Şimdi Ara

Banka borçları ödenmezse ne yapabilirler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bankanın borçlarını yetiştirmeye çalışınca, bu sefer ev kirası dükkan kirası, evin yiyecekleri vs. karşılayamıyoruz.
    2. tarafı iyileştirince bu sefer 1.taraf(banka borçları) ödenemiyor.

Tamamiyle ödemeyi kessek, ne yapabilirler ki ? sonuçta üstümüzde bir şey yok, haciz olsada bir şey olabileceği yok araştırdım, ev eşyalarına bile kuralı var dokunabilmeleri için, o açıdan bile dokunamıyorlar.
    Bankalar ne yapabilirler olmayan bir şey karşısında onu merak ediyorum?

Ondan değil gerçekten çok fazla hayalim var, tek tek gerçekleştirmeye çalışıyorum, özellikle Kimyaya çok fazla ilgi duyuyorum. Ama bu olaylar olunca insanda psikoloji falan kalmıyor, ailesi böyle olunca insanın "başlarım kimyasınada,fiziğinede, projesinede" diyesi geliyor ama severek çalıştığımdan bırakamıyorum da

ödemessek hakikaten sorun olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapaConan -- 4 Ağustos 2017; 11:39:57 >

• -> Sonra niye beyin göçü veriyoruz, ülkeye faydası olacak insanlarıda maddi yönden sıkıştırıyoruz. Kardeşim sen çalışmalarına, eğitimine devam et bunları bırak Ailen ilgilenmeye çalışsın , sık dişini. Sonra bir şeyler yapıp bu ülkeden kaç kurtul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 4 Ağustos 2017; 11:43:45 >
  • Sen dersine calisip universiteni kazan, git bursla, krediyle oku is guc sahibi ol. Ailene yapabilecegin en buyuk iyilik bu olur emin ol.

Borc odemek icin ne yapabilirler onu da diyim. Dukkan ne kazaniyor kaci nereye gidiyor ilk once bunu netlestirsinler. Baban tecrubeleriyle baska bir yerde is bulsa ne kadar kazanabilir bunu degerlendirsinler. Diger yandan annen calismiyorsa o da bir isin ucundan tutsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giderlerinizi kısın,sadece okuyorsan part time tarzı bir işte çalışabilirsin.Kemer sıkmayı iyi biliriz
  • banka borcu demişsin ama ne borcu belli değilki?kredi kartı borcu ise bir şey yapamazlar,yani ben bizzat yapamadıklarına şahit oldum, ama ipotekli bir kredi ise ipotek edilen mal'a el koyarlar.yalnız borç miktarı yüksek ise, katlanan faiz ile ilerde ödenemez boyuta ulaşıyor.
  • yemenden içmenden kes ve öde.
    yok ödemiycen mi,hırsızlık değil mi o? dolandırıcılık değil mi? bence hem hırsız hem dolandırıcı olursun ve söke söke de alırlar.

ömür boyu üzerine hiçbir mal olmaz. toplum içinde arkandan "bankayı bile dolandırmış bizi hayli hayli dolandırır dikkat etmek lazım" derler ve bende onlara yüzde yüz katılırım. parazit ve ölmesi gereken biri olduğunu düşünürüm.
    yani borcunu alıp ödemeyen kişiyi polis karşıma otuttursa dese ki, bak bu adam borç alıyo alıyo yiyo. bunu öldürürsen suç yok sana dese, o an varya tam alnına işaret alırım tabancayı ve tereddüt etmeden sıkarım. o kadar iğrendim o tiplerden.
  • borç bi kaç sene sonra varlık şirketlerine teslim ediliyor onlarda sana sürekli mesaj atıyor ve arıyor. yok faizini silelim ana parayı ödeyin veya bilmem kaç taksite bölelim vs. başka birşey olduğu yok. ama kötü yanı sigortalı bi işte çalışamaz borç kimin üzerineyse ve üzerine birşey alamaz. borçlu kişi adresten kaydını sildirirse haciz için bile gelemezler
    edit: forumda bankaların yalakalığını yapan tipleri dikkate alma. durumun varsa öde yoksa ödeme. her bankaya borcu olan hırsız ve dolandırıcı değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumaniztq -- 4 Ağustos 2017; 13:35:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • duygusal sömürüye çağ attırıp beddua moduna geçmişsin de...

etraf borç diye para alıp ödemeyenlerle dolu ve bu tarz insanlar geçmişte benim hayatımda da oldu.bende zor durumda büyüdüm 12 yaşımda sokakta çorap sattım.kime ne bedduası ediyorsun.eğer bir borç alındıysa onu nasıl öderimin peşine düşeceksin,hiç ödemezsem nolurun peşine düşmeyeceksin.onun peşine düşersen de böyle tepkiler alınca moralin bozulmasın. önce sen nasıl bir konu açtığına bak sonra benim cevabımı yadırga.bankanın borcunu ödemezsen faiz gelir onu herkes biliyor senin sorduğun o değil senin sorduğun hiç ödememek.neyse ben yazdıklarımda pişman değilim.borcu alırken değil taa borcu isteme fikri kafanda olduğunda düşüneceksin nasıl öderim diye.siz almışsınız harcamışsınız artık son noktaya gelmiş ee biz ödemesek bari. git çorap sat sende benim gibi.git marangozda çalış.git pazarda su sat.ee onlarda çok para yok dimi. hoca bak beddua etme ben sana beddua etmedim bana beddua etme.babanın yada başkasının düşüncesizliğinin cezasını çekiyorsanız başka suçlu aramayın.ok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Borcu olan kisinin ustune bisey yoksa hicbi sey yapamazlar

Surekli ararlar bankadan, sacma tip avukatlardan smsler falan gelir hic takilma

Genel af cikana kadar beklemek en dogrusu

• https://m.mynet.com/bankaya-1-tl-borcu-unutunca-guncel-633992

• Hocam yaşın kaç?
    ben 19 yaşındayım bu yıl odtü kimya bölümüne başlayacağım. sizi kendime benzettim. bizde ailecek çok zorluklar çektik ama zamanla hepsi bitecek. siz daha ödeme aşamassındasınız, biz ödeyemedik bile.
    inan 17 yıl berbat şartlarda yaşadım son 2 yıl durumumuz iyi bir çocuğun,gencin görmemesi gereken şeyler gördüm ama bitti düzeldi sonunda.
    bilimden vazgeçme, borçlarını ödeyemezseniz icra gelir ama alacak bir şeyleri yoksa geri dönerler yine de bazı durumlarda hapis durumu oluyor onu iyi araştırın.
    Lisedeysen derslerine devam et projelerle uğraşma bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

duygusal sömürüye çağ attırıp beddua moduna geçmişsin de...

etraf borç diye para alıp ödemeyenlerle dolu ve bu tarz insanlar geçmişte benim hayatımda da oldu.bende zor durumda büyüdüm 12 yaşımda sokakta çorap sattım.kime ne bedduası ediyorsun.eğer bir borç alındıysa onu nasıl öderimin peşine düşeceksin,hiç ödemezsem nolurun peşine düşmeyeceksin.onun peşine düşersen de böyle tepkiler alınca moralin bozulmasın. önce sen nasıl bir konu açtığına bak sonra benim cevabımı yadırga.bankanın borcunu ödemezsen faiz gelir onu herkes biliyor senin sorduğun o değil senin sorduğun hiç ödememek.neyse ben yazdıklarımda pişman değilim.borcu alırken değil taa borcu isteme fikri kafanda olduğunda düşüneceksin nasıl öderim diye.siz almışsınız harcamışsınız artık son noktaya gelmiş ee biz ödemesek bari. git çorap sat sende benim gibi.git marangozda çalış.git pazarda su sat.ee onlarda çok para yok dimi. hoca bak beddua etme ben sana beddua etmedim bana beddua etme.babanın yada başkasının düşüncesizliğinin cezasını çekiyorsanız başka suçlu aramayın.ok.

Peki bundan sanane ?

Soru gayet basit, Borç ödenmezse ne olur?

Neden senin paranı ödemiyormuş gibi savunmaya girdin onu anlamadım? Sanane?

[Not : Duygu sömürüsü dediğin şeyler hayatın gerçekleri , hayatın gerçeklerinden bile bir habersin anlaşılan , dua ette adamın bedduası falan tutmasın, ben çok dikkatliyim falan dersin dolandırıcıya kapılırsın, bi ton borcun altına falan girersin , hayat bu valla her şey oluyor]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 5 Ağustos 2017; 19:37:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PapaConan

quote:

Orijinalden alıntı: madrush x

Borcu olan kisinin ustune bisey yoksa hicbi sey yapamazlar

Surekli ararlar bankadan, sacma tip avukatlardan smsler falan gelir hic takilma

Genel af cikana kadar beklemek en dogrusu

Evet ben de araştırdım. Benzeri şeyler oluyormuş , anladım çok sağolun efendim. İçim rahatladı açıkçası.

son birşey daha. avukatlar size taahhüt imzalatmaya çalışıcaklar. dostum kesinlikle ve kesinlikle avukatlara güvenip hiç bir kağıda imza atma yeter
  • Bir sey alamiyorlar üstünuze bir sey yoksa hergun ararlar moral bozarlar o kadar baban emekliyse emekli maasinada birsey yapamiyorlar. Iste çalışıyorsa maaşının belli bir kismini alamaz.

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    benim ne cevap verdiğimden sanane?

adam bir yanlışın peşinde, kendimce uyarmaya çalıştım.

aslında ne halt yersen ye deyip konuyu bile açmamak gerekirdi.

bedduanın tutması konusuna gelince; nasibimizde ne varsa onu yaşarız ve köpeklerin duası tutsa ne olur biliyorsun yazmama gerek yok. daha bana cevap yazma yazsanda cevaplamıycam.

• quote:

benim ne cevap verdiğimden sanane?

adam bir yanlışın peşinde, kendimce uyarmaya çalıştım.

aslında ne halt yersen ye deyip konuyu bile açmamak gerekirdi.

bedduanın tutması konusuna gelince; nasibimizde ne varsa onu yaşarız ve köpeklerin duası tutsa ne olur biliyorsun yazmama gerek yok. daha bana cevap yazma yazsanda cevaplamıycam.

Ödeyememe zorunluğunda kalmış insanlara "e**sek gibi ödeyeceksin tarzında davranıp, ödemezseniz dolandırıcısınız şusunuz buzusunuz diye" bir ton hakareti
    uyarı olarak sayıyorsan,

karşı tarafta tüm bu yaptıklarına rağmen insani bir şekilde cevap vermeye devam ediyorsa, kimin köpek kimin insan olduğu tartışılır be ...

Kendinden o kadar çok emin konuşuyorsun ki , inşallah patlamaz bir tarafına.

• Bizde bir sürü borcun harcın içindeyiz hocam anlayabiliyorum.Kredi kartları olsun krediler olsun babamı kaybedince çok ağır gelmeye başladı. Kredi kartlarını daha dün bitirdik. Evet haciz vb gönderemezlerdi yani en azından ben öyle biliyorum.Ama yine de öyle ya da böyle ödeyeceğiz diye ödedik bir şekilde.
    Şimdi banka ile uğraşıyoruz aracımız orda rehin olmasa onu ödemeyeceğiz fakat mecburen ödüyoruz.Banka inatla borcumuzu silmedi tüketici hakları dahil bir çok kuruma başvurduk ama sonuç alamadık el mecbur ödüyoruz.
    Gelelim size tavsiyeme ödeyin bence ama bir yapılandırma yapın hem kendi içinizde hemde banka ile.Böylesi inanın daha rahat oluyor.Halinizden çok iyi anlıyorum ben de geçen sene üniversiteye başladım aileden 5 kuruş para almıyorum istesem de nereden verecekler zaten.Arada hafta sonu ben çalışıyorum.İnternetten birşeyler yapıyorum 3,5 kuruş getirisi oluyor. Eğer yapabilirim dersen makale yaz ilgili olduğun konular ile ilgili webmaster forumlarına konu aç illaki alıcı çıkacaktır sana yardımcı olur bir nebze de olsa düzenli çalışacağın insanlar bile bulabilirsin.Sonra da kendi siteni açar oraya içeriklerini atarsın bakarsın tutar ve büyük bir platform haline gelir.Bu yönde kaynak eksikliğimiz var bence çünkü.
    Tekrardan kolay gelsin anlıyorum halinizi kendimden biliyorum en kolayı yani.Benimde bisiklet bilgisayar ve fotoğraf hobim var. Ama işte durumlar engel olabiliyor.Umarım kısa sürede çıkarız bu durumun içinden sizde bizde.

• Parası olan birisi çocuğa yardım etsin, bence de bir ışık var içinde. Param olsa verirdim valla yapcak çok şey var olsa işte...

• quote:

yemenden içmenden kes ve öde.
    yok ödemiycen mi,hırsızlık değil mi o? dolandırıcılık değil mi? bence hem hırsız hem dolandırıcı olursun ve söke söke de alırlar.

ömür boyu üzerine hiçbir mal olmaz. toplum içinde arkandan "bankayı bile dolandırmış bizi hayli hayli dolandırır dikkat etmek lazım" derler ve bende onlara yüzde yüz katılırım. parazit ve ölmesi gereken biri olduğunu düşünürüm.
    yani borcunu alıp ödemeyen kişiyi polis karşıma otuttursa dese ki, bak bu adam borç alıyo alıyo yiyo. bunu öldürürsen suç yok sana dese, o an varya tam alnına işaret alırım tabancayı ve tereddüt etmeden sıkarım. o kadar iğrendim o tiplerden.

Bu ülkede borç olmadan yaşanır mı lan. Bir küfür etcem var ya, görende süper ekonomimiz var sanki de adamlar geçinemiyor sanar.

5k maaş alsan bile ev alamıyorsun istanbulda. Bir de öldürcekmiş, oturduğun evdeki yada bindiğin arabadanın parası havadan gelmiştir dime? Ya kredidir yada prşinatlı taksit. Peşini de borç alcaksın illa.

• borçlu adama lafımız yok.kötü durumda olana lafımız yok.benim lafım borç alıp üstüne yatana.borç alıp ödemeyene,kaçana.eğer borcum varsa aç kal günde patates harici bişey yeme ve borcunu yavaş yavaş öde.benim mantığım böyle söylüyor başka mantıkta olan onu yapsın.istiyorsanız hepiniz çekin kredi ve geri ödemeyin naparsanız yapın.hakareti hakeden,düşüncesiz olan parayı yiyip sonra ödeyemiycem diyendir.onlar sonuna kadar ölümü hakediyor.ben borçta olsam günde 6saat uyur gerisinde hamallık da dahil yaparım ama ödemiycem napabilirsinki demem. farkı anlamayan veletler gelip burda bana ahkam kesiyor.bu forumu bırakıcam ben yavaş yavaş.aşırı derecede saygısız veletle dolu çünkü ve insanlarda aşırılara kaçıyor.borç alıp hiç ödememek nedir benim aklım almıyor böyle birşeyi.durumun yoksa borcu az faizle 5yıl sonraya nasıl ötelerim dersin vesaire.bunlar farklı şeyler.bana gelen heryoruma cevap vermek zorunda değilim.artık konuya dahil olmak istemiyorum yazdıklarımdan pişman değilim.pişman olması gereken birisi varsa o da düşüncesizce o borcun altına girendir.durumu kötü olanları da küçümsemiyorum sadece napın edin ödeyin diyorum çünkü peşinizi bırakmaz onlar. ödemelerinizde kolaylıklar hoşçakalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 5 Ağustos 2017; 22:23:9 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.