Şimdi Ara

Basınçlı su ile disk ve balata bölgesini yıkama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
21.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konuya bende açıklık getireyim disklerin yamulmayacagını söyleyen arkadaşlar teneke jant kullanıyordur su direk temas etmiyordur. çelik aralıklı jant kullanan araçlarda sıcak diske doğrudan su vermek zararlı ayrıca yan sanayi disklerin yamulduğu doğrulanmıştır. orjinal diskler daha dayanıklı 1 mm bile yamulsa sıkıntı balata düzgün aşınmaz biri ince diğeri kalın olur. hava kanallı diskler çabuk soğurken kanalsız diskler geç soğur.. siz en iyisi disklere su tutmayın..
  • 4 balatayı da değiştirdim. Hi q marka taktırdım. Henüz 1 hafta 150-200 km oldu.

Yavaş yavaş oturmaya başladı ama frelemenin sonuna doğru hafif ötuyor.

Bu durum duzelirmi arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

4 balatayı da değiştirdim. Hi q marka taktırdım. Henüz 1 hafta 150-200 km oldu.

Yavaş yavaş oturmaya başladı ama frelemenin sonuna doğru hafif ötuyor.

Bu durum duzelirmi arkadaşlar.
    Dandik balatalar genellikle öter. Pahalı markalar genellikle ötmez. Bosch balata iyi bir marka değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Dandik balatalar genellikle öter. Pahalı markalar genellikle ötmez. Bosch balata iyi bir marka değil.

Alıntıları Göster
    Kaliteli ve ötmeyen o marka hangisi sizce peki

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

eger diskler sıcaksa yamulur disk masrafı çıkar. akan siyah su ise balata tozundan dolayı
    şu sanayici ağzını bırakalım artık herkes tutturmuş bir disk yamulur soğuk suyla felan

sanki adam everestten indi cayır cayır diskler yanıyor onun üstüne sıfır derece su döküyorsun.
  • ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    Trw.
    Bulunamazsa Delphi, Valeo da olur.
    Montajın da önemi var ayrıca, pimler silikon gresle yağlanmazsa veya önceden yağlanmayıp bozulduysa hangi balata takılsa ötebilir.

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Disk yamulmasinin sebebi nedir sizce

• quote:

Trw.
    Bulunamazsa Delphi, Valeo da olur.
    Montajın da önemi var ayrıca, pimler silikon gresle yağlanmazsa veya önceden yağlanmayıp bozulduysa hangi balata takılsa ötebilir.
    Benim soz konusu balatalarım uzun araştırmalarım sonucunda yüzlerce kisinin tavsiyesi olarak ağır basan Hi q.
    Öten balatalar. Disklere elimi sürdüğümde bazısında hafif bir takılma geliyor elime. Yani sıfır düz değil. Belkide bundan otuyordur,belkide yeni olmasından. Bilemiyorum.

• 18 Mart da Çanakkale şehitliğine giderken bir benzincide arabaya su tutayım dedim. Makineye bozuk parayı attım çalışmadı bu sırada farkında değilim elim tabancanın ucundaymış. Makineye para düşsün diye hafifçe vurdum. Makine bir anda çalışıp avucumu jilet gibi kesti,resmen su avucumu yardı daha sonra orda ilk yardım seti alıp pansuman yaptım ve sardım. Bu yıkama işlemini 100 kere yapmışımdır bu da piyango oldu,makinenin barı da öyle böyle değildi valla.

Konuyla ilgiliyorum yaparsam disk bir anda yamulmaz ama ufakta olsa değer kaybı yaşar. Hangi yıkamacı şimdiye kadar abi dur disklerin soğusun da yıkayım demiştir:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Otmesine rağmen hala iyi diyorsanız.

• quote:

Otmesine rağmen hala iyi diyorsanız.
    Ötmesi durdu. Balata yeni olduğu için belli ki.

• Sürekli yaptigim bisey. Simdiye kadsr hicbir sey olmadi.

Konu hortlamış hocam ama yazdıklarım ortada. Hiç birşey olmaz merak etme. Çevrende suyla temas efipte patlayan çatlayan kaç tane araç balatası gördün? Yanıtın evetse endişelenmeye devam et.

• Hocam aman dikkatli ol diskler sıcakken su tutma. Yoksa disklerde yamulma olabilir. Elinle kontrol et yıkamadan önce. Eğer elini yakmayacak derecedeyse sıkıntı olmaz.O çıkan siyah tortular da balatanın sürtünmeden dolayı oluşan tozudur. Eğer temizlemekte zorlanıyorsan balata spreyi kullanabilirsin. Rahat çıkarır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: castinyo

Konu hortlamış hocam ama yazdıklarım ortada. Hiç birşey olmaz merak etme. Çevrende suyla temas efipte patlayan çatlayan kaç tane araç balatası gördün? Yanıtın evetse endişelenmeye devam et.
    Yamulma değil de bir iki tane çıkıntı gibi birşey var elimle histtettiğim.

• Ses yapıyormu?

• Arkadaşlar balataların ses yapma olayı yeni balataların kalitesi düşük eski kalite yok arasına toz çakıl pislik girince onlar cıyak cıyak ince ses yapıyor.
    balatanın iyisi kötüsü yok sadece sert yumuşak diye balata var sonuçta sarf malzemesi bitecek nihayetinde. 50 liralık daha hızlı biter 100 liralık biraz daha geç biter sonuçta kullanıma bağlı. kampanalardaki balata ömrü uzun zaten o da normal balataya göre pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: castinyo

Ses yapıyormu?
    Aşırı insanların kafasını çevirip bakacagı kadar değil ama ses yapmaya devam ediyor.

Hi q marka balatalar ve yaklaşık 400 km yol yaptım. 200 kmsi uzun yol.

Diskte çizik var sanırım. Araştırmalarımdan anladığım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.