Şimdi Ara

başımız sağolsun.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siyasete çekilmesin konu çünkü monarşilerde siyaset olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

zannediyorum forum dünyadaki madenlerin nasıl çalıştırıldığını yakından takip etmiyor, size şurada birkaç rakam vereceğim bu rakamlar neyin ne olduğunu görmeniz için çok önemli. bakınız ingiltere'de şöyle biraz geçmişe gidiyorum: 1862 bu madende göçük olmuş 204 kişi ölmüş. 1866 361 kişi ölmüş İngiltere'de. İngiltere'de 1894 patlama 290. Fransa'ya geliyorum 1906 dünya tarihinin en ölümlü ikinci kazası 1099. Daha yakın dönemlere geleyim diyorum, Japonya 1914'de 687. Çin 1942, gaz ve kömür karışmanın neden olduğu sayılıyor ölüm sayısı 1549.

Değerli arkadaşlar yine Çin'de 1960 metan gazı patlaması 684. Ve Japonya'da 1963'te yine kömür tozu patlaması 458. Hindistan 375. 1975'te metan gazı alev aldı, maden çatısı çöktü ve 372.

Bu ocakların bu noktada bu tür kazaları sürekli olan şeyler. Bakın Amerika, teknolojisiyle her şeyiyle, 1907 2 ayrı madende grizu ve kömür tozu patlaması 361 ölü. yani biz bir defa bu tür kömür ocaklarında bu olanları, lütfen bu olaylar buralarda hiç olmaz diye yorumlamayalım, bunlar olağan şeyler.. lütfen. bunlar bu işin fıtratında var

Haklısınız yazdığınız İlk paragrafınızda 100 yıl 2.de de 40-50 yıldır böyle bir kaza olmamış.Dünya da 10 yılda bile teknolojinin nasıl değiştiğini düşünürsek.
    6 ay önce mecliste konu gündeme getirilmemiş.Daha bir hafta ongün önce 6 ay önceki meclise verilen önerge ancak görüşülebilmiş.mhp,bdp ve chp araştırma komisyonu kurulması için oy verirken yukarıda yazdıklarınızla aynı düşüncedekiler reddetmemiş...
    Madenin arşırı riskli olduğunuda dair 7 gün önce bir bildiri yayımlanmamış.
    TRT hd'de dev yapılar programı var.Bir ara bakmanızı öneririm.Adamlar yerin 3km altında kilolarca dinamit patlatıyor.Programı izlerken bir saat içinde tünelde kaçkere deprem oldu...
    Allah madencilerinde ,yukarıda bekleyenlerinde yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 14 Mayıs 2014; 22:53:28 >

• Allah mekanlarını cennet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Şu anda resmi rakam 275'ti galiba ama 300'ü de geçecek gibi. 300 can 300 aile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

zannediyorum forum dünyadaki madenlerin nasıl çalıştırıldığını yakından takip etmiyor, size şurada birkaç rakam vereceğim bu rakamlar neyin ne olduğunu görmeniz için çok önemli. bakınız ingiltere'de şöyle biraz geçmişe gidiyorum: 1862 bu madende göçük olmuş 204 kişi ölmüş. 1866 361 kişi ölmüş İngiltere'de. İngiltere'de 1894 patlama 290. Fransa'ya geliyorum 1906 dünya tarihinin en ölümlü ikinci kazası 1099. Daha yakın dönemlere geleyim diyorum, Japonya 1914'de 687. Çin 1942, gaz ve kömür karışmanın neden olduğu sayılıyor ölüm sayısı 1549.

Değerli arkadaşlar yine Çin'de 1960 metan gazı patlaması 684. Ve Japonya'da 1963'te yine kömür tozu patlaması 458. Hindistan 375. 1975'te metan gazı alev aldı, maden çatısı çöktü ve 372.

Bu ocakların bu noktada bu tür kazaları sürekli olan şeyler. Bakın Amerika, teknolojisiyle her şeyiyle, 1907 2 ayrı madende grizu ve kömür tozu patlaması 361 ölü. yani biz bir defa bu tür kömür ocaklarında bu olanları, lütfen bu olaylar buralarda hiç olmaz diye yorumlamayalım, bunlar olağan şeyler.. lütfen. bunlar bu işin fıtratında var

Ben gelismis ulkelerden 30-40 yil gerideyiz saniyordum ama basbakanimiz yaklasik 100-200 yil geride oldugumuzu ornekler ile cok guzel sekilde aciklamis.

• Kazada hayatını kaybedeblere cenabı allah rahmet yakınlarına sabır versin.

Arkadaşlar lütfen cenaze ler üzerinden siyaset, prim, yapmayalım hiç hoş değil.

• Hemican kullanıcısına yanıt
    almanyada 50 yıldır kaza olmamış..adam 200 yıl önceden örnek veriyor sanki normal bir durummuş gibi...kafaya bak..bu zihniyet yüzünden bir ileri iki geri gidiyoruz.
  • Bunun sorumlusu jeolojik zamanlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

siyasete çekilmesin konu çünkü monarşilerde siyaset olmaz...

bu tokat çok sert oldu
  • Acımız büyük, bir tane akrabamızı kaybettik. Ne diyebilirim ki ? Kader mi demeli ? Yoksa kaderin önüne geçebilmek için bazı adımlar atılsaydı şu anda hayatta mı olurdu ? Kaderin önüne geçemezsiniz diyeceksiniz belki ama buna inanmıyorum.

2 tanede evladı vardı, bir kız bir oğlan.

Sorumlularının iki yakası bir araya gelmesin inşallah.

Başımız sağolsun
  • Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun. Gerçekten çok ama çok acı bir durum.. Gün, kömürün karasından da kara bir gün.

Dualarımız dışında destek olmak isteyen olursa,

SOMA yazıp 4025'e (İYİLİKDER)
    AKUT yazıp 2930' mesaj göndererek 5 TL yardımda bulunabiliriz. İki mesaj atsak bir paket sigara parası ediyor. Az-çok ayırt etmeden destek olmamız, kenetlenmemiz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

siyasete çekilmesin konu çünkü monarşilerde siyaset olmaz...

Gerçekten sert ama gereken bir cevap olmuş. Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Acımız büyük, bir tane akrabamızı kaybettik. Ne diyebilirim ki ? Kader mi demeli ? Yoksa kaderin önüne geçebilmek için bazı adımlar atılsaydı şu anda hayatta mı olurdu ? Kaderin önüne geçemezsiniz diyeceksiniz belki ama buna inanmıyorum.

Başımız sağolsun

Basiniz sagolsun, kelimelerin kifayetsiz kaldigi biryerdeyiz manzara ic yakici

• quote:

Acımız büyük, bir tane akrabamızı kaybettik. Ne diyebilirim ki ? Kader mi demeli ? Yoksa kaderin önüne geçebilmek için bazı adımlar atılsaydı şu anda hayatta mı olurdu ? Kaderin önüne geçemezsiniz diyeceksiniz belki ama buna inanmıyorum.

Başımız sağolsun

Hocam başınız başımız sağolsun.
    Bu olay beni çok etkiledi. Ateş düştüğü yeri yakıyor tabi ama acınızı gerçekten paylaşıyorum en azından kendi adıma.
    Oturduğum yerde deliriyorum resmen.
  • quote:

Başımız sağolsun

Başımız sağolsun. Allah sabır versin...

• quote:

Başımız sağolsun

başın sağolsun...kim sorumluysa daha beter olsun..
  • Gelişmiş ülkelerde insanlar tesadüfen ölürken, (maalesef) Türkiye gibi gelişememiş ülkelerde insanlar tesadüfen yaşıyorlar.

Yaradan, onları sonsuz rahmetiyle mükâfatlandıra.

• ALLAH geride kalanlara sabır versin.
  • Sedye kirlenmesin diye ayakkabısını çıkarmak isteyen üzerine uzanırken çekinen
    Beni bırakın mahmut u kurtarın karısı hamile diyen emekçi abilerimiz ve onlar gibi nice güzel insan başkaları üç kuruş fazla kazansın diye ölenler..
    Sizin üzerinizdeki kir suyla çıkar ama içinde insanlık kalmayanlar nasıl temizlenecek?

• Hepimizin bütün Türkiye'nin başı sağolsun... Ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum...

TRT Haber Televizyonunun resmi acıklamasına göre an itibari ile vefat edenlerin sayısı : 282 kişi olarak açıklandı.. ve henüz karbonmonooksit gazı yüzünden girilmemiş yerler mevcut.

Otomobil Genel forum unun da böyle bir konuda sadece 82 kişinin yorum yapması beni fazlasıyla üzdü..

Bence otomobil genel ahalisi bu konuda yorum rekoru kırmalıydı.. saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeVaLieR -- 15 Mayıs 2014; 12:43:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.