Bunun android ile bir ilgisi yok bence çünkü ben telefona format attım düzeldi ancak lanet olası Windows 8 de sorunu çözemiyorum. Şirket bilgisayarı olduğu için format atmam mümkün değil. Ne yapıcam inan bilmiyorum
Format attım, ubuntu kurdum. Geçmedi. Blackberry 10 işletim sistemine sahip telefonumda da aynı sorundan müzdaribim. Herşeyi sildim ya, geçmiyor. Modeme hard reset attım halen aynı. Bu nereye giriyor ki böyle kalıyor? Ağ kartına mı giriyor donanımın kendisine giren bir virüs olma ihtimalinden şüpheleniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: xgd
Format attım, ubuntu kurdum. Geçmedi. Blackberry 10 işletim sistemine sahip telefonumda da aynı sorundan müzdaribim. Herşeyi sildim ya, geçmiyor. Modeme hard reset attım halen aynı. Bu nereye giriyor ki böyle kalıyor? Ağ kartına mı giriyor donanımın kendisine giren bir virüs olma ihtimalinden şüpheleniyorum.
Huawei p6 var buna da bulaşmıştı fabrika ayarllarına dönünce düzeldi
Birşey indirip kurmadığımı da sanıyorum. Ne dandik sistemler var ya bu kadar mı kolay. İnternette dolaşamaz oldum rahatla
bende de 2 gündün aynı combofixler, diğer aklıma gelecek ve sitede okuduğum tüm programları denedim. bedava programlar iş yapmaz dediler eset i satın aldım silmedi heryerde söylenen çözümler (eklenti, uzantı, vs) hiç biride işe yaramadı. regedit den aramalar yaptım silinmesi gereken dosyaları sildim vs vs o nedenle farklı bir virüsle karşı karşıyayız sanırım. ad.adbirdie.com a girince direk google adwords açılıyor demekki google nin yaptığı bir virüs sanırım. google support u da açmıyor artık pc. başka pc den google.support un önerdiği programı indirip burda denedim programıda siliyor kurdurmuyor bile.
yapmadığım birşey varmı yada yapmam gereken daha nedir bilmiyorum. yeni virüs olduğu için koruma programlarının kapsamında değil demekki.
onuda deneyeyim dedim zaten chrome de oturum açmamışımki hiç silmeme gerek kalmadı diğerlerini yaptım yok olmuyor
Şaka gibi ya eve geldim açtım laptopu şimdi hiç bişey yok ama iş yerine gidiyorum açıyorum yine çıkıyor deliricem
Sabahtan modemi resetledim,tekrardan modem kurulumu yaptım.Şu anlık kurtuldum gibi.
İnternette gördüüm göre son bir kaç gündür bende dahil bir çok kişi bu tarayıcı virüsünden muzdarip
Güncelleme: Çözümde tüm hesaplardan çıkılmasını söylemiştim ama hesaptan çıkmadan sadece son işlem yapılarakta olabbilir diye düşünüyorum denemediğğim için kesin olan yöntemi yazdım
uzatmadan çözüme geçiyorum:
Öncelikle:
Bilgisayara format atmak Tarayıcıyı silip tekrar kurmak Modeme reset atmak farklı kablosuz ağ ya da veri kulllanarak ağ bağlanmak sorunu çözmüyor
Sorunun aynı evde ki farklı cihazlara bulaşmasının sebebi düşünüldüğü gibi modem değil "Google Hesabınız"
evet bu nedenle öncelikle yapmanız gerekni anlatıcam:
bilgisayar için: Google Chrome'da
ayarlardan hesap ile tarayıcı bağlantısını kesin ardından en altta gelişmiş ayarları tıklayın ve daha altında çıkan "tarayıcıyı sıfırla(böyle bişeydi)" butonuna basın. kesinlikle bu işlemden sonra tekrar hesabınızı bağlamayın biraz daha var ona
telefon ve ya tablet için (android)
Kullandığınız tarayıcı uygulamasının veri ve çerezlerinini silin
Telefon ve Tablet (İOS)
telefonun uygulamasından ve ya ayarlar bölümünden hesapla bağlantısını kesin
Tüm bağlantılar kesildikten sonra tercihen bilgisayardan Google'ı açın. ve giriş yapın
Uyarı: Google Chrome değil Google.com'dan giriş yapın.
bundan sonra hesap ayarlarına girin ve hesap izinlerinde başta google ürünleri olmak üzere eski ve ya bilmediğiniz ne varsa kaldırın(ben sadece telefon izleme özelliği ve colornote uygulamasını bıraktım) bundan sonra tekrardan tarayıcınıza bağlanabilirsiniz.
Aynı sorunla dünden beri uğraşıyorum halen çözemedim. Bu lanet şeyi kim yaydıysa Allah cezasını versin.
İki, üç gündür beni çileden çıkaran bir durum. Chrome için block site eklentisini indirdim, açılan siteleri engelledim ama her seferinde açılan reklamın sekmesine geçiyor. Yanlış hatırlamıyorsam chromeda yeni sekmeyi arka planda açma olayı vardı. Onu nereden yaptığımızı hatırlayan var mı? Yani reklamı açsın ama sekmeye geçiş yapmasın bari, hepsini toptan kapamak tek tek kapamaktan daha kolay olur.
Arkadaşlar, hem modeminizdeki hem de cihazlarınızdaki DNS adresini kontrol edin. Muhtemelen ikisinden birinde ya da her ikisinde farklı bir DNS adresi göreceksiniz. Ya otomatik DNS alın ya da Google DNS (8.8.8.8) gibi güvenilir bir numara girin. Aynı sorun cep telefonumda vardı. Sadece wifi açıkken sorun oluyordu. Telefonun DNS ayarlarına baktığımda 32.xx ile başlayan bir adres vardı. Silip Google DNS'i girdim. Sorun çözüldü :) (Not: Sonrasında tarayıcılarınızın ayarlar bölümünden ön belleği temizlemekte de fayda var.)
internet explorer kullananlar sorunu bi nebze olsun hafifletmeyi başardım.Bilgisayarımda chrome'da ve android cep telefonumda sorun yani (ad.adbirdie) virüsü devam ediyor.İnternet explorer'da sorunu nasıl hafiflettiğime gelirse açılır pencere engelleyicisi diye bişey var.Araçlara ordanda bu dediğim yere girip ayarları yapabilirsiniz.
ad.adbi rdie.com/ sh.aspx?f=p opup-u&h=e7a1fbed4a21cd14034e6693849f9e4e denen lanet şeyden kurtulamadım. arkadaşlar bunun çözümü yokmu, iki defe format attım, dört beş virüs proğramı ile teker teker taratım gene yok. yaaa bu nasıl bir şey. deli ediyor beni. bu sorun yeni galiba. bir çok yere baktım yok. çözüm bulan varsa vardımcı olursa çok sevinirim...
Aynı sorun bende de var (a.adbridie) bu isteye atiyor hem pc de hem telefonda modemle mi alalakı acaba telefonu formatladım çözüm olmadı:S
Bunu virüsü ilgililer görmüyor mu?Benim telde öyle bir reklam felan açılmıyorda.Format harici google chrome ayarlarını sıfırlıyorum düzeliyor sonra pc tekrar kapatıp açtığımda yine aynısı oluyor.Malware programları birşeyler siliyor ama tekrar her nasılsa geliyor.Bu virüs modeme mi bulaştı yoksa google hesabına mı? Tam olarak çözüm gerekiyor her pc açtığımda google chrome ayarlarını sıfırlamaktan bıktım.
Aşkadaşlar söyle bişey farkettim. Bu olay ağınıza bağlı olan tüm cihazlar yüzünden olabiliyor. İş yerinde tüm sayfalarımda çıkan virüsler eve gelince yok oluyor. Explorer yada crome arama verilerinizi tamamen sıfırlayın eğer evdeki ağdan bağlandığınızda bu virüs çıkıyor ise bağlantıyı kesip cp telefonunuzu modem olarak lapopunuza tanıtıp o şekilde giriş yapıp deneme yapın. şu an bende hiç sorun kalmadı
tamamda sorun cep telefonunda var,onu modem yerine kullansam ne farkedecek.2.si explorer da adadbirdie'den kurtulmama rağmen fvl player indir,bugünün şanslı kişisi sizsiniz gibi iletiler geliyor.Ne yapmalıyım.Lütfen yardım edin.