Şimdi Ara

BAŞI VİRÜSLERLE DERTTE OLANLARR VİRÜSLERİ TAMAMEN BİTİRİN (siz virüsten değil virüs sizden korksun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak etmeyin virüs falan sizin için sorun olmaktan çıktı artık!!!!
    Arkadaşlar şöyle kısa bir başlayım anlatayım size.

Dediklerimi yapmadan önce bilgisayarında bulunan mevcut Antivirüs ve firewall programlarını sil çünkü Çakışma yapar.

Yüklemen gereken programlar:

ANTİVİR XP 6.... 6.66 MB (www.free-av.com)
    Zone Alarm Security Suite 5.5.094 16.4 MB (inndir.com'da var.)
    Ad-aware Se Personal 1,06 2.72 MB (inndir.com'da var.)

Hepsini sırayla kur ve update yaparak güncelle...
    Daha sonra Xp yi Güvenli kipte çalıştır...
    (NOT: Programların senin makinada çalışacağını zannediyorum.)
    haa önemlii antivir personal programını windows açılışında aktif yapma. Çok kasar.
    Nerede kaldık haa... Güvenli kipte programları birer birer çalıştır. Bir seferde en fazla bir program çalışsın.
    Her program taramasından sonra bilg. yeniden baslat.

DİKKAT EDİLECEKLER

1- güvenli kipi açar açmaz ilk yapman gereken BAŞLAT/ÇALIŞTIR/msconfig yaz ve tamam de.
    Karşına çıkan ekranda başlangıç menüsüne git ve zone alarm hariç her işareti kaldır. Zone alarm "zlclient" olarak gözükür sadece o işaretli kalsın.
    Daha sonra yine msconfigde hizmetler bölümüne geç ve burada altta "Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle" seçeneğini işaretle. sonra yine tüm işaretleri kaldır ve sadece yine zone alarmı işaretli bırak. "True Vector İnternet... " Diye geçer.
    Tüm dediklerimi yaptıktan sonra Uygula ve sonra tamam de. Yeniden başlat tabiki yine GÜVENLİ KİP. UYARI=bu arada bi bakıyım falan diye sakın windowsu normal başlatma dediklerimi aynen uygula.
    Dün aynısını ben yaptım ve artık kuş gibi hafif ve rahatım.

2- Güvenli kipte tekrar açtıktan sonra önce antivir personal programını çalıştır. tarama diskinin boyutuna göre ve virüs bolluğuna göre uzar.
    Ama yinede uzun sürüyo.
    Program tararken virüs bulduğunda sana bir pencere açar ve silmek ister misin diye sorar. kısaca program çalışırken sana ne sorarsa evet(yes) de.
    Bitince makinayı yeniden başlat ve yine güvenli kipte çalıştır...Yine düzelmişmi falan diye Sakın normal başlatma çabalarımız boşa gidebilir...
    Eğer F8 tuşunu kaçırırsan hemen kasadan resetle ve yine güvenli kipte aç.

3- Antivir şuan sistemi olası virüslerden arındırdı. Programdan şüpheniz olmasın AVAST'ın bile silemediği trojan ve Worm ları sildi...
    Sıra Ad-aware Se programında.
    Programı çalıştırın ve Scan bölümünde "Full System Scan" işaretleyin ve taramayı başlatın...
    Bulunanları listeden seçin ve Next tuşuna basın.
    sistem tamam yaaa.

4- Bu da son adım: Zone alarm programını kuruluyken sistemi yeniden başlatacağız. Size söylediğim bu sürüm en son ve en mükemmel sürümü ya hem firewall, hem blocker, hemde antivirüs yaa.
    msconfig ayarlarını son kez kontrol et ve 1 de anlattıklarıma hala uygun mu bak. Değişmisse 1 de ki gibi ayarla.

5- Şimdi windows Xp yi Normal (Olağan şekilde başlatın) şekilde başlatın.
    Sistem tertemiz yaaw. Süper hemde hızlanmış olacak. Herşeye rağmen windows normal kipteyken bir daha ad-awareyle scan yapın.

Bunları yapanlar %100 sağlıklı bir sisteme kavuşurlar ve bundan sonrada korunurlar. ZONE Alarm sayesinde sistem artık tamamen güvenlik altında.
    Ben bunları yaşayarak öğrendim o yüzden garanti veririm donanımında bir sorun yoksa sisteminde bir sorun kalmaz.
    Eğer bu dediklerimi aynen yaptıktan sonrada yine sistem sorunları yaşıyorsan FORMAT at. Onlada çözemezsen artık sana Bilgisayarı aldığın yerin Servisine gitmek kalıyor artık...

-----------siz virüsten değil virüs sizden korksun-----------
    Eeeee artık bir teşekkürü hak ettim artık dimi ama

• teşşekür ediorum ama zorla hiç te beenmedim yani açıkçası şimdi biz bunları akıl edemior muyuz bilgisayarı bilen insan bunlarıda bilir registrydeki başlangıç dosyalarını yazmamışsın msconfig de görünmeyen ve başlangıçta açılan bazı öğeler vardır onlarıda registryden ayarlarsın emin ol böyle bir pc ye virüs de girer anti virüslerin algıladıı kodları değiştirince gayette girer çok basit ki anti vir in arşivinde yeri olmayan kaç tane virüs vardır ki böle bir durumda spyware yönünden güçsüz kalırsın
  • işte tüm dünyanın arayıpta bulamadığı %100 koruma ne desek boş

adam kaspersky i kaldırsın antivir kursun
  • Kusura bakmayın Onuda hemen yaziyim.Arkadaş saol eksik tarafımı gösterdin şimdi daha daha yararlı olabileceğim.

NOT: Tüm bu bilgiler denenmiş ve fayda sağlamıştır... baştaki bilgileri yaptıktan sonra bunuda yapıp işlemi öyle bitiriniz...
    Paylaşmak, bildiğini aktarmak bizi hep üstün kılacak ve ilerletecektir...

BAŞLAYALIM

REGİSTRY (registry ulaşmak için başlat/çalıştır/regedit)

Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:

1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run

HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run

Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.

C:\windows\system32\formatsys.exe

C:\windows\system32\serbw.exe

C:\windows\msmbw.exe

C:\Crazy frog gets killed by train!.pif

C:\Annoying crazy frog getting killed.pif

C:\See my lesbian friends.pif

C:\LOL that ur pic!.pif

C:\My new photo!.pif

C:\Me on holiday!.pif

C:\The Cat And The Fan piccy.pif

C:\How a Blonde Eats a Banana...pif

C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif

C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif

C:\Fat Elvis! lol.pif

C:\Jennifer Lopez.scr

C:\lspt.exe

C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe

C:\British National Party.jpg

C:\Crazy-Frog.Html

C:\Message to n00b LARISSA.txt

Bunları silin KOLAY GELE

• yaw arkadaş sen Kaspersky programını kaldırmı dedim istersen onlayap ama ben denenmiş bişey söyledim sana.
    kaldırma Zorla kaldır demedik heralde.
    Ben sadece karşılıksız yardım için yazdım bunları...
    Yoksa ANTİVİR personal den falan maaş almıyom yanii.
    Bu benim görüş ve %100 deneyimim...

Saygılarr....
  • Verdiğin bilgiler için saol.
    Tartışma bu adamlarla mantık diye bişey yokki adamda!!! Sanki sen o adama özel yazmışsın gibi.Boşwer ilk cevabın öok soğukkanlı ve yapıcıydı.Negatif olanlara
  • Maskel yazdıkların için sana çok teşekkür ediyorum...yazdıkların arşivimde duracak...Sağol arkadaşım..her şey için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar hakkinda pek bilgili oldugum söylenemez ama ise bak

ANTİVİR XP 6.... 6.66 MB (www.free-av.com)
    Zone Alarm Security Suite 5.5.094 16.4 MB (inndir.com'da var.)
    Ad-aware Se Personal 1,06 2.72 MB (inndir.com'da var.)

ücüde var bende
  • şimdi bütün işi gücü bırakacaz saatlerce bu senin dediklerinle mi uğraşacağız okuması bile saatler sürüyor alırsın en iyisinden bir virüs proğramı ve zone alarmla birlikte kurarsın sen işine bakarken onlar arkada senin yerine çalışırlar sende arkana yaslanır keyfine bakarsın
  • adam emek vermıs emege saygı gosterın barı elestırceksen de daha kıbar elestırırebılırsın..
    quote:

Orjinalden alıntı: earandil

işte tüm dünyanın arayıpta bulamadığı %100 koruma ne desek boş

• teşekkür kaspersky gözümde tek ama başka iyi antivirüs olmayacak değil. Bu bilgi için sağol arkadaş.
  • ad-aware ın pro sunu deneyin bir daha asla personal kullanmak istemeyeceğinize bahse girerim ilk başta pop-up kapama özelliği zararlı cokkieleri silme özelliği anında tarama yapmadan registrydeki bu dediğim başlangıç dosyalarını her sanie kontrol edip size bilgi veren bir program kesinlikle deneyin ad-watch özelliği sizin bilgisayarınıza güç katıcaktır tekrar diyorum spywareler yönünden baya düşük kalır bu makina geçen bir tane girdi kendi kendine ftp portunu açtı backuplamış kendini ve registryde farklı bir isimle kaydolmuş onunla uraşıyorum kaç gündür amam hiç bir program işe yaramıyor şimdilik ftp yi kapattım firewall falanda etki etmiyor yani mcaffe kullanıyorum ki zone dan kat kat daha iyi olduuna bahse bile girerim dakka başı uyarı geliyor neyse bu bilgisayar kullanıcısınında abuk subuk programlar yüklememesi gerekiyor aksi takdirde benim gibi spywarelarla boğuşur
  • AVAST + Microsoft Anti Spy başka bi şeye gerek yok bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: musty17

adam emek vermıs emege saygı gosterın barı elestırceksen de daha kıbar elestırırebılırsın..
    quote:

+1

• quote:

adam emek vermıs emege saygı gosterın barı elestırceksen de daha kıbar elestırırebılırsın..
    quote:

sırf post olsun diye yazıyor daha 2 gün öncede konu açtı kaspersky mi norton mu sonra yazmış ki norton anti virus lerin babasıdır. madem bu kadar eminsin ne topic acıyorsun.

aşağıdaki linkte 3 mesajı var okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3364267/tm.htm

bu adam bir günde mi anitivir i keşfedip onun en iyisi olduğunu anladı
    %100 tecrube yazmış her halde bir günde kazandı bu tecrübeyi
    önceden biliyorsada daha önce defalarca açılan topicin açması tamamen post sevdası
    tamam madem post istiyorsun +1 yaz
    boyle insanları yanlış yönlendirme
    bilmeyen biri olsa da inanacak boyle %100 güvenlik olacağına hemde windows da.

• quote:

quote:

quote:

sırf post olsun diye yazıyor daha 2 gün öncede konu açtı kaspersky mi norton mu sonra yazmış ki norton anti virus lerin babasıdır. madem bu kadar eminsin ne topic acıyorsun.

aşağıdaki linkte 3 mesajı var okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3364267/tm.htm

bu adam bir günde mi anitivir i keşfedip onun en iyisi olduğunu anladı
    %100 tecrube yazmış her halde bir günde kazandı bu tecrübeyi
    önceden biliyorsada daha önce defalarca açılan topicin açması tamamen post sevdası
    tamam madem post istiyorsun +1 yaz
    boyle insanları yanlış yönlendirme
    bilmeyen biri olsa da inanacak boyle %100 güvenlik olacağına hemde windows da.

arkadaşım farkında değilsin sanırım dediklerin çok doğru bu adam kesinlikle bir yerden alıntı yapmıştır post sevdalıları bu kadar uzun yazı yazmazlar tekrardan diyorum kimse yine sallamıycak ama bunla %100 güvenlik sağlayamazsın arkadaş doğru diyor maskel zaten yapılan tüm testleride hiçe saymış bir norton diyor bir anti vir testlerde her zaman için birinci gelen anti virüs kasperskydır bunu bil öyle konuş hiç kullandın mı

• quote:

arkadaşım farkında değilsin sanırım dediklerin çok doğru bu adam kesinlikle bir yerden alıntı yapmıştır post sevdalıları bu kadar uzun yazı yazmazlar tekrardan diyorum kimse yine sallamıycak ama bunla %100 güvenlik sağlayamazsın arkadaş doğru diyor maskel zaten yapılan tüm testleride hiçe saymış bir norton diyor bir anti vir testlerde her zaman için birinci gelen anti virüs kasperskydır bunu bil öyle konuş hiç kullandın mı

beni anlayan biri çıktı sonunda teşekkürler @goldberg

işte @makselin açtığı bir topic daha 2 gün önce açmışhttp://forum.donanimhaber.com/m_3367726/mpage_1/key_//tm.htm#3373283

yazdıklarına bakın
    quote:

SONUNDA kahramanım ANTİVİR XP imdat çağrılarıma dayanamadı ve yetişti.
    Güvenli kipte taramayı yaptırın bulamıyacağı virüs tanımam ANTİVİR XP İçin

ilk kez kullanmış ama iddası büyük. son 2 günde en büyük norton demiş sonra avast yüklemiş iyi hoş ama sorunum var diye topic açmış sonra antivir kurdum demiş bugun de bu topic.

yukarıdaki şeyler kopyala yapıştır değil mi? bu kadar çok şey bilen birisi daha hangi anti-virusu kullanması gerektiğini mi bilmiyor?

2. iletisini kopyaladığı yer
    http://forum.donanimhaber.com/m_2214143/mpage_1/key_msn%252Cmona%252Clisa//tm.htm#2214143
    ilk beş madde aynısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eärendil -- 10 Temmuz 2005, 21:30:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: enginer804

şimdi bütün işi gücü bırakacaz saatlerce bu senin dediklerinle mi uğraşacağız okuması bile saatler sürüyor alırsın en iyisinden bir virüs proğramı ve zone alarmla birlikte kurarsın sen işine bakarken onlar arkada senin yerine çalışırlar sende arkana yaslanır keyfine bakarsın

uyandırayım bazı virusleri güvenli kipte açmadan silemezsin

antivir iyi programdır 1 sene kullandım süreklide warez sitelerinde gezerim uyarı verir sil veya engelle dersin bişey olmaz ama geçen gün bitdefenderi kurdum 1-2 ay kullandım geçen gün dediğime bakmayın sözün gelişi gerçekten kalite program mcafee yi zaten biliyoz şu an mcafee kullanıyorum

• quote:

ii güzel hoş kasper forumlarda 1. olabilir dalında birinci nod32dir bunu bil önce (övmüom) avastı tercih ediom(çoklu koruma bedava ve türkçe) antivir çok ii bi antivirüs siz kullanmaıp kafanızı bi daha vurun sisteminizi kasın güwenlik uruna(kasmayanı warken)
    avast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Kardeşim senin Registry için yazdıkların sadece o virusleri iptal ediyor.Milyonlarca virus var internette.Bence bir Anitivirus programı,bir firewall'ı ve de spyware'si bulunan ve bunların güncellemelerini günü gününe yapan adamın başı yanmaz viruslerden.Bu kadar açıklamaya gerek yok.

Symantec Antivirus Corporate Edition
    Sygate P. Firewall Pro
    Spyware Guard(veya Ad-aware Pro,Spy Sweeper)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.