Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.713
Cevap
58
Favori
485.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • on yıl boyunca sürekli devam ettimi yoksa 1-2 sene geçip sonra tekrardan mı başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay46

Ayni sorun10 yildir bendede var yazinizi okuyinca hemen ayni yontemi deneyecegim bu iltihabin karaciger ke de alakasi var 1-2 ay karaciger detoks yapin bu kil dibi iltihabinin azaldigini goreceksiniz

başlıca nedeni cildin aşırı yağlanması malesef. Bakteriler bu yağlardan beslenip sorun oluşturuyorlar. 10 yıldır hala kurtulamamış olmanız kötü olmuş, sizin adınıza üzüldüm.

@çaylak hekim

Triklosan sadece protex'in içinde var diye biliyorum dettol ve activex'in içeriğinde yok sanırım. Antibakteriyel ürünleri günde 3-4 kere kullanmanıza veya hergün kullanıma gerek yok 2 günde 1 defa kullanabilirsiniz. Yabancı kaynaklarda kıl dibi iltihabının geçmesi için kişisel temizliğe çok fazla özen gösterilmesi ve uzun bir süre dezenfektan ürünler kullanılması gerektiğini belirtiyor. Anbiyotiklerin bir kısmı bakterileri öldürmüyor sadece üremesini durduruyor bırakınca doğal olarak üremeye tekrar başlıyorlar ve hastalık sürekli nüks ediyor. Antibakteriyel çoğu ürün sadece 15 saniyede bakterilerin %99.9'unu öldüğünü iddia ediyor. Ne diyim inşallah bu hastalığın kesin bir tedavisi bulunur.

• Geçen bende haberlerde gördüm antibakteriyel sabunların içinde triklosan diye bir madde varmış diye. Dettolün içindekiler kısmına baktım öyle bir şey yazmıyor. yazmamışta olabilirler tabi ki. ayrıyetten sirkeyi de geçen gün denedim acayip işe yaradı
  • saçınada sürüyormuydun kardes. Mesela benım bacaklarımda ara sıra cıkıyor aynı resımdekı gıbı. Mesela sacımda kepek var doktor seboreik dermatit demisti. Ama bazen sacımı kasıyınca saçım döukuluyor ucunda sarımsı tabakayla acaba bende folikülitmi var. Activex katı sabunu saçımda kullanmayı dusunuyorum. Çünkü şampuanlar zerre fayda saglamadı.
  • 7129600 7 kullanıcısına yanıt
    kardeş eğer saçında geçmeyen iltihaplı sivilceler varsa bu folikülit.eğer sivilce yok ve çok fazla kaşıntı varsa bu da seberoik dermatit.fakat doktorlar her ikisine de seberoik diyorlar ve yanlış tedavi uyguluyorlar.ben de gittiğimde doktorlara bana da seberoik dediler çeşitli şampuanlar verdiler fakat bu geçirmedi bilakis daha da arttırdı.eğer sende bu hastalık yeni başladıysa hemen mentollü bir şampuan alıp hergün kullan ve sirkeye başla.doktorları boşver.artık onlar herşeyi paraya dökmüşler hastalıkları iyileştiremedikleri gibi daha da azdırıyorlar[tabi tüm doktorlar değil].
  • kardeşler bir de gittiğiniz doktorlar size şampuan önerirse almayın.bana her bir doktor ayrı şampuan verdi kullandım işe yaramadı saç derimi iyice kuruttular ve sivilceler iyice arttı.hatta bu şampuanlar ucuz da değil bir tanesi kırk liraydı(150 ml),bir diğeri 25 liraydı bir başkası 20 liraydı.yani para tuzağından başka bişey değil.üzüldüğüm bir nokta daha var o da şu:doktorların hepsi kimyasal suni şeyler veriyorlar size hiç biri de doğal bir çözüm tavsiye etmiyor.halbuki çoğu hastalığın çaresi doğada mevcut.örneğin sana losyon vermek yerine sirke kullan demiyorlar.bi tanesi fabrikasyon diğeri doğal antiseptik.ayrıca losyon saçı döküyor sirke saçı kuvvetlendirip uzatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylak hekim

kardeş eğer saçında geçmeyen iltihaplı sivilceler varsa bu folikülit.eğer sivilce yok ve çok fazla kaşıntı varsa bu da seberoik dermatit.fakat doktorlar her ikisine de seberoik diyorlar ve yanlış tedavi uyguluyorlar.ben de gittiğimde doktorlara bana da seberoik dediler çeşitli şampuanlar verdiler fakat bu geçirmedi bilakis daha da arttırdı.eğer sende bu hastalık yeni başladıysa hemen mentollü bir şampuan alıp hergün kullan ve sirkeye başla.doktorları boşver.artık onlar herşeyi paraya dökmüşler hastalıkları iyileştiremedikleri gibi daha da azdırıyorlar[tabi tüm doktorlar değil].

haklısın hocam. Benimki seboreye daha yakın. yanlız bacagımda sizin hastalıgınıza benzeyen sıvılce var. Bende menthollü sampuan var ama ıse yaramıyor. Ketoral alıp idare edip zamana bırakcam artık

• quote:

Orijinalden alıntı: 7129600

saçınada sürüyormuydun kardes. Mesela benım bacaklarımda ara sıra cıkıyor aynı resımdekı gıbı. Mesela sacımda kepek var doktor seboreik dermatit demisti. Ama bazen sacımı kasıyınca saçım döukuluyor ucunda sarımsı tabakayla acaba bende folikülitmi var. Activex katı sabunu saçımda kullanmayı dusunuyorum. Çünkü şampuanlar zerre fayda saglamadı.

evet zaten benim şuan sadece saç diplerimde bu sorun var bacaklarımda veya başka yerlerde böyle bir sorunum yok. Ayrıca yabancı kaynaklarda yine beni doğrular nitelikte yazılar mevcut. Dün yine portekizce bir kaynakta okudum orda da folikülit tedavisi için uzun süre antibakteriyel ürünler ve lokal antibiyotik kullanımı öneriyor. Birde sivilceler üzerinde katı sabun değil sıvı antibakteriyel sabun kullanmanızı öneririm.

@çaylak hekim

aynen artık bende doktorlardan birşey beklemiyorum banada tetradox yazıp gönderiyorlardı. Birde abuk sabuk şampuanlar vs. En son gittiğim TTO şampuan önerdi 25liraya aldım küçücük şişeyi hiçbir halta yaramadı. Aynı şekilde mentollü şampuanlarda pek işe yaramıyor ve aşırı derece saç döküyor.(head & Shoulders ve Clear Men Çay Ağacı Yağlıı olandan kullandım saçlarımı dökmekten ve sivilceli kısımları yakmaktan başka birşeye yaramıyorlar.) 3-4 aydır antibakteriyel sabun kullanmıyordum 2-3 gün önce tekrar antibakteriyel sabun kullanmaya başladım. Bu arada katı sabun değil sıvı sabun kullanıyorum artık.

• quote:

quote:

haklısın hocam. Benimki seboreye daha yakın. yanlız bacagımda sizin hastalıgınıza benzeyen sıvılce var. Bende menthollü sampuan var ama ıse yaramıyor. Ketoral alıp idare edip zamana bırakcam artık

Ketorali kullanırken iki kere düşün kardeşim. Ben yaklaşık 15 yıl önce kullandım berbat etti saçlarımı.
    Tetrodox cleosin ikilisi kullanıyorum kıl kökü iltihabı için ama zamanla tekrarlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eurowision

quote:

saçınada sürüyormuydun kardes. Mesela benım bacaklarımda ara sıra cıkıyor aynı resımdekı gıbı. Mesela sacımda kepek var doktor seboreik dermatit demisti. Ama bazen sacımı kasıyınca saçım döukuluyor ucunda sarımsı tabakayla acaba bende folikülitmi var. Activex katı sabunu saçımda kullanmayı dusunuyorum. Çünkü şampuanlar zerre fayda saglamadı.

evet zaten benim şuan sadece saç diplerimde bu sorun var bacaklarımda veya başka yerlerde böyle bir sorunum yok. Ayrıca yabancı kaynaklarda yine beni doğrular nitelikte yazılar mevcut. Dün yine portekizce bir kaynakta okudum orda da folikülit tedavisi için uzun süre antibakteriyel ürünler ve lokal antibiyotik kullanımı öneriyor. Birde sivilceler üzerinde katı sabun değil sıvı antibakteriyel sabun kullanmanızı öneririm.

@çaylak hekim

aynen artık bende doktorlardan birşey beklemiyorum banada tetradox yazıp gönderiyorlardı. Birde abuk sabuk şampuanlar vs. En son gittiğim TTO şampuan önerdi 25liraya aldım küçücük şişeyi hiçbir halta yaramadı. Aynı şekilde mentollü şampuanlarda pek işe yaramıyor ve aşırı derece saç döküyor.(head & Shoulders ve Clear Men Çay Ağacı Yağlıı olandan kullandım saçlarımı dökmekten ve sivilceli kısımları yakmaktan başka birşeye yaramıyorlar.) 3-4 aydır antibakteriyel sabun kullanmıyordum 2-3 gün önce tekrar antibakteriyel sabun kullanmaya başladım. Bu arada katı sabun değil sıvı sabun kullanıyorum artık.

bende ilk önce kafamın tepe bölgesinde çıktı sivilceler.ama tek tük acısız sivilcelerdi bunlar.sonra doktora gittim(gitmez olaydım) bana bi tane şampuan verdi.hergün kullandım bunu ve saç derisini kupkuru yaptı kaskatı oldu.başımı hareket ettiremiyordum adeta yüzüstü bi şekilde yatıyordum akşamları.saçın yağı tamamen gittiği içinde saç derisi savunmasız kaldı ve sivilceler her tarafa yayıldı başımın tamamı enfekte oldu.bu yüzden çok acı çektim ve sinirden çok beddua ettim gittiğim doktorlara ayrıca berbere(bilmediğim bir berberde tıraş olduktan sonra başladı).ayrıca doktor bu lanet şampuanı vermekle kalmadı ve bir tane de losyon verdi bunu kullandım sivilcelerin üstünde ve saçlarımı döktü delik deşik etti sürdüğüm yerleri.bununla da kalmadı gittiğim doktor(lar) sürüyle antibiyotik yazdılar son iki senemin yarısına yakınını bunları kullanmakla geçirdim ve tabi yan etkilerine maruz kaldım ayrıca bakteriler bağışıklık kazanıp güçlendiler.sonuç olarak 4-5 tane doktora gittim iki sene boyunca onlarca lira para harcadım ve hastalık daha da kötüleşti.daha yeni yeni kontrol altına almaya başladım senin tavsiyelerini de uyguluyorum kardeş Allah razı olsun.şimdiki aklım olsa sivilceler ilk çıktığında doktora gitmek yerine bir tane mentollü şampuan alırdım ve hergün buz gibi suda yıkardım saçlarımı.bu o zaman beni kurtarırdı tamamen.ama artık sivilceler iyice ilerdiği için mentollü şampuan ile soğuk suda yıkadığım zaman tamamen geçirmiyor ama azaltıyor.saç köklerini serinletiyor ve çıkan sivilceler acımıyor.ama benim hedefim tamamen kökünü kazımak bunların onun için sirke ve detol sabunu uzun süre kullanmayı planlıyorum.

• burdan bir uyarıda da bulunmak istiyorum herkese.şöyle ki hiç kimse bilmediği sokak aralarındaki berberlere gitmesin.tam hijyeni sağlayamıyorlar ve bakteriler tıraş makinesinden bir başkasına geçiyor.mümkünse kendinize ayrı bir makine alın bununla tıraş ettirin.çünkü bu hastalık çok insanda var cumaya gittiğimde veya caddede yürürken çok insanın kafasında bu hastalığı görüyorum.garibanlar saçlarını kısaltmışlar kafaları cerehatla dolmuş ve belli bölgelerde saçları dökülmüş.ben de bu yüzden saçlarımı uzattım ve şuan farkedilmiyor benimkiler.onun için bu yazıları okuyanlar tedbirlerini alsınlar yoksa bizim gibi uğraşır dururlar bu illetle.
  • quote:

burdan bir uyarıda da bulunmak istiyorum herkese.şöyle ki hiç kimse bilmediği sokak aralarındaki berberlere gitmesin.tam hijyeni sağlayamıyorlar ve bakteriler tıraş makinesinden bir başkasına geçiyor.mümkünse kendinize ayrı bir makine alın bununla tıraş ettirin.çünkü bu hastalık çok insanda var cumaya gittiğimde veya caddede yürürken çok insanın kafasında bu hastalığı görüyorum.garibanlar saçlarını kısaltmışlar kafaları cerehatla dolmuş ve belli bölgelerde saçları dökülmüş.ben de bu yüzden saçlarımı uzattım ve şuan farkedilmiyor benimkiler.onun için bu yazıları okuyanlar tedbirlerini alsınlar yoksa bizim gibi uğraşır dururlar bu illetle.

aynen bende tanımadığım bir berbere gittikten sonra başladı bu lanet olası hastalık ve tam 2 yıl olmuş.İlk çıktıklarında tek tük azdı ve kaşıntı haricinde o kadar sorunum yoktu hastaneye gittim tetradox verdi ne olduysa onları kullanıp bıraktıktan sonra oldu. Yastıklara başımı koyamaz oldum. İnşallah kesin bir çözüme ulaşırız.

• quote:

quote:

burdan bir uyarıda da bulunmak istiyorum herkese.şöyle ki hiç kimse bilmediği sokak aralarındaki berberlere gitmesin.tam hijyeni sağlayamıyorlar ve bakteriler tıraş makinesinden bir başkasına geçiyor.mümkünse kendinize ayrı bir makine alın bununla tıraş ettirin.çünkü bu hastalık çok insanda var cumaya gittiğimde veya caddede yürürken çok insanın kafasında bu hastalığı görüyorum.garibanlar saçlarını kısaltmışlar kafaları cerehatla dolmuş ve belli bölgelerde saçları dökülmüş.ben de bu yüzden saçlarımı uzattım ve şuan farkedilmiyor benimkiler.onun için bu yazıları okuyanlar tedbirlerini alsınlar yoksa bizim gibi uğraşır dururlar bu illetle.

aynen bende tanımadığım bir berbere gittikten sonra başladı bu lanet olası hastalık ve tam 2 yıl olmuş.İlk çıktıklarında tek tük azdı ve kaşıntı haricinde o kadar sorunum yoktu hastaneye gittim tetradox verdi ne olduysa onları kullanıp bıraktıktan sonra oldu. Yastıklara başımı koyamaz oldum. İnşallah kesin bir çözüme ulaşırız.

kardeş detolü 3 ay kullanıp bıraktıktan sonra şimdi tekrar inatçı sivilceler çıkmaya başladımı yoksa tek tük küçük sivilceler mi var sadece.tekrar başlayacak olman bu tek tük sivilceleri de geçirmek içinmi yoksa başka şampuan kullanmaktan çekindiğin içinmi. ben de detolü 3-4 ay kullansam pek bişey kalmaz diyimi.sen yukarda anlatmışsın ama emin olmak istediğim için soruyorum.

• quote:

quote:

quote:

kardeş detolü 3 ay kullanıp bıraktıktan sonra şimdi tekrar inatçı sivilceler çıkmaya başladımı yoksa tek tük küçük sivilceler mi var sadece.tekrar başlayacak olman bu tek tük sivilceleri de geçirmek içinmi yoksa başka şampuan kullanmaktan çekindiğin içinmi. ben de detolü 3-4 ay kullansam pek bişey kalmaz diyimi.sen yukarda anlatmışsın ama emin olmak istediğim için soruyorum.

evet tekrar sivilceler çıkmaya başladı yanlız ben pek düzenli kullanamadım bu yazıyı yazdıkan sonra dettol'ü. Ayrıca Cleocin T. Losyondan sadece 15 gün kadar kullandım. Yaklaşık 2-3 ay neredeyse hiç sivilce çıkmadı. Sonradan anladımki ikisini uzun müddet düzenli kullanmak gerekiyormuş. Son 2-3 aydır antibakteriyel sabun kullanmadım. Birde şimdi çıkan sivilceler ile eskiden çıkanlar aynı değil eskiden çıkanlar daha büyük çok acı vericiydi ve hızla yayılıyordu şimdi çıkanlar daha küçük daha az acı veriyor ve parmak gösterilecek kadar sayılacak durumdalar. Ayrıca eskiden çıkanlar 1 ayda gitmezken şimdi çıkanlar çok daha hızlı olgunlaşıp kayboluyorlar. Ama en büyük pozitif yönü eskiden başımı yastığa koyamıyordum şimdi rahat bir uyku uyuyabiliyorum.

• Yarın ilk işim Dettol almak olacak, kullanmadığım ilaç kalmadı ya hayattan soğudum resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

quote:

Ketorali kullanırken iki kere düşün kardeşim. Ben yaklaşık 15 yıl önce kullandım berbat etti saçlarımı.
    Tetrodox cleosin ikilisi kullanıyorum kıl kökü iltihabı için ama zamanla tekrarlıyor.

daha öncede bu tür sampuanları kullanmıstım zaten. Hatırlattıgın ıcın sagolasın kardesim. Ya zaten ınsanın genetık veya baska sebeplerden dolayı sorunu yoksa sampuanlar saç dökmez. Aynı sekılde bır sampuan sac dökulmesınıde durdurmaz

• Arkadaşlar bu hastalıkla folikülitle yaklaşık 8 senedir yaşayan biri olarak bir kaç şey söylemek isterim. Ben 8 senedir saç derisindeki iltihaplı sivilcelerden muzdaribim. Sadece kafamın arkasında ve tepesinde çıkıyor. Denemediğim antibiyotik hap ve krem kalmadı.Ayrıca bitkisel ürünler dahil.(cleocin-t,nerisona c,konozol,ketoral,monodoks,fuicidin,tetrodox,çay ağacı yağı,antibakteriyel sabun,kükürtlü sabun,bıttım sabunu,listerine daha çok var ama aklıma gelmiyor.)

En son 2 sene roaccutane kullandım. En etkili olanı buydu. Ama bu ilacı da kullandığım sürece geçiyor bırakınca tekrar çıkıyodu.(gerekli dozu tamamladığım halde) Yan etkilerinden dolayı bıraktım çünkü çok zarar vermeye başlamıştı bünyeme. Şu anki aklım olsa bu ilacı kullanmazdım.Özellikle saç kökü iltihabı için(diğer bölgeler için bişey diyemem) roaccutane çözüm değil ve kesinlikle kullanılmamalı.

Bu arada siz de araştırmışsınızdır internetten forumları filan sayfalarca başlık var yabancı sağlık forumlarında herkes çözüm arıyor yurtdışında da bi tedavisi yok. Forumlarda bana da mantıklı gelen bu hastalığın candida(bağırsaklarla ilgili sanırım) diye bir çeşit mantar dan kaynaklandığını söylüyolar. Bir de bağışıklık sistemimizin kendi kıl köklerini yabancı,düşman olarak görüp kıl köklerine saldırdığından bahsediyolar. Bence en mantıklı açıklama bu. Bağışıklık sistemiyle ilgili olduğu içinde bu hastalığın bir tedavisi yok. Tıpkı diğer bağışıklık sistemi hastalıkları gibi(sedef,vitiligo,ürtiker vb.).

Arkadaşlar özellikle kafa derisi foliküliti için söylüyorum dıştan yapılan müdahaleler geçici çözümdür tedavi etmez. Bu içten gelen otoimmun bi hastalıktır.(genetik olduğunu da düşünüyorum) Zaten hastalığın bir tedavisi yok sadece yönetebilirsiniz.En son gittiğim uzman doktor bu hastalığın tedavisini olmadığını boşa uğraşmamı söyledi.Ben de artık araştırmayı bıraktım. Çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

yabancı bi forum ingilizceniz varsa 8 sayfa başlık var ama herkes bu hastalıktan şikayetçi(çözüm yok)
    CureZone.org: Educating Instead of Medicating
    Folliculitis Natural Remedies and Cures Support Forum, Page 73, : This is the New Forum View. Threads are ordered by the Date of the Last Thread Message.
    http://curezone.com/forums/f.asp?f=671&p=8

bu da türkiyeden ekşi sözlük 16 senedir şikayet eden var aralarında
    ekşi sözlük
    kafada sivilce çıkması
    https://eksisozluk.com/kafada-sivilce-cikmasi--1445039

Size tavsiyem stress yapmayın uykunuza ve beslenmenize dikkat edin. Ve bu yazdıklarım sadece kafa derisinde çıkan folikülitler için geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 7 Kasım 2013; 0:01:45 >

• SORU :
    Hocam 24 yaşındayım.Yaklaşık 7-8 senedir saç diplerimde iltihaplı sivilceler çıkıyor. Bazen kafamı yastığa bile koyamayacak kadar acı veriyorlar. Saç kökü iltihabı(folikülit) teşhisi kondu.Ne yazık ki tıpta bir tedavisi yok.Doktorlar tedavi için antibiyotik veriyorlar bırakınca tekrar çıkıyor . Kullandığım ilaçlar psikolojimi olumsuz etkiledi.Artık çok yoruldum hocam bu hastalıktan.Bir öneriniz var mı hocam bu hastalık için?
    CEVAP :
    5-6 gram Karabaş bitkisini bir bardak suda 4 dakika kısık ateşte kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Saç diplerinizi karabaş suyu ile birgün arayla ıslatınız. 1 saat saçınızı durulamayınız. her defasında taze hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Evvel Allah, bir hafta içerisinde sonuç almaya başlarsınız. (ibrahim saraçoğlu) [ARKADAŞLAR BUNU BEN BUGÜN UYGULAMAYA BAŞLIYACAM SİZ DE UYGULAYIN VE SONUÇLARI YAZIN]
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

Arkadaşlar bu hastalıkla folikülitle yaklaşık 8 senedir yaşayan biri olarak bir kaç şey söylemek isterim. Ben 8 senedir saç derisindeki iltihaplı sivilcelerden muzdaribim. Sadece kafamın arkasında ve tepesinde çıkıyor. Denemediğim antibiyotik hap ve krem kalmadı.Ayrıca bitkisel ürünler dahil.(cleocin-t,nerisona c,konozol,ketoral,monodoks,fuicidin,tetrodox,çay ağacı yağı,antibakteriyel sabun,kükürtlü sabun,bıttım sabunu,listerine daha çok var ama aklıma gelmiyor.)

En son 2 sene roaccutane kullandım. En etkili olanı buydu. Ama bu ilacı da kullandığım sürece geçiyor bırakınca tekrar çıkıyodu.(gerekli dozu tamamladığım halde) Yan etkilerinden dolayı bıraktım çünkü çok zarar vermeye başlamıştı bünyeme. Şu anki aklım olsa bu ilacı kullanmazdım.Özellikle saç kökü iltihabı için(diğer bölgeler için bişey diyemem) roaccutane çözüm değil ve kesinlikle kullanılmamalı.

Bu arada siz de araştırmışsınızdır internetten forumları filan sayfalarca başlık var yabancı sağlık forumlarında herkes çözüm arıyor yurtdışında da bi tedavisi yok. Forumlarda bana da mantıklı gelen bu hastalığın candida(bağırsaklarla ilgili sanırım) diye bir çeşit mantar dan kaynaklandığını söylüyolar. Bir de bağışıklık sistemimizin kendi kıl köklerini yabancı,düşman olarak görüp kıl köklerine saldırdığından bahsediyolar. Bence en mantıklı açıklama bu. Bağışıklık sistemiyle ilgili olduğu içinde bu hastalığın bir tedavisi yok. Tıpkı diğer bağışıklık sistemi hastalıkları gibi(sedef,vitiligo,ürtiker vb.).

Arkadaşlar özellikle kafa derisi foliküliti için söylüyorum dıştan yapılan müdahaleler geçici çözümdür tedavi etmez. Bu içten gelen otoimmun bi hastalıktır.(genetik olduğunu da düşünüyorum) Zaten hastalığın bir tedavisi yok sadece yönetebilirsiniz.En son gittiğim uzman doktor bu hastalığın tedavisini olmadığını boşa uğraşmamı söyledi.Ben de artık araştırmayı bıraktım. Çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

yabancı bi forum ingilizceniz varsa 8 sayfa başlık var ama herkes bu hastalıktan şikayetçi(çözüm yok)
    CureZone.org: Educating Instead of Medicating
    Folliculitis Natural Remedies and Cures Support Forum, Page 73, : This is the New Forum View. Threads are ordered by the Date of the Last Thread Message.
    http://curezone.com/forums/f.asp?f=671&p=8

bu da türkiyeden ekşi sözlük 16 senedir şikayet eden var aralarında
    ekşi sözlük
    kafada sivilce çıkması
    https://eksisozluk.com/kafada-sivilce-cikmasi--1445039

Size tavsiyem stress yapmayın uykunuza ve beslenmenize dikkat edin. Ve bu yazdıklarım sadece kafa derisinde çıkan folikülitler için geçerlidir.

kardeş bağışıklık sistemi kendi kıl köklerini yabancı,düşman olarak görseydi bu sadece saçtaki kıl köklerinde meydana gelmezdi.vucudun diğer kıl kökleride bunu yaşardı.bir de bu yağlı vucuda sahip insanlarda ortaya çıkan bir hastalık.bazı insanlarda çene,sakal kısımlarında çıkıyor.bizde de saçta çıkıyor.ama yüzde çıkanların birçoğu zamanla geçiyor çünkü yüz daima güneş ve hava alıyor ama saçlı deride bu pek mümkün değil.bir de bu hastalığa yakalanan çoğu insan genellikle evde bilgisayar,tv başında vakit geçiriyor.yani haftalarca belki dışarı çıkmıyor(asosyal öğrenciler için yazların bilgisayar oyunlarıyla ve uykuyla değerlendirilmesi gibi) .bu sırada bakteriler rahatça yayılıp ürüyorlar.güneş girmeyen saça bakteri ve mantarlar giriyor kısaca.

• Kardeş ben defalarca doktora gittim. En son gittiğim uzman doktorun(kendisi alanında ün yapmış birisidir) yaptığı patoloji testinde ne mantar ne bakteri hiçbirşey çıkmadı.

Bu hastalık(kafa derisi foliküliti) senin düşündüğünden daha komplike bir hastalık. Tekrar söylüyorum dışardan bi tedavisi yok veya geçici çözümlerdir. Doktorun bana dediği genetik ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan veya nedeni bilinmeyen bir hastalık. Şu ana kadar belki 10 tane doktora gitmişimdir hepsi aynı şeyi kalıcı tedavisi olmadığını söyledi.

Umarım senin tedavilerin başarılı olur yakın zamanda şifa bulursun.(sonuçları paylaşmayı unutma) Ama ben artık araştırmayı bıraktım ve kafaya takmamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 7 Kasım 2013; 13:53:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.