Bildirim
Basınç sorusu ???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
sadece cevap değil lütfen anlatımla beraber.. -
yalnız 2 dogruysa anlatiyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Skins
yalnız 2 dogruysa anlatiyim
Ben de 1 ve 3 dedim -
cevap 1 ve 2 ..2 yi anladım da 1 niye ? 3 olmaz çünkü sıvının yukarı dogru çıkması için ;kabın içinden bir basınç oluşması lazım . 3 te sıvı bu basıncı oluşturmaz ama 2 de açık uçtan açık hava basıncının yardımıyla su yukarı çıkabilir . akışkanlar basıncın büyük oldugu yerden küçük oldugu yere hareket eder . -
1 in çıkışını açık hava basıncının engelleyeceğini düşünüyorum ? -
quote:
Orijinalden alıntı: maksimilyanus
1 in çıkışını açık hava basıncının engelleyeceğini düşünüyorum ?
yok hocam senin dediğin gibi 1 ve 2 de çıkabilir ben 3 ü düşünüyorum -
ilk kaptan niye sivi çıkar anlamadim
1 de ki durumda kol hareket ettigi için kol tarafındaki hava basıncı azalıo delikten giren acık hava basıncı baskın geldigi icin cıkıo. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozank_95
quote:
Orijinalden alıntı: maksimilyanus
1 in çıkışını açık hava basıncının engelleyeceğini düşünüyorum ?
yok hocam senin dediğin gibi 1 ve 2 de çıkabilir ben 3 ü düşünüyorum
hocam şimdi 3 teki durumu şöyle düşünüyorum . basınç konu anlatımlarında var. kapalı bir kap içinde sıvı var ; bir kişi pipetle içindeki sıvıyı emmeye çalışır .ama ememez sebebi ise içi tamamiyle su dolu oldugu için ve su yukarıya doğru basınç yapamayacağı için ayrıca pipetin dışarıya bakan tarafında açık hava basıncı içeriye dogru engelleme yapacağı için sıvı yukarı çıkamaz. başlangıcta çıkar gibi geliyor ama bizim sıvı çektiğimiz meyve suyu kutuları bir tarafı hep açık yani pipetin girdiği yerde boşluk var.demirden yapılmış bir kutudan pipet yardımıyla su çekmeye çalısırsanız çekemeyeceğinizi görürsünüz. .2 ye gelince 2 de delik olan kısımdaki açık hava basıncı sıvıya üstten basınç yaparak yukardan çıkmasını hem kolaylaştırır hem de çıkış ucundaki açık hava basıncını nötürler. ama 1 de gaz basıncı açık hava basıncını yenebilir mi ..bunu çözemedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sanssızchocuk
1 de ki durumda kol hareket ettigi için kol tarafındaki hava basıncı azalıo delikten giren acık hava basıncı baskın geldigi icin cıkıo.
sizin dediğiniz 2 için değil mi ? sonuçta 1 de açık hava basıncı sıvıyı engelleme yönünde baskıda bulunuyor.
sorunun cevabı dogru olmalı ;çünkü fem soru bankası ..cevap anahtarında pek yanlış görmedim.sorular da çok kaliteli tavsiye ederim tüm arkadaşlara.. -
Cevap ne
quote:
Orijinalden alıntı: FreeRunner
Cevap ne
1 ve 2 -
gncllllll. -
gncllll..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X