Şimdi Ara

Banka faizi haram mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bırak bankaya faize yatırmayı, Vadesiz yatırman bile aynı şey.
    Çünkü sen parayı vadesize koymuş olsan bile, banka senin paranı faize yatırıyor. çalıştırıyor.
    Sen ister ye, ister yeme, sonuçta faize destek olmuş oluyorsun.
    Günümüz şartlarında ne yapıcam dersen, Dolara yatır, Altına yatır, Toprağa yatır. Ama elde tutulur olsun.
    öyle bankada dolarım var diye kendini avutma :) Onlar dolarda felan tutmuyor paranı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

cumaya gidiyorum hocam sıkıntı olmaz.

Alıntıları Göster
    Bende bayramdan bayrama gidiyorum, problem olur mu?
  • bu soruyu burada konu açarak soran kişinin nefes alması günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken Seçim

Bende bayramdan bayrama gidiyorum, problem olur mu?

Alıntıları Göster
    En guzeli o bende oyle yapacagim artik vaktim fazla olmuyor senede 2 kafi

Selam ve dua ile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günün saatine göre değişiyor. Diyanetin keyfine göre.
  • Kılıfına uydurursan helal.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harram

• Şu konuyu hâlâ anlayamadınız mı? Faiz'in her türlüsü açık ve net bir şekilde haramdır. "ben faiz yiyorum ama kul hakkına girmiyorum, hırsızlık yapmıyorum, kimseye yan gözle bakmıyorum o yüzden faiz yiyebilirim" mantığı da İslam'a aykırıdır, bir yanlışı doğru ile kapatamazsınız.

• kortekes kullanıcısına yanıt
    Faiz kesinlikle haramdır. Fakat Katılım Bankalarına mevduatınızı koyarak kar payı elde edebilirsiniz. Sizin paranızla çeşitli global pazar alım satımları yapıp elde edilen karı sizinle paylaşıyorlar. Bu faizden farklıdır.

Bu konuda diyanet ve diğer alimler ittifak halinde helal olduğunu söylemektedirler.
    DiyanetTVyoutube
    Katılım Bankalarına Para Yatırmak Caiz midir?
    https://www.youtube.com/watch?v=rPZgLNaiXdM
    İsmailağa NETyoutube
    Katılım Bankalarının Kar Payı Sistemi Caiz midir?
    https://www.youtube.com/watch?v=bskaZaDErCg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 28 Ocak 2020; 16:59:34 >

• Vermek haram değilse, almakta değildir.
  • Faiz haram diyen kime sorsam bankada dolarınız var mı diye hepsi hiç koşulsuz evet bankada yabancı para birimimiz var diyor. Kelime oyunu ile Allah'ı kandırmaktır bu. Özellikle bizim vatandaşımız bunu çok yapıyor sigara konusunda iddia konusunda her konuda hep kelime oyunu yapıyor. Gerçek ortada halbuki faiz de haram yabancı döviz de haram. Paradan para kazanmamak lazım. Bana haram değil çünkü umurumda değil.

Edit:Yukarıda arkadaşlar kelime oyunu yapmaya başlamış bile. Buna tatlı su Müslümanı denir ona göre. Haram kardeşim haram yok alım satım kar payı falan palavra vadesiz mevduat dışında her şey haram. Ben bunu kabul ediyorum. Günahını da kabul ediyorum bana ebedi cehennem yok. Sen bunu inkar ediyorsun kelime oyunu yapıyorsun sen günah işlemiyorsun sen inkar ediyorsun sana ebedi cehennem var. Bu kadar basit din hakkında hiçbir şey bilmesen bile bunun mantığını yapabilmen lazım. Dini bilmene hacıya hocaya sormaya gerek yok. Sizin yaptığınız kısa süreli vicdan rahatlatma. Sırf yaşamaya devam etmek ve ne olacak stresinden uzak durmak amacıyla yaptığınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBeg -- 28 Ocak 2020; 17:8:50 >

• HBeg kullanıcısına yanıt
    İslam'a göre döviz almak yani bir para birimini başka bir para birimi ile takas edip bundan kar etmek helaldir. Bu tüm alimlerin ittifakı ile belirtilen bir konudur. Bilgilerinizde hata var diye düşünüyorum.

Link:
    Sorularla İslamiyet
    Altın, dolar / döviz alım satımı caiz midir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/altin-dolar-doviz-alim-satimi-caiz-midir
    www.finansgundem.com
    Diyanet'ten altın ve dolar fetvası
    https://www.finansgundem.com/haber/diyanetten-altin-ve-dolar-fetvasi/418593

• quote:

Orijinalden alıntı: prf23

İslam'a göre döviz almak yani bir para birimini başka bir para birimi ile takas edip bundan kar etmek helaldir. Bu tüm alimlerin ittifakı ile belirtilen bir konudur. Bilgilerinizde hata var diye düşünüyorum.

Link:
    https://sorularlaislamiyet.com/altin-dolar-doviz-alim-satimi-caiz-midir https://www.finansgundem.com/haber/diyanetten-altin-ve-dolar-fetvasi/418593
    Bak başladılar şimdiden. Aynen helali hoş olsun. Kesinlikle haram değil olur mu hiç?

• mrsmrc kullanıcısına yanıt
    silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 6 Şubat 2020; 20:58:59 >
  • Death Cube K kullanıcısına yanıt
    Risk olmadığı için tercih ediyor insanlar.

• Keşke param olsa da faizini düşünmek kalsaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

silinsin
    Hiç iyi şeyler düşünmüyorum.
    4 ne abi, en az 5 karı olmalı!!!1!1!11!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankada euro ve tl faiz hesaplarım var. Diğer yatırımlarımda var. Kimsenin cebinden para çalmadım çalıştım çabaladım. Millet herşeye hunharca abanırken ben elimdekiyle idare edip paramı köşeye atıyorum. Bilgisayarı 5 sene önce topladım hala kullanıyorum işimi görüyor. Telefon desen en fazla 2k veriyorum. 5 sene LG G2 kullandım geçen sene mate 20 lite aldım. Ben bu kadar kendimi kısıp geleceğimi kurmuşken kimin ne dediğinin gram önemi yok.
  • Bu katılım payını savunanlar niyeyse katılım bankalarının uyguladığı oranlarının merkez bankası faiz kararları ve diğer ben faiz veriyorum diyen bankalara paralel olduğunu bir türlü açıklamazlar açıklayamazlar. Millet faiz alırken içleri gidiyor napsak etsek kendimizi tatmin etsek diyorlar ortaya katılım payı çıkıyor. Hiç kendinizi kandırmayın faiz yiyorum Allah affetsin deyin tövbenizi edin. Bana göre hava hoş umurumda bile değil ama ikiyüzlülüğe gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.