Şimdi Ara

Banyoda su ya sıcak ya soğuk akıyor. Ortasını bulamıyoruz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
61.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de Arçelik kullanıyordum hakem heyetine başvurdum para iadesi aldım. Onun yerine Vaillant marka aldım problemim çözüldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Ben de Arçelik kullanıyordum hakem heyetine başvurdum para iadesi aldım. Onun yerine Vaillant marka aldım problemim çözüldü.

Sizdeki sorun benim sorunumla birebir aynı mıydı hocam?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt

hocam saygılar benim de sıcak su kombim mutfak ve lavoboda su sıcaklıgı değişmiyorken banyoda değişiyor ufak bir bilgi daha vereyim su kışın yapmaya başlıyor

• PVH kullanıcısına yanıt
    Evet aynıydı sizin için sorun değilse suyu çok açarak sorunu hafifletebilirisiniz ama su israfı oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Evet aynıydı sizin için sorun değilse suyu çok açarak sorunu hafifletebilirisiniz ama su israfı oluyor.
    Suyu çok açmak derken nereden açıcam hocam?

Kombiden su sıcaklığını minumuma getirip musluktan suyun debisini duş alınanilir dereceye gelene kadr arttırın. Veya bunu kombinin altındaki sıcak su çıkışındaki vanadan da yapabilirsiniz.

• afakan55 A kullanıcısına yanıt
    Bu tesisatla veya kombinin kapasitesi ile ilgilidir

• quote:

Orijinalden alıntı: PVH

Hocam merhaba, benim evdede su ya çok soğuk ya çok sıcak akıyor. Duş alırken musluğu ortaya getiriyorum su ılık olsun diye fakat bu seferde sıcak suyu komple kesiyor, buz gibi su akıyor kombi hiç çalışmıyor gibi yani.. bu sorunu çözebildiniz mi? Ne yapmak gerekiyor?

Alıntıları Göster
    Musluğu ortaya getirdiğinizde kombinin devreye girmesi için gereken sıcak su çıkışını sağlamadığınız için kombi devreye girmiyor. Dakikada 5lt üzerinde muhtemelen devreye giriyordur. Dakikada 5lt akacak şekilde açtığınızda da muhtemelen suyu kaynatıyor. Bu akışı 10lt lere kadar çıkartırsanız normal çalışacaktır ama bu da su israfı demek. Benim için 5-6lt yeterli oluyor. Burda kombinin sıcak su çıkışında vana var ise ordan deneyerek test edebilirsiniz. Banyoda musluğu sıcak tarafta sonuna kdar açıp vanadan yavaş yavaş yükseltin. Optimum sıcaklık/Debi oranını yakalayana kadr kontrol edin sizi tatmin ediyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz. Bu aşamada kombi sıcak su dercesi max 35-40 ayarlı olsun. Bu derece de yine size kalmış deneyerek bulabilirsiniz.

• quote:

Musluğu ortaya getirdiğinizde kombinin devreye girmesi için gereken sıcak su çıkışını sağlamadığınız için kombi devreye girmiyor. Dakikada 5lt üzerinde muhtemelen devreye giriyordur. Dakikada 5lt akacak şekilde açtığınızda da muhtemelen suyu kaynatıyor. Bu akışı 10lt lere kadar çıkartırsanız normal çalışacaktır ama bu da su israfı demek. Benim için 5-6lt yeterli oluyor. Burda kombinin sıcak su çıkışında vana var ise ordan deneyerek test edebilirsiniz. Banyoda musluğu sıcak tarafta sonuna kdar açıp vanadan yavaş yavaş yükseltin. Optimum sıcaklık/Debi oranını yakalayana kadr kontrol edin sizi tatmin ediyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz. Bu aşamada kombi sıcak su dercesi max 35-40 ayarlı olsun. Bu derece de yine size kalmış deneyerek bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim,. Kombide sıcak su derecesi minimumda hep. Kombinin sıcak su çıkışındaki vanayı çok açarsak su basması, boruların patlaması gibi riskler oluşur mu hocam? Basınçtan vs.?

Tesisatın durumunu bilmiyorum ama şebeke suyu sonuçta soğuk sudan patlamıyorsa sıcaktan da patlamaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.