Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.732
Cevap
58
Favori
495.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tedavi yöntemi beslenme aslında uzun süre sağlıklı beslenip işlenmiş gıdaları tüketmezsen azalıyor.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

Ben de 4-5 senedir saç derimdeki geçmek bilmez ağrılı ve iltihaplı sivilcelerden şikayetçiydim. Bu başlıkta yazılan birçok ürünü denedim. Kimi faydalı oldu, kimi hiç fayda etmedi.Fayda edenler de bir süre sonra etkisini yitirdi. Ama şu anda 1 adet kronik sivilce dışında diğer tüm sivilceleri geçirdim. kalan 1 tane de benim onu sürekli yolmamadan kaynaklı iyileşmeye fırsat bulamamasından kaynaklanıyor. :)

Bendeki durum nasıl düzelti peki , hangisinin hap çözüm olduğunu bilmiyorum ama uyguladığım şeyleri yazayım.

* Stres ve kaygı durumu için 1 sene kadar anti depresan kullandım. Yaklaşık 6 aydır ilaç kullanmıyorum.

* Son bir senedir probiyotik ürünler kullanıyorum. (Doğadanbizim markasının ürünleri ile yoğurt kefir babybiyotik yoğurt mayalayıp kullanıyorum.)

*Ev yapımı sirke kullanıyorum. (Salatalarımda yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar)

*Son 6 aydır şampuan kullanmıyorum. Doğal yeşil sabun kullanıyorum. İlk kullandığım dönemde saçlarım kazık gibi oluyordu, şimdi öyle bir etkisi de kalmadı.

* Hergün mutlaka saçlarımı yıkıyorum.

* 8-9 aydır alkol kullanmıyorum. Öncesinde hemen hergün en az 1 adet bira içerdim.

Paket gıdalar ve kuruyemişe bayılırım. Halen de kullanmaya devam ediyorum. Patates cipsi ve çiğdem vazgeçilmesimdir.

O kadar rahatladım ki, eski yastığa kafa koymaya korkar günlerim geride kaldı. Dediğim gibi bunların hangisi tam olarak etkili geldi bilmiyorum ama eski günlerime geri döndüm.

Tırnak ve et kemirme alışkanlığı demeniz bende, stres kaynaklı bir problem yaşadığınız izlenimini uyandırdı. Hoş bu ülkede hangimizin stres durumu yok ki :)

Bunun için çocuklarda kullanılan acı oje denilen ürünler var. Tırnağa oje gibi sürülüyor. tadı o kadar kötü ki bir süre sonra alışkanlık kayboluyor. Zamanında kızımda kullanmıştık. Ya da bunun için bir psikiyatrdan tıbbi destek de alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 6 Temmuz 2022; 16:4:13 >

• Hocam zoratanin kullanımı sonrası yüzünüzdeki sivilcelerde tekrarlama oldu mu? Ben saçımdaki folikuliti şampuanla ve sef antibiyotik karışımı ile kontrol altına aldım ancak burun ve çene kısmında çıkıyor sürekli. Eğer yüzdeki sivilceleriniz kalıcı şekilde geçtiyse bende bu tedaviye başlamayı düşünüyorum. Bu arada bendeki sivilce oluşumu hikayesi de sizinki ile benzer sayılır. Üniversiteye gittiğimde gece karnımı doyurmak için sürekli abur cubur tüketiyordum. Üniversitenin ilk senesinin sonunda başladı bende de. Ayrıca o zamanlar ilk defa tanımadığım berberlerde saç kestirmek zorunda kaldım. Acaba oradan mı bulaştı diye düşünmedim değil ancak gittim yerler çok pis değildi. Nereden bulaştıysa bu illet anlamadım gitti. Lisede bile doğru düzgün sivilcem cikmazken şimdi iltihaplı sivilcelerle uğraşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil şifalar dilerim. Hocam size şöyle açıklayayım durumu. Yüzünde ki sivilceler kıl kökü iltihabı kaynaklı ise zoretanin kalıcı çözüm sağlamaz diye biliyorum seni umutsuzluğa sürüklemek istemem lakin kullanıp 10 sene çıkmayanlarda var veya tekrarlamayanlarda mevcutmuş deniyor ama benim kafamda da burun etrafımda küçük küçük yanaklarımda da daha sonra daha kötüsü (ortalama 1.5 sene sonra) (büyük ve irinlisi) çıktı. Ha yüzüm ve kafam çok temizlendi bi 2 sene çok rahat ettim ama tekrarladı. Bunun sebebini söyle öngörüyorum ilacı 5 ay kullandım bu ilacı en az 6 ay kullanmak gerekiyormuş. Benim iki ablam var ikisi de tam kullandı zoretanini 10 sene oldu ikisinin de bebek gibi cildi oldu hala temiz ayriyetten tanıdıklarım da kullandı ama ciltlerinde hiçbir sıkıntı yok halâ. Fakat şunu ayırt etmek gerekli. Onların sıkıntısı kıl kökü iltihabı değildi tekrarlama ihtimali düşğj ergenlik ve ergenlikten kalma sivilceler, biraz genetik faktörler, biraz beslenme alışkanlığı. Bizim hastalığımız kıl kökü iltihabı. İlk önce bunu ele almamız gerekiyor bunun neyden kaynaklandığını bulmak gerekli. Beslenme ve uyku düzeni çok etkiliyor askerde kafam çok düzeldi herkes şaşırmıştı. Ama beslenmeyi salınca azıyor. denemek istiyorsan git marketten jelibon çikolata abur cubur al ye aban ertesi gün etkiyi gör en az 2 iltihaplı sivilce baş gösteriverir. Daha sayamayacağım nice şeyler bu hastalığı tetikliyor yukarı entryde yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye eder beslenme alışkanlığını yoluna koymanı önerip tekrardan acil şifalar dilerim.

Ek: Zoretanin konusunda sana herhangi bir net tavsiye veremem ama önerim şunlar olacaktır; cildiyeye gidip durumunu izah et muhtemelen zoretanin veya antibiyotik verecektir yaptıkları başka bir şey yok zaten :) zoretanin verirlerse çok rahatlama yaşayacaksın ort 6-8 ay kullanırsın tahminen. tekrarlar diye bir şey kimse söyleyemez ama tekrarlamaz diye de kimse bir şey söyleyemez. Bu biraz kumar oynamak gibi. Bu hastalık öyle bir illet. Belki sende tekrarlamaz bir umut denemekte fayda olabilir orası sana kalmış. Tekrardan geçmiş olsun.

• Teşekkür ederim hocam umarım ilerleyen yıllarda bu hastalığın çözümünü net şekilde bulunur, hayat kalitesini çok düşüren bir rahatsızlık maalesef. Bende saçtaki folikulitli bölgeye sef antibiyotik+ su karışımını sürünce ve salisilik asit içeren şampuan kullanınca geçiyor o yüzden saçımda pek sorun yok. Bazen saçımda uzun süre çıkmıyor. Sadece çenemde , burun kenarlarında oluyor ve iz bırakıyor bu canımı sıkıyor. O sebeple zoratanin kullanmayı düşündüm ama o da kesin çözüm değil gibi gözüküyor ancak son çare olarak deneyeceğim umarım yüzümdeki sivilceleri geçirir. Ayrıca redditte folikulit ile ilgili çözüm önerileri gördüm. Folikulitin Staphylococcus Aureus adlı bakterinin burunda, bademciklerde ve kulak içi gibi yerlerde üreyip diğer bölgelere bulaşarak yayıldığını buraların düzenli olarak dezenfekte edilmesiyle kişinin sorunu çözdüğünü okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum incelemek isteyen olur diye linkini bırakayım : https://www.reddit.com/r/Staphacne/comments/428wtm/healthyalmonds_ears_and_nose_method/

• Metehandro M kullanıcısına yanıt

aramızda tırnak yiyen var mı ? diye sormamım sebebi benimde staphylococcus tan şüphe etmemdi. El ve ayak tırnaklarında mantar varsa ve stres olupta tırnak yiyosanız folikülitin nedeni bu olabilir. Bende bu hastalığı üniversiteden kapanlardanım. O zamanlar çok havuza girip çıkıyodum bence havuztan kaptım kesin diye düşünüyodum ama belkide işlenmiş yiyecekler, şeker, çikolata tüketimi veya karaciger yağlanması olabilir. çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor. Bence bu hastalığa sahip kişilerin bir ortak noktası var, önemli olan onu bulmak.

• Herkeste farklı bir şey etki etmiş bana da etki eden tek şey 4 yıl sonrasında aktarlardan aldığım defne sabunu oldu 20-25 lira civarı bir maaliyeti var artık şampuan kullanmıyorum sadece o

• Valla ben bu hastalıkla ilgili net kanıya vardıysam şeker ve süt ürünlerinin tamamı bu hastalığı nüksettiriyor. En azından bende böyle. 1 ay önce şekeri ve süt ürünlerini tamamen hayatımdan çıkartıp sıfırladım. kafamda hiç sivilce çıkmadı 1 aydır. Bu hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar 1 ay şekeri ve süt ürünlerini kesin bakalım sonuç ne olacak. Ayriyetten stresin kıl kökü iltihabını tetiklemediğini bi prof dermatolog doktorundan öğrendim ne kadar doğru bilemiyorum. Yani stresten kafada sivilce çıkar ama kırmızı şekilde çıkar saç dökmez dibi iltihaplanmaz bu hastalık kadar rahatsız edici olmaz 3 günde sönermiş. Bi deneyi şekeri ve süt ürünlerini sıfırlayın sonra sonucu iletirseniz sevinirim.

• Bu rahatsizliktan kurtulanlar whats app tan yazabilirmi... 05319488040... head and shoulders clinical aldim daha kullanmadim kurtulan varsa mesaj atarsa sevinirim...

• Bu hastalığın tek ve kalıcı çözümü bakteriyofaj tedavisi. O da dünyada yaygın uygulanmıyor. Türkiyede uygulayan bi hastane var ortopedi için ama bayağı bi ilgisizler. Bakalım ilerleyen zamanda olmadı Gürcistana giderim faj tedavisi için.

• Hala neden uğraşırsınız anlamam tedavisini size anlattığım halde çok şükür geçti bende

• Arkadaşlar merhaba iki hafta önce aşırı strestli bir haftanın hemen sonunda bir kaç tane çıktı

sonra şehir dışına çıktım cildiye yoktu acile gittm. dahiliyeye görüneyim dedim ve crp 54.9 çıktı.

istanbula dönünce cildiyeye geldim

antibiyotik şampuan losyon verdi kontrole gel dedi iki gün oldu başlıyalı acilde ki doktorun verdiği antibiyotik aynı gün rahatlattı , fakat cildiyenin verdiği ilaç üçüncü güne giricem bi fayda vermedi. Daha yolun başındayken kronikleşmeden ne yapabilirim

• Metehandro M kullanıcısına yanıt
    Kesin tedavi olmuş kişiler var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15 senedir çektiğim bu illetten kendi yöntemimle kurtuldum. Çok nadir baş göstermeye kalkıyor ama hemen baskılayabiliyorum. Bana antibiyotik olarak verilen Tetradoxu yutmak yerine kapsülü kırıp tozu bir çay tabağının içine dökün. Üstüne çok az miktarda su ilave edip sulandırın. Sonra bir pamuk yardımıyla tüm iltihaplı bölgelere pansuman yapın. Ben kendimce düşündüm bu işi, deneyeyim dedim ve sürpriz bir şekilde 2-3 gün içinde temizleyiverdi. Tetradox içerken çok ağır bir ilaç ama böyle nokta atışı faydasını gördüm. Umarım sizlere de faydam dokunsun. Sonuçları paylaşırsınız.

• Arkadaşlar merhaba bir kaç senedir fotoğrafta beliren şey vardı fakat bundan şu an toplam 3 tane oldu diğer ikisi daha ufak bu nedir bileniniz var mı geçmiyor amoklavin antibiyotik ve fucudin merhem kullandım bir etkisini göremiyorum ne olduğunu ve nasıl geçireceğimi bilen var mı yardım edin lütfen

• Anacryst A kullanıcısına yanıt

Dostum , o sivilceler bahsettigimiz hastalığın başlangıcı.Bende de seninki gibi oldu, başta büyük bir ağrılı sivilce ve sonra o iltihap dağıldıkça sivilceler de yayıldı.Doktorlar anlamıyorlar eger özel kliniğe gitmezsen.Başta devlet hastanesine gitmiştim ve bana da antibiyotik ve krem verdiler ama bende hiç bir işe yaramadı.Daha sonra gittiğim özel doktor biyopsi yaptırmamı ve roccutane kullanmamı söyledi.Malesef tek çözümü roaccutane, aknetrent gibi aynı etkiye sahip ilaçları kullanman.Ben ilk ayımdayım aknetrent te

• Selamlar herkese ,benimde üniversitenin başında mentollü şampuan kullandıgım zaman belirtiler çıkmıştı. Şuan 5 sene oldu ve halen ara sıra çok ağrılı çıkıyor.

Bu yaz yurtdışına çıktım 1 ay kaldım ve yedigim her şey organikti. Hiç yediklerime dikkat etmedim, ne varsa yedim içtim fakat aylar sonra tekrar ağrılı sivilce çıkmaya başlayınca bi durdum düşündüm o zamanlar ne yedim içtim diye.

1-Süt ve süt ürünleri neredeyse yemedim,içmedim

2-Neredeyse 15 gün her kahvaltıda Nutella yemiştim, yani çikolata sorun etmiyordu.

3-Haftada 2 kere mcdonalds yiyordum , demek ki haftaya 2 ye kadar sorun degil.

4-bol su içiyordum. (halen içiyorum fakat tek başına yeterli degil anlaşılan)

5-her gün jacobs kavanozda satılan monarch gold kahve içtim.

----------

Şimdi gelelim bu ay neler yedim de kafamda 2-3 tane agrılı sivilce çıktı. Ağrılı diyorum fakat bildigin zangır zangır agrıyor, kafamı yastıga koyamayacak şekilde.

1-Bol ketçaplı tost yedim

2-zeytinyağında pişirilmiş sigara böregi yedim bol bol

3-çok fazla burger king yedim

4-bi aralar bu konuda gördügüm için activia probiyotikli yogurt yedim 3-4 tane. probiyotigin iyi geldigini duymuştum aslında , bu mu azdırdı son ay bilmiyorum. Yine 4 lü aldım, hergün 1 tane yiyecegim. bakalım bundan mı kaynaklı.

-----------------------------------------------

Benim asıl merak ettigim, agrılı sivilce veya digerleri saç dökülmesine yol açıyor mu? Saçlarımın yapısı zaten ince, bu sivilcelerden dolayı dökülme olursa üzülürüm baya :)

• walerian W kullanıcısına yanıt
    Yediklerinize de dikkat edin aburcubur yemeyin benim her hafta tekrarliyordu. Şimdi ayda bir 2 ayda bire düştü. Bu arada sef antibiyotigi 1000 mg kullan ve tek seferde kafa derini bol suyla yıkayıp gözenekleri açtıktan sonra sür. Toz haline getir iyice temiz şişe suyu kullan. Çok su koyma maksimum 1 buçuk çay bardağı kafanda beklesin 2 gün hiç yıkama. Yaraların olduğu yerlere sür. Birde burun kenarları ve burun içine de kulak temizleme çubuğu ile yedir. kulak arkasınada. O bölgelerim benim koku yapıyordu. Sonra yıka gene sür. en son kepeklenme yapmaya başlayacak. Elinle kaşıma mikrop kapıyor. Bunu 2 ,3 yıkamada kullan yararı olacaktır. Ayrıca kullanım bittikten sonra deniz suyu çok iyi geliyor. Kafani deniz suyu ile haftada 1 2 kere yıka. Ve ıslak kalmasın saçların bu da bakteri oluşumu sağlıyor. Saç Kurutma makinesinin içi temiz olsun. Orta sıcaklıkta kurut. Birde doğal ev yapımı sirke iyi geliyor arada onu da sür. Aşırı yağlı tüketmeyin. Yüzünüz ve yağlaninca otomatikman saçınız da yağlanır. Derinixi sık sık temizleyin. Ama dengeyi bozmayacak şekilde. Birde hastalığın çıkmaya başladığı anlar tek bir sarımsağı yutun geceleri bıçak değmesin. Bütün şekilde. bir kaç günde soğan ve sarımsak ağırlıklı beslenin. Süt tozu ve doğal olmayan yoğurtlar buna sebep oluyor kesin bilgidir. Krema işlenmiş süt ürünleri. Evde doğal yoğurt yapın. Alkol ise biradan uzak durun mayalı ekmeklerden uzak durun bunları uygulayın daha iyi sonuçlar alacaksiniz

• Arkadaşlar kesin bilgidir. Bunları uygulayın birde şu bilgiyi eklemekte fayda var sef antibiyotigi sürekli sürmeyin ilk çıkmaya başladığı zamanlarda eczanelerden edilebileceginiz tentürdiyot u bir kaç gün sürün. Yaralardan iltihap çıkacak sonrasında biraz bastırarak sürmekte fayda var. Tek bir pamukla değil sürekli o bölgeye farklı pamuklara bandirilmis tentürdiyot ile İrini boşaltin. Biraz can yakar. Ama etkili sonuçlar olur. Çok sıkmayın ama . Orta sertlikte. İltihapları göreceksiniz sonrasında sefi uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. Ama el sürmek kesinlikle yasak.

• 1) şampuan grubu : vichy oil control ve kadolin
    2) sprey ve antibiyotik ise temin edilebiliyorsa
    Actolind 250 ml

Temin edilemiyorsa farmisol 500 ml

Aile hekiminden durum izah edilip alınacak antibiyotik sefaklasesin 1 gram ( sef )

Yani toplamda 4 ürün var, 250 ml actolind veya farmisolün içinde 3 tane sef hapı atılacak, bu içinde eritilip çalkandıktan sonra hazır hale geliyor , yedavi süresince her akşam eve gelindiğinde duş alınacak vichy oil şampuanın üstünde belirtilen gibi saçlar yıkanacak , 30 40 dk kuruduktan sonra bu karışım sıkalacak saç derisine yedirilecek , 30 dk içinde kurur saç , sabaha kadar saçta kalacak , sabah saçlat kadolinle yıkanacak.
    : Hap bunun içine atılacak 4 tane atsın

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.