Merhaba arkadaşlar, 200-250k cıvarın da parça parça 5-6 kalem ayrı ayrı bankalara borçlardan icralığım. Ödeyemiyorum. Banka hesaplarım vs blokeli. Bir tane çiğköfteci dükkanı açmayı düşünüyorum kendi adıma açarsam icra gelir mi ? Bir de o borçlardan birini yapılandırmıştım avukata 4 taksit yapmıştım 1 ini ödedim 3 ü duruyordu, ödemeyi 2 gün geç aldım avukatada haliyle 2 gün geç ödemek zorunda kaldım avukat gecikme var diye bloke koydu diye ödemiyorum. Bu yapılandırma başımı ağrıtır mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Banka borcundan dükkana icra gelir mi ?

-
-
Bugünler yakınımın banka borcuyla uğraştık.Tüm mallarına haciz gelmişti.Ödedik kurtulduk.Sende ödersin umarım.
Eve haciz arabası gelmişti bizim.Üzerinde maliye bakanlığı yazıyordu.2 görevli 1 avukat.
İşyerine haciz gelir mi bilgim yok ama.
-
Valla eve haciz gelse de korkmuyorum bir halt yapamazlar. Benim arkadaşım 2 sene önce 2 milyon patlattı bankadan bilerek ödemiyor, ben yine ödeyemiyorum mesela krediyi ödemişim ödemişim, 4 taksit kalmış 9 bin lira cıvarın avukat aramış 30 bin istiyor, ödemedim borcum 9 bin sanada 2-3 bin 12 bin lira 4 taksitte öderim onuda şimdi değil işe girince öderim dedim kapattım...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mal beyanında bulunmadı iseniz mutlaka bulunun hocam. ev haczinde artık eşya kaldırma olayı bittiği için mal beyanından yakalamaya çalışıyorlar.
-
Mal beyanı derken tam olarak nasıl yapmam lazım ? Benim adıma taşınmaz ya da taşıt yok bundan mı bahsediyoruz ?
üzerinizde mal olsun olmasın mal beyanı vermeniz lazım malım vardır şunlar şunlardır veya malım yoktur gibi.
bende hazır taslak mal beyanı dilekçesi var mail adresinizi verin onu yollayayım size. Boşlukları doldurur icra dairesine verirsiniz
-
Ben hâlâ mal derken ne kastettiğinizi anlamadım, tekrar sormak durumundayım mal dediğiniz ne ? Ayrıca icra dairesine verme şansım sıfır çünkü istanbul-ankara banka alacakları icra dairelerinde ben Muğla'dayım. Uets den gelen tebligatlarda mal beyanı talebi hiç yok adı bile geçmiyor. Sadece ödeme emri vs gözüküyor
Mal demek üzerinize kayıtlı ev araba motorsiklet vs gibi motorlu araçlar her türlü taşınır taşınmaza deniyor. Bununla ilgili bildirimde bulunmanız gerekiyor şunlar vardır veya yoktur diye. Uets'de gelen ödeme emrini açıp okursanız maddeler halinde görürsünüz 7 gün içinde mal beyanında bulunmanızın gerektiğini. Siz muğlada iseniz Muğla'daki nöbetçi icraya gidip beyanda bulunacaksınız İstanbul ve Ankara banka alacakları icra dairesine diye. Bunu atlamayın çok önemli
Şimdi bende 6 tane icra dosyası var, 6'sınada ayrı ayrı beyan mı göndermem gerekiyor ?
Çiğköfteci dükkanını kendi adınıza açarsanız, haciz işlemleri dükkanınızdaki demirbaş, kasa ve ticari hesaplarınıza yöneltilebilir. Borçların tahsili için icra dairesi iş yerinize haciz gönderebilir. Bu nedenle dükkanı güvendiğiniz bir aile üyesi veya üçüncü kişi adına açmanız daha güvenli olabilir. Yapılandırılmış borcun taksitlerini aksatmanız, yeniden yasal takibe düşmenize ve ek faizlerle borcunuzun artmasına neden olabilir. Avukatın bloke koyması hukuken mümkün olsa da, yapılandırma sözleşmenizde gecikmeye dair özel bir hüküm olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Gecikmeli ödeme nedeniyle yapılandırma bozulduysa, borcun tamamı için yeni icra takibi başlatılabilir.
-
evet her dosya için ayrı ayrı beyanda bulunacaksınız
-
Geçmiş olsun
İcra dosyalarınıza mal beyanında bulunmak zorundasınız
https://or.av.tr/mal-beyani-nedir/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X