< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (87. sayfa)

-
-
Bu diş eti iltihaplanması ile birlikte diş etlerinde çekilme vs var mı ? dişlerdeki çürük kanal sayısı ne durumda ? daha önce tırnak yeme alışkanlığınız varmıydı ? gün içindeki enerjiniz ne durumda hiperaktif misin yoksa tembellik yada çabuk yorulma var mı?
-
Kıl kökü iltihabı(folikulit) olanların dişinde çürük yada kırık veya kırık olan yerde ilerlemiş çürük var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır çekilme yoktu. Taş temizliği, dolgu, kanal, porselen vs şu an hepsi yapılı. Tırnak yeme hiç olmadı. Enerjim orta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu dedikleriniz nüfusun %95inde var. O yüzden sebebi diş probleminin sebep olduğunu şahsen pek düşünmüyorum.
@cabriolet1981 o zaman altta yatan nedenler başka şeyler olmalı. Ortak bir nokta bulmaya çalışıyorum. Benim cildim aşırı yağlı mesela. Bende geceleri çok geç yatıyorum mesela. Belkide uykudur problem. Belkide yediklerimizdir. Belkide yaşam biçimimizdir.
-
Strese bağlı bağışklığın zayıflaması veya allerji hocam bendeki. Yani başka bi açıklamasını bulamıyorum.
Allerji olasılığı için şunu denedim:
İlk sefer antibiyotik kullandığımda hepsi tamamen geçmişti. Son birkaç aydır da çeşitli yiyecekleri deniyorum ve yedikten sonra takvime not alıyordum. Bu sürede toplam 6 defa peynir yumurta gibi süt ürünleri yedim bunların sadece birinde sorun olmadı, diğer 5inde aynı gün veya en fazla ertesi gün baya kaşıntılı ve şiddetli şekilde çıktı.
Tabi allerjiden emin olmak için patch (yama) testi yaptırmak gerek. 1 ay sonra bu ikinci antibiotik tedavisini de bitireceğim. O zaman bi test yaptırmayı düşünüyorum. Eğer alerjiyse en azından neyden uzak durmam gerektiğini bileyim.
Valla ben bu hastalık sürecinde kaç kutu antibiyotik kullandım sayısını inan hatırlamıyorum. En son doktor izotretinon etken maddesi olan piyasada roccuttane olarak bilinen ilacı önerdi. Son çare bu dedi onada hiç başlamadım. çünkü redditte ve bizim forumda roacuttane ile kalıcı çözüm bulan yok gibiydi. İlacı bitiren 1-2 ay sonra tekrar konu altına gelip yazıyodu. Kimi şampuana antibiyotik karıştırıp kullanıyodu kimi sirke sürdüm geçti diyodu kimi krem sürdüm kurtuldum diyodu. Bendeki ise ne yaptıysam geçmedi. O yüzden altında yatan sebep beni düşündürüyor. Bence altta yatan bişey veya birşeyler tetikleyip sivilce veya folikulit olarak ortaya çıkıyor. Alerjen testi yapmadım. Onu geçtim bu zamana kadar hiçbir dermatolog benden kan testi bile istemedi.
Bu arada rusyaya giden bir arkadaşım gelirken bana bi şampuan getirdi. İsmini yazıpta reklam yapmış olmayayım. İçindekiler kısmında çay ağacı yağı (zaten antiseptik olarak biliniyo daha öncede kullandım ama işe yaramadı) çinko, hint yağı ve balık yağı var. Bi bitki yağı daha var ama onun türkçesini bulamadım. 2 hafta oldu kullanalı şimdilik bi faydası yok gibi bakalım uzun kullanımda eğer etkisi olursa bilgilendirirm. Daha öncesinde ise saçımı sadece halep sabunuyla yıkıyodum %100 zeytinyağlı. Ama onunda pek bir faydası olmadı. Özetle şampuanla sabunla ıvır zıvırla geçmiyo bu namussuz.
Umutla bekliyorum belki yeni bir şey çıkarda bize umut olur diye.
Hepimize geçmiş olsun.
-
Bakın arkadaşlar bu problemle ben de yaklaşık 12 yıldır uğraşıyor. Denedigim şeyleri yazmayacağım ancak burada yazılan herşeyi denedim yıllar içinde :) sorunun sebebini açıklıyorum!!!! ......STRES ..... Kiminiz farkında stresli olduğunun kiminiz farkında bile değil malesef. En basitinden kafanızda çıkan bu sivilceleri kafaya takmanız bile bir stres kaynağıdır. Bu hastalıkla uğraşan insanlara bakın.kimi OKB hastası kimi anksiyete , kaygı ,kronik stres....vs. Eeee haliyle bu kadar stres zamanla bağışıklık sistemini zayıflatır..aslında bakarsanız bu hastalık insanların belki hemen hepsinde var.. evet yanlış okumadınız...ama vücutta bulunan stres hormonları az olduğu için ve vücutlari, bağışıklık sistemleri buna karşı mücadele edip kazandığı için kısa zamanda iyileşiyor..o kişiler farkına bile varmıyor....şimdi burayı iyi okuyun Stres =daha fazla folikulit=stres=zayıf bağışıklık sistemi= daha fazla folikulit= stres ...bu döngüden çıkmanız gerekli... antibiyotikler veya daha ağır ilaçlar zoretanin gibi sadece geçici çözüm sunar size . Zoretanin kullanıp tamemen iyilesenler 1 sene boyunca ilaç içtikleri süre de kafaların da sivilce çıkmadığı için stres seviyeleri ve vücut dengeleri normale dönen insanlar..sizlere tavsiyem stres seviyenizi azaltmanın yollarını bulun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bana da öyle geliyor. Yukarda da bahsetmiştim, tamamen olmasa bile stresin büyük etkisi var.
Selamlar ,
Bu hastalığın çözümünü biliyor olsalar bile ilaçların tedavi değil sadece sempton giderici olmasıdnan kaynaklı söylemezler.
Bir çok arkadşaım var yüzleri ve saçları cam gibi 3 öğün nutellalı ve labneli ekmek arasıyla ve kola ile besleniyorlar.
Biz bu durumu çok kafaya taktığımız için alevli dönemler yaşıyoruz.
Benimde bir ara diş sorunlarımdan sonra egzamam alevlenmişti şuan dişimde kırık var yaptırmaya uzun zamandır üşeniyorum bu durumu düzeltip gözlemleme yapacağım.
Son 10 yıldır bırakın antibiyotik parol bile baş ağrısından ölecek olsam içmemeye çalışıyorum.
Bağırsak sağlığımın iyi olduğunu düşünüyorum fakat malesef peynire karşı aşırı zaafım var her sabah az da olsa yumurta ve peynir tüketimim var.
Buna karşın haftada 2 gün burnumun kenarlarında ve sakal cücüğü olarak tabir edilen yerde içi beyaz irinli iltihaplı sivilce çıkıyor.Takmamaya çalışsamda kötü görüntü sebebiyle ki bazen dudağımda çıktığı için cinsel hayatımıda etkilemiyor değil sorunun çözümünü bulana kadar ölüp gidiceğiz sanırım
Bu arada yaşım 36 ergenliğimde 0 sivilce sorunu yaşamış biriyim.
-
Zannediyorum hepimizin önemli ortak noktalarından biri peynir ve yumurta. Ben de peynire bayılırım. Peynirsiz ve yumurtasız asla kahvaltı yapmam. Konuyu yıllardır düzenli takip ettiğimden çok kez peynir ve yumurta şüphesine denk geldim. Peynir mayası bu illeti besliyor olabilir gerçekten. Tabi peyniri ana başlık olarak söylüyorum. Kastım kaşar da dahil tüm peynir çeşitleri. Yumurta da alerjik reaksiyonlara kolayca yol açabilecek bir besin.
Tabi ayçiçek yağı gibi, palm yağı gibi, fazla şeker tüketimi gibi başka başka tetikleyen gıdalar da vardır ama en başta peynir mayaları ve yumurta geliyor olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 ay önce yüzümde çıkan folikülitten dolayı yüzümün sol tarafında izler kaldı. Bir türlü çözüm bulamadım. Zaman içinde geçer mi sizce? Ayrıca cildimin orası hala pembe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X