Şimdi Ara

Bana yüksek lisans bulma konusunda yardımcı olur musunuz?(İngiltere'de okuyanlar gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben üniversiteyi yeni bitirdim. Aslında Japonya istiyorum ama orası olmazsa diye başka ülkelere de bakmak istiyorum. Türkiye'de yüksek yapmak istemiyorum.

Bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirdim, robotik ve yapay zeka üzerinde yüksek yapmak istiyorum. Not ortalamam yüksek olmadığından(2.56) okul bulma konusunda yardım istiyorum.

Okulun ingilizce olması yeter, herhangi bir ülke tercihim yok(japonya dışında) Olabildiğince iyi bir okula gitmek istiyorum tabi. Ama aşırı kasan bir okul olmasın çünkü yüksek not ortalaması ile bitirip doktora yapmak istiyorum. Bütçe olarak tr'deki özel okullar kadar fiyatı olsa iyi olur. Çok pahalı okullarda var.

Bu istediklerimi sağlayan ve beni alacak okul önerilerinizi bekliyorum. Sizin yardımınızla bulalım bana bir okul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 3 Mayıs 2015; 1:47:16 >

• Çek Cumhuriyeti VSB Technical University Ostrava 'da yüksek lisans yapıyorum Malzeme bilimi üzerine özelden ya da buradan sorularını yanıtlayabilirim.
  • blackpuzzle B kullanıcısına yanıt
    Benim istediğim bölümler var mı, bir de dersler ingilizce mi?
  • Dersleri ingilizce fakat istediğin uzmanlık alanı Computer Science içinde malesef yok Makina mühendisliği fakültesinde robotics olarak yüksek lisans programı mevcut
  • Hala bir üniversite bulamadım. O yüzden konu yukarı.

İngiltere'de direk olmuyor ama pre-master programları var. Bu programlarla ilgili bilgisi olanlar varsa bilgisini paylaşabilir.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    İngiltere'de direkt olması lazım?

Benim bildiğim İngiltere'deki durum şu; (Yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz) Lisans eğitimi normalde 3 yıl orada. Bu 3 yıllık eğitim tamamlandıktan sonra Bachelor's Degree dediğimiz Lisans derecesi alınmış oluyor. Master yapabilmek için ise 3 yıllık Bachelor's eğitiminin üzerine belli bir süre daha eğitim alarak "Bachelor's Honours Degree" denilen -Türkçe olarak şeref derecesi diyebiliriz belki- dereceyi almış olmak gerekiyor.

Mühendislik için konuşursam, bizim ülkemizdeki eğitim 4 yıl sürdüğü için, yani İngiltere'ye göre 1 yıl fazla lisans okunduğu için Türkiye'den gidenler Honours Degree derecesini almış kabul ediliyordu İngiltere'de. Yani pre-master denilen hazırlık programına kaydolmaya gerek yoktu.

Pre-master olayına bildiğim kadarıyla sadece şu durumda gidilebiliyor; 4 yıllık fakülte mezunu olunsa bile, eğer master programına kaydolmak için gereken minimum not ortalaması ve TOEFL/IELTS dil yeterliliklerinden herhangi biri sağlanmıyorsa direkt kabul etmeden, pre-master'a alıyorlardı.

Not ortalamanızın 2.56 olduğundan bahsetmişsiniz. 2.50 ve üzerindeki not ortalamalarını kabul eden bazı Üniversiteler var aslında İngiltere'de. Hatta bu sayının az olmaması lazım. Zamanında ben de biraz araştırmıştım ondan biliyorum. Bunun dışında da genelde 6.5 IELTS dil yeterliliği isteniyor.

• MLoveR kullanıcısına yanıt
    Oranın not sistemi değişik zaten. Bazı okullar her ülke için gereklilikleri yazıyorlar. Genelde oradan bakıyorum. Benim İngiltere göre notum ne oluyor?

Baktığım okullar 3 istiyordu. Daha düşükle alan vardır herhalde sonuçta çok üniversite var ama ben gitmeye değer bir üniversite istiyorum. Sırf üniversite okumak için okunan okullardan olmasa iyi olur. Gerçi anlaşılan not okuldan çok daha önemliymiş. Bunu zamanında bilseydim daha kolay not alınan bir okula giderdim. Doktora içinde bu geçerliyse çok iyi üniversite olmasa da olur. Dediğim gibi asıl amacım Japonya'da okumak. Masterı da orada yapmak istiyorum ama olmazsa en azından doktoraya başvururken elim kuvvetli olsun.

Şu an ingilizce seviyemde yeterli olmadığından zaten bir ingilizce hazırlık almam gerek. Bunu alırken bölümle ilgili dersleri de alabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Evet. Farklı bir sistem kullanıyorlar. International sayfalarında ülke ülke gerekli not ortalamaları yazıyor, aynen. Ben de bunu gördüğüm için, bazı okullarda 2.50 ve üzeri gibi ibarelere rastladığım için ortalamanın yeteceği okullar mevcut olabiliyor.

Sanırım senin ortalaman Second Class Honours Degree 2.2 olana denk geliyor. Ama bu olayın okuldan okula farklılıklar gösterebildiğini bizzat görmüştüm. Bazı üniversiteler bizim ülkemizden gelenleri mesela bu ortalama aralığındaki 2.2'ye sokmuş. Bazıları ise 2.65, 2.70 ve üzeri gibi şeyler söylemiş. Burada en mantıklı nokta, siteyi iyice karıştırarak ülkemizin not karşılığının olup olmadığını bulmak. Bulunmuyorsa, Türkiye'de okuduğunu, not ortalamanın 4 üzerinden 2.56 olduğunu belirten bir mail atarak yeterliliği sağlayıp sağlamadığını sormak diye düşünüyorum.

Ben 3.00, 2.70, 2.50 gibi çeşitli minimum not barajları gördüm. İngiltere'deki birçok okul kaliteli. Özel okul, College gibi bazı kavramları da var adamların. Ama ben o işi tam çözemedim. Yüksek Teknoloji Enstitülerine falan da bakılabilir. İskoçya'da veya Galler'deki okullara da bakmanızı tavsiye ederim. Eğitimleri oldukça kaliteli oraların da. Zaten Büyük Britanya'yı oluşturan ülkeler olduğu için İngiltere'ye bağlılar. İngiltere vizesiyle giriliyor oralara da. Kuzey İrlanda'yı tavsiye etmiyorum. Orası da Britanya toprağı. Ancak geçmişten bugüne yaşanan siyasi sorunların etkisi çok fazla Kuzey İrlanda'da. Güneydeki İrlanda Cumhuriyeti'ni ise karıştırmayın. Orası bağımsız bir devlet. Başka bir ülke. Büyük Britanya ülkeleri dışında İrlanda Cumhuriyeti de yüksek lisans için bir alternatif olabilir.

• MLoveR kullanıcısına yanıt
    Kaplan International Colleges diye bir yer buldum. Birçok okulun pre-master işlerine orası bakıyor. Glasgow Universitesi gibi çok kaliteli üniversiteler ile anlaşması var(bir kaç tanesi o kadar kaliteli değil galiba) Oraya mail attım. Anlaşmalı olduğu hangi okula beni alırlar bilemiyorum ama hiç olmazsa ingilizcem gelişir. Zaten esas amacım Japonya'da okumak(hatta yaşamak) Pre-masterda ingilizcenin dışında akademik özellikleri de geliştiriyorlar. Bu bile artı katar herhalde değil mi?
  • British Side'ı arayıp randevu al. İngilterede'ki üniversitelerin büyük bir çoğunluğu ile çalışıyorlar ve ücretsiz rehberlik hizmeti veriyorlar (iki sene önce ücretsizdi en azından). Onlar aracılığı ile bir okula kaydolman durumunda okuldan komisyon alıyorlar. Mevcut not ortalamanla hangi üniversitelere girebileceğini, oradaki şartların ne olduğunu vs. herşeyi en rahat bu şekilde öğrenebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

British Side'ı arayıp randevu al. İngilterede'ki üniversitelerin büyük bir çoğunluğu ile çalışıyorlar ve ücretsiz rehberlik hizmeti veriyorlar (iki sene önce ücretsizdi en azından). Onlar aracılığı ile bir okula kaydolman durumunda okuldan komisyon alıyorlar. Mevcut not ortalamanla hangi üniversitelere girebileceğini, oradaki şartların ne olduğunu vs. herşeyi en rahat bu şekilde öğrenebilirsin.

Oraya mail attım. Gelen cevaba göre gidip konuşurum. Hala ücretsiz danışmanlık yaptıklarını yazıyorlar. Siz İngiltere'de mi okudunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

British Side'ı arayıp randevu al. İngilterede'ki üniversitelerin büyük bir çoğunluğu ile çalışıyorlar ve ücretsiz rehberlik hizmeti veriyorlar (iki sene önce ücretsizdi en azından). Onlar aracılığı ile bir okula kaydolman durumunda okuldan komisyon alıyorlar. Mevcut not ortalamanla hangi üniversitelere girebileceğini, oradaki şartların ne olduğunu vs. herşeyi en rahat bu şekilde öğrenebilirsin.

Oraya mail attım. Gelen cevaba göre gidip konuşurum. Hala ücretsiz danışmanlık yaptıklarını yazıyorlar. Siz İngiltere'de mi okudunuz?

Mail ile falan olacak is degil bunlar, telefon ile arayip randevu al, direk gorus. Ben gitmeme bes gun kala vazgecmistim, biraz ayip oldu oradaki danismanima ancak 2 sene once 100 bin lirayi bulacak bir masraf cikartiyordu ve paraya aciyarak vazgectim, su an yurticinde yuksek lisans yapiyorum. Sen isteklerini (gerek akademik gerek sosyal anlamda) anlattiginda sana hangi sehirlerin, notuna gore hangi okullarin olabilecegini belirtiyorlar ve beraberce ilerliyorsunuz. Bu arada gordugum kadariyla doktora konusu da acmissin, kariyer hedefini biraz acabilir misin?

• quote:

quote:

quote:

Mail ile falan olacak is degil bunlar, telefon ile arayip randevu al, direk gorus. Ben gitmeme bes gun kala vazgecmistim, biraz ayip oldu oradaki danismanima ancak 2 sene once 100 bin lirayi bulacak bir masraf cikartiyordu ve paraya aciyarak vazgectim, su an yurticinde yuksek lisans yapiyorum. Sen isteklerini (gerek akademik gerek sosyal anlamda) anlattiginda sana hangi sehirlerin, notuna gore hangi okullarin olabilecegini belirtiyorlar ve beraberce ilerliyorsunuz. Bu arada gordugum kadariyla doktora konusu da acmissin, kariyer hedefini biraz acabilir misin?

Hafta içi arayıp bir randevu alayım o zaman. Şaşkınbakkalda yerleri varmış, oraya giderim bir gün.

Hedefim Japonya aslında. Hem robotik konusundaki araştırmaları hemde ülkeye özel olarak ilgi duymam nedeniyle bu şekilde bir hedefim var. Direk olarak master için gitmek istiyorum aslında ama ingilizce eğitim olanakları epey kısıtlı. İyi üniversitelere(ingilizce eğitim verenlerin büyük çoğunluğu iyi okul) not yüzünden hiç başvuramadığımdan benim olanaklarım iyice kısıtlanıyor. Elçiliğin verdiği bursla gitmek daha kolay ama onda da direk not(2.8) istiyorlar.

Bu yüzden masterda olmasa bile doktora için mutlaka gitmek istiyorum. Dil olarak başka bir dil daha öğrenmek istemediğimden İngiltere daha iyi bir seçenek gibi geliyor. Üstelik ingilizceyi de anavatanında ilerletmek daha kolay olur herhalde. Bu pre-master programlarının olması da ayrı bir avantaj. Burada aklıma takılan tek soru gideceğim okul. Beni alacak en iyi okula mı gideyim yoksa eğitim kalitesini falan boş verip biraz daha kolay not alabileceğim daha kolay bir üniversiteye mi gideyim bilemedim. Açıkçası notun üniversiteden, eğitim kalitesinden önde olmasını beklemiyordum.(Üninin ilk yıllarında yurt dışında eğitim yapmak gibi bir düşüncem yoktu o yüzden bilgimde yoktu) Yönetmelikte 2.25 yazmasına rağmen 2.5'un(o zaman öyleydi) üstünde olmadığım için bölümüm erasmusa gitmemi engellemişti. Sonra bende bitirdikten sonra giderim diye düşünmeye başladım.

• cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Gittim, konuştum. Bana direk girebileceğim okullarında olabileceğini söyledi(ona göre tabi, garanti vermesi mümkün değil) Staj(yurtdışı) ve iş tecrübemde işe yararmış. Ama zaten ingilizcem yetersiz olduğundan ingilizce hazırlık alacağım yanına pre-masterda yapabilirim. Başka ülkelerde genelde 2 yıl olduğundan burada 1+1 yapmam zaman kaybettirmez.

Fiyat olarak biraz pahalı tabi(ab üyesi olsak başka fiyatı vardı) Ama Tr'de de özel üni fiyatları pek ucuz değil(iyi bir devlet üni. beni alsa durum başka olabilirdi ama durum ortada). Amerika falan çok daha pahalı. Hem iyi bir ünide okuyunca daha iyi bir bulunuyor.
  • Bence kariyer planini olusturma konusunda yardima ihtiyacin var. Sana biraz yardimci olmaya calisacagim. Yuksek lisans tercihinden once kariyerine hangi yonde ilerlemek istedigine karar vermek zorundasin. Ulkemizde universite okumadan once bu bilince sahip olmak kolay olmasa da universite sonrasi bu karari verebilecek seviyede olmak gerekiyor.

1) Akademik kariyer mi yoksa is dunyasinda mi kariyer hedefliyorsun? Is dunyasinda kariyer hedefliyorsan yuksek lisans yapmadan once is tecrubesi sart. Is tecrubesi illa tam zamanli olmak zorunda degil, staj da yapabilirsin. Evet, cok ara vermek insani okumaktan sogutuyor dogru. Ancak hedefin is dunyasi ise ara vermeden yapacagin yuksek lisans sadece is dunyasina girisini erteliyor. Is dunyasina adim attiktan sonra nelerden zevk almadigini daha iyi anliyorsun. Bununla beraber yapacagin yuksek lisansta da hangi derslerin is dunyasinda isine yarayacagini daha iyi kavrayarak kendini ona gore yonlendiriyorsun. Kisacasi is tecrubesi sadece is dunyasinda degil, hedef is dunyasinda kariyer ise akademik alanda da oldukca ise yariyor.

2) Doktora konusuna baya kafayi taktigini goruyorum. Akademisyenler ile konustugunda genellikle soyle bir tavsiye verirler : ''Akademisyen olmayacaksan doktora yapmani tavsiye etmem''. Bu tabii ki kesin bir yargi degil, calisirken doktora yapan pek ala insan var. Burada asil deginmek istedikleri nokta doktora seviyesinde verilen derslerin is dunyasi gerceklerinden biraz uzak kaliyor olmasi. Bu seviyede genelde teoriler mukemmel sistemler uzerine kuruldugu ve is dunyasinda genellikle hic bir yer (elbette nadir istisnalar var) bu mukemmel sistemlerin uygulanabilecegi altyapiya sahip olmadigi icin bu sekilde oneri yapiliyor. Dersler de normal lisans derslerine benzemiyor, calisirken altindan kalkmak cok kolay degil.

Kagidini kalemini onune al ve hedefini olustur, lisans surecinde derslerden zevk almadiysan doktora senin icin cok dogru bir tercih olmayabilir. Amac askerligi ertelemek ise konu baska bir boyuta ilerler tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 8 Mayıs 2015; 23:26:24 >

• cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka ve robotik konusunda ilerlemek istiyorum. Okulda kalıp kalmama konusunda kararsızım ama araştırma-geliştirme yapan yerlerde çalışmak istiyorum. Onlarda genelde phd hatta post-doc arıyorlar. İş dünyasından kastın banka, yazılım şirketi gibi şirketlerse oralarda çalışmayı düşünmüyorum. Doktora yaparken asistan olarak(yada benzeri bir iş) çalışabilirim. Bankada(örnek veriyorum) çalışırken doktora yapmak zordur çünkü pek alakası yok. Zaten iş dünyası için bence tezsiz yüksek lisans bile yeter yada mba yapılabilir.

Lisansta çok çeşitli dersler oluyor, hepsinden zevk almak pek mümkün değil. Son senelerde seçmeli derslerde pek sıkılmadım. Bitirme projesini gene robotik üzerine yaptım. Ders değil ama tez yazma kısmı dışında sıkılmadım.

Birde genel olarak düşün. Türkiye'de dediğim gibi bir araştırma-geliştirme yok. Ben zaten kariyerimi yurt dışında(özellikle bu konuda uzman olan Japonya'da) devam etmek istiyorum.

• Dostum bir arkadasim Imperial College'da Master yapti Computer Science'dan ortalamasi 3.8/4.0 mi neydi. Is bulamadi ulkesine geri dondu. Ingilitere'de anladigim kadariyla baya is var, fakat sorun isverenlerin sponsorluk yapip/yapmamasi. Yoksa AB vatandasligi olanlar gayet rahat calisabiliyor mezuniyetten sonra.

Kaldi ki Ingilterede oyle ahim sahim R&D olayi yok. Hani oldu sansin yaver gitti is buldun, buyuk ihtimal R&D olmaz ve maasin asiri dusuk olur orada. Yani yeni mezunlar 25-30 bin pound aliyor yillik ve bunun ustune vergi oduyosun bi ton.

Benim sana nacizane tavsiyem Kanada'da okuman olacaktir. Nedenlerini sorarsan, bazi universiteler graduate egitimi icin sana kanada vatandasiyla ayni paraya okutuyor, yani ucuz baksana suraya bi:
    http://www.sfu.ca/dean-gradstudies/future/tuition-and-fees.html

yillik sadece $5000!

Ikinci neden ise Kanada'da universiteleri kalite bakimindan 3 siralamaya ayriliyor, 1. si top 3 dedigimiz UBC, Utorronto ve McGill; 2. si U Waterloo, SFU vs universiteleri; 3. su ise dandikler.
    1. tipleri bosver, cunku not ortalamanda yetmiyor, finansal olarakta pahali geliyor.
    Fakat 2. tipler tam sana gore, fiyat olarak ustteki gibi 5-6 bin dolara, siralama dersen dunyanin 150. sinden basliyor (Misal Waterloo en iyisi ve sadece $6200 tutuyorhttps://uwaterloo.ca/finance/fee-schedule-graduate-students-winter-2016 ) ve not ortalamasi olarak bazi universitelere siyirarak girebilirsin gibi duruyor.

Ucuncu neden olarakta, is bol Kanada'da, okurken yazilim muhendisi olarak calisabilirsin. Mezun olunca Google dan tut bi ton startup var onlarda calisabilirsin.

Dorduncu neden olarakta, gocmenlik cok kolay. Kanada pasaportunu alir almaz, ABD'de H1B vizesine gerek duymadan calisabilsin. (Kanada'ya ozel vizeleri var calisma izni icin) ustelik bu vizeyi gumrukten aliyorsun.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    İngiltere'de kalmayı düşünmüyorum. Japonya çok istiyorum. Senin arkadaşının okuduğu gibi bir okulda, o notla bitirseydim başka ülkelere giderdim. Polonya, Finlandiya gibi ülkeler cs konusunda oldukça iyiler.

Kanada'da dediğin gibi üniversiteler alırsa düşünebilirim ama dandik okullarda okumak istemem. Top olması gerekmiyor ama gitmeye değer bir okul olsun.

Şimdi üniversitelere baktım ama senin orta seviye dediğin(waterloo, sfu), sıralamada 200,300 olan üniversiteler genelde 3 istiyor(bazıları 2.8) sıralamalarda olmayan okulların iyisini kötüsünü bilmediğimden bakmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 9 Mayıs 2015; 23:32:04 >
  • quote:

İngiltere'de kalmayı düşünmüyorum. Japonya çok istiyorum. Senin arkadaşının okuduğu gibi bir okulda, o notla bitirseydim başka ülkelere giderdim. Polonya, Finlandiya gibi ülkeler cs konusunda oldukça iyiler.

Kanada'da dediğin gibi üniversiteler alırsa düşünebilirim ama dandik okullarda okumak istemem. Top olması gerekmiyor ama gitmeye değer bir okul olsun.

Şimdi üniversitelere baktım ama senin orta seviye dediğin(waterloo, sfu), sıralamada 200,300 olan üniversiteler genelde 3 istiyor(bazıları 2.8) sıralamalarda olmayan okulların iyisini kötüsünü bilmediğimden bakmadım.

Japonyada neden kalmak istiyorsun? Misal rakuten gibi firmalarin calisma sartlari cok kotu ve japonca bilmen gerekiyor. Maas olarak yine pek iyi degil.

Avrupa ulkelerinin cogunda o ulkenin dilini bilmek gerekiyor. O yuzden hadi orda is bulayim olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Japonya'yı seviyorum, Japonca'da öğreniyorum zaten.

Çalışma şartları, maaşlar bütün ülkelerde şirkete göre değişiyor, iyisi de var kötüsü de. Gönül ister ki silikon vadisi gibi yerlerde çalışalım ama çok zor tabi. Ülkemizde de maaşı düşük, şartları çok kötü çok yer var. O yüzden şirketler pek bakmamak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.