Bildirim
Barınaktan sahiplendiğimiz dostumuza bakar mısınız?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sivilyakurdun özelli bir gözünün rengi farklı olması. Bakımı zor bir türdür. -
Hocam bakımı zor derken? -
Köpek seçerken bakılacağı çorafya ve hangi amaç.ile besleneceği göz önünde bulundurularak seçilir. Mesala av köpeği evde kapalı alanda beslenmez. Çoban köpeği sürü anlayaşı ile belki evde beslene bilir. Sivilyakurtları serin açık alanı sever. Uysaldır. Her gelen başını okşar sever ama. Sahibini tanımaz yalaka bir şey olur. Çocukların oyuncağı haline gele bilir.quote:
Orijinalden alıntı: Zeze1
Bu mesaj silindi.
Ne amaçla hangi iklim.koşulunda köpek besleneceği göz önünde bulunudrarak seçilmeli. Pazardan domates seçer.gibi köpek seçilmez. -
Buna bakmak çok zordur. İyi araştırdığından emin misin -
Hiç araştırmadım hocam. Sıfır bilgiyle gidip aldık. -
Hocam ben mersinde yaşıyorum aşırı sıcak biryer. O yüzden bu köpek bize yaramıyor gibi. -
Hocam bu sibirya kurdu için yukarıdaki arkadaşta bakımı zor VS demiş ve ben mersinde yaşadığım için köpek az önce kustu sıcaktan dolayı. Bi karar vermem lazım ne yapacağıma dair. -
Mersinde sibirya kurdu mu yazık la -
Soğuk su veya buz dolu bir leğen bulup köpeği içine oturtun, kendisi soğuğu hissedince gider zaten. Mersin'de bakılacak türden köpek değil. Apartmanda yaşıyorsanız zaten hiç bakmayın daha iyi köpek çok rahatsız olur. -
Buradaki arkadaşların verdiği bilgileri araştırıp doğru olanları al ancak sana şu kadarını söyleyeyim:
Bakımı zor, coğrafyasına göre seçmeliydin bıdı bıdılarını duyma. Evet doğru ama gidip petshoptan parayla tipi için satın alacaksan doğru. Onlara eziyet etmediğin, aç bırakmadığın sürece her yer barınaktan iyidir. Çok güzel bir işe kalkışmışsın. Ona sevgini verirsen ve elinden geldiğince maddi imkanların doğrultusunda onunla ilgilenebilirsen çok güzel. Eğer ona güzel bir hayat sunabilirsen, tüm kalbimle söylüyorum Allah senin tüm işlerini rast getirsin, yüzünü yere eğdirmesin. -
Saçma sapan bir hareket yaptık şuan bunu anladım. -
Allah bin kere razı olsun güzel dilekleriniz için. Köpek coğrafyam için uygun olmayabilir fakat kardeşlerim çok iyi bakacağına eminim köpek için. -
Husky, Samoyed cinsi köpekler soğuğu çok sever. Ama bu demek değil ki sıcakta duramazlar, elbette durabilirler. Yanında durup ilgileneceksen, suyunu yemeğini eksik etmeyeceksen o köpek için sen en büyük nimet olursun. Çok iyi iş yapmışsın.
Sıcağa dikkat et. Uzun süre sıcağa maruz kalması, sudan yoksun olması köpeği baygınlığa kadar götürür.
Oyun oynamayı severler ama biraz dik kafalıdırlar. Eve hapsolmayı sevmezler. Kurallara uyar, söylenileni dinlerler. Her köpekte olduğu gibi kızdığı veya istediği şeyin yapılmadığı zamanlarda tuvalet harici yerlere pisleyebilirler. Aynı şekilde uzun süre yalnız kaldıklarında da yaparlar bunu.
Dik kafalı konusuna değinirsek; dışarıda ipini çözdüğün zaman seni sallamayabilir. Oyun oynarken abartıya kaçıp sert ısırabilir.
Çiftleşme dönemlerine dikkat edin. Huysuzlaşabilir, size saldırabilir. Ya kısırlaştırın ya da çiftleştirin aynı cinslerle. Yavruları ne yapacağım diye düşünmenize gerek yok. Alıcısı olur bu cinslerin.
Aşılarını yaptırın. Keza köpek tüyü çok riskli. Benim ev sahibinin torunu köpek kistinden öldü geçtiğimiz mart ayında.
Yaza doğru aşırı fazla tüy dökerler. O dönemde varsa eğer bahçede, yoksa balkonda tutun köpeği. Yoksa ev tüyden geçilmez. Ya da sürekli taramanız gerekir.
Yüzdürebilirsiniz gölde, denizde. Yüzmeyi çok severler.
Benim Samoyed, Husky'nin biraz daha evcil hali. Yabancı hayvanları hiç sevmez ama onlardan çok da korkardı. Husky biraz daha ciddidir. Yabancı hayvanları sevmez. alışık değilse tabi.
Özetle çok cana yakın ve çok özgürlük isteyen bir cins.
-
Merhaba, bende 2 adet vardı . Çok güçlü hayvanlar zaptetmek inanılmaz zor . 2 sini aynı anda gezdiremiyordum.Anlayacağınız tasmaya sıkı sarılın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 26 Ağustos 2019; 16:0:8 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Buradaki arkadaşların verdiği bilgileri araştırıp doğru olanları al ancak sana şu kadarını söyleyeyim:
Bakımı zor, coğrafyasına göre seçmeliydin bıdı bıdılarını duyma. Evet doğru ama gidip petshoptan parayla tipi için satın alacaksan doğru. Onlara eziyet etmediğin, aç bırakmadığın sürece her yer barınaktan iyidir. Çok güzel bir işe kalkışmışsın. Ona sevgini verirsen ve elinden geldiğince maddi imkanların doğrultusunda onunla ilgilenebilirsen çok güzel. Eğer ona güzel bir hayat sunabilirsen, tüm kalbimle söylüyorum Allah senin tüm işlerini rast getirsin, yüzünü yere eğdirmesin. |
Benzer içerikler
- rottweiler sahibine saldırır mı
- köpeğimi dövdüm benden korkuyor
- köpek bayıltma iğnesi
- doberman evde bakılır mı
- yüzeysel köpek ısırması
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X