Şimdi Ara

Bankalar Soyguna başlamış (OGS ile ilgili) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Umit

quote:

Orijinalden alıntı: T_cetveli

bu ogs bazen okumuyor birçok arkadaşımın ağzı yandı cezalı geçişi görünce çoğu kgsye döndü.... kgsde böyle bir risk yok...

OGSye kayıtlı olan plakalı araçta kullanırsanız öyle birşey olmuyor, cihaz okumasa bile karayolları OGSden parayı manuel tahsil ediyor.Benim çok defa başıma geldi , gişedeki sensörde bozukluk oluyor okumuyor , kaçak geçmiş duruma düşüyorsunuz ama 1-2 gün sonra para OGS hesabımdan tahsil ediliyor. ( Garanti bankasının cihazını kullanıyorum)

Çıkışta okumazsa yani kaçak geçiş muamelesi yaparsa dediğin gibi sorun olmuyor. Plaka üzerinde OGS cihazı kayıtlı gözüküyorsa kaçak geçiş cezası ödenmiyor.

Amma velakin bazen girişte okumuyor. Çıkışta okuyor. Bu durumda en uzak mesafe parası ödüyorsun. En az 5 kere başıma geldi. O %20 lik indirimden elde ettiğim kazancın çoğu bu şekilde yok oldu gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: m@ni@c67

OGS kullanıyorum. Garanti bankasından aldım.
    30 tl para verdim cihaza,o kadar hepsi. Kredi kartımdan cihaz içindeki para 10 tl'nin altına düştüğünde 20 tl para yükleniyor.
    KGS ile uğraşılmaz. 30 tl'ye beklemeden geçiyorum her yerde.

aynısı bizde de mevcut. gayet memnunum. 80-90'la geçiyorum köprü gişelerinden

sınava ya da derse yetişilecekse ogs hayat kurtarıyor
  • Geçen ay ADANA-GAZİANTEP-ŞANLIURFA-DİYARBAKIR yolculuğumda NURDAĞI-ŞANLIURFA etabını KGS'de iyi başlamış ama kötü bitirmiştim çünkü ŞANLIURFA DOĞU çıkışında (TEM'in doğudaki en uc noktası, asfalt bakire ceylan derisi gibi) 06 plâkâlı bir E 200 Mercedes paralı gişe sanıp oraya girmişti, ancak KGS gişesi olduğu belli olunca anaryaya takmış ve geri geri giderek oradan zar zor ve beni de sıkıştırarak çıkmıştı. Bunun üzerine de KGS okuyucu cihaz resetlenmiş ve bir daha çalışmamıştı, 10 dakika bekledikten sonra görevli kolu manüel kaldırmış ve araçta çocuk olduğu gerekçesiyle KGS kartının çıkışını okutmamı beklemeden geçmeme izin vermişti.

Geçen hafta İş Bankasından e-mail ile KGS geçiş bilgileri geldi ve çıkışını okutamadığım bu etap için karttan herhangi bir ücret çekilmemişti.
  • Arkadaşlar kgs kartı alıcam kags kartları nerede satılır?Ucuzken bir tane kart alayım diyorum kgs kullanımı azalsın diye kgs'ye sağlam zam gelecekmiş bende bir tane nakit olanından almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Arkadaşlar kgs kartı alıcam kags kartları nerede satılır?Ucuzken bir tane kart alayım diyorum kgs kullanımı azalsın diye kgs'ye sağlam zam gelecekmiş bende bir tane nakit olanından almak istiyorum.

kgs kartı alacağına bence bankasya dıt kart al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUS
    Çıkışta okumazsa yani kaçak geçiş muamelesi yaparsa dediğin gibi sorun olmuyor. Plaka üzerinde OGS cihazı kayıtlı gözüküyorsa kaçak geçiş cezası ödenmiyor.

Amma velakin bazen girişte okumuyor. Çıkışta okuyor. Bu durumda en uzak mesafe parası ödüyorsun. En az 5 kere başıma geldi. O %20 lik indirimden elde ettiğim kazancın çoğu bu şekilde yok oldu gitti.

aynı durum başıma birkaç kez geldi çıkışta hep dikkat ederim nekadar yazdı diye böyle birşey oldumu karayollarını arıyorum 1 hafta içinde fazla para iade oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Arkadaşlar kgs kartı alıcam kags kartları nerede satılır?Ucuzken bir tane kart alayım diyorum kgs kullanımı azalsın diye kgs'ye sağlam zam gelecekmiş bende bir tane nakit olanından almak istiyorum.

kgs kartı alacağına bence bankasya dıt kart al.

Aynı özellik İş Bankası Maximum Aktif kartta ve Ziraat Bankası Temassız Maximum kartta da var. Bu tür kartların kredi kartı özelliklerinin yanında kgs fonksiyonu da oluyor. Bu fonksiyona kredi kartından normal kgs kartı gibi otomatik yükleme yapılıyor. Yani hem kredi kartı hem kgs kartını ayrı ayrı kullanmak yerine bir kartta kullanabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

KGS

2 Yıldır var, İş Bankasından aldım, Internet Şubesinden, bankaya bile gitmedim, posta ile teslim edildi. Özellikle de bu bölgede Nakit Gişelerini 2'ye kadar düşrdüleri kalanlar azı OGS ve çoğu KGS arasında bölüştürüldü. Bazen 100-200-300 araçlık kuyruklar görüyorum. Özellikle de gurbetçiler geldiklerinde adamlarda OGS/KGS yok, bir de sadece yazın seyahat edenlerde de çoğunlukla bulunmuyor, Adana'nın yazın Batı Alın girişi savaş alanına dönüyor.

İyi ki KGS almışım, OGS kadar hızlı değil ama her zaman 1 gişe boş oluyor, 20 TL'nin altına düştüğünde de kredi kartından kendisi yüklüyor. OGS'ye 80 TL cihaz parası ve 30 TL depozito! Allah Korusun...!!!

İş Bankası özel bir banka sözde ama iç yapısı ve tarzı devlet bankasından farklı değil... Yapı Kredi'nin bedava verdiği Şifrematik için İş Bankası 25 TL talep etti. Ayrıca İş Bankasının BTM cihazından para yatırmak işkence resmen, diğer BTM'lerde 3 adıma yapılan işlem İş Bankasının BTM cihazında 13 adımda ve parayı aldıktan sonra cihaz kendini kapatıyor ve 2 dakika bekliyor, senden sonraki de sanıyor ki cihazı bozdun, arkandan tip tip bakıyor, bazen de söyleniyor, sen de işitiyorsun, aynen İş Bankasına havale ediyorsun... Ücretsiz!!!

Taner Göde

bilen bilmeyenlere duyurayım, aylık 400 civarı harcama garanti edenlere ogs cihazı bedava veriliyor. en son urfa girişindeki upuzun,ama harbiden uzun kuyruğu görünce ohh dedim. en az yarım saat beklerdim paralı geçişte..

• quote:

Orijinalden alıntı: m@ni@c67

OGS kullanıyorum. Garanti bankasından aldım.
    30 tl para verdim cihaza,o kadar hepsi. Kredi kartımdan cihaz içindeki para 10 tl'nin altına düştüğünde 20 tl para yükleniyor.
    KGS ile uğraşılmaz. 30 tl'ye beklemeden geçiyorum her yerde.

Aynı şekilde Garanti 'den yaptım... 10TL altına düşünce ekstra 10TL yükleniyor ve cihaza 30TL ödedim. Yoksa ömrüm köprü kuyruğunda biter.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.