Şimdi Ara

barrichello ve kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya kusura bakmayın da ben bu ayrton senna yı bilmiodum adam çokmu iyi bi pilottu nası oldu kimdi biri anlatırsa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE RZ

ya kusura bakmayın da ben bu ayrton senna yı bilmiodum adam çokmu iyi bi pilottu nası oldu kimdi biri anlatırsa sevinirim

Google' da "Ayrton Senna" diye ararsan öğrenebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE RZ

ya kusura bakmayın da ben bu ayrton senna yı bilmiodum adam çokmu iyi bi pilottu nası oldu kimdi biri anlatırsa sevinirim

Vay be Senna nın adını bilmeyenlerde varmı?

Adamın Brezilya da heryerde heykelleri dikilmiş, Milli kahramanı ilan edilmiş, Brezilya nın tarihinde yetiştirmiş olduğu en büyük sporcu...Adamın adına özel seri motosikletler, özel seri saatler ve aklına herne karın ağrısı çok pahalı şey geliyorsa yapıldı.Bunlardan birinedemi hiç görmedinYani biz türkler hakaten tuhafız...Sorsan 20 sene önceki Brezilya futbol takımından futbolcu ismi söyler çoğumuz ama Brezilya nın gelmiş geçmiş en büyük sporcu ismi ve milli kahramanları Senna yı bilmezler...

• Sevgili RedStar, muhalefet olmak istemem de, Pele'yi unutuyoruz gibi geldi bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 15 Ekim 2006; 14:43:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Sevgili RedStar, muhalefet olmak istemem de, Pele'yi unutuyoruz gibi geldi bana...

Niye unutalım.Pele de var tabiki.Ama bir fark var Pele yaşıyor o yüzden medya da sık sık gündeme hala geliyor.Ama Senna öldü Brezilya için Senna çok daha büyük bir isimdir.Pele ye devlet tarafından milli kahraman onuru verildimi bilmiyorum ama Senna milli kahraman.Ayrıca Brezilya da Senna nın ölüm günü her yıl resmi olarak milli yas günü ilan edilir...
  • Açıkçası Senna'nın Pele'den daha büyük bir isim olduğunu hiç sanmıyorum. Yasın sebebi de doğal olarak ölüm. Pele ölünce (gecinden olsun) nasıl olacak bakalım? Senna'ya rağmen, futbol Brezilya'da her zaman en önemli spordur ve Pele de Brezilyalılar için en büyük sporcudur. Daha da doğrusu, tarihlerinde yetişmiş en büyük sporcu Pele'dir.
  • Daha doğrusu, şu mu daha büyük bu mu daha büyük tartışması yapmadan şöyle dile getireyim:

Senna ölümü ve bunun gerçekleşme şekli yüzünden büyük bir trajediye imza atmıştır, ve başarıları da ortadadır. Sadece Brezilya için değil, tüm dünya için bir kahramandır. Elbette ki ülkesinde çok çok sevilen, özlenen bir sporcudur. Ancak ben, futbol gibi, Brezilya'da popülerlik açısından Formula 1 ile bile kıyas kabul etmeyecek bir sporun en büyük, tartışılmaz efsanesi olarak görülen biri olarak, senin dile getirdiğin sıfatların bir kısmını Pele'nin hakettiğini düşünüyorum.

Elbette X sayıda Brezilyalıya kimi tercih ettiği sorulup bir anket yapılır da, bu da muhtemelen dünyanın en gereksiz işi olur.
  • Ben Pele mi? Senna mı şeklinde bir karşılaştırma yapmıyorumki! Daha da önemlisi Pele nerden çıktı?

Burda Senna yı tanımayan insanların olmasına şaşırdığımı belirttim sadece...Bunu dedim laf hooopp Pele ye geldi

Bir ülkenin en büyük sporcusu o ülkenin en popüler olan sporu ile belirlenmiyor ama.Amerika nın en popüler sporu bisiklet değil mesela ama tarihindeki belkide en büyük Amerika lı sporculardan biri kanseri yenip üstüne 7 kez Fransa Turu nu kazanan Lance Armstrong

Aynı şekilde Pele mi Senna mı kıyaslamasıda saçma.Senna nasıl kendi alanında tarihe damgasını vurmuşsa Pele de aynı şekilde vurmuştur.Ancak bildiğim tek birşey var oda Senna nın devlet tarafından Resmi olarak Milli Kahraman gösterilmesidir.Bu dünya üzerindeki çok az sporcuya has birşeydir.

Bu arada benim belirttiğim sıfatların birkısmını değil, tamamen hepsini Pele tabiki hakediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 15 Ekim 2006; 19:02:29 >

• Ben zaten bu kıyaslamayı yapmadığımı üzerine basa basa vurguladım.
  • http://www.youtube.com/watch?v=EO6K2vrS9BQ&mode=related&search=

senna nın kazasının neden gerçekleştiği üzerine bir varsayım olan bu videoyu sizinle paylaşmak istiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: uranus

1994 imola ile ilgil bir çok video var youtube de bir yarış ancak bu kadar uğursuz olabilirmiş,inanılmaz kötü bir haftasonu olmuş ,
    işte f1tarihinin en kara haftasonu ve o hafta yaşanan herşey:
    http://www.youtube.com/watch?v=DzqP0-wl2I8

biraz alakasız olacak ama...bu klipte çalan parçaları bilen war mı?warsa ne olduğunu söleyebilirler mi lütfen...
  • abi 2 saat oldu kapatamadım siteyi ne kazalar olmuş nasıl hayatta kalıyorlar anlayamadım hele eau rouge da
  • quote:

Orjinalden alıntı: iron eagle
    http://www.youtube.com/watch?v=EO6K2vrS9BQ&mode=related&search=
    senna nın kazasının neden gerçekleştiği üzerine bir varsayım olan bu videoyu sizinle paylaşmak istiyorum...

Discovery de bu görüntüler kullanılarak bir program hazırlanmıştı. Direksiyon normalde şu şekilde hareket etmesi gerekirken:
     barrichello ve kazası

bu şekilde hareket ediyordu;
     barrichello ve kazası

yani direksiyon normal ekseni dışına çıkıyor ama bunun bu şekilde olmasını bizzat Senna istemiş mühendislerinden. ve bu tadilatın direksiyon milinin kırılmasına sebep olmuş olabileceğini söylemişlerdi.
    bir de galiba kaza anında otomobilden bilgisayara giden parametrelede fren basıncının birden "0" a düştüğü söylenmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanselah -- 13 Kasım 2006; 15:01:29 >

• http://www.cineca.it/sap/sennacar_video.htm

burada detaylı bilgi var (kazanın teknik analizi, savcı raporları)
  • ne kazlar olmuş ya ilk defa izledim dehşete düştüm valla
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.