Şimdi Ara

Kredi kartı borcum yüzünden ailemin evine haciz gelir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki bankaya yaklaşık 10 bin lira kadar borcum var. Aylardır işsizim. İkametgah adresim aile evimde ancak ailemle görüşmediğim için uzun zamandır arkadaşlarımın yanında kalıyorum.
    Birkaç soru var.
    1) ben borcumu ödeyemezsem ailemin evine yada babamın emekli maaşına haciz gelir mi? Evde bana ait kıyafetten başka birşey yok
    2) ikametgah adresimi arkadaşlarımın evine alsam kendime ait hiçbir eşya yok ve ev zaten eşyalı kiralık yani ev sakinlerine ait birşey de yok bu durumda bu eve haciz ve benzeri bir sorun yaratır mı?
    3) ben bu 10 bin lirayı ödemezsem ne zaman hapis cezasına kadar gider ve tahmini süre ne kadar olur. Zira ben cezaevinde yatıp hepsinden kurtulmayı istiyorum çünkü ne iş var nede umudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kredi kartı borcundan dolayı hapse girme diye bir şey yok. Evim, eşyam yok diyorsun o halde bankanın şu an sana yapabileceği tek şey ileride işe vs. girersen maaşının belli bir kısmına haciz koymak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 27 Eylül 2018; 2:18:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Kredi kartı borcundan dolayı hapse girme diye bir şey yok. Evim, eşyam yok diyorsun o halde bankanın şu an sana yapabileceği tek şey ileride işe vs. girersen maaşının belli bir kısmına haciz koymak.
    Hocam yapma ya. Haciz olmamasına sevindim zira çok sayıda sitede araştırdım ancak yakın tarihli yazı bulamadığım için konu açtım. Ancak hapis muhabbeti olmaması üzdü. Sonuçta maaşıma el koysa zaten hayat hapisten beter olacak. İş buldum diyelim zaten asgari ücret alacağım kesin zira mühendis falan değilim. Maaşa el koysa nasıl yaşicam ailemle görüşmüyorum kira elektrik su doğalgaz derken yiyecek ekmeğe para bulamam. Maaşın ne kadarına el konuluyo peki bu konuda bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaradag

Hocam yapma ya. Haciz olmamasına sevindim zira çok sayıda sitede araştırdım ancak yakın tarihli yazı bulamadığım için konu açtım. Ancak hapis muhabbeti olmaması üzdü. Sonuçta maaşıma el koysa zaten hayat hapisten beter olacak. İş buldum diyelim zaten asgari ücret alacağım kesin zira mühendis falan değilim. Maaşa el koysa nasıl yaşicam ailemle görüşmüyorum kira elektrik su doğalgaz derken yiyecek ekmeğe para bulamam. Maaşın ne kadarına el konuluyo peki bu konuda bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    Borç ödenir gider. Hapse girmiş birini kimse kolay kolay işe almaz.
    1/4'üne haciz gelir yani 1000 lira alıyorsan 250'si bankaya gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Borç ödenir gider. Hapse girmiş birini kimse kolay kolay işe almaz.
    1/4'üne haciz gelir yani 1000 lira alıyorsan 250'si bankaya gider.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim bilgiler için. Birkaç yazıda şöyle şeyler vardı. Kişinin ikamet adresine hacze gidilir evdeki günlük kullanım dışı olan eşyalar fatura ibrazı ile borçlunun kendisine ait olmadığı kanıtlamaz ise eşyalar haczedilebilir şeklinde bilgiler vardı o biraz rahatsız etmişti beni

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaradag

Teşekkür ederim bilgiler için. Birkaç yazıda şöyle şeyler vardı. Kişinin ikamet adresine hacze gidilir evdeki günlük kullanım dışı olan eşyalar fatura ibrazı ile borçlunun kendisine ait olmadığı kanıtlamaz ise eşyalar haczedilebilir şeklinde bilgiler vardı o biraz rahatsız etmişti beni

Alıntıları Göster
    Mernis adresini değiştir kaldığın yerin adresi yap
    hacze ailenin evine gitmesinler bir şey alacaklarından değil ama huzursuzluk olur yinede
  • eve haciz gelir. babanın maaşına gelmez. adres kaydını arkadaşının adresine taşırsan onun evine haciz gider, evde haczedilebilir eşya var ise istihkak konusu gündeme gelir, onların ev sahibi davada taraf olmak zorunda kalır. hapis yatarak borç ödeme yok, öyle olsa bu memleketin yarısı girer yatar borcundan kurtulurdu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eve haciz gelir AMA Banka senin kullanılmış eşyalarına filan haciz koydurmak istemez üstüne ev araba motor gibi para eden eşyalar varsa onlar edilir onun haricinde maaş haczi edilir sen ödeyene kadar faiz işler bir an önce anlaşmaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root 1987 -- 28 Eylül 2018; 14:34:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root 1987

eve haciz gelir AMA Banka senin kullanılmış eşyalarına filan haciz koydurmak istemez üstüne ev araba motor gibi para eden eşyalar varsa onlar edilir onun haricinde maaş haczi edilir sen ödeyene kadar faiz işler bir an önce anlaşmaya bak
    O zaman bu iş sürer gider. Kendime ait sadece ekran kasa açıklığı olan garantisiz yurtdışından gelme bi htc 10 telefonum var. Ne laptop ne araba ne başka bişey. İşsizlik ve parasızlıktan elde ne var ne yok sattım zaten. Evde desen pederin bakkal dükanı var zaten o da kira. Arabası falan zaten yok. Ailecek yoksulluk işte. Hala iş arıyorum. Zaten bulsam girsem anlaşmayı ben de istiyorum ancak sürekli işten çıkarmaların olduğu ve önümüzdeki sene için rekor işsizlik oranı beklentisinin ekonomi bakanı tarafından açıklandığı şu ortamda pek mümkün görünmüyor. Hazır kabul edilmese de ekonomik kriz iyice geliyo. Bu süreçte bankalar illa alacakları az da olsa tahsil etmek için anlaşmaya biz değil onlar gelecek gibi görünüyor. Bi canım var onuda alamayacaklarına göre daha çok beklerler diyelim

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez. Ancak aynı amaçla kullanılan birden fazla eşya olması halinde bunlardan birisinin haczi mümkündür.

birde avukat sizi arayıp borçu yapılandıralım der ödeyemezsen o zaman hapis cezası gibi bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. işe giriğinde maaş haczi yapılır birde hiç bir banka kredi, kredi karti vermez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.