Şimdi Ara

Ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabiliyor mu bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsat Sahibi Olmadan OGS veya HGS Alınması

Giriş:

Otoyol geçişlerinde kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), araç sahiplerine otomatik geçiş imkanı sağlar. Peki ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS alınabilir mi?

Ruhsat Sahibinin Olmasının Gerekliliği:

Evet, ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS almak mümkün değildir. Otoyol geçiş sistemlerine üye olmak için araç tescil belgesi (ruhsat) ve kimlik belgesi ibraz etmeniz gerekir.

Ruhsat Sahibi Olmadan HGS Nasıl Alınır?

Ruhsat sahibi dışında bir kişi araç sahibinden vekalet alarak HGS alabilir. Vekaletnamenin noter tasdikli olması gerekmektedir. Vekaletnamede, HGS alma işlemleri için yetki verildiğinin açıkça belirtilmesi gerekir.

Araç Sahibi Olmadan HGS Alınabilir mi?

Hayır, araç sahibi olmadan HGS alınamaz. HGS, sadece araç tescil belgesindeki araç sahibi adına alınabilir.

OGS veya HGS'yi Başkasının Üzerine Almak:

Ruhsat sahibi dışında bir kişiye OGS veya HGS verilebilir. Ancak bu durumda, araç tescil belgesi değiştirilerek yeni kişinin üzerine alınmalıdır.

Bilgilendirme:

• Ruhsat sahibi olmadan OGS veya HGS almak yasal değildir.
    • Ruhsat sahibi dışında bir kişiye HGS almak için noter tasdikli vekaletname gerekir.
    • OGS veya HGS'yi başkasının üzerine almak için araç tescil belgesi değiştirilmelidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben almıştım. Ruhsat baldızın üzerineydi. Bolu taraflarında hgs satan bir dinlenme tesisinden satın almıştım yalnız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet alabiliyorsunuz .. ben hem Ptt'den hem özel bir bankadan aynı anda iki tane bile almıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hgs/Ogs arabanın plakasına yapıldığı için ruhsat sahibine ihtiyaç olmadan alabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben babamın aracına aldım kart olandan (kartlarda plaka değişimi ve pasife alma yapılabiliyor), sonra kendi aracıma geçirdim, şu anda da hanımın aracında.

• en azından bir zamanlar ziraat bankası ogs vermiyordu.

garantiden hgs de ogs de aldım.

• teşekkürler yanıtlar için.

Bankalar ruhsat sahibi dışında kimseye vermiyor. Ptt'den HGS kartı aldım 80 TL karşılığında, 50 TL'sini karta yüklüyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu güncelleyelim google aramasıyla buraya gelen son durumu merak eden birisinin belki işine yarar.

- hgs ile araç sahibi aynı kişi olmak zorunda değil , kendimden örnek vermem gerekirse ; eşimin adına olan aracın hgs etiketi 10 senedir benim adıma, bu dönemde 5-6 kere araç değiştirdik hepsinde de araç eşimin adına hgs ise hesabı benim adıma kayıtlı. hatta en son 10 gün önce aracı yeniledik birkaç gün sonra ruhsatla beraber ptt şubesine gidip hgs hesabımı eski plakadan yeni araç plakasına aktardılar.

- bir diğer konuda aracınızda hgs etiketi/kartı bulundurmak zorunda değilsiniz, kartı kaybettiniz deforme oldu veya sattığınız araç üzerinde gitti hiç problem değil, aracınız üzerine kayıtlı bir hgs hesabı olması yeterli, hgs gişelerinde etiketten değil plakanızdan işlem yapılır sadece değişen bir şey olmaz.

- her şey yolunda fakat hesabınız eksiye düştü, yada yeni araç aldınız hgs hesabı açtırmaya fırsatınız olmadı ve şehirlerarası yolculuk yapmak zorunda kaldınız hiç problem değil, 15 gün içerisinde mevcut hesabınıza para yükleyerek yada yoksa hesabınız yeni hesap açarak ceza ödemeden işlem sağlayabilirsiniz. burada önemli nokta şu ; içerisine para yükleyip yüklediğiniz para da eksiye düşmesin yani hesapta 50-60 lira fazlasını bulundurun sürekli paranız silinmez hesabı kapatsanız bile o parayı alırsınız.

- ve ücretli özel otoyollar mevzusu. kendi tecrübeme göre size tavsiyede bulunacağım, yazın bayram tatilinde antalya yolculuğu için niğde otoyolunu kullandık, arkadaşla beraber 2 araç peşpeşe gidiyoruz, kulu sapağında gişelere geldik görevli nakit para istedi, arkadaş ödeme yapmış ben yapmadım, hgs bakiyemde yetersizdi bu şekilde geçerseniz ceza gelir diye zırvaladı gişe görevlisi bende sıkıntı yok sen hgsden ödeyecek diye geçir dedim öyle yaptı, sonuç olarak ben bayram tatili sonrası 15 gün olmadan hgs hesabına para yükledim ve özel otoban ücreti hgs hesabımdan düştü, sizede bu şekilde bir dayatmada bulunurlarsa nakit ödeme yapmak zorunda olmadığınızı bilin.

2024 - aralık

• sanırım hgs varsa yüklerken ekstra yükleme parası alıyor,

hgs yoksa ilgili otoyol sitesinden belli süre içerisinde komisyon vermeden ödeyebiliyorsun.

yani hgs nin avantajı , içinde bakiye varsa ,otomatik düşüyor,

ama ekstra yükleme parası ile bakiye artırabiliyorsun.

yanlışsam bilgi verin lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.