Şimdi Ara

Banka borçları ödenmezse ne yapabilirler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pokajy

borçlu adama lafımız yok.kötü durumda olana lafımız yok.benim lafım borç alıp üstüne yatana.borç alıp ödemeyene,kaçana.eğer borcum varsa aç kal günde patates harici bişey yeme ve borcunu yavaş yavaş öde.benim mantığım böyle söylüyor başka mantıkta olan onu yapsın.istiyorsanız hepiniz çekin kredi ve geri ödemeyin naparsanız yapın.hakareti hakeden,düşüncesiz olan parayı yiyip sonra ödeyemiycem diyendir.onlar sonuna kadar ölümü hakediyor.ben borçta olsam günde 6saat uyur gerisinde hamallık da dahil yaparım ama ödemiycem napabilirsinki demem. farkı anlamayan veletler gelip burda bana ahkam kesiyor.bu forumu bırakıcam ben yavaş yavaş.aşırı derecede saygısız veletle dolu çünkü ve insanlarda aşırılara kaçıyor.borç alıp hiç ödememek nedir benim aklım almıyor böyle birşeyi.durumun yoksa borcu az faizle 5yıl sonraya nasıl ötelerim dersin vesaire.bunlar farklı şeyler.bana gelen heryoruma cevap vermek zorunda değilim.artık konuya dahil olmak istemiyorum yazdıklarımdan pişman değilim.pişman olması gereken birisi varsa o da düşüncesizce o borcun altına girendir.durumu kötü olanları da küçümsemiyorum sadece napın edin ödeyin diyorum çünkü peşinizi bırakmaz onlar. ödemelerinizde kolaylıklar hoşçakalın

Zaten geçinemeyen borç alır. Ödememesi biraz normal. Bankalar ne kadar para kazanıyor azcık da kaybetseler batmaz heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hapis cezasının geri gelmesi lazım. Başka türlü borç geri ödeme oranını iyileştiremeyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun. Ne kadar var borcunuz merakımdan soruyorum?

• üzerinizde mal mülk olmadıktan sonra hiçççç birşey yapamazlar. arada rahatsız ederler buyrun eve gelin diyin sıkıntı olmaz evde aynı şeyden 2 tane olmadığı sürece hiçbirşey alamazlar. şu an bu durumda olan insan sayısı fazla. En önemlisi asla ve asla telefonda sözlü de dahi olsa tahahüt verme sakın!, verdiğin an hapiste olursun şahit oldum bu duruma. hiç sıkmayın canınızı geleceğinizi planlamaya bakın,Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Hapis cezasının geri gelmesi lazım. Başka türlü borç geri ödeme oranını iyileştiremeyiz

Hapis cezası gelsede şimdiki borçlulara uygulayamazlar. Bu ayrı bir maddedir. Anlaşmada böyle bir hüküm yokken borç yapılıyor. Herhangi bir anlaşmaya sonradan madde eklenemez. Ne olur? Öyle bir madde eklerlerse bundan sonraki borçlu olacakları etkiler mantıken.

Ayrıca bir çoğunuz biraz gerikafalı. Borçlu insanların sayısının artmasına , borçluların dikkat etmemesine bağlıyor. Bir ülkede ödenemeyen borçlu sayısının sayısı hızla artış gösteriyorsa bu ülkenin ekonomisinin zaman içerisinde çöktüğüne delalettir. Her şey o kadar pahalılandı ki, insanlar çok dikkat etse ve istemese bile zorla borçlu yapıyorlar.

Konu sahibi, bak senin de kimya gibi çok değerli bilim dallarında fikirlerin,çalışmaların var. Sana önerim şu, en iyi şekilde çalışmalarına devam et. Sonra bu ülkeden gidip gelişmiş ülkelere yerleş. Bu ülkede sana değer vermezler dostum, orada seni en iyi şekilde değerlendirirler. Bu ülkede böyle geri kafalılar artmasıyla ve yönetimin sömürüsü artmasıyla, bu ülkeden bir şey olmayacağı açıkça ortada. Borç ödenmezse direk hapse tık , Bir suç işlenmişse idam et falan diyorlar durumun vahim boyutunu düşün. Sonra hayallerini başka ülke için sürdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 6 Ağustos 2017; 13:16:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

borçlu adama lafımız yok.kötü durumda olana lafımız yok.benim lafım borç alıp üstüne yatana.borç alıp ödemeyene,kaçana.eğer borcum varsa aç kal günde patates harici bişey yeme ve borcunu yavaş yavaş öde.benim mantığım böyle söylüyor başka mantıkta olan onu yapsın.istiyorsanız hepiniz çekin kredi ve geri ödemeyin naparsanız yapın.hakareti hakeden,düşüncesiz olan parayı yiyip sonra ödeyemiycem diyendir.onlar sonuna kadar ölümü hakediyor.ben borçta olsam günde 6saat uyur gerisinde hamallık da dahil yaparım ama ödemiycem napabilirsinki demem. farkı anlamayan veletler gelip burda bana ahkam kesiyor.bu forumu bırakıcam ben yavaş yavaş.aşırı derecede saygısız veletle dolu çünkü ve insanlarda aşırılara kaçıyor.borç alıp hiç ödememek nedir benim aklım almıyor böyle birşeyi.durumun yoksa borcu az faizle 5yıl sonraya nasıl ötelerim dersin vesaire.bunlar farklı şeyler.bana gelen heryoruma cevap vermek zorunda değilim.artık konuya dahil olmak istemiyorum yazdıklarımdan pişman değilim.pişman olması gereken birisi varsa o da düşüncesizce o borcun altına girendir.durumu kötü olanları da küçümsemiyorum sadece napın edin ödeyin diyorum çünkü peşinizi bırakmaz onlar. ödemelerinizde kolaylıklar hoşçakalın

Bu arkadaşa katılıyorum.Kardeşim madem ödemiyeceksiniz niye aldınız borcu.Babam 2 trilyon borcun altından kalktı yinede ödemem demedi.Adam gibi borcumuz ödeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: PapaConan

quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

quote:

Hapis cezasının geri gelmesi lazım. Başka türlü borç geri ödeme oranını iyileştiremeyiz

Hapis cezası gelsede şimdiki borçlulara uygulayamazlar. Bu ayrı bir maddedir. Anlaşmada böyle bir hüküm yokken borç yapılıyor. Herhangi bir anlaşmaya sonradan madde eklenemez. Ne olur? Öyle bir madde eklerlerse bundan sonraki borçlu olacakları etkiler mantıken.

Ayrıca bir çoğunuz biraz gerikafalı. Borçlu insanların sayısının artmasına , borçluların dikkat etmemesine bağlıyor. Bir ülkede ödenemeyen borçlu sayısının sayısı hızla artış gösteriyorsa bu ülkenin ekonomisinin zaman içerisinde çöktüğüne delalettir. Her şey o kadar pahalılandı ki, insanlar çok dikkat etse ve istemese bile zorla borçlu yapıyorlar.

Konu sahibi, bak senin de kimya gibi çok değerli bilim dallarında fikirlerin,çalışmaların var. Sana önerim şu, en iyi şekilde çalışmalarına devam et. Sonra bu ülkeden gidip gelişmiş ülkelere yerleş. Bu ülkede sana değer vermezler dostum, orada seni en iyi şekilde değerlendirirler. Bu ülkede böyle geri kafalılar artmasıyla ve yönetimin sömürüsü artmasıyla, bu ülkeden bir şey olmayacağı açıkça ortada. Borç ödenmezse direk hapse tık , Bir suç işlenmişse idam et falan diyorlar durumun vahim boyutunu düşün. Sonra hayallerini başka ülke için sürdür.

İnandığım hayalleri, mecbur kalmadığım sürece sırf bir kaç geri kafalını etkilemek için bir başka ülke için harcamam.

Evet, zor şartlardayım kabul ediyorum, çok sıkıntılı günler geçiriyorum, tüm bu sıkıntılarada ileride gerçekleştirmeyi düşündüğüm hayallerim için katlanıyorum. Ama sırf bunları bahane edip, eğer olursa hayallerimi gerçekleştirmemi sağlama imkanı vermiş topluluğumu da içerisindeki çürükler için bırakmam dostum.

Biliyorum bir gün gerçekten başarabileceğimi biliyorum, sırf borç ödememeyi bile şartları iyileştirmek için düşünmüştüm, çünkü babamın yaptığı hata bizi her gün zerresiyle etkiliyor.

Diyorlar ki, borç alınmışsa ödenicek her türlü sıkıntıyı her gün çekiceksiniz.. Bunada Adalet diyorlar. Adalet mi ? Söyler misiniz , hangi adalet babasının hatasını çocuğu çeksin diye söyler? Her Allah'ın günü , hayallerinizi düşünürken kavgalar eksik olmasın, yiyecek sıkıntısı çeksinler, akranları iyi şartlarda yaşarken , o acaba bugünde bizi kim icraya verecek diye düşünsün, o gencin psikolojisini,hayatını öyle mahvolsun ki, babasının yaptığı hata çocuğunun hayallerinide mahvetsin.

Bu adalet mi ?

Veya bankaların her gün döndürdükleri parayla bedavadan para kazanması ? Adalet mi ? Bu kurumun borcunu sırf mecbur şartlardan dolayı, bir yerde umut yansın diye ödememeyi düşündüğümde biri tarafından "dolandırıcısınız,karşımda olsanız sizi öldürürüm" demesi adalet mi ?

Dediğim gibi Öfkem asla bu topluma olmadı. Ben her türlü şarta rağmen katlanacağım,kabulleneceğim. Umarım bir gün Aziz Sancar gibi biri olabilirim hayaliyle yaşamaya devam edeceğim.

Adamsın dostum.

Dediğim gibi, ödemeyin. Hiçbir şey yapamazlar. Hayatınızı düzeltin, rahatınıza bakın.

Sen hayallerine ulaş. Mesleğine ulaş, ondan sonra zaten senin gibi zeki insanlar için süreç fazla uzun sürmez, kolayca ödersin. Ama şimdi yaşam şartlarına ihtiyacın var. Bu şartları sırf , her gün
    faiz yiyerek milleti kekikleyen bankalar için bozmayın.

Bu çürüklerede bakma, onlar hayatı kendi koşullarından gören empati yapmayı beceremeyen tür, böyle insanlar senden benden daha aç kalabilecek potansiyelere sahipler. Benzerini yaşamaları kaçınılmaz son, zengin olsalar , anında batırırlar. Çok var öyle olay.

Yani özetle : Baba zengin , çocuk çürük olursa, fazla uzun sürmez babasının tüm emeğini içine ederler. Bir sürü şirket bunun yüzünden batar hep bu mirasın berbat edilmesinden.
    Baba fakir, çocuk altın. Bu durumlarda fazla uzun sürmez, ileride mesleğini eline alınca, her şeyi düzeltirsin.

Zaten şuan zenginlerin yarısından çoğu, hep gençliğinde senin gibi çok sıkıntılar çekmiş. Araştırırsan görürsün bu sana daha fazla ümit verir .

• quote:

quote:

Ticaret dünyasından bihaber olduğun çok açık.Git esnafa sor bakalım ne diyecekler.Çekini senedini ödemeyenlerin neredeyse tamamı dolandırıcı olduğu için, nasıl olsa cezası yok diyerek ödemiyor. İşinixz gücünüz muhalefet.Biraz sanal alemden çıkıp gerçek dünyada yaşasanız keşke.

• quote:

quote:

quote:

Ticaret dünyasından bihaber olduğun çok açık.Git esnafa sor bakalım ne diyecekler.Çekini senedini ödemeyenlerin neredeyse tamamı dolandırıcı olduğu için, nasıl olsa cezası yok diyerek ödemiyor. İşinixz gücünüz muhalefet.Biraz sanal alemden çıkıp gerçek dünyada yaşasanız keşke.

Tabi, evet millet keyif niyetine ödemiyor ceza yok diye, insanlar o kadar canı sıkılmış ki eğlence arıyorlar kendilerine her gün bir avukat beni arayıp moralimi bozsun, başkaları icra diye tehdit etsin diye değil mi ?

Karşınızdakileri kendiniz yerine koyup yargı sunmadan önce mantıklı bir şey söyleyip söylemediğine emin olun bari.

Ödenmeyen borçlu sayısının artmasının sebebi, 3 Verirsin , 5 alırsın. 5 Alamazsan,5'i almak için sürekli sekteye uğrarsa,satışlar düşerse, Darbeymiş,doların inişi çıkışıymış,seçimmiş,zammış,yasa değişiklikleriymiş vs ekonomiyi salıncak gibi oynatırsan, bunun suçlusunu halkta aramayacaksın. Bütün suçu sen işledikten sonrada , bunun cezasını "İdam,Hapis" diye Halka kesersen, halkta isyan çığırtkanlıkları başlar.

Son 1 yıl içerisinde ekonominin ne kadar sarsıldığından haberin var mı ? Ya son 5 yıl?
    Peki Bu süreçte kaç bin şirketin battığından haberin var mı ? Kaç esnafın iflas verdiğinden?

Bir dahakine bir şeylerin nasıl işlediğini öğrenmeden bir başkasına ders vermeye kalkışmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 6 Ağustos 2017; 22:18:21 >

• celades kullanıcısına yanıt
    Güle güle. Bir dahakine çalışın gelin.
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    borcu bilmemde bence bir psikologa görünsen iyi olur.
  • Benim adımada 4 tane icra mahkemesi açılmış 3 tanesine takipsizlik verilmiş bir tanesi 2018 de yine icra vermiş banka 3 yıl geçmesine rağmen dosya düşmemiş yani takipsizlik almamış ilginç vicdansız banka 10980 TL olan borçu 24850 müdürlere çıkarmış ulan inat değil mi Ödemicem yurtdışındayım zaten ne alabileceksiniz bakalım 😂😂😂

• Avente kullanıcısına yanıt

Ülkeye giriş yaptığın da tutuklanırsın.

Ülkeye giriş yapmayacaksan sen bilirsin ama borç namustur bil istedim.

Bir insanın kursağından daha da önemlisi evlatlarının sevdiklerinin kursağından nasıl haram lokma geçmesine izin verir anlaşılır gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 23 Şubat 2021; 19:56:48 >
  • Bu borç ödemeyen tipler, şimdilerde kyk kredilerini yiyip içip ödemeyenler. Borcu olup da ödemeyen adam şeref yoksunudur, nokta. Benim markete 10 kuruş borcum kaldığında rahatsız olup ne yapıp eder öderim; adamlardaki rahatlığa bak, yok affedilsin yok bilmem ne. Almaya gelince iyi hoş, ödemeye gelince yok af yok iptal edilsin vs. Yok öyle dünya!

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Ülkeye giriş yaptığın da tutuklanırsın.

Ülkeye giriş yapmayacaksan sen bilirsin ama borç namustur bil istedim.

Bir insanın kursağından daha da önemlisi evlatlarının sevdiklerinin kursağından nasıl haram lokma geçmesine izin verir anlaşılır gibi değil.

Hukuk hakkında hiç bir bilgin yok bireysel kredi borçlarında 100 bin TL borcu olanlara hapis cezası verilemiyor ben şahsı dolandırmadım bankayı dolandırdım ben vicdansızımda 10 bin olan borcu 25 bin yapan bankamı vicdanlı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.