Şimdi Ara

bankacılık programı nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir bankanın programı hangi dille yazılır? yapılması zor mudur? hazır paket programlar mı satın alırlar. fiyatları nasıldır biraz bilgi verebilir misiniz? bu gibi temel noktalarda aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler.
    (meraktan dolayı soruyorum. ticari amacım yoktur)

• C Sharp(C#) ile çok rahat banka otomasyonu yazılabilir( iş yerleri hangi yazılım dillerini kullanır bilmiyorum). Yapılması biraz zaman alabilir. Maliyetide yüksek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chipura

bir bankanın programı hangi dille yazılır? yapılması zor mudur? hazır paket programlar mı satın alırlar. fiyatları nasıldır biraz bilgi verebilir misiniz? bu gibi temel noktalarda aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler.
    (meraktan dolayı soruyorum. ticari amacım yoktur)

bankalar genelde kendi bilgi-işlem bölümlerine yaptırırlar programlarını. çünkü yazılım statik bir şey değildir. aksine dinamiktir ve sürekli değişen ihtiyaçlara anında cevap verebilmek için kendi işlerini kendileri görürler. c#, java, c++ farketmez. işi bilenler olduktan sonra her şekilde yapılır.
  • C#da genellikle.
  • Bankaların kullandığı programlar kendi ekipleri tarafından ki bu ekip çok ciddi bir ekiptir. Veri tabanı, güvenlik , arayüz yazan web kısmını yapan ekipler öyle küçümsenecek ekipler değildirler ve bazı kısımlar içinde dışarıdan firmalarla anlaştıkları dahi olur. Öyle hazır paket kur kullan programlarıyla olmaz ne yazıkki
  • Bir çok banka Oracle Forms ile uygulamalarını geliştirmişler devam ediyorlar, hala Cobol ile geliştiren bile var. Bir çoğu Ayrıca bankalar bir çok yazılım kullanıyorlar. Bu yüzden hepsini kendileri geliştirmiyor. Firmalar ile anlaşıp kendi lokasyonlarında geliştirme yaptırıyorlar. Bazı bankaların yazılım geliştirme için kurduğu firmalar bile var SoftTech, Fintek gibi. Sürekli gelişen bir sistem olduğu için hazır bir uygulama ile bankayı müşteri yapmak mümkün değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.