Şimdi Ara

Barcelonada 1 Ay İçin İhtiyacım Olan Bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar . Bu yaz Barcelona'ya gidip 1 ay kadar kalmak istiyorum . Ailem üzerinden Yeşil Pasaportum var . Lakin daha önce hiç yurt dışına çıkmadım . Sanıyorum çok kişinin kaldığı hosteller var ve bende onlarda kalıp deniz kum güneş takılmak istiyorum . Denizi aşırı seven biriyim . Şehire uzak olmayan ortalama bir plaj ve bisikletle farklı bir kültürü bisikletle keşfetme imkanı benim için kafi . Elbette harcamalar kişiden kişiye değişir fakat sigara ve alkol kullanmıyorum . Bizdeki Carrefoursa tarzı yerlerden yiyeceğimi hesaplarsak ve fazla kişi olan ortalama bir hostelde kalacağımı farz edersek kaç euro lazım olur ? Tutumlu biriyimdir . Ayrıca Barcelona deniz kum güneş için iyi bir tercih midir ?

• Barcelona pahalı bir şehir. Bunun bilinciyle gitmenizi tavsiye ederim. Çoğu zaman da evdeki hesap çarşıya uymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Barcelona pahalı bir şehir. Bunun bilinciyle gitmenizi tavsiye ederim. Çoğu zaman da evdeki hesap çarşıya uymaz.

Haklısınız . Ancak ucuz olan ülkelere bakıldığında gelişmemişlik söz konusu . Ülkemizden gitmeye bir anlam kalmıyor en azından benim durumumda . Yeşil Pasaportum öğrenciliğimin bitmesiyle son bulacak . En azından 1 aydan daha az durayım ama yinede göreyim istiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheOrdery

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Barcelona pahalı bir şehir. Bunun bilinciyle gitmenizi tavsiye ederim. Çoğu zaman da evdeki hesap çarşıya uymaz.

Haklısınız . Ancak ucuz olan ülkelere bakıldığında gelişmemişlik söz konusu . Ülkemizden gitmeye bir anlam kalmıyor en azından benim durumumda . Yeşil Pasaportum öğrenciliğimin bitmesiyle son bulacak . En azından 1 aydan daha az durayım ama yinede göreyim istiyorum .

Hocam bir ay sadece denize mi gidiceksin sıkılırsın bir süre sonra ayrıca tarihi mekanların pahalı olduğunu duydum barcelona maçı bilet fiyatlarını söylemeye gerek bile yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük 10-20euro arası hostel maliyetin olur. mutfaklı hostel seçersen sabah ve akşamları yemeğini ucuza getirebilirsin kendin yaparak. hostel hariç günlük minimum 20 30eurodan aşağı inemezsin diye düşünüyorum. o da hiçbir şeye bulaşmayıp sadece hayatta kalmaya çalışırsan :)
  • Az önce baktım da, En ucuz otel bir haftalık 1100 TL civarında. Uçak biletleri de aktarmasız 700-800 TL. Toplamda 1900 TL yalnızca konaklama ve ulaşım gideri oluyor. Düz hesap 2000 diyelim. Geriye yemek, eğlenmek ve keyfi harcamalar için 2000 TL daha olmalı en az diye düşünüyorum. Hatta 3000. Kısaca 5000 TL'yi gözden çıkartmak gerekiyor.
    Barcelona benim de planlarım arasında olan bir lokasyon. Fakat astarı yüzünden pahalıya geliyor.
    Aktarmalı uçup, hostellerde kalırsanız biraz daha ucuza geliyor ama odamı 8 kişiyle paylaşmak pek bana göre değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronaldogu

günlük 10-20euro arası hostel maliyetin olur. mutfaklı hostel seçersen sabah ve akşamları yemeğini ucuza getirebilirsin kendin yaparak. hostel hariç günlük minimum 20 30eurodan aşağı inemezsin diye düşünüyorum. o da hiçbir şeye bulaşmayıp sadece hayatta kalmaya çalışırsan :)

Hostel masrafımı yazdan bu yana biriktirdim . Şimdi de yaza kadar harcama masraflarımı biriktireceğim . Açıktan okuduğum için rahat birikim yapabiliyorum . Sanırım bir 1500 euro biriktirebilirim harcamaya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheOrdery -- 14 Aralık 2016; 9:48:50 >
  • 2015 yazı 2ay barselonada geçirdim kardeşim. aylık bir eve oda başı 225 euro verdim 2 aylık spor salonuna (çok iyiydi) 40€ verdim, o zamanlar vg ile uğraşıyordum günlük baya bi yemek yiyordum biraz market fiyatlarını yazayım;
    market Lidl (alkol satılan bim gibi bir yer)
    250 gram dana köfte: 1,80€
    1kg tavuk göğsü: 5,50€
    1lt süt: 0,60€
    ekmek: 1€ 12 li tost ekmeği
    domates 1kg: 0,99€
    1kg pirinç:0,58€
    10 lu yumurta 1,20€
    2,5kg patates dilimlenmiş 3€
    heinekin bira 0,50cl 0,65€
    carreofour marka 0,33cl bira 0,17€
    turk dönercisinde et dürüm 5€ türklere 3€ tavukta aynı fiyat

günlük 3€ ya marketten türkiyede yiyemediğim yiyecek meyve alıpöyiyordum
    .
    Sahil bir her gece adamlar sahili süpürüyor(makinelerle)ayağınıza bir çöp batmaz
    clublar harika giriş ücretsiz saat 1 e kadar
    aylık oda-ev kiralarını idealista.com dan bakabilirsin bölgeye göre seçebilirsin
    Daha anlatabileceğim çok şey var malesef klavyem bozuk ekran klavyesiyle bu kadar yazabildim:)
    Bu arada ingilizcem yok denecek kadar azdır sadece metro kullanmayı iyi bilirim yön bilgim çok iyidir bunlar sayesinde hiç kaybolmadan gezebildim hee yerini.

Not: haziranda bende gitmeyi düşünüyorum 1 ay için toplam masraf herşey dahil 900€ yeter diye düşünüyorum.Beraber gidebiliriz istersen
    Not: ben ordayken aylık konaklama alkol dahil 400,450€ harcadım

• hergün bisiklet binen biri olarak ordaki bisiklet yolunu görünce hayran kalacaksın.5-6 avrupa ülkesi gezmiş biri olarak barcelonadaki sahil güzelliği hiç bir yerde görmedim içime işledi.çok iyi bir seçim yapmışsın.alkol sigara kullanmadığını yeni gördüm marketten yiyip içersen ev dahil aylık minimum 350€ getirebilirsin belki daha aza bile getirirsin evi ne kadar ucuza tutuğuna bağlı olarak
  • Hocam başka ülkeler için bildiğin var mı acaba bu evlerden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

hergün bisiklet binen biri olarak ordaki bisiklet yolunu görünce hayran kalacaksın.5-6 avrupa ülkesi gezmiş biri olarak barcelonadaki sahil güzelliği hiç bir yerde görmedim içime işledi.çok iyi bir seçim yapmışsın.alkol sigara kullanmadığını yeni gördüm marketten yiyip içersen ev dahil aylık minimum 350€ getirebilirsin belki daha aza bile getirirsin evi ne kadar ucuza tutuğuna bağlı olarak

Verdiğiniz doyurucu bilgiler için çok teşekkür ederim .Market fiyatları gerçekten iyiymiş . Temmuz - Agustos gibi gitmeyi planlıyorum . Ev tutmak için tavsiye konumlar verebilir misiniz ? Verdiginiz siteden araştırayım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deephouse92 D kullanıcısına yanıt
    hocam çoğu ülkelerde bu sistem var oda kiralama, diğer ülkelerde kullanmadım bunu o yüzden ayrıntılı bilgi yada site adı veremiycem ama polonyada istediğiniz bir yutta kalabilirsiniz 2 kişilik odaya 400 zloty vermiştim aylığına o zaman 270lira filan ediyordu,
  • TheOrdery kullanıcısına yanıt
    lidl ve carreofur dan yaparsanız fiyatlar uygun ama en uygunu lidl.bölge olarak L'Hospitalet daha sonra sant marti,garia,eixample seçebilirsiniz zaten her yere metro varhttps://www.tmb.cat burdanda metro hatlarına ve fiyatlarına bakabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.