Şimdi Ara

Banyoda su ya sıcak ya soğuk akıyor. Ortasını bulamıyoruz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
59.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladim

Servisi cagirip sorunu halledin..bu sekilde calistirmak kombiyede zarar verir..
  • hocam basıncı kontrol ettiniz mi 1,5 bar dan aşağı olmasın kombi içindeki suvanayı açın az yükseltin ondan da olabilir benim immergas 34 derecede duşa kabine kova koyuyorum o şekilde soğuk su akarken boşa harcamamaya hemde suyun ılık olmasına kadar kovayı yarılıyorum o suyuda başka bi şekilde değerlendiriyorum. tavsiye :)
  • 2 yıl geçti sorun hala devam ediyor. Aslında sorun 10 yıldır var. Suyu istediğimiz sıcaklığa ayarlasak bile bir kaç dk sonra kendi kendine sıcaklık değişiyor. Ya buz gibi oluyor, ya kaynar su oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

2 yıl geçti sorun hala devam ediyor. Aslında sorun 10 yıldır var. Suyu istediğimiz sıcaklığa ayarlasak bile bir kaç dk sonra kendi kendine sıcaklık değişiyor. Ya buz gibi oluyor, ya kaynar su oluyor.
    Şimdiye kadar servis bakmadı mı hiç. Baktıysa servis ne diyor bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege..

Şimdiye kadar servis bakmadı mı hiç. Baktıysa servis ne diyor bu duruma.

Alıntıları Göster
    Bakmadı. Bir kere gelmişler ama ben evde yoktum.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Hocam kombi kazanı kireçlenmiş olabilir. Servisi çağırıp temizletin. Genelde servis kazanı söküp temizledikten sonra ertesi gün getiriyor. Bizim kombi servisi bana bir ay önce 200 lira fiyat verdi. Daha yaptırmadım.
  • Beyler aynı problemin güneş enerjili olanı da var. Bir el atsanız? Su yukarıdan kendi ağırlığıyla akıyor. Şebekeye bağlı da hidrofor var. Sorunumuz ne ola? Sistemi kuran adam bile bilmem dedi ve gitti.
  • 4 yıl geçti hala çözemedik.

• Ateşlemede sorun var gibi hani sicak oluyor ateş kesiyor soguk geliyor. Düğmelerde calişmiyor diyorsan kart elektrik arizasi vardir bece servisle büdaga görüşün
  • batarya problemi olabilir mi?

Isı ayarlı banyo vanaları var. Benim de evimde bir soğul bir sıcak oluyordu. 2 yıl önce değiştirdim. Şuan neredeyse sıcaklık git gel değişmiyor. Vana üzerinden sıcaklığı 40 yapıyorum. gayet güzel geliyor su. Tavsiye ederim.

Hala servis gelmedi demeyin lütfen :) Uplarınız efsane olmuş.

• Merhaba, 1 hafta önce bir eve taşındım, aynı problemi yaşıyorum. Sadece sıcak su açıldığında problem yok, stabil şekilde sıcak su akıyor. Ancak, kombi derecesini en düşük seviyeye getirmeme rağmen kaynar su geliyor. Biraz soğuk su karıştırmak istediğimde ise sıcak su kesiliyor, su buz gibi oluyor.

Ev sahibi, su debisinin düşük olmasından kaynaklandığını, erken veya geç saatlerde duş alırsak daha rahat olacağını söyledi, denedim ama bir şey fark etmedi. Ev sahibi inatla kombide bir arıza olmadığını söylüyor. Hatta sözde karşı komşu suyun tazyiğini artırmak için kombiye bir aparat takmış ama yine de su debisi çok azaldığında problem yaşıyormuş.

Nasıl çözülecek bu problem bilmiyorum ama eşim şu an benimle konuşmuyor :) Sıkıntı büyük.

• Aynı problem Arçelik AR 12 HS model hermetik şofbende var. Yeni taşındığım dairede ankstre set ve şofben için Arçelik markasını tercih ettik ilkkez Arçelik soktum eve daha da giremeyecek bu gidişle. Ürün 35C olarak ayarlı olmasına rağmen suyu 95C kadar kaynatıyor sonra cihaz yanmasın diye emniyet devreye giriyor ve çalışmayı sonlandırıyor. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve yine kaynatıyor su bir soğuk bir kaynar. Servis 10 kez geldi. Gaz valfi sensörler değişti gaz ayarı ypmaya çalıştılar olmadı daha sonra tekrar gaz valfini ve anakartı değiştirdiler yine sorun devam edince cihazı yenisi ile değiştirdiler. Sorun hâlâ devam ediyor. Servisin önerisi suyu sonuna kdar açıp duş başlığı kullanmamak. Arçelik reklam müziği "SUYUMUZ BOŞA AKMASIN" İle başlıyor ama yapılan öneri komik. Birçok marka hermetik şofben ve kombi kullanmış biri olarak ilkkez böyle bir sorun yaşıyorum. Dakikada 11-12 litre su akıtmamı istiyorlar ama muslukları sonuna kadar açmam gerekiyor ve mutfakta birşey yıkarken heryer ıslanıyor, duşakabinin içi su dolup taşıyor. Ey Arçelik evde oto yıkama yapmıyoruz insan yıkanıyor küçük çocuk yıkanıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 29 Ağustos 2023; 1:2:30 >

• Arçelik için tüketici hakem heyetine başvurdum ve para iadesi aldım onun yerine Vaillant Turbomag 12lt cihazını taktırdım. Üründen çok memnunun aynı sorunu yaşamıyorum ayrıca servisleri de oldukça ilgili ve bilgiliydi. Arçelik markasından kesinlikle uzak durulmalı. Banyoda su ya sıcak ya soğuk akıyor. Ortasını bulamıyoruz.
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

Şu ana şebeke suyu soğuk olduğu için problem yapmaz, 5az aylarında şebeke suyu ısınmaya başlayınca bu şofbendede aynı sorun çıkmaya başlayacak. Suyu az kullanan biri değilseniz sorun yok ama suyu az açınca bundada hatta her şofbende sorun. Gaz ayarı yapılmalı

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    İlk şofben söküldükten sonra 1 hafta içinde diğeri takıldı ilkinde aynı problemi hâlâ yaşıyordum 1 haftada şebeke suyunun farkedeceğini düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

İlk şofben söküldükten sonra 1 hafta içinde diğeri takıldı ilkinde aynı problemi hâlâ yaşıyordum 1 haftada şebeke suyunun farkedeceğini düşünmüyorum
    Hocam merhaba, benim evdede su ya çok soğuk ya çok sıcak akıyor. Duş alırken musluğu ortaya getiriyorum su ılık olsun diye fakat bu seferde sıcak suyu komple kesiyor, buz gibi su akıyor kombi hiç çalışmıyor gibi yani.. bu sorunu çözebildiniz mi? Ne yapmak gerekiyor?
  • PVH kullanıcısına yanıt
    Merhaba kombi marka model nedir? Kombi mi hermetik şofben mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Merhaba kombi marka model nedir? Kombi mi hermetik şofben mi?
    Kombi hocam, Buderus marka
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.