Şimdi Ara

banka hesap güvenliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son olay ile birlikte bu güvenlik muhabbeti sıkıntılı bir hal aldı. Bende bu başlığı açmak istedim. Çeşitli meraklarım var belki başka noktalar da bir çözüm tedbir olabilir.

Öncelikle kendim için açmıyorum bu başlığı , yaşım ve tecrübem gereği kolay kolay dolandırılmam diye düşünüyorum (en azından )   daha çok merak ettiğim ve ilgilendiğim kısım, yaşlılar ve biraz daha teknoloji konusunda ilgisiz kesim (misal benim annem )

Şimdi her şeyden önce, anneme tembih ettim, asla rehberde olmayan numaraları açma kimseyle konuşma, sms whatsapp vs gelen linklere tıklama gibisinden . Bu konuda belli bir yol aldık diyebilirim   ama hala ben güvenemiyorum.

İkinci merak ettiğim şey, cihaz güvenliği annem mesela giriş seviyesi bir android cihaz kullanıyor. Herhangi bir maç izleme vb bir uygulama cihazda yüklü değil. Whatsapp vb dışında başka uygulamalar yüklü değil, market dışında bir apk vs yüklemesi asla yok.

Bu ne kadar çözüm olabilir? Buna ek olarak ne yapabiliriz?

Mesela, bu konuda ios cihazların daha net güvenli olduğu kesin, sadece banka uygulamalarının kullanılacağı, whatsapp bile yüklenmeyecek arama bile yapılmayacak bir ios cihaz kullansak riski sıfırlayabilir miyiz( veya minimuma indirebilir miyiz)

Aklıma takılan nokta burası oldu, bunlar dışında riskleri azaltmak için önerebileceğiniz nokta var mıdır?

Desteğiniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 2 Ekim 2024; 17:15:29 >

• Çok sık kullanılmıyorsa

Bankacılık uygulaması barındırma telefonunda. Lazım oldukça indirip kullanıp silebilirsin. Ayrıca mobil uygulamaya girişlere kısıtlama konulabiliyor yani istesen de giremezsin o kısıtlamayı kaldırmadan. Müşteri hizmetlerinden talep edersen eğer mobil uygulamaya girişini bloke edebiliyorlar. İhtiyaç halinde açarsın, ihtiyaç olmadığında kapatırsın.

Tabi bunlarla uğraşmaya değer mi orasını bilmiyorum, kişinin tercihine kalmış.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.