıda sende okulları 3'e ayırmışsın. Orta dediğin waterloo, sfu gibi üniversiteler benim için imkansız. Senin dandik dediğin üniversitelerden mezun olunca ne olacak?

Anlaşılan Kanada senin özel ilgi alanına giriyor. Dediğim gibi bana uygun, mezun olunca iş yapacak bir okul bulursan düşünürüm. Yoksa şimdi de iş hayatında kendimi geliştiririm ama ne kadar geliştirirsem geliştireyim 3-5 sene içinde vadide iş bulamam herhalde. Kanada yada Amerika vatandaşı olsam da bir şey değişiceğini pek sanmıyorum ne yazık ki.

Durum maalesef zannettiginden biraz daha farkli artik.

Son 3 yilda ABD'de is vizeleri icin ciddi bir sikinti var, ne kadar basarili olursan ol sana vizende sponsor olamiyorlar. Ister MIT ye git ister Caltech e git, vatandasligin yoksa sana is vizesi sponsorlugu kura ile cikiyor. Bunun asil nedeni vizenin kotasinin 60 bin olmasi ve ilk basvuru tarihinde 150 bini gecen basvurunun gelmesi. Bu yuzden artik firmalar is vizesi icin sponsorluk yapmiyorlar. Simdi sen Facebook'a basvursan, gecmisin ne olursa olsun seninle mulakat yapmazlar. Ancak basvurunda ABD'de calismak icin H1B vizesine ihtiyac duymuyorum dersin o zaman seni ise alirlar.

Iste firmalar artik bu yuzden eskisi kadar secici olamiyor! Bunun en buyuk kanitini veriyim sana, ABD'de Meksika ve Kanada vatandasi haric bir tek Avustralya vatandasi H1B vizesine gerek duymadan calisabiliyor. Son 2 yildir birsuru Silikon vadisinden firma Avustralya'ya gelip ise almaya calisiyor. Adamlar o kadar caresiz ki en az 3 yillik is deneyimi isteyen pozisyonlara bile yeni universite mezunlarini mulakata sokuyorlar. Microsoft, Amazon'dan tut Groupon a kadar gidiyor bu boyle. Amazon'da tanidigim Yazilim gelistirici menajeri (Software Development Manager) bana Avustralya'ya gelmenin o takima 10 bin dolar civarina patladigini soyledi.

Herseyi gectim start-uplar var San Franciscoda, sana 5-6 roundluk degil 2 tane mulakattan sokuyorlar, az bucak bir ilgi gosterirsen zaten seninle direkt calismak istiyorlar. Bu start uplarin durumu daha vahim cunku Microsoft, Google vs en kotu bu 150 bin kisiye kura icin yilda 5-6 bin kisiyi sokabiliyorlar, fakat start-uplar 1 kisiyi bile zor sokuyor buna, o yuzden onlar kim gelirse gelsin kafasina gecmeye basladilar bile.

Kanada'yi da ovmemin sebebi bu, eger 2. seviye dedigim yerlere giremezsen en kotu e-mail at, transfer olabilirmiyim baska kanada universitesinden de, 1 donem dandik universitede oku, not ortalamani iyi getir, daha sonra oradan transfer ol.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.