Şimdi Ara

Bankalar Soyguna başlamış (OGS ile ilgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Geçen sene aracıma aldığım OGS cihazımın, telefonuma gelen bir mesaj ile iptal olduğunu yazmışlar.

Bunun üzerine bankaya gittim. Cihaza yüklenen parayı bitirdiğinizden cihazınız iptal olmuş dediler. bakiye -7. küsür tl ye düşmüş.

Bende tamam bitmiş olabilir ama en son geçtiğim gerede-gebze (15.07.2009) arası sadece 8 tl civarı olduğunu cihazı alırken 30tl kapora alındığını ve bu geçiş ücretininde bu kaporadan düşmesi gerektiğini söyledim. Ama nafile cihaz kople iptal olmuş yeni cihaz alacakmışım. Yeni cihaz ücretide 100 TL ye mal oluyormuş yine..

Geçen sene OGS cihazı için
    80tl cihaz parası
    30 tl kapora
    20tl cihaza yükleme yaptırmıştım.

Arkadaşlar bu ne saçma iştir.. böyle bişey bilen duyan varmı??? Ne yapayım ???

• hangi banka??
  • İŞ BANKASI
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Tuncay

İŞ BANKASI

allah eline düşürmesin, ay sonu son maaşımı alıp hesaplarımı kapatıyorum
  • bende 3 yıldır OGS var dediğin şey olmadı hiç. Banka ziraat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudal

bende 3 yıldır OGS var dediğin şey olmadı hiç. Banka ziraat...

Aynen ziraat bankasından kullanıyorum bende.Hiç bir sorun çıkmadı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatı verirseniz sorun yaşamazsınız. Tabii karayollarının hesabına kullanmadığınız daha doğrusu henüz kullanmadınız 56-75 tl kadar bir para aktarıyorsunuz. eğer sizin için fazla ise kgs kullanınız.

kgs de çekilecek sıkıntı değil. dur kartı okut uğraş dur. bi de gişeler doluysa bekle dur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işbankasından maximum kartım var 12 aylık toplam 4800 tl harcama garantisi ile
    bedava ogs verdiler
    ayrıca ogs parası bittikçe kredi kartından otomatik çekiliyor
    sorun olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 15 Ağustos 2009; 9:25:57 >
  • Genel olarak tüm bankalar soymayı iyi bilirler özelliklede iş bankası , bu konuda eline kimse su dökemez.
  • KGS

2 Yıldır var, İş Bankasından aldım, Internet Şubesinden, bankaya bile gitmedim, posta ile teslim edildi. Özellikle de bu bölgede Nakit Gişelerini 2'ye kadar düşrdüleri kalanlar azı OGS ve çoğu KGS arasında bölüştürüldü. Bazen 100-200-300 araçlık kuyruklar görüyorum. Özellikle de gurbetçiler geldiklerinde adamlarda OGS/KGS yok, bir de sadece yazın seyahat edenlerde de çoğunlukla bulunmuyor, Adana'nın yazın Batı Alın girişi savaş alanına dönüyor.

İyi ki KGS almışım, OGS kadar hızlı değil ama her zaman 1 gişe boş oluyor, 20 TL'nin altına düştüğünde de kredi kartından kendisi yüklüyor. OGS'ye 80 TL cihaz parası ve 30 TL depozito! Allah Korusun...!!!

İş Bankası özel bir banka sözde ama iç yapısı ve tarzı devlet bankasından farklı değil... Yapı Kredi'nin bedava verdiği Şifrematik için İş Bankası 25 TL talep etti. Ayrıca İş Bankasının BTM cihazından para yatırmak işkence resmen, diğer BTM'lerde 3 adıma yapılan işlem İş Bankasının BTM cihazında 13 adımda ve parayı aldıktan sonra cihaz kendini kapatıyor ve 2 dakika bekliyor, senden sonraki de sanıyor ki cihazı bozdun, arkandan tip tip bakıyor, bazen de söyleniyor, sen de işitiyorsun, aynen İş Bankasına havale ediyorsun... Ücretsiz!!!

Taner Göde

• hayatta müşteriye iyi davranmayan bir banka varsa oda işbankası onlar için herşey para gözünü seveyim yapikredi bankasının gitselerde oradaki yönetimden ders alıp personelini ona göre egitseler ben 4 yıl oldu ziraatten ogs aldım çok rahat ettim hiç sorun yaşamıyorum kgs düşünmedim istanbula gidip gelirim köprü ve gişeler kalaba olabiliyor kgs durkalk felan en güzeli ogs
  • köprüden geçerken kgs kartımın iptal olduğunu öğrendim hoppsss bide iş çıkış saati o curcunayı tahmin edebiliyorsunuz... halbuki kartta para yüklüydü iptal olmasının sebebi sanırım kartın tarihi geçmiş :S bende arka sırada ki vatandaştan istedim kartını ücret karşılığında sağolsun yardımcı oldu...sonra shellden kgs kartı aldım saçma sapan bir uygulama yapmışlar çoğu istasyonlarında yükleme yapılmıyor...en sonunda asya bank kredi kartı gönderdi (dıt kart :D) kgs,otobüs felan dıtlayıp geçiyorsun yükleme derdi yok kart kalabalığına gerek yok :D sözde ziraat bankasının kredi kartının arkasında kgs işareti yani kullanabiliniyor ama açtırmak gerek...
  • Adana'da da otobüsler bu sisteme geçmişler, "dıt"kartı cüzdandan çıkartmadan okuyucuya tutuyorsun, "dıt" diyor ve geçiyorsun. Hatta bazıları cüzdanı çantalarından bile çıkartmıyorlar, çantayı okuyucuya tutup "dıt" diyor ve yerlerine oturuyorlar. Otobüsle işe gidip gelen bir tanıdığım otobüse uzun boylu bir bayanın bindiğini ve çantasını değil de kalçasını okuyucuya tutup "dıt" dediğini ve yerine geçtiğini söyledi, "gözlerime inanamadım" dedi, otobüsteki herkes birbirine baktı...

quote:

Orijinalden alıntı: T_cetveli
    en sonunda asya bank kredi kartı gönderdi (dıt kart :D) kgs,otobüs felan dıtlayıp geçiyorsun yükleme derdi yok kart kalabalığına gerek yok :D sözde ziraat bankasının kredi kartının arkasında kgs işareti yani kullanabiliniyor ama açtırmak gerek...

• OGS kullanıyorum. Garanti bankasından aldım.
    30 tl para verdim cihaza,o kadar hepsi. Kredi kartımdan cihaz içindeki para 10 tl'nin altına düştüğünde 20 tl para yükleniyor.
    KGS ile uğraşılmaz. 30 tl'ye beklemeden geçiyorum her yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meta80

işbankasından maximum kartım var 12 aylık toplam 4800 tl harcama garantisi ile
    bedava ogs verdiler
    sorun olmuyor

bende aynısını yaptım, sadece bir keresinde kartın limiti doldurmuşum hemen telefonuma uyarı geldi, ogs bakiyeniz düşük, kartınızdan ödeme yapılamıyor diye. hemen kartıma para yatırıp limitin açılmasını sağladım. kgs kartım da var ama bence en rahatı böylesi.
  • bu ogs bazen okumuyor birçok arkadaşımın ağzı yandı cezalı geçişi görünce çoğu kgsye döndü.... kgsde böyle bir risk yok...
  • quote:

bu ogs bazen okumuyor birçok arkadaşımın ağzı yandı cezalı geçişi görünce çoğu kgsye döndü.... kgsde böyle bir risk yok...

OGSye kayıtlı olan plakalı araçta kullanırsanız öyle birşey olmuyor, cihaz okumasa bile karayolları OGSden parayı manuel tahsil ediyor.Benim çok defa başıma geldi , gişedeki sensörde bozukluk oluyor okumuyor , kaçak geçmiş duruma düşüyorsunuz ama 1-2 gün sonra para OGS hesabımdan tahsil ediliyor. ( Garanti bankasının cihazını kullanıyorum)

quote:

SORU 6:OGS elektronik cihazım son 2-3 kez geçişimde okunamadı ve KAÇIŞ uyarısı aldım. Cezam olur mu?Ne yapmalıyım?

CEVAP 6:Bu geçişlerinizi beyan ettiğiniz araç ile yapmışsanız(kayıtlı plaka)ve OGS hesabınız AKTİF durumda ise; herhangi bir cezanız olmayacaktır. Ancak cihazınız arızalanmış/hatalı kullanım ya da hesabınıza zamanında para yatırmadığınız için KARA LİSTEYE girmiş ve hesabınız iptal edilmiş olabilir.Bu şekilde; OGS’ yi kesinlikle kullanmayınız ve cihazınızı test yaptırınız.Cihaz test sonucu arızalı/hatalı kullanım vs. ya da KARALİSTEDE çıkarsa kullanmayınız ve değiştiriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 15 Ağustos 2009; 15:36:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Tuncay

Arkadaşlar Geçen sene aracıma aldığım OGS cihazımın, telefonuma gelen bir mesaj ile iptal olduğunu yazmışlar.

Bunun üzerine bankaya gittim. Cihaza yüklenen parayı bitirdiğinizden cihazınız iptal olmuş dediler. bakiye -7. küsür tl ye düşmüş.

Bende tamam bitmiş olabilir ama en son geçtiğim gerede-gebze (15.07.2009) arası sadece 8 tl civarı olduğunu cihazı alırken 30tl kapora alındığını ve bu geçiş ücretininde bu kaporadan düşmesi gerektiğini söyledim. Ama nafile cihaz kople iptal olmuş yeni cihaz alacakmışım. Yeni cihaz ücretide 100 TL ye mal oluyormuş yine..

Geçen sene OGS cihazı için
    80tl cihaz parası
    30 tl kapora
    20tl cihaza yükleme yaptırmıştım.

Arkadaşlar bu ne saçma iştir.. böyle bişey bilen duyan varmı??? Ne yapayım ???

quote:

SORU 21:OGS hesabım para yatırılmadığı için KARALİSTEYE girmiş ve iptal edilmiş görünmektedir? Bu durumda ne yapılması gerekmektedir? OGS’ yi tekrar nasıl kullanıma açtırabilirim?

CEVAP 21:Öncelikle bu tür cihazlar ile geçişlere devam edilmemesi gerekmektedir. OGS hesabınıza ne kadar bakiye borcunuz oluştuğu bilgisini herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden öğrenebilirsiniz. Borcunuzun tamamını bankaya ödeme yaptıktan sonra, cihazınız garanti kapsamında ise tekrar formatlanması ve kullanıma açılması işlemi Ziraat Bankası tarafından değerlendirilecektir. Ayrıca Karayollarından plakanıza ait iptal sonrası kaçış cezalarınızın ödemesi yapılması gerekmektedir.

İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıfbank’dan satın aldığınız OGS cihazı Kara Listeye girmiş ise yeniden OGS satın almanız gerekmektedir.

Malesef sözleşmesi öyle hazırlanmış , yeniden cihaz almanız gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

işbankasından maximum kartım var 12 aylık toplam 4800 tl harcama garantisi ile
    bedava ogs verdiler
    sorun olmuyor

aynen ben de böyle yapıyorum..
  • "İŞLEM TAMAM"
    "GÜLE GÜLE"

Bir de % 20 indirimli ya, bence süper, cama yapıştırılan beyaz kutu da yok. Sonra mecburen durduğun için konsantreni toplamak zorundasın, camları açıyorsun, motor birkaç dakika rölantiye iniyor. Bir tür etap bileti damgalama istasyonu gibi...

quote:

bu ogs bazen okumuyor birçok arkadaşımın ağzı yandı cezalı geçişi görünce çoğu kgsye döndü.... kgsde böyle bir risk yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.