Şimdi Ara

Ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabiliyor mu bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsat Sahibi Olmadan OGS veya HGS Alınması

Giriş:

Otoyol geçişlerinde kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), araç sahiplerine otomatik geçiş imkanı sağlar. Peki ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabilir mi?

Ruhsat Sahibinin Olmasının Gerekliliği:

Evet, ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS almak mümkün değildir. Otoyol geçiş sistemlerine üye olmak için araç tescil belgesi (ruhsat) ve kimlik belgesi ibraz etmeniz gerekir.

Ruhsat Sahibi Olmadan HGS Nasıl Alınır?

Ruhsat sahibi dışında bir kişi araç sahibinden vekalet alarak HGS alabilir. Vekaletnamenin noter tasdikli olması gerekmektedir. Vekaletnamede, HGS alma işlemleri için yetki verildiğinin açıkça belirtilmesi gerekir.

Araç Sahibi Olmadan HGS Alınabilir mi?

Hayır, araç sahibi olmadan HGS alınamaz. HGS, sadece araç tescil belgesindeki araç sahibi adına alınabilir.

OGS veya HGS'yi Başkasının Üzerine Almak:

Ruhsat sahibi dışında bir kişiye OGS veya HGS verilebilir. Ancak bu durumda, araç tescil belgesi değiştirilerek yeni kişinin üzerine alınmalıdır.

Bilgilendirme:

• Ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS almak yasal değildir.
    • Ruhsat sahibi dışında bir kişiye HGS almak için noter tasdikli vekaletname gerekir.
    • OGS veya HGS'yi başkasının üzerine almak için araç tescil belgesi değiştirilmelidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben almıştım. Ruhsat baldızın üzerineydi. Bolu taraflarında hgs satan bir dinlenme tesisinden satın almıştım yalnız.
  • Evet alabiliyorsunuz .. ben hem Ptt'den hem özel bir bankadan aynı anda iki tane bile almıştım.
  • Hgs/Ogs arabanın plakasına yapıldığı için ruhsat sahibine ihtiyaç olmadan alabilirsiniz
  • Ben babamın aracına aldım kart olandan (kartlarda plaka değişimi ve pasife alma yapılabiliyor), sonra kendi aracıma geçirdim, şu anda da hanımın aracında.
  • en azından bir zamanlar ziraat bankası ogs vermiyordu.

garantiden hgs de ogs de aldım.

• teşekkürler yanıtlar için.

Bankalar ruhsat sahibi dışında kimseye vermiyor. Ptt'den HGS kartı aldım 80 TL karşılığında, 50 TL'sini karta yüklüyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.