Şimdi Ara

Barnes and Noble Nook (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
11.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umtyilmz

arkadaşlar ben de e-book reader almayı düşünüyorum , Kindle 3 ile nook arasında kaldım , hangisini tavsiye edersiniz?

korsan ve idefix - D&R dan aldığım e-bookları okumayı düşünüyorum. format destekleme vs olarak hangisi daha ön planda kindle ile nook arasında?

Kindle ve Nook gibi e-kitap okuyucular hakkında bilgi sahibi olmak için sağlıklı ve tek bir kaynak bulamadığım için forumdan foruma, incelemeden incelemeye çok fazla araştırma yapmam gerekti; fakat en sonunda bir reader almayı başardım.

Sizin sorduğunuz bu soru ve benzeri tüm soruların cevaplarını düzenli ve tek bir kaynakta toplamak için yazmış olduğum "Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi" başlıklı yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    http://wp.me/pUWUK-U

Sorunuzun kısaca cevabı: Kindle, Türkçe karakter destekler; fakat Türkiye'de satılan e-kitapları doğrudan desteklemez. Nook bu kitapları desteklese de ekran teknolojisi ve pil ömrü olarak Kindle'ın bir hayli gerisindedir.

• görüp görebilceğim en detaylı incelemelerden biri olmuş.. emeğin takdirsiz kalmamalı..

kendi yazınızda belirttiğiniz gibi idefix ve d&r dan kitap almayı düşünenler nook ve sony reederı tercih etmeliler.. pil ömrüne gelince.. nook wifi kapalıyken 10 gün gitmekte.. 1 hafta evine yada bilgisayarına uğramayan varmı diye sormak istiyorum yani bu kadar uzun şarz süresi neyi farkettirir? ve nookda pil değiştirme şansı var. ekran teknolojisindede çok merak ediyorum umarım ikisini yanyana görme şansım olur.nookun ekran kalitesi bence başarılı o yusden..
  • Nook fiyat olarak diğerine göre daha uygun. Türkçe font problemi , Kitap isimlerinde oluyor ( e-book olarak satın aldıklarımızda). İnternetten ücretsiz olarak indirip , calibre programı ile attıklarımızın ne yazık ki iç sayfalarında da Türkçe karakter sorunu oluyor. Ama duydugum kadarıyla bunu calibre programı ile epub dosyasına atabiliyormuşuz.
    Henüz nasıl yapıldığını bilmiyorum. Umarım öğrenirim. Çünkü bu çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deburky

Nook fiyat olarak diğerine göre daha uygun. Türkçe font problemi , Kitap isimlerinde oluyor ( e-book olarak satın aldıklarımızda). İnternetten ücretsiz olarak indirip , calibre programı ile attıklarımızın ne yazık ki iç sayfalarında da Türkçe karakter sorunu oluyor. Ama duydugum kadarıyla bunu calibre programı ile epub dosyasına atabiliyormuşuz.

Elimde Nook olmadığı için detaylı test edemedim; ama Calibre'yle çevirince Türkçe karakterlerde sorun olmaz diye biliyorum. Şimdiye kadar hiç böyle bir probleme denk gelmedim.
    Zaten, aslında Kindle fiyat olarak daha uygun ve Türkçe karakter problemi de kesin olarak yok. (Ama Türkiye'den satın aldığınız kitapları önce çevirmeniz lazım.)

Calibre, cihazınızın modelini otomatik tespit edip cihazınıza kitap atmak istediğinizde otomatik olarak çeviriyor. Kullanımı gerçekten çok kolay bir program ve Türkçe dil seçeneği de mevcut; o yüzden en son dert edeceğiniz şey Calibre kullanımı olsun. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Scaevola

quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

arkadaşlar ben de e-book reader almayı düşünüyorum , Kindle 3 ile nook arasında kaldım , hangisini tavsiye edersiniz?

korsan ve idefix - D&R dan aldığım e-bookları okumayı düşünüyorum. format destekleme vs olarak hangisi daha ön planda kindle ile nook arasında?

Kindle ve Nook gibi e-kitap okuyucular hakkında bilgi sahibi olmak için sağlıklı ve tek bir kaynak bulamadığım için forumdan foruma, incelemeden incelemeye çok fazla araştırma yapmam gerekti; fakat en sonunda bir reader almayı başardım.

Sizin sorduğunuz bu soru ve benzeri tüm soruların cevaplarını düzenli ve tek bir kaynakta toplamak için yazmış olduğum "Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi" başlıklı yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    http://wp.me/pUWUK-U

Sorunuzun kısaca cevabı: Kindle, Türkçe karakter destekler; fakat Türkiye'de satılan e-kitapları doğrudan desteklemez. Nook bu kitapları desteklese de ekran teknolojisi ve pil ömrü olarak Kindle'ın bir hayli gerisindedir.

hocam çok saol cevabın ve ilgin için inceleme harika olmuş ellerine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyilmz -- 20 Aralık 2010; 23:47:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deburky

Nook fiyat olarak diğerine göre daha uygun. Türkçe font problemi , Kitap isimlerinde oluyor ( e-book olarak satın aldıklarımızda). İnternetten ücretsiz olarak indirip , calibre programı ile attıklarımızın ne yazık ki iç sayfalarında da Türkçe karakter sorunu oluyor. Ama duydugum kadarıyla bunu calibre programı ile epub dosyasına atabiliyormuşuz.

merhabalar
    türkçe karakter sorununu çözdünüz mü?

epub uzantılı dosyalarda sorun var. bunu çözmede yardım edecek birisi çıkarsa çok iyi olur.
    ayrıca, pdf, word gibi dokümanları epub a çevirdikten sonra türkçe karakter sorunu oluyor mu, olunca nasıl çözüyorsunuz.
    epub çevirici programı olarak neyi tavsiye edersiniz.

şimdiden herkese teşekkürler.

• Scaevola incelemen çok iyi teşekkürler. e-ink'in çeşitleri olduğunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu..
  • arkadaşlar merhaba,

epub da türkçe karakter sorununu nasıl çözdünüz.
    pdf /word dosyalarını hangi program ile epub a döndürüyorsunuz?
    wifi ile bağlanırken nasıl bir yol izliyorsunuz. otomatik bağlantı kuruluyor mu? tanımlama falan yapmak gerekiyor mu?

şimdiden teşekkürler cevap verenlere
  • arkadaşalar yok mubi cevap vereniniz.
    okumaya dalıp gittiniz anlaşılan :)
  • herkese merhaba,
    Başka bir başlıkta yazdım ama burayı takip edenler farklı olabilir, o yüzden yazıyorum.
    Aşağıdaki gibi bir blog oluşturdum ve hala Nook ile sorunu olan arkadaşları görünce ilk olarak Nook için Türkçe belgeler nasıl Epub'a çevrilir bunu aktarmaya çalıştım. Umarım işe yarar.

http://e-kitapyap.blogspot.com
  • çok teşekkür ederim..
  • Ben de 1 haftadır Nook kullanmaya başladım, çok çok memnunum.

Kayıt işlemini yaptırmadım, haliyle Barnes & Noble'dan kitap yüklemedim. (kitap kapaklarının görünmesi için çok uğraştım olmadı )

sürüm olarak 1.5.0 yüklü geldi.

Elimde bulunan tüm formatları Calibre (v. 0.7.54) sayesinde epub (nook output) formatına dönüştürebiliyorum.

ancak türkçe karakter sorunları %99 oluyor. Bunun çözümünü de biraz zahmetli gibi görünen ve burada (http://www.reeder.com.tr/epub.asp) anlatılan yöntemle yapıyorum.

almayı düşünen veya kullanımında sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

daha önceden telefondan (Desire) okuyan biri olarak 3-4 kat hız, rahatlık kattığını da söyleyebilirim

• Nereden ne kadara aldınız ?
  • gittgdy.. dan uygun fiyata indirmiş bir satıcıdan aldım, o güne özel iyi bir indirimle 300 TL'ye geldi.

(fiyat hala aynı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinarbey

Ben de 1 haftadır Nook kullanmaya başladım, çok çok memnunum.

Kayıt işlemini yaptırmadım, haliyle Barnes & Noble'dan kitap yüklemedim. (kitap kapaklarının görünmesi için çok uğraştım olmadı )

sürüm olarak 1.5.0 yüklü geldi.

Elimde bulunan tüm formatları Calibre (v. 0.7.54) sayesinde epub (nook output) formatına dönüştürebiliyorum.

ancak türkçe karakter sorunları %99 oluyor. Bunun çözümünü de biraz zahmetli gibi görünen ve burada (http://www.reeder.com.tr/epub.asp) anlatılan yöntemle yapıyorum.

almayı düşünen veya kullanımında sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

daha önceden telefondan (Desire) okuyan biri olarak 3-4 kat hız, rahatlık kattığını da söyleyebilirim

calibreden news olan kismı kullanıyor musunuz?
    bende hata veriyor sürekli olarak.

bide, epubda TR karaekterler için çevirdiğimde bazılarında ' işaretini ? olarak görüyor, bazılarında hala hatalı oluyor, bazılarında ise herşey doğru gözüküyor. bunu çözemedim.

• news özelliğini kullanmadım, genelde onun yerine telefondan takip ediyorum

TR karakterlerde dediğiniz gibi sadece büyük i (İ) harfinde sorun oluyor, diğerleri liberation font seti kullandığımdan olsa gerek (??) hiç hata vermiyor
  • Arkadaşlar elimdeki nook classic'i uygun fiyatla satıyorum ilgilenenler bana bir mesaj atarsa görüşebiliriz.
  • Ben de elimdeki Wi-Fi Nook'u gittigdyr'da satışa çıkardım. İlgilenenlere duyrulur.
    Guncelleme: Satismistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknisl -- 20 Nisan 2011; 21:58:48 >
  • Arkadaşlar çok yararlı bir konu olmuş.Öncelikle yazarlara teşekkür ediyorum.
    Bir süredir ebook almayı düşünüyordum,araştırdım uzun uzun,nook colorda karar kıldım.Ebook yanısıra mobil multimedya cihaza ihtiyaç da duyduğum için böyle düşündüm.Tablet almayı düşünmüyorum çünkü fiyatları çok yüksek.Nook color'un tam arada bir ürün olmasından dolayı aklıma yattı.E-ink ile yeni nesil lcd'nin arasında çok fark yokmuş sanırım,en çok e-ink olmamasına takıldım.Ancak okuduğum kullanıcı yorumlarına göre yeni nesil lcd gözleri yormuyor,ayrıca gece okuduğum için e-ink direk elenmiş oldu .Ayrıca nook colora 2.2 android upgrade'i ile flash desteği gelmesi de çok iyi olacak Ama sizin tavsiyelerinizi de almak istiyorum.Nedir yorumlarınız?
    Velhasıl,geldik cihazın satın alınmasına,getirilmesine
    Amerika,Washington'da yaşayan bir arkadaşım var.Onun aracılığıyla getirtmeyi düşünüyorum.Ancak cihaz 239 dolar.25 dolar da göndermesi tutacak.Acaba gümrüğe takılıp da masraf çıkartır mı?
    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.İyi forumlar

• Bir adet up:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.