Şimdi Ara

Başbakanlık Bursu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
9.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: M_fb**

arkadaşlar 2.öğretimde okuyanlarda bu burslardan faydalanabiliyorlar mı ??

Çıkabilir, faydalanabilir.

İkinci öğretim programlarında okuyan öğrencilerin burs ya da Öğrenim Kredisi alma hakkı var. Ancak Katkı Kredisi alamazlar.

Hocam benim babam vefat etmesine rağmen bana geçen sene burs çıkmadı 2.öğretim okuyan kimseye çıkmadı bızım fakultede fen fakultesındeyım bu arada.ikincş öğretim öğrencilerine zengin gözüyle bakıyorlarmış çok saçma değil mi 1.öğretim tutmuyorsa biz nasıl okucaz anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ademcevahir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ademcevahir

quote:

Bir öğrenci, kazandığı/kazanacakları ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Başvuru formunda üçünü de içeren seçeneği seçmenizi öneririm. Krediler çıksa bile kabul etmek zorunda değilsiniz, hiç senet imzalamazsınız, gelecek yılki başvuru dönemini beklersiniz.

Bir öğrenciye burs çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesin çıkar. Bu Öğrenim Kredisi'ni de eskiden herkese vermiyorlarmış; artık istisna durumlara sahip olanlar hariç (Şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim ), burs çıkmayan herkes alabiliyor.

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi. Siz sadece harcın küçük bir kısmını ödüyorsunuz. Bu, KYK tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırılan ve sizin elle çekip harcadığınız bir kredi değil. KYK otomatik olarak indirim sağlıyor. Bunun da faiz oranı, Öğrenim Kredisi gibi TEFE'ye göre belirlenir. Ayrıca bu krediden vakıf üniversitesi öğrencileri ve devlet üniversitelerinin ikinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler yararlanamaz.

Bana burs çıkmamıştı, Öğrenim Kredisi çıkmıştı. Bir de Katkı Kredisi çıkmıştı. Başka hiçbir kurumdan da burs çıkmadığı için mecburen kabul ettim ve 18200 TL'lik (faizsiz hâli) borç senedine imza attım.

Bilgiler için teşekkürler :)

Farzedelimki burs değil de öğrenim kredisi çıktı.Sadece 1 yada 2 yıl alma şansımız yok mu?Diyelimki üniversitedeki 2.yılımızdan sonra ailemizin maddi durumunda iyileşme oldu ve artık krediye ihtiyacım kalmadı o zaman ne olacak ?

Aldıktan sonra iptal edebilirsin. İptal edilene kadarki kredi borcunu ödersin. Ancak, senette yazılanlardan hatırladığım kadarıyla, iptal ettikten sonra bir daha burs için başvuramıyorsun. Bunu yanlış da hatırlıyor olabilirim ama.

Öğrenim Kredisi, uygun şartlarda bursa çevrilebiliyor. Ancak bunun için de okula (fakültenin ya da okulun öğrenci işlerine) gitmen ve biraz uğraşman gerekiyor. Bir de bunu her okul yapmıyor. Gerçi maddi durumun şimdikinden daha iyi olacaksa, böyle bir şeyin gerçekleşeceğini de zaten sanmıyorum. :)

Anladım teşekkürler

Peki okulu bitirdik diyelim iş bulamadık 10 bin lira da kredi borcumuz var.Bu durumda nasıl bi yol izliyor KYK ?

"ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN ÖDENMESİ (Yüksek Lisans Hariç)" başlığından itibaren okuyabilirsin:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme

• quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M_fb**

arkadaşlar 2.öğretimde okuyanlarda bu burslardan faydalanabiliyorlar mı ??

Çıkabilir, faydalanabilir.

İkinci öğretim programlarında okuyan öğrencilerin burs ya da Öğrenim Kredisi alma hakkı var. Ancak Katkı Kredisi alamazlar.

Hocam benim babam vefat etmesine rağmen bana geçen sene burs çıkmadı 2.öğretim okuyan kimseye çıkmadı bızım fakultede fen fakultesındeyım bu arada.ikincş öğretim öğrencilerine zengin gözüyle bakıyorlarmış çok saçma değil mi 1.öğretim tutmuyorsa biz nasıl okucaz anlamadım

Ben de başta birinin vefat etmesinin yeterli koşul olduğunu biliyordum. Ancak, maalesef, ikisinin de vefat etmiş olması gerekiyor.

"İkinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler KYK bursundan yararlanamaz." gibi bir yazılı kural yok. Burstan yararlanamayacak öğrenciler, şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs

Hatta "Burstan yararlanacak öğrenciler" başlıklı listenin son maddesinde, açık açık "İkinci öğretimde okuyan öğrenciler" diye yazmışlar.

• Özel üniversitesiye gidenlerde bu burstan yararlanabiliyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkantosx

Özel üniversitesiye gidenlerde bu burstan yararlanabiliyormu

Engel değil. Tam burslu programlarda okuyup alanlar var. Ancak burssuz programlarda şansın düşük olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 12 Ağustos 2011; 14:44:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

quote:

Orijinalden alıntı: c_green_1907

Benim bi sorum olacak arkadaşlar benim en yüksek başarı sıralamam tm3 4098 tm2 5670lede bir yere yerleşicem ve yıllık gelirimizde ( babamın emekli maaşı ) 10bin tl civarında şimdi bu burs başarıya ve maddi duruma bakılarak veriliyor diye biliyorum ? Yanlış mı biliyorum acaba eğer doğruysa bana çıkma şansı nedir sizce ve tam olarak burs ne kadar ?

Babasının emekli maaşı 700 Lira olanlar neden alamıyo anlaşıldı.. 10bin tl maaş alan da böyle düşünüyosa..

Hocam ne yaptın yıllık 10bin diyoruz aylık 10bin olsa ben üniversite sınavına bile girmem basar parayı vakıf üniversitesine giderim 2 yıl kendimi parçaladım kazanacam diye yanlış anladın sen

• quote:

quote:

Benim bi sorum olacak arkadaşlar benim en yüksek başarı sıralamam tm3 4098 tm2 5670lede bir yere yerleşicem ve yıllık gelirimizde ( babamın emekli maaşı ) 10bin tl civarında şimdi bu burs başarıya ve maddi duruma bakılarak veriliyor diye biliyorum ? Yanlış mı biliyorum acaba eğer doğruysa bana çıkma şansı nedir sizce ve tam olarak burs ne kadar ?

Herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girenlere burs için öncelik tanınıyor ve hatta aylık burs ücretinin 3 katı veriliyor.

Sende böyle bir durumunun olmadığını düşünüyorum. Eğer yoksa, maalesef başarı sırası açısından KYK adına bir önceliğe sahip değilsin. KYK'nın burs için öncelik tanıdığı diğer durumlar da şunlar:

Şehit çocuğu olmak
    Gazi çocuğu olmak
    Terörle mücadeleden dolayı zamanında köyünün boşaltılması
    Terör nedeniyle ölen birinin çocuğu olmak
    Millî ve amatör sporcu olmak
    Annenin ve babanın ölmesi
    Darüşşafaka Lisesi mezunu olmak
    Liseyi yetiştirme yurdunda tamamlamak
    Vücuttaki fonksiyon kaybı oranı %40'ın üstünde olacak kadar özürlü olmak
    Malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların çocuğu olmak ve vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocuğu olmak

Bu bursun kime ve neden çıktığı da net belli değil. Dolayısıyla çok ayrıntılı sorguya dalmamanızı ve sadece başvurup sonucunu beklemenizi öneririm. Ancak, genel olarak, burs çıkma şansını düşüren şeyler için şunları örnek verebiliriz: Tek çocuk olmak, başka bir kurumdan burs alıyor olmak (Bunun için şans düşürdüğünü değil, doğrudan çıkmamaya neden olduğunu bile söyleyebiliriz.) ailede ev sahibi olması, ailede araba sahibi olması, ailede biçerdöver sahibi olması, ailede işyeri sahibi olması, ebeveynlerin ikisinin de iyi bir gelirle çalışması, sigortalı bir işte çalışıyor olmak...

MF puan türlerinde 100000-200000 arasında başarı sıralarına sahip olup KYK'nın bursunu alan birisi tanıyorum. Gerçi ilk yıl finallere girmediği için bursu kesildi.

Okuldan bir arkadaşımın babası işçi emeklisi. Evleri, arabaları ve biçerdöverleri yok. Annesi çalışmıyor. Okuyan kardeşi var. KYK'dan burs alıyor.

Burs ve Öğrenim Kredisi bu yıl 240 TL'ydi. Bunlara her yıl biraz zam gelir. Gelecek yıl da 250-260 TL olabilir.

Anladım çok teşekkürler piyango diyosunuz yani bakalım o zaman hayırlısıysa çıkar kimin daha çok ihtiyacı varsa ona çıkar umarım tekrar sağolun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arkantosx

Özel üniversitesiye gidenlerde bu burstan yararlanabiliyormu

Engel değil. Tam burslu programlarda okuyup alanlar var. Ancak burssuz programlarda şansın düşük olacağını düşünüyorum.

Burslu gitmeyi düşünüyorum zaten hocam kafama cok takılıyodu bu soru sağol mutlu ettin beni

• quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

quote:

Babasının emekli maaşı 700 Lira olanlar neden alamıyo anlaşıldı.. 10bin tl maaş alan da böyle düşünüyosa..

adamın babasını aldığı maaşa isyan edeceğine bursun verilme şartlarına isyan et

Sizde yanlış anlamışssınız yıllık 10 bin tl hocam aylık değil

• quote:

quote:

quote:

Herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girenlere burs için öncelik tanınıyor ve hatta aylık burs ücretinin 3 katı veriliyor.

Sende böyle bir durumunun olmadığını düşünüyorum. Eğer yoksa, maalesef başarı sırası açısından KYK adına bir önceliğe sahip değilsin. KYK'nın burs için öncelik tanıdığı diğer durumlar da şunlar:

Şehit çocuğu olmak
    Gazi çocuğu olmak
    Malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların çocuğu olmak ve vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocuğu olmak

Bu bursun kime ve neden çıktığı da net belli değil. Dolayısıyla çok ayrıntılı sorguya dalmamanızı ve sadece başvurup sonucunu beklemenizi öneririm. Ancak, genel olarak, burs çıkma şansını düşüren şeyler için şunları örnek verebiliriz: Tek çocuk olmak, başka bir kurumdan burs alıyor olmak (Bunun için şans düşürdüğünü değil, doğrudan çıkmamaya neden olduğunu bile söyleyebiliriz.) ailede ev sahibi olması, ailede araba sahibi olması, ailede biçerdöver sahibi olması, ailede işyeri sahibi olması, ebeveynlerin ikisinin de iyi bir gelirle çalışması, sigortalı bir işte çalışıyor olmak...

MF puan türlerinde 100000-200000 arasında başarı sıralarına sahip olup KYK'nın bursunu alan birisi tanıyorum. Gerçi ilk yıl finallere girmediği için bursu kesildi.

Okuldan bir arkadaşımın babası işçi emeklisi. Evleri, arabaları ve biçerdöverleri yok. Annesi çalışmıyor. Okuyan kardeşi var. KYK'dan burs alıyor.

Burs ve Öğrenim Kredisi bu yıl 240 TL'ydi. Bunlara her yıl biraz zam gelir. Gelecek yıl da 250-260 TL olabilir.

Anladım çok teşekkürler piyango diyosunuz yani bakalım o zaman hayırlısıysa çıkar kimin daha çok ihtiyacı varsa ona çıkar umarım tekrar sağolun

Doğrudan piyango olduğunu da söyleyemeyiz tabii ki. Bursun çıkmasına ve çıkmamasına neden olan belli başlı özellikler var. Yukarıda da bahsettim. Ama yine de "Sen şu şu özelliklere sahipsin. Hiç merak etme, kesin burs çıkar." diyemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şehit çocuğu olmak
    Gazi çocuğu olmak

Doğrudan piyango olduğunu da söyleyemeyiz tabii ki. Bursun çıkmasına ve çıkmamasına neden olan belli başlı özellikler var. Yukarıda da bahsettim. Ama yine de "Sen şu şu özelliklere sahipsin. Hiç merak etme, kesin burs çıkar." diyemiyorum.

anladım başvuruyu yap otur bekle diyosun Ya çıkarsa

• Kyk başvuruları bitti mi site açılışında form linki olurdu göremedim. Arkadaşım dolduracaktı bu sene için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monsteray.

Kyk başvuruları bitti mi site açılışında form linki olurdu göremedim. Arkadaşım dolduracaktı bu sene için.

Ara sınıflar için maalesef 7 Ağustos'ta bitti.

Üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için de bu ayın ikinci yarısında başvurular olur. 20-21 Ağustos gibi başlayabilir.
  • babamla annemin maaşları 2500 lira kadar 1-2 gelirimiz daha var bana çıkma olasılığı varmı bu bursun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorik.Cana

babamla annemin maaşları 2500 lira kadar 1-2 gelirimiz daha var bana çıkma olasılığı varmı bu bursun ?

Zor olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

quote:

babamla annemin maaşları 2500 lira kadar 1-2 gelirimiz daha var bana çıkma olasılığı varmı bu bursun ?

Zor olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler cevapladığın için
  • quote:

utanmadan soruyor bide.sen bursluk adammısn söylermisin?fakir insanlar sizin yüzünüzden burs alamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

utanmadan soruyor bide.sen bursluk adammısn söylermisin?fakir insanlar sizin yüzünüzden burs alamıyor.

Çıkmaz zaten.

Ama özel kurumlarda torpil faktörü etkisini gösteriyor gerçekten. Torpili olan mülakatlara bile gitmiyor, belki de gerçekten hak eden birinin yerine alıyor. Zaten az kişiye veriyorlar.

• Türkiye burası. İhtiyacı olmayanlara da veriyorlar merak etmeyin. Bu arada 10bin tl hakkında zaten yukarıda yanlış anladığımı mesaj ile bildirdim. :)
  • quote:

Bir öğrenci, kazandığı/kazanacakları ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Başvuru formunda üçünü de içeren seçeneği seçmenizi öneririm. Krediler çıksa bile kabul etmek zorunda değilsiniz, hiç senet imzalamazsınız, gelecek yılki başvuru dönemini beklersiniz.

Bir öğrenciye burs çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesin çıkar. Bu Öğrenim Kredisi'ni de eskiden herkese vermiyorlarmış; artık istisna durumlara sahip olanlar hariç (Şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim ), burs çıkmayan herkes alabiliyor.

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi. Siz sadece harcın küçük bir kısmını ödüyorsunuz. Bu, KYK tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırılan ve sizin elle çekip harcadığınız bir kredi değil. KYK otomatik olarak indirim sağlıyor. Bunun da faiz oranı, Öğrenim Kredisi gibi TEFE'ye göre belirlenir. Ayrıca bu krediden vakıf üniversitesi öğrencileri ve devlet üniversitelerinin ikinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler yararlanamaz.

Bana burs çıkmamıştı, Öğrenim Kredisi çıkmıştı. Bir de Katkı Kredisi çıkmıştı. Başka hiçbir kurumdan da burs çıkmadığı için mecburen kabul ettim ve 18200 TL'lik (faizsiz hâli) borç senedine imza attım.

3ünü içeren seçenk yok ki?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.