Şimdi Ara

Başbakanlık Bursu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
9.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burak4631

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bir öğrenci, kazandığı/kazanacakları ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Başvuru formunda üçünü de içeren seçeneği seçmenizi öneririm. Krediler çıksa bile kabul etmek zorunda değilsiniz, hiç senet imzalamazsınız, gelecek yılki başvuru dönemini beklersiniz.

Bir öğrenciye burs çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesin çıkar. Bu Öğrenim Kredisi'ni de eskiden herkese vermiyorlarmış; artık istisna durumlara sahip olanlar hariç (Şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim ), burs çıkmayan herkes alabiliyor.

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi. Siz sadece harcın küçük bir kısmını ödüyorsunuz. Bu, KYK tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırılan ve sizin elle çekip harcadığınız bir kredi değil. KYK otomatik olarak indirim sağlıyor. Bunun da faiz oranı, Öğrenim Kredisi gibi TEFE'ye göre belirlenir. Ayrıca bu krediden vakıf üniversitesi öğrencileri ve devlet üniversitelerinin ikinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler yararlanamaz.

Bana burs çıkmamıştı, Öğrenim Kredisi çıkmıştı. Bir de Katkı Kredisi çıkmıştı. Başka hiçbir kurumdan da burs çıkmadığı için mecburen kabul ettim ve 18200 TL'lik (faizsiz hâli) borç senedine imza attım.

3ünü içeren seçenk yok ki?

Başvuru formunda "Burs, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi" diye bir seçenek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: Lorik.Cana

babamla annemin maaşları 2500 lira kadar 1-2 gelirimiz daha var bana çıkma olasılığı varmı bu bursun ?

utanmadan soruyor bide.sen bursluk adammısn söylermisin?fakir insanlar sizin yüzünüzden burs alamıyor.

Adam haklı beyler

• quote:

quote:

quote:

babamla annemin maaşları 2500 lira kadar 1-2 gelirimiz daha var bana çıkma olasılığı varmı bu bursun ?

utanmadan soruyor bide.sen bursluk adammısn söylermisin?fakir insanlar sizin yüzünüzden burs alamıyor.

Adam haklı beyler

hem utanmaz hem pişkin lan

• bursa güvenemem arkadaş finallere kadar çalışçaz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumy

quote:

quote:

quote:

Adam haklı beyler

hem utanmaz hem pişkin lan

Sonradan bende haklı buldum arkadaşı niye sordum diye sordum kendi kendime

• bu bursada maddi durum önemlimi, lisede önemliydide alamadım hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

bu bursada maddi durum önemlimi, lisede önemliydide alamadım hiç

önemli tabiki
  • quote:

Yok. Rastgele, kurayla dağıtıyorlar.
  • quote:

quote:

burda asil verilmek istenen mesaj "lisede onemliydi de alamadim hic"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratxfb

quote:

quote:

burda asil verilmek istenen mesaj "lisede onemliydi de alamadim hic"

valla arkdaş öyle cümle kurmuş ki , çok anlamlar çıkardım .. sonra anladım tabi ;
    lisede alamadıysa yine alamaz sanırım .

• quote:

quote:

üniversite başarı sırana göre veriyorlardır, maddi durum şartıda aranmaz belki böyle durum vardır diye sordum
  • geri ödemeli bursu mezun olduktan hemen sonra mı ödemeye başlıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galois_

geri ödemeli bursu mezun olduktan hemen sonra mı ödemeye başlıyoruz?

hayır,aldığın krediyi mezun olduktan 2 yıl sonra ödemeye başlıyorsun.
    ayrıca burs karşılıksızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps_mst@hotmail.com

quote:

merhaba ben bu konuda acemıyım ve ılkkez tercıh yaptım yazdıgım bır cok yer 2. ogretım ve tam burslu okudugum kadarıyla burslarda aıle bıreyının emeklı olması yada madııyatının ıyı olması kredıyı etkıler mı yada burslu okudugunda herhangı bır kurumdan kredı alınamıyo mu? bu konuda bılgı verırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademcevahir

quote:

Bir öğrenci, kazandığı/kazanacakları ve kabulleri neticesinde, şu paketlerden birisini alabilir:

Sadece burs
    Sadece Öğrenim Kredisi
    Sadece Katkı Kredisi
    Burs + Katkı Kredisi
    Öğrenim Kredisi + Katkı Kredisi

Başvuru formunda üçünü de içeren seçeneği seçmenizi öneririm. Krediler çıksa bile kabul etmek zorunda değilsiniz, hiç senet imzalamazsınız, gelecek yılki başvuru dönemini beklersiniz.

Bir öğrenciye burs çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesin çıkar. Bu Öğrenim Kredisi'ni de eskiden herkese vermiyorlarmış; artık istisna durumlara sahip olanlar hariç (Şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim ), burs çıkmayan herkes alabiliyor.

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim yapan kredi. Siz sadece harcın küçük bir kısmını ödüyorsunuz. Bu, KYK tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırılan ve sizin elle çekip harcadığınız bir kredi değil. KYK otomatik olarak indirim sağlıyor. Bunun da faiz oranı, Öğrenim Kredisi gibi TEFE'ye göre belirlenir. Ayrıca bu krediden vakıf üniversitesi öğrencileri ve devlet üniversitelerinin ikinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler yararlanamaz.

Bana burs çıkmamıştı, Öğrenim Kredisi çıkmıştı. Bir de Katkı Kredisi çıkmıştı. Başka hiçbir kurumdan da burs çıkmadığı için mecburen kabul ettim ve 18200 TL'lik (faizsiz hâli) borç senedine imza attım.

Bilgiler için teşekkürler :)

Farzedelimki burs değil de öğrenim kredisi çıktı.Sadece 1 yada 2 yıl alma şansımız yok mu?Diyelimki üniversitedeki 2.yılımızdan sonra ailemizin maddi durumunda iyileşme oldu ve artık krediye ihtiyacım kalmadı o zaman ne olacak ?

sunu ogrenmek ıstıyorum bu sene tercıh forumlarında tercıh yaptıgın yerlerde kredı secenegı yoktu acaba kayıt olurken mı secılıcek

• quote:

Orijinalden alıntı: ps_mst@hotmail.com

quote:

bu sene tercıh formlarında kredı secenegı yoktu nasıl olucak pekı?
  • sunuda ogrenmek ıstıyorum tam burslu bır yere yerlesınce kredı alınmıyor mu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: neslihan__nacar

sunuda ogrenmek ıstıyorum tam burslu bır yere yerlesınce kredı alınmıyor mu???

Almana engel değil.

Bir vakıf üniversitesi öğrencisi, tam burslu programda okusa bile, KYK'dan ya burs alabilir ya da Öğrenim Kredisi alabilir. (Katkı Kredisi alamaz.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neslihan__nacar

sunuda ogrenmek ıstıyorum tam burslu bır yere yerlesınce kredı alınmıyor mu???

Almana engel değil.

Bir vakıf üniversitesi öğrencisi, tam burslu programda okusa bile, KYK'dan ya burs alabilir ya da Öğrenim Kredisi alabilir. (Katkı Kredisi alamaz.)

saol pekı sunuda sorabılır mıyım tercıh lıstesınde bu sene yoktu kredı secımlerı bunu acıklandıktan sonramı basvurucaz?
  • tercihler açıklandıktan sonra kyk nın sitesinden başvurcaksın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.