Şimdi Ara

Banyo Fanları: Blauberg Auto 150 ve Blauberg Wind 125

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Maalesef marka da satıcı da distribütör de tırt çıktı. Fan yalpalı ve sesli çıkınca iade etmek istedim, satıcı iade almadı, distribütörü GSMU mekatronik değişim teklif etti, 2 hafta bekletip yolladığım kargo paketiyle aynen geri yollamışlar. Üreticisi zaten hiç bir cevap vermedi.

Satış sonrası destek için Aircol marka alınması daha mantıklı.

Bilyalı rulmanlı ve otomatik panjurlu fanlar içinde en uygun fiyatlı fanlar, zaten tüm fanları bilyalı rulmanlı olan tek marka. Bir milin/şaftın bir yatak içinde döndüğü her türlü cihazın uzun ömürlü ve uzunca bir süre sessiz kalmasının en makul yolu, yatağın bilyalı rulman olması. Hidrodinamik yatak daha iyi, ancak çok daha pahalı ve banyo fanlarında kullanan yok henüz.

150 mm deliğe montaj için. 1566 ₺.

www.hirdavatalet.com
    Blauberg Auto Serisi (Otomatik Panjurlu) - Auto 150 Otomatik Panjurlu Banyo Aspiratörü
    https://www.hirdavatalet.com/urun/auto-150-otomatik-panjurlu-banyo-aspiratoru

Fan daha küçük, 125lik, ancak iki ayrı yüzü birbirine vidalandığı için, montaj payıyla birlikte 160lık deliğe montajlanabiliyor.

1499 ₺.

trendyol.com
    Blauberg Wind 125 Pencere Cam ve Duvar Tipi Fan Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/blauberg/wind-125-pencere-cam-ve-duvar-tipi-fan-p-836052005?boutiqueId=61&merchantId=648153

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 28 Eylül 2024; 12:25:25 >

• Bunu elektrik hattına mı bağlıyoruz nasıl oluyor

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Evet, nötr ve faz bağlıyorsunuz. Kullanılacak yere göre versiyonları var; banyo için ideali H versiyonu, nem sensörü ve zamanlayıcı var. IR versiyonu hareket sensörlü, T versiyonu ise zamanlayıcılı. Ben balkonda sigara dumanı ve kokusu için Auto 150 düz versiyonunu aldım, T versiyonu daha iyi olurdu, balkondaki sigara molasından sonra bir süre daha kendi kendine çalışırdı, ama 550 ₺ fark vardı.

• Mutfakta da kullanılabilir mi? Çok gürültülü bir alet midir? Sucuk, balık gibi şeyler pişince aspiratör yeterli gelmiyor.
  • Hocam bende boyutu büyük bir Menfez var. Onu çıkarsam ciddi boşluk oluşacak kötü görünecek. Menfezin arkasına bunun ucuz olanlarından alıp taksam menfezin kenarından da kablo çıkarıp fişe bağlasam sadece banyo zamanları kullanılacak şekilde iş görür mü? Banyo kullanıldığında çok nem oluyor çünkü. 500-700 tl olan fanları da var onlar da bilya rulmanlı mıdır acaba. Ucuz bi tane menfeze vidayla montelerim biraz titreşimden sesli olur ama her zaman kullanılmayacak

• Blauberg Auto 150'yi bugün teslim aldım, Çin malı sahte bir ürün olduğundan şüpheleniyorum. Kutudan çıkması gereken poşet çıkmadı, çıkmaması gereken kablo sabitleyici çıktı, sabitleyici vidaları uyumsuz. Bir de çıkmaması gereken bir bilgi sayfası çıktı, orda ses seviyesi 39 yerine 59 yazıyor. Bir de yalpalıyor ve sesi çok fazla.

Mutfaktaki aspiratör çıkışının yanında havalandırma menfezim var, 125lik. Oraya Dell marka 12lik Server fanı taktım, aspiratör switchine bağlı 12 volt adaptörle çalışıyor, aspiratörden kaçan kokuları atıyor.

Banyoda nem sorunum yok ama küçük tuvalete kedi kum kabını koydum, temizlerken koku yapıyor, eskiden Horoz marka 10luk aspiratör vardı, sesi çok artınca ve burada yüksek emişe ihtiyacım olmayınca, iki tane 12v 0,15a kasa fanı taktım, yetti.

Banyoda nem varsa kullanılmalı. Menfezi doldurmak meşakkatli iş, onun yerine Menfez sökülüp teli falan çıkartılmalı, komple dakota, kontrplak, plastik gibi bir şeyle kapatılıp onun üzerinde açılacak deliğe takılmalı. Fanın etrafı açık olursa, dışa attığı hava, dışarıda yüksek, içeride alçak basınç nedeniyle içeriye girip tekrar dışa atılır.
    Banyo menfezi rüzgarlı bir yere açılmıyorsa otomatik panjur gereksiz. Menfezin panjurları duruyorsa mekanik panjur da gereksiz. Nem sensörü olsa güzel olur, olmasa da olur.
    Aircol, rulmansız, ancak satış sonrası hizmette çok iyi.
    Nisa fanlar ucuz, ancak hava akımı da nispeten düşük.
    Server fanları da kullanılabilir, onların da hava akımı neredeyse banyo fanları kadar, üstelik çoğu bilyalı rulmanlı. Ayrıca 12 volt DC olmaları, elektrik çarpma riskini yok ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.