Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.713
Cevap
58
Favori
485.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar kendi durumumu guncelleyeyim. 1 agustasta basladigim antibiyotik tedavisinin yarisina geldim, 1 ay daha devam edecegim. ilk 15 gun doktorun yazdigi antibiyotige ek olarak cleosin losyon da surdum. onu da soyle yaptim, sabah sacimi yikayip soguk fon makinesiyle kurutuyordum sonra yarim sise losyonla butun sacimi islatiyorum. aksam yatmadan sisenin kalanini dokup ertesi sabah yine yikiyordum. 15 gun bu sekilde kullandim su an sadece antibiyotikle devam ediyorum.

yaklasik 3 haftadir tek 1 sivilce bile yok. yalniz antibiyotik yanetki olarak bagirsaktaki faydali bakterileride oldurdugu icin sindirim sisteminin dengesi bozuluyor ve fena ishal yapiyor. salgam icerek biraz dengelemeye calisiyorum. birde hergun yikadigim icin sac derimde biraz kuruluk oldu bazen kasiniyor onun icinde sac kremi kullanacagim. yumusatinca kasintiyi alir umarim. ayrica sampuan olarak johnson bebe sampuani kullaniyorum icine de internetten aldigim cay agaci yagi karistirdim mikrop mantar virus ne varsa olduruyormus.

simdilik bende durumlar boyle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dostlarım merhaba bende de 4 yıldır aynı sorun var 2 aydır iyot ve cleosin kullanıyorum ve özellikle stresten uzak duruyorum baya azalmış durumda %5lik iyot çözeltisinden 1 damla, 3 yemek kaşığı suya.Makyaj temizleme pamuğuyla da kafama uyguluyorum ilk başlarda hem sabah hem akşam yapıyordum şu an sadece sabah yapıyorum tamamen geçmedi ama hiç rahatsız etmiyor. 2 aydır uyguluyorum şimdi yazdım çünkü hastalık illet bir şey olduğu için ne olduğu belli olmuyor bildiğiniz üzere... Bende işe yaradı insan kafasını yastığa koyabildiğine şükrediyor. umarım sizde de yarar herkese geçmiş olsun diliyorum.

• LÜTFEN OKUYUN,

Dostlarim ben bu forumun yorumlarindan cok yararlandim Allah birbirine yardimci olmaya calisan herkesten razi olsun size yazmak icin foruma kayit oldum kullandigim seylerin hic biri tamamen yarar saglamadi bunun killa alakasi oldugunuda dusunmuyorum vucudumuzda bir bokluk var iltihap uretiyor cunku benim serce parmagimin altinda bile cikti 5 senedir ugrasiyorum doktora gittim sigil diye yakti yine cikti simdi size bir care soyleyecegim ben 1 haftadir kullaniyorum ve yuzumdeki sivilceler sac diplerimde iltihaplar kurumaya basladi ayagimdaki tamamen gecmedi ama sanirim gecicek cunku ustune basinca eskisinden cok fazla yaniyor vucut onuda aticak insallah, sifa ÜZERLİK TOHUMUNDA, ilk iki gun cigneyere bir cay kasigi yuttum 3 gun kafami kaldiramadim lutfen ama lutfen CİGNEMEYİN beyin kanamasina bile sebep olabilirmis, SONRAKİ GUNLER CİGNEMEDEN SU İLE BERABER YUTTUM, ve yuzum bile guzellesmeye basladi, ustune bastira bastira soyluyorum LUTFEN CİGNEMEDEN GUNDE BİR CAY KASİGİ SU İLE BERABER YUTUN SADECE YUTUN KESİNLİKLE CİGNEMEYİN. Ben bir haftadir kullaniyorum gunden gune gozle gorulur degisiklik goruyorum yaralarda o yuzden kullandim hemen gecti diye birakmayin bence sirf sizlere yazmak icin kayit oldum cok usengecimdir ama nasil bir bela oldugunu biliyorum insallah tamamen kurtuluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barben06 -- 13 Eylül 2024; 14:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20 eylul son durumum:

50 gundur antibiyotige devam ediyorum. ay sonunda tamamlamis olacagim. Su an yaptiklarim:

-- yakinda tedaviyi bitirecegim icin yavas yavas normale alissin diye ve birazda kuruluk oldugu icin yikamayi 2 gunde 1e dusurdum ve elseve sac kremi ile yumusatiyorum. bu biraz rahatlatti ve kasintiyi aldi.

-- gun icinde heryere dokunuyoruz farkinda olmadan bakterilere maruz kaliyoruz o yuzden ellerimi hicbir sekilde sacima surmuyorum. sacimi yikarken bile tek kullanimlik eldiven kullaniyorum.

-- yastik kiliflarini hergun degistiriyorum ve diger camasirlarla karistirmadan 60 derecede yikiyorum.

-- sampuan olarak haftada 1 tto black, diger gunler de icine cay agaci yagi attigim johnsson baby sampuan kullaniyorum. sampuan sonrasi elseve sac kremi ile yumusatip duruluyorum.

-- dusta soguga yakin ilik su kullaniyorum.

BESLENME:

-- sut urunleri zaten pek sevmiyorum ama kasar peyniri cok nadirende olsa birkac defa yedim.
    -- cips cikolata gibi seyler zaten yemiyorum.
    -- su gunluk 3 lt standart iciyorum
    -- cay bagimlisiydim onu biraktim. gunde 7-8 su bardagindan 1 bardaga dusurdum. bazi gunler hic icmiyorum
    -- karbonhidrat agirlikli yiyorum bi tek bunu duzeltemedim. cig sebzeye daha fazla agirlik vermem lazim

son durum bu. su an hala sivilce yok. ay sonunda antibiyotik bitince gorecegiz. saglicakla kalin.

• arkadaşlar tiktokta @kimyager.guzellik diye bir sayfa var kendi urettigi sampuan ve kremlerle.kilkoku iltihabini gecirdigini söyluyor bu kadindan sipariş alan oldumu daha once

• 26 Eylülde biten antibiyotik tedavisinin ardından ilk defa dün ensemde 1 tane küçük sivilce çıktı. Bu durum can sıkıcı. Az önce Tto şampuanla iyice yıkadım ve Cleosin sürdüm. Umarım tekrar bütün kafama yayılmaz.

• Güncel.4 yıldır kullanmadığım ilaç kalmadı halen saçımda geçmiş değil.Mucizeliyağ diye bir sayfa var kıl köküne iyi gelen karışımlar yapıtormuş yukardada bahsedilmiş kullanan var mı ?

• arkadaşlar bu hastalığı çok şiddetli yaşayan birisi olarak ben de birkaç bir şey yazmak isterim. hastalığın bendeki seyri genelde ara ara şiddeti azalıp ara ara çok şiddetli devam etmekte. kıl kökü iltihaplanır kabuk bağlar kabuğu elimle yolarım resmen iltihap akar saç derimden vs. kısır döngü ile bu şekilde ilerler. tabi benim de her biriniz gibi denemediğim ilaç antibiyotik şampuan vs. kalmadı. süt ürünlerini bırakmayı filan da denedim faydası olmadı. altta yatan sebep stres de olabilir tam emin değilim.
    en son o kadar kötü bir hale geldiki kafam artık şampuan vs. kullanmayı bıraktım. bir umut dalanın defneli zeytinyağı sabununu kullanmaya başladım. ilk kullanımdan itibaren yaralarım o kadar yumuşadı ve kafa derim rahatladı ki anlatamam. tabiki sıfıra inmedi ama öncesine göre oldukça rahatım. 2-3 haftadır şampuan kullanmıyorum. muhtemelen bundan sonra böyle devam edeceğim. daha da fazla ne yapılabilir hiçbir fikrim yok açıkçası.

• TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

Hocam moral bozmak istemem ama o da diğer çözümler gibi geçici işe yarıyor maalesef. Zaman içerisinde (muhtemelen bir iki ay) hastalık o sabuna karşı da galip gelecektir. Zamanla hastalık bu tarz sabun/şampuan çözümlerine karşı gelişiyor kendini adapte mı ediyor noluyorsa işe yarayan bir ürün bir anda işe yaramaz Halle geliyor. Birkaç sene önce defne sabununu bende kullanıp çok memnun kalmıştım. Felaket kaşındırması dışında bir problemi yoktu. Çözüm buldum diye düşünürken bir anda hiçbir etki göstermekeye başlamış ve sivilceler peydah olmuştu yeniden.

Umarım sizin için daha uzun soluklu olur bu çözüm. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 26 Aralık 2024; 8:47:38 >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

Bunu duyduğuma üzüldüm umarım böyle bir reaksiyon bende yaşanmaz çünkü benimki çok ağır seyrediyor malesef. Peki siz şuan nasıl idare ediyorsunuz?

• antibiyotikten sonra geçmişti. uzun süredir süt ürünü yemiyodum oh kurtuldum diye sevinirken geçen hafta 3 tane yumurta yedim ertesi gün kafamın orta yerinde büyük bi tane çıktı.
    bikaç gün önce de 200 gr kadar peynir yedim onla mı alakalı bilmiyorum ama dün ensemde 4 tane küçük beyaz çıkmış yine.
    alerjim olup olmadığını nerden bilcem
    Çıldıracam artık. Mümkün olan en fazla şekilde temizliğe dikkat ediyorum aylardır çıplak elle saçıma dokunmadım bile. Bu bakteri nereden geliyor hiç ölmüyormu bu nası bişey bıktım vallahi

• TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

Maalesef pek idare edebildiğim söylenemez. Bende sizin gibi sürekli araştırıp çözüm önerilerini deneye deneye ne kadar azaltabilirsem o kadar iyidir mantığıyla devam ediyorum. Dettol antibakteriyel sabun bile kullandım haftalarca :)

Devamlı kullandığım ürünler ise moos yosunlu sabun ve head and shouldersin şampuanı.

• Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

Dettolu uzun zaman önce ben de kullanmıştım siz söyleyince hatırladım ben de :)

Benim de son zamanda kullandıklarım dercos, selyum vs. ama iyileştirmekten çok daha beter yaptılar, bıraktım ben de. Sanırım çok fazla kuruluğa gelmiyor bu hastalık. Bu şampuanlar da çok fazla kuruttuğu için bana iyi gelmedi haliyle.

Bir aralar kekik kaynatıp birazını içip birazıyla da kafamı yıkıyordum onun da faydasını görmüştüm ama sıfıra indirememiştim yine.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.