Şimdi Ara

Bannerlord ve Odyssey - Çekirdek Sayısı Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Rüyanda gör 5.2 ghz 10600k 10900k ile kapışıyor.
    Evet GTAV'te mümkün. Çünkü aynı sayıda çekirdek kullanıyorlar. 6/12 10/20 ile kapışıyor demek te iyi kafa ister hocam Soksunlar tüm threadleri verimli kullanan oyunlara. En basit örneği videodaki sıçramalarda da görüleceği üzere Bannerlord. İnatla singleplayer bfv, gtav, hitman 2 gibi komik düzeneklerle test ediyorlar. Biri gönderse de yapsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 23 Mayıs 2020; 20:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: perhanpayidar

4/8 işlemcilerin bir iki sene daha gideri var gibi gözüküyor. Doğru mu anlıyorum?
    İ7 7700 (non-k)4/8 işlemcim var. Yeni dönemde haliyle giriş seviyesine düştü. Upgrade için acele etmeye gerek var mı? Bir iki sene idare eder mi? Öngörüleriniz nelerdir? Teşekkürler.
    Tamamen GPU'ya bağlı. GPU 1070'in üzeriyse yeni son 3-4 yıl civarında çıkan neredeyse tüm oyunlara darboğaz yapacaktır zaten. Ama değilse önce gpu upgrade edilmesini tavsiye ederim.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Amd Rx 5600 xt siparişi verdim hocam. 1080p 144 hz monitör var. Ben de merak ediyorum. Darboğaz yiyecek miyiz bakalım. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi olmadı fps sınırlayacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

Yaw bu oyunun grafikleri çok kötü. Nasıl katlanıp oynuyorsnz anlamıyorum.
    Bannerlordu diyosan grafik falan hikaye bağımlılık yapıyo namıssız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: perhanpayidar

Amd Rx 5600 xt siparişi verdim hocam. 1080p 144 hz monitör var. Ben de merak ediyorum. Darboğaz yiyecek miyiz bakalım. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi olmadı fps sınırlayacağız.
    Ryzen 4000 lere kadar idare edin bi 4600 çekersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkada çalan elektronik müzik çok iyi

• Alex5 koymus.Burada ustu kapalı verilmek istenen mesaj belli, 3700X-3900X-3950X cöp olmus, oyunlarda stutter yapıyormus,fps ler anlık dibe vuruyormus bu abimiz son derece objektif ve en saglıklı sekilde testeri yapıyormus.

Yok mu babayigitler oyundan anlayan 3600,3700X,3900X,3950X ile 2080Ti,2080Superi olan su testleri yapsa da hepimiz gorsek sonucu...

Haftanın en iyi incelemesi. Hardware Unboxed ve diğerlerinin ders alması gereken bir inceleme. Digital Foundry kanalından. İngilizcesi olan izlesin. Videoya şimdiye kadar GPU BOUND ve yanıltıcı onlarca inceleme izlediniz diye diğer kanalları dalgaya alarak başlıyor. İzlediğiniz reviewlerin çoğunda işlemciyi değil aslında 2080ti yi incelediniz diyor. Biz farklı olmalıydık ve 1080p de GPU bound olmadan işlemciyi incelemeliydik diyor.

Bunun için ise standart uzunlukta parçayı oynat fps değerlerini tabloya aktar yerine oyunların en CPU bound olduğu kısımları bularak (mesela withcher pazaryeri) oralarda işlemcileri ve frame rateleri karşılaştırıyor. Görüntüler eşliğinde 10900k-9900k-3900-3700 üzerinde anlık frame time akışı üzerinden yorumluyor. Oyunların GPU bound olduğu kısımlarda 4 işlemcide aynı fps değerini veriyor. 1 saniye sonra sahne değişince sistem CPU bound hale geliyor ve o anlarda 10900K / 9900K çok daha yüksek ve stabil fps veriyor. Fps düşmesi yaşanmıyor. Frame time grafiği bu en sıkıntılı anlarda çok daha stabil. Tane tane örnekleriyle anlatmış. 10900K yı stabilliğinden ve dalgalanma yapmadan frame göndermesinden dolayı öve öve bitiremiyor. CPU'nun en zorlandığı anlarda 30-40-50-80% fps farkı oluşuyor 3900X/3700x ile. Yaptığı testte Ryzende stutter dahi görünüyor. 10900K da bu tarz oynamaların hiçbiri yok. Raw yani ham fps sonuçlarına bakmayın CPU bound olduğu anlarda 10900K ve 9900K çok daha iyi diyor

Oyun GPU bound halde. Hepsi aynı fps alıyor

Sahne 1 saniye sonra değişiyor. CPU bound oluyor

10900K oyun CPU bound olduğu anda frame rate çizgisini korurken 3900x ve 3700 büyük dalgalanma yaşıyor. Fps değerleri 10900K dan neredeyse 40% düşük hale geliyor bu anda. Anlık stutter var

Bu olay 4k da azalıyor fakat hala bir frame rate düşüşü var. Yukarıda frame rate grafiğinde görülüyor

Aynı olay. GPU bound sahne. Hepsi aynı fps alıyor. Dalga geçiyor bu anda aslında siz şu anda 2080ti testi yapıyorsunuz işlemci değil diye

Oyun sahnesi 1 saniye sonra karışmaya başlayınca CPU bound halinde 10900k 3700X e neredeyse 80% 3900'e 45% fark atmaya başlıyor

4K CPU limited anda dahi fark var. Yukarıda bariz

CPU bound Withcher 3 pazaryeri sahnesi farklı değil

Oyun GPU bound olunca yine dalga geçip şu anda 2080ti testi izliyorsunuz diyor. 9900K ve 10900K stabilliğini övmekten yorulmuş

Sonuç: Test böyle yapılır. GPU bound test olmaz. 10900K çok iyi bir oyun işlemcisi gibi duruyor

• Pro oyuncu sistemi i7 10700k + Rtx 2080 ti net açık. Ryzen 4000 serisi 3300x lerin çok çekrideklisi olacak gibi. Belki tek çekirdekte %5 fln koyar üsütne. Şunaki intel 10. serinin performansı yakalar oyunlarda. Sayın seyiriciler zamanında i7 8700f /kf alan adam ne rahat biizm gibi ucuz ete kaçıp ryzen 1600,1700,1800x 2700 fln lan amd kazığını yedi. Arada ucuza işelmci kapatanlar karlı alışveriş yaptı 500 1600af alan 900 den 2700 alan vs. Zamnında i7 8700k almak en mantıklı işmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 24 Mayıs 2020; 1:8:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Sormayın hocam 4790kdan 3600 b450 tomahawk ikilisine geçiş yapıyorum. Bu bile biryerden sonra yetmeyecek gibi :D
    İyi günler bende 4790k vega 64 kullanıyorum şehirde işlemci kullanımı 60 70 lere düşüyor bununla beraber ekran kartı kullanımı da düşüp fps 30 40lara geliyor. İşlemci %100 de çalışsa elran kartıas çalışıp daha fazla fps vericek ama olmuyor. Sizde durum nasıldı söyleyebilir misiniz. Bendr 3600 yada 3700 geçmeyi düşünüyorum. Anakart 450mi 570mi olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

İyi günler bende 4790k vega 64 kullanıyorum şehirde işlemci kullanımı 60 70 lere düşüyor bununla beraber ekran kartı kullanımı da düşüp fps 30 40lara geliyor. İşlemci %100 de çalışsa elran kartıas çalışıp daha fazla fps vericek ama olmuyor. Sizde durum nasıldı söyleyebilir misiniz. Bendr 3600 yada 3700 geçmeyi düşünüyorum. Anakart 450mi 570mi olmalı?

Alıntıları Göster
    Hocam X570-P veya TUF alın ve 4000 serisini kesinlikle bekleyin. Bundan sonrası ipc devri. 7-8 yıldır emekleyerek artan ipc değerleri Intel 11 ve Ryzen 4000 ile fark yaratmak zorunda. Emekleme devri bitti. Bu zamandan sonra işlemci alacak bu serileri beklemeli acelesi varsa da ikinci elden 1600 almalı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 24 Mayıs 2020; 11:4:51 >

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle 3600 ve b450 tomahawk ikilisine geçin kurtulun. 8x2 dual channel ramde koyun mutlu mesut 1 2 sene rahat ettirir bu sistem. 4790k 2060ı adam akıllı besleyemiyor. Eskiden 1080ti besler diyorlardı da oyunlar böyle kapsamlı değildi. Şimdi 1080tiyi geçtim 1070tide zor besler

Edit: b450 4.nesil destekleyeceği kararlaştırıldı. İlerisi için minimum tomahawk al ki soğutma da problem yasamayasin çok çok 3600ü değiştirirsin sadece 1 sene sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 24 Mayıs 2020; 13:14:20 >
  • Teşekkürler cevaplar için 1-2 sene değilde 5 yıllık bi sistem istiyorum. 4790k yı neden %100 de kullanamıyorum anlamadım. Bannerlord ve Odyssey - Çekirdek Sayısı Testi

Resimde işlemci kullanımı yükselse ekran kartı da tam gücünü verebilcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

Teşekkürler cevaplar için 1-2 sene değilde 5 yıllık bi sistem istiyorum. 4790k yı neden %100 de kullanamıyorum anlamadım.

Resimde işlemci kullanımı yükselse ekran kartı da tam gücünü verebilcek
    Çok sebep var. Ht li işlemciler genelde %100'e vuramiyor. Ram darboğazı ve tek çekirdeğin darboğazı da olabilir.

• 5.2ghz ile 10600k ile 10900k kapışıyormuş bak allahın işine. Yukarda öyle yazmış güzman kardeş. Hangi oyunda kapışıyor mario mu?

Birisi 6/12 diğeri 10/20

Şartlar uygun olmadığı için aynı fps yi vermişler. Demek ki test edilen oyunlar bu ürünleri test etmeye yetememiş Aynı oyundan 2 tane açsalardı 10600k 50 fps 10900k ise 90 fps verirdi. Acı gerçekler bunlar işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

5.2ghz ile 10600k ile 10900k kapışıyormuş bak allahın işine. Yukarda öyle yazmış güzman kardeş. Hangi oyunda kapışıyor mario mu?

Birisi 6/12 diğeri 10/20

Şartlar uygun olmadığı için aynı fps yi vermişler. Demek ki test edilen oyunlar bu ürünleri test etmeye yetememiş Aynı oyundan 2 tane açsalardı 10600k 50 fps 10900k ise 90 fps verirdi. Acı gerçekler bunlar işte
    Kafalar çok iyi hocam Elde bannerlord gibi bir nimet varken neden test etmez bu HU GamersNexus LTT falan anlamıyorum. Keşke sponsorum olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Kafalar çok iyi hocam Elde bannerlord gibi bir nimet varken neden test etmez bu HU GamersNexus LTT falan anlamıyorum. Keşke sponsorum olsa

Alıntıları Göster
    İnsanlara aldıkları ucuz ürünün en üst segmentteki ürünlerle baş edebildiğini falan pompalamaya çalışıyorlar herhalde. Hiç birisi yeni test metotları geliştirmiyor. Bi öğrenmişler çözünürlük düşürüp fps yükseltmeyi bundan başka hiçbir şey bildikleri yok. Halbuki bu teknik, işlemci hakkında İşlemcilerin üzerinde hiçbir yük yokken ne yapacağının göstergesidir. Bu işlemciler 2/4 değil 6/12 veya 12/24 işlemcilerdir. Bu işlemcilere dağ gibi yük yüklemezseniz hangisin diğerinden farklı olduğunu anlayamazsınız. Bir oyun değil 3-4 tane oyun açmaları lazım ki neyin ne olduğu ortaya çıksın. Neyse ki önümüzdeki konsol dönemi tablet işlemcisi jaguar ile geçmeyecek. Adam akıllı yüksek poligonlu ve fiziksel etkileşimi bol oyunlar görülecek. Bu durum büyük ihtimal ile 10600k ile 10900k yı birbirinden ayırır. Aynı şekilde 10600k nın ryzen ekosisteminde gerçek dengini de gösterir Şu anki vaziyet bu.

Bannerlord ve Odyssey - Çekirdek Sayısı Testi

Yukarıda verdiğim örneğe iyi bakın. O dönem 6700k modelini alt segmentten ayıran oyun yoktu şimdi de 10900k yı ve 3900x modelini alt segmentten ayırt edebilecek oyun yok. 6600k nasıl olurda 6700k dan iyi fps verebilir? Böyle birşey olabilir mi? Cevap? Çöp oyunlar ile. Günümüzde hangi noktayız? Aynı noktadayız. 9700k 9900k nın önünde falan böyle saçma sapan sıkıntılı oyun testleri var. Geçmişte bunun örneği yaşandı. Aynısının tekrarı 1-2 yıl içinde zaten olur. O zaman bakarız 10600k ya gerçek notunu falan veririrz. Büyük inceleme siteleri bu testlerle ancak bu işlerden açık ara hiçbir şey anlamayan adamlara bir şeyler anlatabilirler. Biz geçmişi de biliyoruz geleceği de. Bütün oyun yapım konferanslarını da izliyoruz teknolojiyi de takip ediyoruz. Bize bu çöp 10600k 10900k incelemeleri sökmez. Önce bu iki işlemciyi oyunlarda birbirinden ayırsınlar sonra ryzen denkliğine bir baksınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Mayıs 2020; 18:53:3 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    argümanınıza bir destek de ben çıkmak istiyorum

şuradaki rise of tomb raider tablosunu inceleyin... ah şu tablolar yok mu?

şu tabloya bakıp i5 7500 alana ne olacak peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

argümanınıza bir destek de ben çıkmak istiyorum
    https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-1600-cpu,5073-8.html

şuradaki rise of tomb raider tablosunu inceleyin... ah şu tablolar yok mu?

şu tabloya bakıp i5 7500 alana ne olacak peki?
    Bak tabloya göre i5 7500 modeli ryzen 1600 4.0ghz den iyimiş :D

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bak tabloya göre i5 7500 modeli ryzen 1600 4.0ghz den iyimiş :D

Alıntıları Göster
    tabii ki iyi ne sandın?

o çekirdekler boş, hiçbir bir işe yaramıyor ki

anca öyle madara olur işte

i5 7500 allcore turbosu da 3.6 ghz üstelik.... intel farkı abi

bak işte o zamanki tablolar neyse şimdi de aynı nane oluyor. ama şu forum halkı, şu teknoloji dünyası şu olaydan hala ders alamadı. oyunlar çekirdekler ile scale olduklarında gelen performansın 4 ghzdan 5 ghzya ittirmeyle gelen performanstan ÇOK daha üstün olacağını bir türlü akıl edemedi, anlayamadılar

bugün doom:eternal tüm render yükünü 16 threade yayabilen bir oyun olarka 300 400 fpsye kadar scale oluyorken, control 12 -16 thread ile scale olurken, ac odyssey 8 çekirdek ile, bf5 8 çekirdek ile scale olurken,

elimizdeki tüm tablolar 5.3 ghz'ya ittirilmiş 10600k'nın 3700x 3900x ve hatta intel tarafındaki 9900k 10900k 10700k gibi işlemcileri geçtiği absürt, ne idüğü belli olmayan tablolar

işte öyle. o tomshardware tablolarına da baksınlar. 7600k tepede ya hani. 5 ghz falan oluyor ya hani. şimdi de olsun

--

hani derdim 10600k ile de değil. 6/12nin de 3-4 yıllık bir süreçte çöp olacağını falan düşünmüyorum.

ama 1 yıl sonra 8/16ların net şekilde 6/12lerden daha çok fps vereceğine İNANIYORUM. bu benim için bir inançtır, OYUN kodlayıcısı olan VAMP abimiz için bir GERÇEKTİR.

şu an bile olabilen bir şeyi "olmuyo öyle bişey yalannn dolannn" diye reddedenler için söylüyorum bunu. olan oyuna da istisna, anomali vb. takıştırmalar yapıyorlar çünkü. hani ne desem bilemedim cidden

ya da şöyle diyeyim, olduğunu iddia ettiğimiz oyunların benchmarklarını yolluyor adamlar.

la biz zaten benchmark da mı fark oluyor dedik?

oyunun en ağır cpu bound bölgesinde oluyor dedik.

ama kim anlar laftan sözden di mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.