Şimdi Ara

Başbakanlık Bursu Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir araştırmama rağmen alanların azlığından mıdır net cevaplara ulaşamadım. Dil 3 kısmında ilk 100 e girdim. Fakat bu bursa nasıl başvuracağım, bursun şartları nelerdir ? En basidinden dil 3 ten bursu alabilir miyim ? Ödemesi hangi aylar başlar bu tarz sorular hakkında cevap almak istiyorum. Bursu alan veya burs hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

• İlk 100'e girdiysen önceliklisin maddi durumunda burs şartını karşılarsa %100 alırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Peki başvuruları nasıl olacak bilginiz var mı ?
  • Başbakanlık bursu diye bir burs yok artık. KYK bursu var. Başvurular eylül ekim gibi oluyor normalde.
  • Sadece isim değişikliği değil mi ?
  • Alıntılamadığın için yazdığını görmedim.Kyk veya başbakanlık bursu aynı şeyler.Sanırım ekimde başvurular başlıyor gelirin anne babanın geliri üzerine ev arsa herşeyi soruyorlar.Kazanırsan tc kimlik numaranın son hanesine göre 6-7-8-9-10 ocak tarihlerinde bursun yatıyor.Geçen sene 3 ayı toptan yatırdılar yani ocakta 3 aylık burs alındı (425x3=1275tl) sanırım bu sene de aynısı olur.Ocakta bir de yeni zam gelecek muhtemelen 450 olur yani ocakta 450x3 alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesenyoung

Alıntılamadığın için yazdığını görmedim.Kyk veya başbakanlık bursu aynı şeyler.Sanırım ekimde başvurular başlıyor gelirin anne babanın geliri üzerine ev arsa herşeyi soruyorlar.Kazanırsan tc kimlik numaranın son hanesine göre 6-7-8-9-10 ocak tarihlerinde bursun yatıyor.Geçen sene 3 ayı toptan yatırdılar yani ocakta 3 aylık burs alındı (425x3=1275tl) sanırım bu sene de aynısı olur.Ocakta bir de yeni zam gelecek muhtemelen 450 olur yani ocakta 450x3 alırsınız.

Eskiden ilk 100 e giren öğrencilere ilk 100 bursu adı altında o dönemin belirlenmiş kyk bursunun 3 katı verilirdi. Abimin birkaç arkadaşı alıyordu. (örneğin kyk o sene 400 ise 400x3 alıyorlardı her ay.) Merak ettiğim şey bu tipteki burs için ayrı bir başvuru yapıp yapmamam gerektiği. Normal bursa başvurur gibi başvursam ilk 100 bursumu onaylarlar mı ? Çünkü geçen sene de bu bursu alan kişilerle konuşmuştum.

• kardes bende sozelden ilk 100 e girdim.kyk basvuruları baslıyınca internetten herkes gibi basvurumuzu yapıyoruz.orda bi kutucuk olucak oncelikli ogrenci diye onu isaretliyecegiz.burs miktarı normalin 3 katı şeklinde
  • benim bildiğim kadarıyla ilk 100 listeleri kyk'ya gönderiliyor. senin kyk'nın sitesinden normal burs başvurusu yapman yeterli. normal bursun 3 katı burs alıcaksın. ilk 100'e girenler için maddi durumun iyi veya kötü olmasına bakmıyolar direkt 3 katı parayı veriyolar. ben de 131. oldum lysde alamadım malesef :(( seneye dilden almaya çalışıcam inşallah alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.